Veronica Reime

5 serier å se på en søndag

 • 05.03.2017 - 13:04

 Jeg elsker å  finne gode serier å se på, og det er vel gjerne flere enn meg som liker å få tips om gode serier? Under har jeg samlet fem av mine siste favoritter. Kanskje det er noen dere ikke har sett? Uansett håper jeg at dere finner frem et mykt teppe, hopper i koseklærne og lader opp batteriene med noe kjekt å se på. Mandagen er rett rundt hjørnet, så nyt søndagen, og gjør det DU ønsker. Bloodline:

Bloodline handler om den velstående Rayburn-familien, som driver et luksushotell ved strandkanten på kysten av Florida. Det virker som et idyllisk paradis, men idyllen slår fort sprekker. Alle barna til ekteparet Rayburn har gode jobber, søsteren er advokat, og en av brødrene er politietterforsker. Fasaden er perfekt, men ikke alt er slik det ser ut som. På en årlig familiefest vender den eldste sønnen hjem, etter å ha vært borte i flere år. Han har ikke klart seg like bra som de andre, og har mye uoppgjort med familien. De bærer nemlig på flere mørke hemmeligheter som trues med å komme opp til overflaten. Intrigene starter, og det er en daglig maktkamp om arv og stillinger i familiebedriften. Dette er likevel bare begynnelsen, for ballen ruller mot noe større som kommer til å skje. 

 Younger: 

Dette er en skikkelig good-feeling jenteserie, og gir meg litt samme følelse som Sex and The City (selv om handlingen er veldig ulik). Younger handler om en 40 år gammel dame som har vært ute av jobbmarkedet i mange år, ettersom hun har vært hjemme med datteren sin. Nå er hun skilt, og skal prøve seg i jobb igjen. Det viser seg at dette ikke er så lett som hun hadde håpet, da ingen ønsker å ansette noen på hennes alder som ikke har jobbet på mange år, til tross for god utdannelse og erfaring. Hun finner ut at hun skal lyve om alderen, og får jobb med én gang. Det viser seg at det blir vanskeligere og vanskeligere å holde på denne løgnen, samtidig som at hun trives bedre og bedre i det nye, yngre livet sitt. Serien handler om karriere, vennskap og kjærlighet, og er rett og slett utrolig søt og morsom. I tillegg finner handlingen sted i New York City, noe som er et stoort pluss for min del. Jeg elsker å drømme meg tilbake dit. Serien er fylt av morsomme skuespillere, og sammen blir de en herlig miks. Sutton Foster som spiller hovedrollen er faktisk 41 år i virkeligheten, hun holder seg jo helt utrolig bra?! 

 Westworld:

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne med å fortelle om denne serien. Det er nok den mest fascinerende serien jeg har sett siden Game of Thrones. Serien er inspirert fra en film med samme navn som kom ut i 1973. Den handler om en fornøyelsespark med et Ville Vesten-tema, full av "verter" som er skremmende menneskelige. De er programmert til å følge egne opplegg og historier, alt til glede for dem som betaler i dyre dommer for å besøke parken. Gjestene kan gjøre hva de vil når de er der, og få føle at de "kobler ut" sin egen verden for en stund. Jeg vil ikke røpe for mye, men denne serien tar så mange overraskende vendinger at jeg sitter spent med hjertet i halsen flere ganger. Den tar opp etiske spørsmål, samtidig som den er full av kjærlighet, vennskap, spenning og mørke hemmeligheter. Anbefales!! Norske Ingrid Bolsø Berdal har også en rolle i denne serien, noe jeg personlig synes er veldig kult. I tillegg er den fylt av mange andre gode, kjente skuespillere. Blindspot:

Blindspot handler om Jane Doe, en fremmed, tatovert kvinne som blir funnet naken i en bag på Times Square. Hun aner ikke hverken hvem hun er eller hvordan hun havnet der, og har rett og slett mistet alt av minne og hukommelse. På bagen hun kom i henger en lapp: "Ring FBI", og en av de mange tatoveringene som dekker kroppen hennes er navnet på en av agentene i FBI. Mysteriet som følger med denne kvinnen vekker stor oppmerksomhet hos FBI, og Jane blir raskt tatt inn i varmen hos politibetjent Weller og teamet hans. Tatoveringene hennes leder dem til kriminelle nettverk og korrupsjon som politiet aldri før har hatt muligheten til å bekjempe. Dette er likevel bare begynnelsen, og alt er en del av et større bilde. Denne serien blir du helt klart hektet på!

 Taboo:

Dette er den siste serien vi har begynt å se på, og jeg er allerede hekta. Serien handler om James Delaney (spilt av Tom Hardy!) som vender tilbake til London etter å ha tilbrakt flere år i Afrika. Alle trodde at han var død. Han har arvet noe fra faren sin som både hans svigerbror og handelsimperiet East India Company er interessert i. Lederen for East India Company spilles av Jonathan Pryce (fra Game of Thrones!). James ønsker ikke å gi fra seg den verdifulle arven, og dermed settes et konspirasjonsfylt spill i gang hvor blant annet kongen og krigen mot USA er involvert. Serien tar for seg Storbritannia sin rolle i slavehandelen. Det er ingen rene helter i denne serien, men den tar for seg hvordan mennesker forholder seg til sine egne synder og selvbilder. Denne serien er så full av mørke hemmeligheter og mystiske elementer at jeg dør etter å finne ut av alt sammen! Det er også et hint av noe overnaturlig, noe som gjør det hele enda mer interessant og spennende. 

 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

Instagram: @veronicareime

Snapchat: veronicacr

#mamma #mammablogg #baby #barn #hverdag #familieogbarn #foreldre #mat 

To YouTube-favoritter

 • 29.07.2016 - 12:14

Emily Norris: En mamma fra Canada som bor i Essex sammen med sin mann og to sønner, og er gravid med sin tredje gutt. Hun lager helt herlige videoer med alt fra vanlige dager i mammalivet, favoritt produkter, oppdateringer på graviditeten og tips for barneoppdragelse. Hun deler personlige ting som avsløring av kjønnet på babyen, og skal lage video fra hjemmefødselen hun skal ha. Videoen under synes jeg er et utrolig ærlig og fint bilde på hvor kaotisk mammatilværelsen kan være. Og ikke minst full av kjærlighet ♥

 
Cornelia Grimsmo: Denne sprudlende jenta begynte jeg å følge, da hun bodde i LA. For tiden bor hun i Norge, men reiser rundt til forskjellige steder i verden. Hun er en utrolig jordnær, positiv og herlig person som lager videoer om veganisme, positivitet og reiser. Det er den type videoer som jeg kan sette meg ned med etter en lang dag og bare drømme meg bort. Hun har et veldig behagelig og vennlig vesen som det er umulig å ikke bli glad i. Et friskt vindpust i hverdagen! En veldig varm anbefaling ♥ 
 
 
Hei forresten! Jeg har nå krøpet opp i sofaen med et teppe over meg og noe varmt å drikke. Det plasker ned utenfor, og jeg har akkurat vært på trilletur med Linéa som nå ligger og sover søtt i vognen sin. Det er faktisk litt herlig å gå tur i regnet, så lenge du har gode nok klær på. Og ekstra godt er det å komme inn i varmen igjen etterpå! Jeg er veldig trøtt i kroppen i dag, og kjenner at det skal bli godt med en rolig dag hjemme. I går fikk jeg såvidt sagt hei til Sindre i døren, da han kom hjem fra jobb, før jeg måtte løpe på jobb selv sent på kvelden. Sindre jobber i morgen også, og muligens jeg også skal på jobb om det trengs. Så jeg får samle opp mest mulig energi og lade opp batteriene i dag. Så godt som det er mulig med en veldig aktiv ettåring i hus 

Nyt fredagen deres mine fine! Har dere noen kjekke planer for helgen?

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

12 økonomiske tips for småbarnsforeldre (og andre)

 • 26.07.2016 - 21:34

Det er ikke lett å spare penger, men det er så gøy når du får det til! Det er en deilig følelse å se at du har noe til overs som kan gå inn på sparekontoen. Det tar en stund før du kommer skikkelig inn i det og finner ut hva som fungerer best. Vi velger å spare inn litt her og litt der, istedenfor å kutte ekstremt ned på én spesiell ting. Jeg har samlet noen tips til dere, som i hvert fall fungerer for oss. Noen tips er rettet mot småbarnsforeldre, mens flere passer for alle. Håper dere finner det nyttig, og del gjerne egne tips i kommentarfeltet ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Først og fremst: Sjekk alle dine faste betalinger! Bruker du all mobildataen du betaler for? Kan du tegne avtalegiro istedenfor å få regningen tilsendt i posten (som ofte koster 50 kroner ekstra), og kan du slå sammen ulike abonnementer og forsikringer til familiepris? 

- Vi har et matbudsjett på 4000 kr i måneden, og dette inkluderer også alt vi kjøper til Linéa på matbutikken (mat, smoothies, bleier og våtservietter). Hver lønningsdag tar vi ut 4000 kr som er øremerket mat. Jeg har også vurdert å bestille et eget kort som kun skal brukes på mat, og heller føre over de pengene på "matkortet". 

- Jeg tar alltid en storhandel istedenfor å handle flere ganger i uken. Hver søndag planlegger jeg nøye hvilke middager vi skal ha den kommende uken, og andre ting vi må kjøpe som vi er tomme for. Dermed handler jeg kun det vi trenger og det vi kommer til å spise, istedenfor å gå på butikken og komme hjem med altfor masse som ikke blir brukt opp. 

- Jeg bruker alltid en app som heter Mattilbud. Den gir en oversikt over flere kjedebutikker, og hvilke tilbud de fører. Jeg planlegger alltid hva vi skal spise utifra hva som er på tilbud, og sjekker om vi er tomme for noe av det som er på kampanjepris. Jeg prøver også å planlegge slik at noe av det jeg bruker til middag på dag 1 som ikke kommer til å bli brukt opp, også kan brukes til middagen på dag 2 osv. Det er utrolig hvor billig du kan gjøre det, om du bare følger med litt og planlegger! 

- Å smøre med seg matpakke til jobb eller skole hver dag gjør at du sparer masse penger. Det er så utrolig mye billigere å lage maten hjemme, og synes du det blir litt for kjedelig kan du bare google litt rundt etter inspirasjon til kreative matpakker. Som regel er ikke maten i kantinen så mye bedre enn den du kan trikse frem hjemme (synes i hvert fall jeg). Jeg har en regel på at jeg kun kan kjøpe meg mat ute én dag i uken, og det synes jeg fungerer veldig bra! 

- Ha alltid en bufferkonto! Du vet aldri når det kommer uforutsette beløp. 

- Vi fyller bensin på søndager, da det er billigst. Noen banker har også avtaler som for eksempel at hvis du fyller bensin på Esso så får du litt tilbake, det kan være lurt å sjekke ut med banken sin. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Du kan spare masse penger og gjøre noen veldig gode kupp ved å handle på salg. Jeg vet at det kan være mye rart som blir hengende igjen på salgsstativet, men er du tidlig ute kan du finne masse fint. Noe jeg gjør er å melde meg inn i kundeklubbene til både kjøpesenteret og butikkene jeg pleier å handle på. På den måten får jeg melding når salget starter og hvor mange prosenter det er snakk om. Det kan også være lurt å sette av penger som skal brukes på de største salgene (sommer og jul), og du kan få utrolig mye for pengene. Jeg handlet nettop en hel haug av barnehageklær til Linéa på salg, i tillegg til et par nydelige, tidløse sommerkjoler som skal brukes neste sommer. Det dyreste plagget betalte jeg 100 kr for! 

- Hvis du er flink til å følge litt med kan Finn.no være en gullgruve full av pent brut utstyr, leker og klær. De små vokser jo så fort utav ting, at mye rekker ikke å bli skikkelig slitt før det ikke kan brukes lenger. Det er mange som selger for en billig penge, eller til og med gir bort. Og kanskje du selv har noe du kan selge og tjene et par hundrelapper? Bare husk at bilstoler, hjelmer og sko ikke er lurt å kjøpe brukt! Barnehageklær kan være supert å kjøpe på Finn! 

- Flere matbutikker og apotek tilbyr gratis babyboxer til deg og den lille, og det er et tilbud det kan være lurt å benytte seg av. Jeg har skrevet et eget innlegg med vurderinger av babyboxene jeg hentet HER. Du får litt forskjellige ting som såper, oljer, våtservietter og bleier. Alt kommer godt med! I tillegg får du kanskje prøvd litt ulike merker og funnet ut hva den lille reagerer på og ikke, istedenfor å måtte bruke penger på det selv og muligens kaste det. 

- Babyshop og Barnas Hus (og kanskje flere) tilbyr gratis bleiebøtte når du kjøper noe annet. Dette tilbudet benyttet vi oss av! 

Jeg hørte en gang et godt ordtak: De rike blir værende rike fordi de lever som fattige, og de fattige fortsetter å være fattige fordi de lever som rike. Veldig godt sagt! 

Mine juli-favoritter

 • 05.07.2016 - 16:20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malene Birger duftlys: Dette fikk jeg i en goodiebag på Capone sin sommerfest, og det var sikkert det kjekkeste med hele goodiebagen, haha! Jeg elsker jo duftlys, og dette lukter utrolig friskt og godt. Duften heter mimosa, og lukter veldig sommerlig. 

Blomstrete topp: Denne kjøpte jeg på min favoritt butikk i Nederland; Costes. Den ble faktisk også kåret til Elle magasinet sin absolutte favoritt butikk! De har alltid utrolig masse fint der. Denne toppen har et kjempefint print, men det jeg liker best er de åpne skuldrene og at den henger veldig løst og fint på kroppen. 

Parfyme: Som jeg skrev tidligere har jeg for første gang på lenge gått til innkjøp av parfyme. Jeg har ikke brukt det på evigheter ettersom jeg var veldig nøye på å ikke ha noe som helst som inneholdt parfyme rundt Linéa. Nå som jeg fant denne har jeg begynt å bruke litt igjen innimellom. Jeg er veldig kresen på parfyme, så jeg er glad for at jeg har klart å finne frem til en jeg liker skikkelig godt. Den lukter helt himmelsk! 

Matte Velvet Teddy Mac leppestift: Denne bruker jeg hele tiden på leppene, den er såå fin. Den har en litt brun/nude farge med litt rosa i. Den passer til alt, og jeg kan fint bruke den til hverdags uten at det ser for pyntete ut. 

Popcorn scrub: Jeg elsker produktene fra Lush, og har brukt leppeskrubben deres i et par år nå. Jeg gikk tom for en liten stund siden, så da jeg kom over en Lush butikk i Nederland måtte jeg selvfølgelig plukke med meg en ny. Denne gangen valgte jeg med popcorn smak. Den både smaker og lukter utrolig godt! 

Soloppgang av Victoria Hislop: For første gang på lenge leser jeg noe annet enn en pensumbok eller en babybok. Jeg har lest flere av bøkene til Victoria Hislop, og så langt virker denne også veldig god! Et lite tips om dere trenger en bok å lese på stranden i sommer ;-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Badedrakt: Linéa Olivia sin badedrakt fra Vesla & Broremann er så søt. Den ble flittig brukt på stranden i Nederland, og kommer nok til å bli brukt her hjemme også på fine dager! 

Nattlampe: Denne fikk Linéa til bursdagen av fadderen sin, Camilla. Se så søt da! Den har fått seg en fin liten plass på hyllen ved sengen hennes, og hun får et trygt fint lys i nærheten av seg år hun skal sove. 

Sophie the Giraffe produkter: Da vi gikk tom for lille gull sin dusjsåpe og olje bestemte jeg meg for å teste ut et annet merke enn det vi brukte tidligere. Sophie the Giraffe er jo kjent for sine leketøy, men nå har de altså begynt å selge ulike velværeprodukter for de små også. De er laget kun av naturlige ingredienser, og er veldig snille mot huden. 

Englevinger: Disse fant jeg på en søt liten barnebutikk i Sandnes, og skal muligens bli brukt på ettårsfotograferingen. Jeg har ikke helt bestemt meg enda! Utrolig fine er de i hvert fall. Jeg elsker at de ikke er som de vanlige hvite englevingene med fjær, men litt mer spesielle! 

Nytt serietips!

 • 07.06.2016 - 22:21

God kveld fininger! Jeg har krøpet opp i sofakroken, Sindre har akkurat kommet hjem fra jobb og vi skal kose oss med litt god mat og serier. Før jeg lukker macen for kvelden ville jeg gjerne tipse dere om en veldig kjekk jente-serie jeg har begynt å følge med på. Den heter Younger og handler om en nyskilt 40 år gammel dame som lyver om alderen sin for å komme inn i forlagsbransjen igjen. Hun har ikke jobbet på 15 år, ettersom hun har vært hjemme med datteren sin. Når hun prøver å komme seg inn på jobbmarkedet igjen finner hun fort ut at ingen vil ansette noen på hennes alder, så da får hun idéen om at hun skal lyve om alderen sin. Det er veldig morsomt å se hvordan alt utspiller seg, hvordan hun må lære seg å bli en 26 år gammel jente igjen og ikke røpe sin egentlige alder. Det mest utrolige er jo at hun som spiller hovedrollen er 41 år i virkeligheten, snakk om å holde seg godt! 

En veldig kjekk og good-feeling serie, som egentlig gir meg litt samme følelse og stemning som Sex and The City. Det liker vi vel? Kjenner at jeg alltid savner New York når jeg ser på slike serier. Godt at jeg kan drømme meg litt bort! Trenger dere en ny serie å følge med på anbefaler jeg virkelig denne. Dere finner den blant annet på TV2 Sumo, og traileren kan dere se HER

10 tips til deg som vil slå opp

 • 22.02.2016 - 21:34

Hei dere! Etter at jeg postet innlegget "Dette fortjener du", har jeg fått utrolig mange fine tilbakemeldinger. Det gjør meg alltid så glad! Jeg har også fått mange spørsmål på hvordan du klarer å gjøre det og om tiden etterpå. Selv om jeg ikke har noen magisk formel, så kan jeg gjerne dele mine tips med dere. Dette virker kanskje som et litt hjerteløst innlegg, men brudd er vanskelige og kan jeg hjelpe til for at det ikke skal bli altfor fælt så gjør jeg det med glede. Opp til deg selv - Det første du må vite er at det er kun opp til deg selv. Det er du som må bestemme deg for at nå skal det skje, ingen andre kan fikse det for deg. Det er du som må ta det steget fra å gå og tenke på å slå opp til å faktisk gjøre det. Å gå og vente på det rette tidspunktet kan bare gjøre vondt verre. 

Vær bestemt - Ha respekt for det dere hadde sammen, men ikke gå tilbake bare fordi det blir vanskelig og tungt å slå opp. Det er tøft å se noen bli sinte, såret og triste. Du bryr deg kanskje fortsatt om ham, men det er ikke lurt å gå tilbake av medfølelse. Du tok valget for en grunn, vær bestemt og stå for det. 

Si det til andre - Å være åpen og fortelle det til andre kan hjelpe veldig i tiden etter bruddet. Synes du det er tungt og vanskelig å ikke vende tilbake? Si det! Det kan gjøre at andre er litt mer oppmerksomme på deg og tar iniativ til å prate med deg eller ta deg med ut på ting. 

Steng ham ute - Det er vanskelig å motstå fristelsen til å bare sende en melding til eksen. Er det beste for deg å få fred og komme deg videre så anbefaler jeg å stenge ham ute fra alle steder det er mulig. Out of sight, out of mind (nesten). Jeg har faktisk ringt telefonselskapet for å gi beskjed om et spesifikt telefonnummer som jeg ville ha blokkert fra å både sende melding og ringe til meg. Det høres drastisk ut, men det hjalp utrolig mye å ikke kunne bli kontaktet. Gjerne gi beskjed til felles venner at du ikke ønsker å høre noe om ham eller hva han gjør. 

Kvitt deg med alt - Kvitt deg med alt av klær og andre ting som tilhører eksen så fort du kan. Det gjør det bare vondere å ha det liggende. Klarer du ikke å levere det selv så er det ingen skam i å be en venninne gjøre det for deg. Dette gjelder ikke gaver! Det synes jeg blir for slemt og respektløst å gi tilbake. Da er det faktisk bedre å donere det bort til noen som trenger det.

Vær god mot deg selv - Ta deg en time out, koble ut med en serie og junkfood i noen timer. Bruk lang tid i dusjen med høy musikk og en god bodyscrub. Ikke stress over alt du ikke får gjort. Aksepter at du trenger å fokusere kun på deg selv og ikke ta det så tungt om du ikke får gjort så mye annet enn akkurat det. 

Engasjer deg i ting - En av de beste måtene å komme deg videre på er å engasjere deg i noe nytt. Da mener jeg ikke nødvendigvis en ny flørt, men heller en hobby. Trening er en god måte til å få tankene på noe annet. Løpe fra seg alle følelsene, eller kanskje slå dem ut på en kickboksingtrening? Inviter gjerne med en venninne, da blir det mye morsommere (og ikke minst vanskeligere å la være å gå). 

Bruddet definerer deg ikke - Du slår opp for en grunn, og det betyr at han ikke var den rette for deg. Det betyr også at han heller ikke fikk frem det beste i deg. Så om du var en masete drittkjerring i dette forholdet så betyr det ikke at du kommer til å være slik i neste. Finner du den rette for deg, så vil også du være en mye bedre kjæreste enn hva du kanskje har vært før. 

Bruk tid på det ytre - Det er lov å gå i koseklær og en dott på hodet en stund, men det er det samme som når du er syk: Du føler deg alltid bedre etter en dusj. Det høres kanskje overfladisk ut, men føler du deg bra på utsiden så smitter det lettere over på innsiden. Gå til frisøren og klipp av deg de vonde følelsene, bruk litt ekstra tid på sminken for å sminke bort de røde øynene, kle deg i klær som fremhever det du liker best ved deg selv. Det gjør underverker!

Dra ut med venner - Si ja til alt! Selv om du ikke har lyst så blir det alltid kjekkere enn hva du så for deg. Og synes du det blir for tungt så drar du heller hjem igjen. Men jeg kan love deg at i de aller fleste tilfellene så ender du opp med å ha det veldig kjekt, og glemmer alt det vonde for en god stund. Og får du kommentarer som: "Hun er jo ute hele tiden, så fort rett etter bruddet" eller "Hun har garantert funnet seg en ny allerede så mye som hun er ute og flyr", drit i det! Trenger du å være mye ute på ting for å komme deg gjennom dette, så gjør du det. Du er fri til å gjøre akkurat hva du vil når du vil uten å måtte ta hensyn til noen andre enn deg selv. 

Ønsker dere alle det beste ♥

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

Denne serien må dere se!

 • 19.02.2016 - 20:02

Det er fredag og mange har vinterferie, så hva passer vel bedre enn å tipse dere om en av mine nye favorittserier? Etter at jeg så ferdig Making A Murderer har jeg vært på jakt etter en ny, og da Zahra tipset meg om Billions var jeg solgt. Den serien er helt rå! 

Billions handler om finans - og makteliten i New York, og først og fremst om de to rivalene businessmannen Bobby Axelrod og statsadvokaten Chuck Rhoades. En skulle tro at en serie om finans og aksjer skulle være kjedelig, men det er den så absolutt ikke. Det er skittent spill, stormannsgalskap, spektakulære hus, nydelige koner og kjappe replikker. Den gir meg egentlig en veldig Wolf of Wallstreet-følelse! Det er i tillegg mange kjente og dyktige skuespillere med som gjør at serien blir så bra. Dere har sikkert sett Damian Lewis fra Homeland, men personlig synes jeg at han spiller enda bedre i denne serien. Jeg kunne sagt så mye om denne serien, men jeg føler at traileren gir dere et mye bedre inntrykk av hvor bra serien faktisk er: 

 
Er du på hytta eller bare hjemme og slapper av? Finn frem noe digg og kryp under teppet med Billions på skjermen. Er det ferie og helg så er det lov å se 10 episoder på rad ;-) 


  

En nervepirrende serieanbefaling!

 • 05.01.2016 - 21:36

God kveld fininger! Jeg måtte bare titte innom en gang til i kveld for å tipse dere om en utrolig bra serie som vi driver og følger med på for øyeblikket. Jeg fikk anbefalingen av venninnen min Silje, og etter at jeg begynte å se den har jeg anbefalt den videre til alle jeg kjenner. Den er så utrolig spennende. Og det som gjør den ekstra interessant er at det er en sann historie! 

"Making A Murderer" er en dokumentarserie laget over ti år. Den handler om Steven Avery og hans møte med det amerikanske rettsvesenet. I 1985 blir han dømt for en overfallsvoldtekt han ikke har begått. Han blir fengslet, til tross for at det faktisk ikke er noen som helst fysiske bevis som kan knytte Steven til overgrepet. Han blir anklaget på et svakt grunnlag og får en lang fengselsdom. Avery familien skiller seg litt ut fra resten av byen, og sheriffen har bestemt seg for at han ikke liker Steven og peker ham ut som gjerningsmann. Han skal bures inne koste hva det koste vil. Steven sitter i fengsel i 18 år før en DNA-prøve avslører at de har satt feil mann i fengsel. Han har aldri latt seg knekke i løpet av disse 18 årene, og har aldri tilstått bare for å få en kortere dom. "Sannheten vil komme for en dagt" sier han. Og det gjør den også. Han blir frikjent, og dette utløser store strafferettslige reformer innen lovverket. Det blir til og med laget en egen gruppe i Steven sitt navn for alle dem som blir feilaktig dømt. Det er ingen tvil om at sheriff etaten ikke synes noe om dette. Det er store oppslag i media, og alle får med seg feilen de har gjort. 

Steven jobber med et søksmål for å avsløre all korrupsjonen innen politiet. Mange i høye maktposisjoner vil bli satt i et dårlig lys, og de må betale flere millioner i erstatning til Avery. Plutselig blir Steven hovedmistenkt i en drapssak, uten at politiet undersøker om det kan være noen andre som har drept den ungen kvinnen. Hele prosessen rundt denne saken er litt underlig lagt opp, og det er helt klart noe som skurrer. Jeg vil egentlig ikke røpe for mye og ødelegge spenningen for dere, men jeg kan i hvert fall si såpass at det er utrolig sjokkerende mye av det vi får se. Den er laget av ekte opptak fra virkeligheten, så her er ingenting iscenesatt. Jeg og Sindre ser den sammen, og vi begge elsker dokumentarer, men jeg vil påstå at den er såpass bra satt sammen med oppbygging av handling og spenning at selv om du ikke er fan av dokumentarer til vanlig så vil du like den. Du blir virkelig revet med! Det er en utrolig viktig historie som er verdt å se. 

Snuppa sover og vi skal sitte og rive oss i håret imens vi ser på episode 7 av "Making A Murderer". Det er totalt 10 episoder så vi nærmer oss siste episode. Vil ikke at det skal ta slutt!

Flere som har sett den?

Julegavene de vil elske + rabattkode!

 • 24.11.2015 - 22:50

// Sponset - inneholder annonselenker 

Noe av det aller kjekkeste med jul er å glede andre. Julen nærmer seg med stormskritt og det er snart på tide å få unnagjort julegavekjøpene. Det er alltid et stort fokus på gaver i juletider, men det som er viktigst for meg er tanken bak gaven. Det å gå ut og velge gaver som du tror vil falle i smak hos noen du er glad i, noe som vil gi dem en god følelse av å ta i bruk. Bildene over gir meg en så utrolig fin og avslappende følelse, og det er denne følelsen som er min inspirasjon til gavene jeg skal gi. 

Det er ikke alltid like lett å finne ut hva du skal kjøpe, og ikke minst hvor du skal begynne jakten på de perfekte julegavene. Er du som meg og har en veldig travel hverdag kan det være lurt å kjøpe gaver på nett. Tenk så greit å få unnagjort julegavehandelen hjemme i sin egen stue! Personlig synes jeg ofte det kan være lettere å handle på nettet, og med et lett tastetrykk kan jeg bla meg gjennom et stort utvalg og finne frem til de beste tilbudene. Under har jeg satt sammen en stor julegaveguide til dere med mine beste tips, kanskje får du noen idèer? Nederst i innlegget har jeg også en rabattkode til dere 

1. HER / 2. HER / 3. HER / 4.HER / 5. HER / 6. HER / 7. HER 8. HER / 9. HER / 10. HER / 11. HER / 12. HER

1. HER / 2. HER / 3. HER / 4. HER / 5. HER / 6. HER / 7. HER / 8. HER 
1. HER / 2. HER / 3. HER / 4. HER / 5. HER / 6. HER / 7. HER / 8. HER

Enten det er til en venninne, søster eller mamma så elsker jeg å gi en gave som gir litt ekstra velvære, og som di gjerne ikke så ofte går til innkjøp av selv. Som en fin toalettveske til å samle all sminken eller en god ansiktsskrubb. Burt`s Bees produktene anbefales sterkt. Kanskje har de lenge hatt lyst til å prøve ut det nye contour settet fra Anastasia som alle snakker om? Nå kan di dolle seg opp til alle juleselskapene! Makup børstene fra Real Techniques har jeg selv i sminkepungen, og de er utrolig gode. En deilig pysjamasshorts (nå på salg!), en myk morgenkåpe og et duftlys som lukter helt himmelsk gir den hverdagsluksusen vi så fort glemmer å unne oss selv. Duftlyset fra CLEAN er en stor favoritt. For den treningsglade settes det alltid pris på nytt treningstøy eller utstyr i freshe farger, det gir et ekstra boost med motivasjon!

 1. HER / 2. HER / 3. HER / 4. HER / 5. HER / 6. HER / 7. HER / 8. HER / 9. HER / 10. HER / 11. HER / 12. HER 

Gutter/menn er vel kanskje de som mange synes er vanskeligst å kjøpe gave til. Her har jeg fått litt hjelp av Sindre, og alt ovenfor er ting han ville blitt glad for å få i gave. Hvis du vil kjøre noe som er safe så kan basics som t-skjorter og boksershorts være en god idè. Er han glad i å trene blir han nok veldig glad for nytt treningstøy! For dem som kanskje ikke går og kjøper klær så ofte selv, kan det jo være kjekt at noen gjør jobben for dem og plukker ut noe fint. Hverdagsskjorter og fine gensere er noe alle har bruk for. Vil du gi noe litt ekstra spesielt til kjæresten kan du jo gå for den klassiske klokken fra Triwa? Den er så fin! 1. HER / 2. HER / 3. HER / 4. HER / 5. HER / 6. HER / 7. HER / 8. HER / 9. HER / 10. HER / 11. HER / 12. HER 

 Ettersom jeg vet at mange som leser bloggen min har selv eller kjenner noen som har barn så laget jeg en liten collage med ting til de aller minste også! Mye av det jeg har plukket ut står på min egen ønskeliste til Linéa. Burt´s Bees produktene har jeg selv til min lille, og jeg elsker dem. De lukter helt fantastisk og gjør underverker. Spesielt den krukken med krem, den bruker jeg på alt mulig. Kosedressen med bamseører er jo bare utrolig herlig! Den er nå klikket hjem til min egen postkasse. Varme klær trengs på denne tiden av året, og jeg ble så glad da jeg oppdaget at Ellos hadde mine favorittmerker innen barneklær: Hust & Claire og Noa Noa. Når de skal begynne med fast føde er det jo koselig med eget servise, og ikke minst babysmikken fra BabyBjørn som er helt genial! Ellers er det alltid kjekt med litt nytt til barnerommet. 

Når jeg skulle sette sammen dette innlegget var det så altfor masse fint å velge mellom, og jeg hadde vanskelig for å velge ut bare noen favoritter. Ellos har satt sammen en julegaveguide med ulike kategorier slik at dere enkelt kan finne frem til de beste gavene. Hele utvalget kan dere finne i Ellos sin store julegaveguide HER. (direktelink) 

GLADNYHET! Med rabattkoden 325441 får dere 25% på hele sortimentet*. Koden er gyldig frem til 6. desember, så her gjelder det bare å gripe sjansen! 

HAPPY SHOPPING!  

Tips til farsdagsgave

 • 07.11.2015 - 11:41

// Sponset

Nå som farsdag er rett rundt hjørnet tenkte jeg å dele et par gavetips med dere! Det er jo ingen hemmelighet at gutter/menn er litt vanskelige å finne på gaver til. Kanskje spesielt fedre som alltid har alt! Hva med å kjøpe noe som de veldig sjeldent gidder å bruke på penger selv, men som er veldig deilig å ha på badehyllen? Nivea har laget en hudpleieserie for menn med produkter som brukes daglig som inneholder rikelig med fuktighet og pleie. Det er deodorant, after shave balm, dusjsåpe og fuktighetskrem. Om du kjøper alle eller bare en av dem spiller ingen rolle, det skal jo ikke så mye til for å glede en far, eller hva? 

Disse fire produktene er noe alle menn kan ha god nytte av på badehyllen, og er en super gave å gi på farsdagen nå på søndag.

#mamma #mammablogg #farsdag #tips 

 

Bli en Superstudent - 11 tips til gode karakterer

 • 24.08.2015 - 20:48

Kjære alle medstudenter! I morgen har jeg min første skoledag etter sommeren, og jeg er veldig motivert. For at jeg skal klare dette i tillegg til å være mamma på fulltid så avhenger jeg av å være strukturert og bruke tiden jeg har best mulig. Å oppnå gode karakterer går ikke på hvor mye du leser eller hvor smart du er, det går på studieteknikk og vilje. Jeg satt og skrev noen punkter for hvordan jeg skal gjøre dette, og tenkte at jeg like så greit kunne dele dem med dere! 

 


 

Lag en plan - Sett deg ned og tenk over hva du vil oppnå, og vær realistisk. Ingenting er så motiverende som et klart mål å jobbe mot. Studer fordi du vil og synes det er gøy, ikke fordi andre forventer det av deg. Finn dine egne, personlige mål. 

Godt utstyr - Er det bare jeg som synes det er like stas hver skolestart å kjøpe nytt skoleutstyr? Haha, litt nerd må det være lov å være! Men har du alt av utstyr du trenger så er du allerede godt på vei til en god studierytme. Du vil ikke være han som bruker halve forelesningen på jakt etter noen som har en ekstra blyant, for så å skrive notater på et halvt ark som noen rev ut av boken sin til deg. Det blir bare rot! I tillegg er jo markeringspenner og post-it lapper gull verdt når du leser. 

Møt opp i timene - Dette høres kanskje ut som en selvfølge, men det er så fort gjort å sluntre unna! Alle forelesere legger ut powerpointene sine, og dermed er det veldig lett å tenke: "Jeg orker ikke å gå i dag, ser bare på powerpointene senere i kveld." Den fellen er så dum å gå i! Du får så utrolig mye gratis av å gå i forelesning. Kanskje sier læreren noe som er relevant i forhold til eksamen? Medelever stiller spørsmål som du kanskje lurer på selv? Og når du er hjemme er det så fort at du bare scroller gjennom lærerens powerpoint imens du har et halvt øye på The Kardashians på TV. Når du er i timen er det mer flaut å være den som sitter på facebook imens alle andre følger med og noterer. 

Gjør det interessant - Jeg skjønner godt at alt ikke er like interessant å lære om, selv om du kanskje har valgt studiet selv. Men å tenke "dette er så kjedelig jeg dør...." hjelper ingen! Innstill deg på at dette er noe du kan ha nytte av senere, og er noe du må gjennom for å oppnå dine mål og drømmer. Prøv å knytt det du lærer om opp mot noe interessant. Finn ulike "knagger" å henge stoffet på. På denne måten er det lettere å huske, istedenfor at du tenker det er kjedelig og så går det inn det ene øret og ut igjen av det andre. 

Forbered deg - Følg med på timeplanen over pensumet dere skal gå gjennom i timen. Jeg kjenner selv at det er noe dritt å logge inn på itslearning og finne ut at du skal lese 100 sider til i morgen, men det gjelder å komme over den kneiken. Du får jo mye mer utav forelesningen om du faktisk har litt peiling på hva læreren snakker om. Les på forkant, bruk markeringspenner til å markere viktige ting. Skriv nøkkelord på post-it lapper og notèr ned spørsmål hvis det er noe du lurer på. Jeg har selv gått i timen uten å lese og ikke skjønne så mye av det læreren snakker om. Jeg tenker alltid at jeg skal sende mail etter timen med det jeg lurer på. Guess what? It never happens! 

 Bearbeide nytt stoff - Like viktig som du forbereder deg før en forelesning er det å bearbeide stoffet etterpå. Bruk en halv time helst rett etter timen til å se over notatene. Var det noe en medelev sa som var lurt? Fikk du ikke notert ned alt, men har det fortsatt friskt i minnet? Skriv et kort sammendrag med det viktigste og les over. Gjerne samle alle notatene i en perm eller oversiktelige mapper på pcen, slik at det er lett å finne tilbake til dem. Veldig greit når du skal lese til eksamen, da det er det som læreren har fokusert på i timen dere vil bli testet i. Da kan du ta utgangspunkt i notatene dine når du pugger, istedenfor å begynne å lese gjennom bøkene fra begynnelsen av to uker før eksamen. Planlegg når du skal lese - Lag en plan over når du skal lese, og her gjelder det også å være realistisk. Det er logisk at når du har vært på skolen i 8 timer med forelesninger, så kan det bli litt tungt å stupe rett i bøkene og sitte der i 5 timer når du kommer hjem også. Tenk over når du er mest våken og effektiv. Er det på kvelden eller morningen? Hvis det er umotiverende og siger lett ut når du planlegger å sitte 6 timer i strekk, så er det bedre å planlegge for eksempel to timer med effektiv jobbing. Å studere er en fulltidsjobb egentlig, og du driver vel ikke med alt annet tull når du er på jobb? Sett mobilen i flymodus og legg vekk alle distraksjoner. Bestem deg for å jobbe effektivt i de timene du har planlagt, og heller legg inn pauser til spising, sosiale medier, trening, en episode med tv serie osv. Så kan du være fornøyd med alt du har fått gjort, og ta deg fri med god samvittighet resten av dagen! Og når du har fri så har du FRI. Ikke tenk mer på skole før neste leseøkt. 

Gode studie omgivelser - Rotete omgivelser = rot i hodet. Jeg blir i hvert fall utrolig demotivert av å sitte i sengen med masse rot rundt meg og prøve å skrive en oppgave. Da kommer jeg ikke i skikkelig jobbemodus, og det sklir lettere ut. En god pult med kontorstol, med godt utstyr og inspirerende ting rundt meg så kommer jeg i rett mood, og jobben går lekende lett. Mister jeg litt motivasjonen hjelper det å sitte på biblioteket, et grupperom eller i lesesalen på skolen. Å ta macen under armen og sette seg på en cafè med noe godt å drikke hjelper også utrolig mye når jeg mister litt "piffen". 

 

Spis og drikk godt - Uten mat og drikke duger helten ikke! Å ha god og næringsrik mat tilgjengelig hele tiden hjelper veldig mye på lesingen synes i hvert fall jeg. Jeg elsker å lage meg et stort "lesefat" med sunn og god snacks. Lesing blir liksom kjekkere med god mat ved siden av? 

 

Belønninger - Dette kan kanskje være litt overfladisk, men å så motiverende! Det er ingen skam i å gi seg selv litt belønninger iblant om du har gjort en god jobb. Unn deg selv et par nye sko som du har siklet på lenge eller en time hos frisøren. Det trenge ikke å koste penger heller! Hva med en hel dag hvor du ligger i sengen og ser på tv serier og spiser junk fordi du hadde fått helt NOK av den vanskelige matten og trengte en pause? En tur på byen hvor du danser bort alle bekymringer og tanker om engelsk gramatikk. Alt med måte selvfølgelig ♥ Vær god mot deg selv - Og sist men ikke minst; vær din egen cheerleader! Ta vare på deg selv, lytt til kroppen og gi deg selv litt pause om det trengs. Vær heller realistisk og ikke ha skyhøye forventinger til deg selv. Å gå på skole og studere skal tross alt være gøy også! Å få toppkarakterer på alle prøver er ikke alt i livet. Jeg husker så utrolig godt hva han ene læreren min i New York sa om akkurat dette. Han sa: Ikke slit dere ut og bruk all deres tid på å lese til disse eksamene. Dere er i NEW YORK, dra ut og opplev denne fantastiske byen. Han var Dean på Berkley (en veldig høy tittel å få i USA), men det som hadde fått han dit han var i dag var ikke gode karakterer. Han hadde et gjennomsnitt på C i karakter, men det var alt han gjorde utenom skolen som ga han god livserfaring og kontakter som fikk han dit han var i dag. Noe å tenke på!  

 

LYKKE TIL! 

Trykk gjerne på liker knappen om dere likte innlegget ♥ 

Klikk på knappen under for å nominere meg til prisutdelingen for bloggere: 

VIXEN_NOMINASJON_GIF2 

Har du sett disse seriene?

 • 26.07.2015 - 12:29

Hei - og god søndag! Har dere hatt en fin helg? Vi har hatt koselig besøk av Eivind og Merete, et vennepar av oss, hatt en liten shoppingrunde på kvadrat, og i går skulle jeg og Linèa Olivia ha jentekveld imens Sindre var ute og spiste med noen kompiser. Stakkars liten hadde fått i seg litt for mye melk tidligere så hun var urolig i magen. Godteriet ble stående urørt og filmen jeg tenkte å se imens hun lå så fint og sov på brystet mitt fikk jeg i hvert fall ikke sett. Jeg ble gående og bysse på henne i et par timer; hun gulpet ut både seg selv og meg, og da jeg akkurat hadde skiftet rent på oss begge så bæsjet hun ut alt igjen. Sånn er det! Di fire timene Sindre var borte fløy virkelig fort forbi, lille passet på at jeg hadde nok å gjøre i hvert fall!

I dag skal det slappes av i ekte søndagsstil med tv serier under dynen. Litt senere skal jeg ut og trille en tur med søskenbarnet mitt Camilla


 

 Siden dere likte så godt innlegget mitt om 12 filmer du MÅ se, så tenkte jeg at i dag så kunne jeg tipse dere om noen av mine favoritt serier! Jeg liker utrolig mye forskjellig, men kan være ganske kresen. Og når jeg først finner en serie jeg liker veldig godt så sitter jeg og ser alt i strekk, haha! Siden det er søndag og kanskje flere av dere sitter og raider netflix akkurat nå på leting etter noe nytt å se på, så tenkte jeg at jeg kunne tipse dere om noen serier jeg har sett på i det siste som falt veldig godt i smak: 

Orange Is the New Black: Denne serien er en av mine absolutte favoritter! Dette er en typisk serie hvor jeg lever meg skikkelig inn og sitter både og ler og gråter. Jeg blir nesten litt glad i de ulike karakterene. Serien handler om Piper Chapman som blir dømt til 15 måneders fengsel for en forbrytelse hun gjorde for mange år siden, da hun var sammen med en drug-dealer. Først handler det om hvordan en rik, hvit jente opplever fengsel, men etter hvert blir vi også kjent med de andre innsatte og deres historier. En utrolig god, morsom og sterk serie.

I den siste sesongen har vi også litt ekstra eyecandy; Ruby Rose som spiller Stella Carlin i sesong 3 (bildet nederst til venstre) er en av de diggeste damene jeg har sett. Bare se på henne! Er det mulig liksom?! Devious Maids: Dette er en skikkelig typisk jenteserie. Får litt samme følelse av denne som av Desperate Housewives. Den er faktisk regissert av Eva Longoria! Latinske sexy maids som jobber for de rike og berømte i Beverly Hills, do I need to say more? Vi følger livene til de fem hushjelpene og dem som de jobber for. Det er mye som skjer bak lukkede dører, og hushjelpene får være flue på veggen. De blir viklet inn i masse hemmeligheter og drama, samtidig som de prøver å følge sine egne ambisjoner og drømmer. Skikkelig girlpower! Noe jeg synes er en litt kul detalj er at navnet på episodene er ulike oppgaver en hushjelp vanligvis har som er en metafor for hva episoden handler om. For eksempel Minding the Baby, Taking Out the Trash og Making Your Bed. Genialt! Empire: Vanligvis er jeg ikke noe fan av serier eller filmer med mye synging (typisk Glee), men denne serien elsker jeg! Den handler om Lucious Lyon som driver et suksessfullt musikkselskap. Han blir diagnotisert med en dødelig sykdom, og må velge en av sine tre sønner, Andre, Jamal eller Hakeem, til å ta over selskapet når han dør. Stikkordene her er drama, spenning, rikdom, kjærlighet og god musikk i en akkurat passelig dose. Det som er så bra er at alle dem som spiller artister i serien kan faktisk synge og rappe bra i virkeligheten, slik at det ikke blir så kunstig på skjermen! Hun ene er for eksempel med i Taylor Swift sin musikkvideo for Bad Blood. Det er imponerende hvor flinke de er og hvor fengende sangene er til å være laget for en tv serie. Det er også mange gode, kjente skuespillere med, og ikke minst gjesteartister som Naomi Campell, Snoop Dogg, Courtney Love og Mary J Blige.The Blacklist: Denne serien er så spennende! Raymond Reddington, en forbryter på FBI sin liste over topp ti mest etterlyste melder seg selv inn og vil jobbe sammen med en av deres nyeste agenter, Elizabeth Keen. Han gir dem en Blacklist over kriminelle og hjelper dem med å finne dem og løse forbrytelser. Men hva får han igjen for det? Alt er en del av et mye større spill. Du får små clues innimellom, men det er likevel sånn at du sitter og grubler på hva som kommer til å skje videre og vil bare trykke "next" så snart episoden er ferdig. Noe av det som gjør serien så bra er at han som spiller Reddington klarer å gjøre ham akkurat passe creepy, men likevel slik at du blir glad i ham. Du klarer ikke helt å bestemme deg for om du skal hate ham eller heie på ham. En utrolig spennende serie som du blir fort hektet på!

Har du noen serier å anbefale?

Trykk liker om dere vil ha flere slike innlegg!

 

Et lite tips!

 • 20.07.2015 - 15:06

Hei mine fine ♥ Håper dere har en god start på den nye uken! Jeg må innrømme at jeg ble helt slått ut etter en helg med masse sosialt hvor vi knapt hadde noe tid alene, så da var det godt å ha en skikkelig kosedag inne i hele går. Det var grå himmel og masse regn hele dagen, så vi satt inne under myke tepper og koste oss med sushi, brownies, frukt og is imens vi så på The Blacklist. Skikkelig søndagsfølelse! Jeg trengte virkelig en slik dag. En travel helg og så våkne opp igjen klokken fem på søndagen og ikke klare å sove igjen, du kan trygt si at jeg va rimelig trøtt da det nærmet seg kveld. En lang, varm dusj og en god natts søvn i nyvasket sengetøy kurerer alt, og i dag våknet jeg opp så god som ny!

Jeg hadde vippetime hos flinke Ada kl 9, så da ble det en jammen en time ekstra med skjønnhetssøvn på øyet. Etterpå dro vi for å handle inn brystpumpe (!!) og litt tilbehør som måtte med. Den trengtes virkelig nå, og jeg er utrolig spent på hvordan lille kommer til å ta flaske. Vi har gitt henne sukkervann en gang med flaske og det tok hun veldig fint, så satser på at det går bra. 

Nå har vi alt vi trenger for å sette i gang! Jeg skal fortsatt amme, dette er bare for å kunne ta med seg litt ekstra på flaske når vi er ute på ting.

Jeg tenkte jeg kunne tipse dere med det samme om ammesalven jeg bruker. Jeg blir litt sår innimellom, og da er denne gull verdt:
Ammesalve fra Lykkelig som liten

Når jeg blir sår så smører jeg den på med en q-tips (mest hygienisk) og lar det tørke inn uten å ta på hverken BH eller genser før etter en stund. Ikke fordi det gjør noe å ta på klær rett etterpå, men de har gått av å luftes litt, spesielt når de er såre. Den inneholder pleiende fettstoffer som legger seg som en hinne over det såre området. Alle ingrediensene er av fødemiddelkvalitet, det vil si at salven kan spises og det er ingen problem om du har tatt den på før du skal amme. Den kan også brukes som leppebalsam, ettersom den er veldig god på såre og sprukne lepper. Inneholder sheasmør, ringblomstolje, jojobaolje og ubleket bivoks, og er 100% økologisk. Anbefales til alle dere andre ammende mødre! TIPS: Det er nå tilbud på denne salven på BliVakker, og dere kan finne den HER.

 Følg bloggen på facebook  ved å klikke HER  ♥ 

12 filmer du MÅ se

 • 17.07.2015 - 18:41

Siden det er fredag og helg tenkte jeg det passet med et innlegg hvor jeg kommer med noen av mine beste filmtips! Med den sommeren vi har i år så er det sikkert mange av dere som sitter inne mens regnet øser ned, eller det i hvert fall er for kaldt til å løpe rundt ute. Hva er koseligere enn å krype under et teppe og sette på en god film? 

Jeg elsker å finne gode filmer, og er alltid på jakt etter nye. Jeg kan være ganske kresen, og når jeg og Sindre skal velge en film kan det ta en evighet. Og når jeg først finner en bra så skriver jeg det alltid ned i notater på mobilen slik at jeg ikke skal glemme den, og anbefaler den videre til alle jeg kjenner. Men over til poenget! Hvis dere er på jakt etter en god film å se i helgen bør dere sjekke ut noen av disse:

♥ De urørlige - Denne håper jeg nesten dere har sett fra før, men hvis ikke må dere se den nå! Det er en sann historie om en mann som sitter i rullestol og kan ikke bevege annet enn hodet sitt. Han ansetter en mann som har hverken erfaring, utdanning eller penger. Dette snur livet på hodet for dem begge. Denne filmer viser så godt at det er ikke hvor du kommer fra, hvor mye penger du har eller hva som står på papiret som skal avgjøre din skjebne her i livet. Denne filmen får deg til å både le og gråte, og du sitter igjen med en skikkelig god følelse inni deg. 

♥ 12 Years A Slave - Tittelen sier egentlig det meste selv, 12 år som slave. Også en sann historie om en farget mann som bor i New York og blir kidnappet for deretter å bli solgt til slaveri. I 12 år jobber han på plantasjer i Louisiana før han omsider slipper fri. En utrolig sterk film!  ♥ Selma - Dette er en dokumentar lignende film som handler om Martin Luther King og hans kamp for like stemmerettigheter. Jeg så den på kino sammen med noen fra klassen egentlig bare fordi den var relevant for pensumet vårt, men syntes den var så god at jeg ser den gjerne igjen. Jeg satt igjen med en skikkelig klump i magen etterpå, og klarte ikke å riste av meg hva jeg hadde sittet og sett på. Den var utrolig sterk, og når du tenker på at dette faktisk har skjedd! En veldig sterk og god film, hvor du også lærer endel historie. 

♥ Dallas Buyers Club - Også en biografisk dramafilm! Denne er så rå og ekte at jeg får vondt langt inn i sjelen. Den satt i meg lenge etter jeg hadde sett den. Elektrikeren Ron Woodroof blir diagnotisert som HIV-positiv og gitt 30 dager igjen å leve. Han bor i Texas og årstallet er 1986, et sted og en tid hvor homofile opplever mye hat. HIV ble sett på som en sykdom homofile fikk, og i tillegg til å måtte kjempe for livet blir han utstøtt og opplever hat fra tidligere venner. Ron gjør alt for å finne en alternativ behandling, blant annet å smugle ulovlige legemidler inn i Texas. Slik oppretter han Dallas Buyers Club. En utrolig sterk film med kjente, flinke skuespillere som spiller virkelig helt fantastisk! Blant annet spiller Jared Leto den AIDS-positive transkjønnede kvinnen Rayon. Både han og Matthew McConaughey som spiller Ron vant mange priser for sine roller. SE DEN FOLKENS! 

♥  Desert flower - Denne filmen handler om en liten jente som blir født i ørkenen, omskjært og giftet bort som ung jente. Hun nektet sin egen skjebne og flyktet over ørkenen bare som 13 åring. Hun flykter til England hvor hun senere blir oppdaget av en fotograf som gjør henne til en supermodell. En veldig fin og sterk film som tar opp litt tabu temaer. Den får meg virkelig til å føle at skjebnen fins, og at noen destined for greatness. Basert på Waris Dirie`s selvbiografi.  

The Hundred-Foot Journey - Er du glad i filmer med god filming og nydelige bilder er denne virkelig noe for deg! Jeg bare elsker hvordan den er filmet. En indisk familie flytter fra Mumbai til en liten by i Frankrike og åpner opp en restaurant rett over Madame Mallory sin Michelin-stjerne restaurant. Og slik begynner konkurransen! En veldig fin film om kultur, matlaging, drama og kjærlighet. Bør ikke bli sett på tom mage! The Longest Ride - Èn klissefilm måtte få lov til å være med på listen. Jeg vil si at det er en litt moderne versjon av The Notebook. Muligens fordi den er skrevet av samme forfatter! Filmen handler om to sammenflettede kjærlighetshistorier. I dene ene møter vi den eldre mannen Ira som for noen år siden mistet sitt livs store kjærlighet gjennom 55 år. I den andre møter vi kunstelskeren Sophia og bull-rideren Luke. De er fra to helt forskjellige verdener. To par som egentlig ikke har noe med hverandre å gjøre, men likevel kommer veiene deres til å krysses. En utrolig søt og herlig film som gjør at du sitter igjen med tusenvis av sommerfugler i magen! 

Whiplash - Andrew Neiman sin største drøm er å bli en verdenskjent trommeslager. Han går på en av USAs aller beste musikkskoler i New York. Filmen handler egentlig om Andrew og hans forhold til musikklæreren sin, en nådeløs jazz artist. En helt syk film som handler om å presse sine egne grenser for å oppnå sine drømmer. 

♥ The Prestige -  Denne handler om to konkurrerende tryllekunstnere som begge er besatt av å skape den beste sceneillusjonen. Det blir til en endeløs kamp som går på liv og død, og ender opp i mange tragiske utfall. Den handler om så mye mer enn det også, men det er nesten for vanskelig å forklare. Dere må bare se den! En utrolig spennende og nerveprirrende film. Jeg ble i hvert fall helt rundlurt! 

♥ Nightcrawler - En desperat arbeidsløs mann begynner med noe som heter nightcrawling. Det vil si at han hacker politiradioer, drar til åsteder når ulykker skjer og filmer det for så å selge det til nyhetene. Etter hvert som han blir flinkere med filmingen og mer vågal så kommer han farlig nært å krysse grensen fra å være en utenforstående til å være involvert. Det er et farlig spill. Også en veldig spennende og nerveprirrende film! Jake Gyllenhaal spiller helt fantastisk, og det er hans prestasjon som gjør filmen så bra. Han er en sosiopatisk autist med ikke eier sosiale antenner. Får helt gåsehud av å se på ham, spiller så utrolig creepy, men likevel blir du litt glad i ham. ♥ The Butler - Historien til butleren til flere av USAs presidenter. Han startet som en slave, og endte opp som butler i Det Hvite Hus. Han jobber for hvite presidenter som lager lover som nedtrykker de mørke, samtidig som han er mørk selv og det skaper endel konflikter på hjemmebane. Sønnen hans er blant annet en av opprørerne som kjemper for like rettigheter. En veldig sterk og rørende film om å reise seg etter nederlag, og minner deg på at vi mennesker er sterkere enn vi  selv tror. Og han som spiller butleren smelter jo bare hjertet ditt!

♥ Focus - Dette er en god og underholdende film, i tillegg til at Will Smith er helt rå (og digg å se på, ikke minst). Will spiller Nicky, en profesjonell con-man som er rik fra å drive med bedrageri og tyveri. Han tar inn Jess, en nydelig amatør tyv og lærer henne alt om "the game". Men hvem lurer egentlig hvem? En både spennende og morsom film om veien til rikdom, og hvor langt du er villig til å gå. Helt klart en "must see"! 


 

Haha, det er helt utrolig hvor engasjert jeg blir når jeg sitter og skriver dette! Jeg skulle gjerne anbefalt 100 filmer til dere, men jeg måtte kutte det ned til 12. Jeg prøvde å velge ut litt forskjellige filmer, så håper det var i hvert fall noen dere likte. Som dere kanskje merket er jeg veldig glad i filmer som er basert på sanne historier. Jeg tror vi har litt godt av å se slike filmer. 

Hvis innlegget falt i smak kan jeg gjerne lage flere med andre filmer, eller kanskje serier neste gang? Trykk liker om det er noe dere ønsker ♥  

Følg bloggen på facebook  ved å klikke HER  

 

5 tips til en god fødsel

 • 12.07.2015 - 14:43

Jeg har blitt spurt om å dele mine tips til en god fødsel, men jeg vil først og fremst påpeke at dette er ingen fasit. Jeg er så absolutt ingen ekspert, men jeg kan i hvert fall dele de rådene som hjalp meg! Det går ikke an å forberede seg 100% og du vil aldri føle deg helt klar, men når dagen kommer så vet kroppen hva den skal gjøre. Mitt beste tips er å ikke gå rundt og bekymre seg for mye og la det oppta tankene dine i hverdagen. Rett fokuset mot å ta vare på kroppen din, den er det viktigste verktøyet. Og ikke minst opprettholde en positiv tankegang! Her er mine fem beste tips:

- En sterk kropp: Som sagt er kroppen det viktigste verktøyet, og det gjelder å ta vare på den så godt som det lar seg gjøre. Tenk deg at du skal gjennomføre et maraton og trenger å styrke kroppen til det. Etter hvert som magen vokser vil det kanskje bli vanskelig å trene slik du pleide før, og da gjelder det å finne nye alternative måter å trene på. Jeg fikk faktisk stor motivasjon til å trene når jeg var gravid nettop fordi jeg prøvde ut ting jeg ikke pleide å gjøre, og dette gjorde det ekstra gøy. Og det at jeg skulle gjennom en fødsel og komme meg raskt for å ta vare på ungen min etterpå var i hvert fall mer en nok motivasjon til å stå på! Jeg svømte to ganger i uken (til det var 6 uker igjen og det anbefales å ikke være i basseng pga infeksjon), gikk på gravid yoga og gikk turer. Dette fungerte veldig bra for meg, og er noe jeg anbefaler sterkt til andre gravide! Bor du i Stavanger/Sandnes området anbefaler jeg Atha Yoga. De har yoga senter både i Stavanger og Sandnes. Jeg elsket gravid yoga timene der, og gleder meg allerede til å begynne på mamma yoga hvor den lille er med til høsten! 

Her er jeg 24 uker på vei og i topp form når det kom til svømmingen. 
 

- Sorter ut skrekkeksemplene, finn ditt fokus: I dagens samfunn med sosiale medier er det jo mulig å finne informasjon om absolutt alt. Dette kan være positivt, men også veldig negativt. Hvis du googler fødsel kan det komme opp ganske masse skremmende. Selvfølgelig er det viktig å være klar over hva en fødsel går ut på og at det kommer til å bli endel smerter, men du trenger ikke å strø salt i såret. Å sitte å se på masse programmer om fødsel på tv og lese fødselshistorier med masse komplikasjoner gjør ingenting godt. For hva er det som blir vist på tv og blåst opp stort på nettet? Jo de historiene der ikke alt går helt på skinner. Når du er gravid så er det også mange som vil dele sin egen fødsel med deg, eller noen som har hørt at det og det skjedde under noen de kjenner sin fødsel. Det er faktisk lov å si ifra at du ikke vil høre om det. For å høre om hvor mange andre som har revnet eller bæsjet på seg under fødselen kan virkelig ikke være godt for noe. Jeg ønsket bare å snakke om alt rundt fødselen med lege og jordmor, samt gå på svangerskapskurs. Det er viktig å finne ditt eget positive fokus og holde deg til det, sile ut alle skrekkeksemplene. Vær klar over at det finnes komplikasjoner, men ikke bruk energien din på å bekymre deg. Skjer det noe uventet er det ikke din jobb å finne utav hva du skal gjøre, det er derfor jordmor er der.

- En god fødsel med mental trening: Av alt du kan lese om fødsel, så anbefaler jeg virkelig En god fødsel av Birgit Semundseth! Jeg hørte først om den da Marna brukte den som et middel til å overkomme fødeangsten sin på Bloggerne. Nå hadde ikke jeg fødeangst, men etter å ha lest litt om den syntes jeg den hadde et veldig fint perspektiv og bestemte meg for å prøve den. Den er veldig lettlest og enkel å forstå. Den tar for seg litt hva som skjer i svangerskapet, fødselens faser, partnerens rolle, samt kunnskap om mental trening. Det følger også med en lydfil du kan laste ned på mobilen og lytte til. Det var et veldig bra verktøy å bruke, og jeg og Sindre lyttet til den sammen endel ganger før vi skulle sove. Det er beroligende musikk og tar for seg alle fasene i fødselen og forklarer teknikker du kan bruke for å avspenne kroppen mellom riene slik at du får samlet opp mest mulig krefter. Jeg tenkte at jeg aldri kom til å klare det under fødselen, men jeg fikk faktisk til å avspenne alle de punktene de snakket om på lydfilen mellom riene. På denne måten fikk jeg spart opp mest mulig krefter, og det er gull verdt!

Jeg kjøpte min på Ark, men den finnes nok i de fleste bokhandlere eller på nett! 

- Tenk gjennom ønsker, men ikke planlegg: Det kan være lurt å sette seg inn i hvilke alternativer du har av ulike hjelpemidler under fødselen. Tenk gjennom hva som kan hjelpe deg til å takle smerten og få en best mulig fødselsopplevelse. Hvis du går til jordmor under graviditeten kan du få et ark hvor du fyller ut dine tanker og ønsker for fødselen. Jeg skrev for eksempel at jeg ønsket å prøve akupunktur og badekar som smertelindring hvis det ble en veldig langtrukken fødsel. Jeg ønsket kalde kluter istedenfor varme. Og at jeg ikke ville ha epidural, men kunne prøve lystgass. Jeg skrev også at jeg hadde et behov for å hele tiden få vite hva som skjedde og hvorfor. Arket ble gitt til jordmor når vi kom inn, og hun var utrolig flink til å følge mine ønsker. Jeg visste hele tiden hva som skjedde og hvorfor, og det er noe jeg satte veldig pris på.

Å snakke med dem som du skal ha med deg på fødselen og dele tanker er veldig viktig. Jeg ga for eksempel beskjed om at jeg ikke ville bli tatt på for det takler jeg ikke når jeg har vondt, men at Sindre gjerne kunne holde frem hånden sin slik at jeg kunne holde i den om jeg følte for det. Vi snakket om hva som motiverte meg slik at han lettere visste hva han kunne si under fødselen som ga meg mer krefter. Jeg sa også at jeg ville bli minnet på å slappe av mellom riene, skifte stillinger og at jeg måtte spise eller drikke hvis det ble en lang fødsel.

Så kommer jeg kanskje til det viktigste: ikke planlegg! En fødsel er uforutsigbar, og du kan ikke kontrollere hva som skjer med kroppen din. Den kan ikke planlegges, og du må derfor ikke bli skuffet om det ikke blir slik du hadde tenkt. Å føde et barn er fantastisk uansett hvordan fødselen blir! 

- Jordnøttolje: Denne har jeg skrevet om i et innlegg tidligere HER. De to siste månedene smørte jeg meg nedentil med jordnøttolje for å gjøre huden mer smidig og forhindre å revne under fødselen. 80 % revner nedover mot endetarmen, og jeg revnet ikke noen ting. Det er selvfølgelig mange ting som kan spille inn på dette da så jeg sier ikke at alt er takket være denne oljen, men det skader jo ikke å prøve det? Studier fra blant annet Australia og Canada viser at det var færre rifter hos kvinner som masserte mellomkjøttet før fødselen enn hos gravide som ikke gjorde det. Dere kan lese mine tanker om fødselen på forhånd HER, og fødselshistorien min HER

Last month of pregnancy checklist

 • 31.05.2015 - 20:21

Termin datoen nærmer seg med stormskritt, og alt begynner å falle på plass. Det er mye som skal ordnes i stand når det kommer en liten i hus, og det er mange småting som lett kan gå i glemmeboken. I dag vasket Sindre hele bilen innvendig og monterte bilsetet, så nå er det også på plass. Solskjermer og "barn i bilen" skilt måtte selvfølgelig også henges opp ;-) Det er godt under en måned til vår lille kommer, og jeg har tenkt over et par ting som kan være nyttige og kjekke å få gjort den siste måneden. Ikke alt er like viktig, men noe er du gjerne veldig glad for etterpå at du gjorde. Jeg har skrevet en liten liste: 

1. Unn deg selv en mani/pedikyr: Ikke bare fordi du fortjener det, men også fordi det kommer til å bli tusenvis av bilder hvor du holder rundt det lille nurket. En pedikyr kan være fint ettersom du mest sannsynlig kommer til å daffe rundt i flip-flops en god stund. 2. Pakk sykehusbagen: Finn frem alt du vil ha med deg til sykehuset og pakk det klart i en bag slik at det står lett tilgjengelig når dere plutselig må dra avgårde.  

3. Legg klart et søtt hentesett til babyen: Når du er på sykehuset får du jo det du trenger av klær til babyen, men når dere skal hjem er det jo stas med et ekstra fint antrekk. 4. Gå på en date...eller fem! Dere vet aldri når neste sjanse til å dra ut alene byr seg, så det kan være lurt å gjøre litt kjæresteting bare dere to sammen. 5. Rydd plass på telefonen: Dette kan være tiden for å legge over bilder fra telefonen og kvitte seg med apper som aldri brukes, slik at det er plass til en million bilder av den lille. Alt må jo dokumenteres! 

6. Når vi snakker om bilder - finn en nyfødt fotograf: Nyfødt bilder bør helst tas 7-10 dager etter fødselen, og de dagene er kanskje ikke de beste til å sitte som en zombie med lite søvn og gjøre research for å finne en god fotograf. Hør litt rundt med andre, sjekk opp i priser og kanskje ta en prat med en fotograf du kan tenke deg å bruke. Ha nummeret klart slik at at du eller din kjære kan ringe etter den lille har kommet. Vi skal bruke søskenbarnet mitt Camilla som tok gravid bildene. Et lite tips er å lage en mappe på for eksempel pinterest med inspirasjonsbilder, det er i hvert fall vi i full gang med! 7. Få en fotmassasje: Fordi du fortjener det - og fordi det er vanskelig å si nei til noen som ikke når ned til sine egne føtter ;-) 

8. Invester i fine, behagelige klær: Den første tiden er det godt å kunne gå rundt i myke, behagelige klær. Men selv om det er daffeklær, så kan du se bra ut! Jeg føler jeg meg i hvert fall bedre når jeg kler meg i fine, friske farger. Gjerne kjøp inn et hårbånd, dagkrem med farge og tørrshampoo. Ting som å dusje og stelle håret og å sminke seg kan bli en luksus du ikke får benytte deg av like ofte. 9. Oppdater spillelistene: Lag en spilleliste til sykehuset, lange kjøreturer og trilleturer, og en med rolige, fine sanger som du og babyen kan slappe av til. 

10. Skaff deg en netflix konto: Det kan bli mye tid innenfor husets fire vegger ettersom det er en ny sjef i hus, og da kan det være greit med et lager av filmer og serier å ha på i bakgrunnen. Jeg er i hvert fall veldig glad for at de nye episodene av Orange is the New Black kommer ut i juni! 

11. Vask babyklærne: Alle babyklærne må være vasket før mini kan bruke dem, og det kan være lurt å ha et lager som ligger nyvasket og klart ettersom de fort går gjennom et par sett med klær til dagen. 
12. Barnepass liste: Noen ganger kan det være godt med litt hjelp og avlastning, men det er gjerne ikke alltid like lett å spørre. Avtal på forhånd med dem som dere føler dere trygge på og lag en liste. Det er nok veldig mange som mer en gjerne vil hjelpe til! 

13. Ta deg en fridag: Sett av tid til deg selv. Ta en pause fra alt og gjør kun ting du selv ønsker. Det kan være fort gjort å glemme seg selv midt i alle forberedelsene, men det er viktig å sette seg selv først litt også. Har du det bra så har barnet det bra ♥14. Søvn: Sov mye, ta powernaps midt på dagen, legg deg tidlig og snooze alarmen utover morningen, (eller helt til blæren tvinger deg til å stå opp) bare fordi du kan! 

 Plukket du opp et par tips? ♥

Vurdering av babyboxer

 • 12.05.2015 - 16:16

For en stund siden var jeg og hentet tre babyboxer, den siste fra Rimi har jeg ikke rukket å hente enda. Det er gratis startpakker med litt forskjellig både til den vordende moren og den lille. Jeg fant en nettside her, hvor det er en liste over alle de ulike babyboxene du kan bestille. Du må bare fylle inn litt opplysninger som mail og termin dato, så får du tilsendt en kode du registrerer hos apoteket for å få boksen din. De kan hentes tre måneder før termin, eller tre måneder etter. Så hvis du har født så er det fortsatt ikke for sent å bestille. Veldig godt tips! Jeg tenkte å vurdere innholdet til de tre babyboxene jeg har hentet, og gi dem terningkast 1-6. Tenkte det var kjekt for andre kommende mødre å se hvilke som er verdt å bestille! Vitus Apotek: Innhold: 

- Semper havre smoothie med hefte om 10 gode råd for kosthold og måltider

- Questbar

- Truseinnlegg

- Krem til såre brystvorter 

- Lakerol pastiller

- A-Derma krem for eksem og veldig tørr hud

- Fuktighetskrem for hele kroppen (for tørr og sensitiv hud) 

- Ørepropper

- Vitamin C halstabletter

- Engangs-bh-innlegg

- Smokk fra MAM

- Handlenett

- Gravid kosttilskudd for kvinnen og det kommende barnet 

- Shampoo

- Fødselsbok

- Diverse informasjon/reklame brosjyrer 

Vurdering:

Denne følte jeg var mest rettet mot moren med ulike små testere slik at du kan prøve det ut og se om det er noe du vil kjøpe inn selv. Noe var veldig nyttig, som for eksempel kremene og kosttilskuddet som jeg faktisk går på fra før så det var fint å få et ekstra brett. Jeg likte også veldig godt at de hadde lagt oppi havre smoothie til ungen sammen med et lite ark med 10 råd for måltid og kosthold etter hvert som barnet vokser. Questbaren var også super ettersom det er travelt med en liten baby og du gjerne ikke alltid rekker å lage deg noe skikkelig mat i farten, da er denne veldig grei å ha i vesken! Fødselsboken var også veldig god å lese i med enkle forklaringer som tok deg med gjennom hele fødselsforløpet. MAM smokken var veldig fin å få, jeg har lest mye bra om den. De er utviklet sammen med tannleger spesielt for nyfødte. Den jeg fikk var 0-2 mnd og skal være ekstra liten og lett, men de har også flere for når babyen blir eldre og smokken skal følge denne utviklingen. Noen ting virket det som de bare hadde puttet oppi for å fylle opp, som for eksempel C vitaminene, shampoo, pastiller og handlenett. Alt i alt var det en helt grei babybox, selv om det ikke føltes som en startpakke. Det var mer som en boks full av testere, og det jeg fikk med skal jeg helt klart legge i vesken til nødsituasjoner hvor jeg har gått tom for ting. 

Terningkast: 4

 

Apotek 1: Innhold: 

- Baby wipes

- Langermet body 

- Pampers bleie

- Avent tåteflaske

- Smokk fra MAM

- Bepanthen salve for tørr og irritert hud 

- Reparerende balm for irritert hud 

- Eucerin olje for bading og dusj

- Blenda sensitiv flytende tøyvaskemiddel 

- Foreldre og barn magasin 

- Babybok for barnets første år

Vurdering: Denne pakken hadde en veldig fin blanding av innhold syntes jeg. Den langermede bodyen med bamsen på var utrolig skjønn, og er alltid noe det trengs masse av! Jeg likte veldig godt at du egentlig fikk med nesten alt du trenger for å stelle babyen; både med olje til badingen, kremer, våtservietter og bleie. Deretter kan du ta på bodyen, gi smokken hvis det trengs og eventuelt flasken. Som sagt har jeg hørt mye om MAM smokkene, så jeg ble veldig glad for å få en til av den! Avent tåteflaskene har jeg også lest mange anbefalinger om. Og når bodyen har blitt skitten fikk jeg til og med vaskemiddel til å vaske den med, uten parfyme og fargestoffer. Tommel opp! Til mammaen følger det med et Foreldre & Barn magasin som er veldig kjekt å bla litt i. Babyboken om barnets første år var også veldig fin å lese i og inneholdt god informasjon. Alt i alt en veldig god startpakke med variert, nyttig innhold! 

Terningkast: 6

 

Libero: Innhold:

- Bleiepakke

- Ammeinnlegg

- Våtservietter 

- Bind 

- Bleieavtale kort 

Vurdering: Denne pakken var det ikke så masse i, men alt var skikkelig ting som kommer til å komme godt med. Det er slike ting jeg så for meg skulle være i en startpakke, rett og slett små nødvendigheter som trengs helt fra ungen blir født. Alt innholdet i Libero startpakken var ting jeg hadde skrevet på listen min over ting som må handles inn, så det var veldig greit å få! Må selvfølgelig handle mer av det, men nå har vi i hvert fall litt på lager. Dette var en veldig grei startpakke, med få skikkelige ting istedenfor masse smått som bare var blitt lagt oppi. Savnet kanskje et par informasjonsbrosjyrer om litt viktige ting, slik som følget med i de to andre pakkene. Men ellers var det en super startpakke som kommer godt med! 

Terningkast: 5

 

#blogg #mamma  #mammablogg #tips 

Gravid på flyreise - mine 10 beste tips

 • 10.04.2015 - 20:08

Hei dere ♥ Er det bare jeg som føler at denne uken har flydd avgårde? Det er jo helg allerede! I nuet har jeg sunket ned i en utrolig behagelig sofa på flyplassen, vi skal nemlig til Lillehammer i barnedåp til søskenbarnet til Sindre. Det blir veldig koselig! Synes alltid det er gøy å reise bort litt, selv om det bare er for en helg. Det er først nå som jeg er gravid at jeg har begynt å tenke over hvor mye jeg faktisk reiser rundt. Føler jeg stadig vekk sitter på et fly, og nå har jeg et par ekstra ting å tenke på for at reisen skal være så komfortabel som mulig. Tenkte å dele mine nødvendigheter og tips med dere, kanskje det kan være til nytte for andre gravide som skal ut og reise? 

1. Behagelige klær. Det er ikke godt å reise i stramme klær som trykker på magen og litt her og der. En myk joggebukse, topp og cardigan til å slenge over er helt supert. Gjerne et skjerf du kan bruke som teppe eller legge over skuldrene om det skulle bli litt kaldt på flyet. Ponchoen min fra Zara er perfekt for flyreiser, lett å slenge over når det blir litt kjølig, og er ikke minst utrolig søt på! Et par gode joggesko er også et must, det kan bli mye trasking på en flyplass. 

2. Kompresjonssokker! Dette er gull verdt å ha på flyet, ettersom du kan oppleve å få vann i beina. Ta dem på før reisen begynner, ikke vent til det begynner å gjøre vondt (been there, done that), det kan fort bli utrolig ubehagelig og smertefullt. Disse får du kjøpt på apoteket blant annet. 3. Helsekort for gravide må du alltid ha med deg når du skal ut og reise. Dette får du hos fastlegen eller jordmor.

4. Mange flyselskaper krever legeerklæring etter uke 28 (ikke norske), så det kan være lurt å sjekke med flyselskapet du skal fly med hvilke regler de har for dette. Denne bør da være på engelsk. 0-36 uker kan du fly uten begrensninger med SAS, Norwegian og Widerøe, innenlands. 2-4 uker før termin krever de legeerklæring om at du er frisk nok til å fly. SAS krever også spesielt at reisen må godkjennes av SAS medisinske avdeling. Flytiden kan ikke overstige 4 timer. Fra 2 uker før termin og frem til fødsel vil ingen av flyselskapene gi deg adgang ombord. Widerøe kan gi unntak dersom du bor i Nord-Norge. Alltid snakk med fastlegen din først før du skal ut på en reise, det er mange individuelle faktorer for hvert svangerskap som kan spille inn! 

5. Noe å tygge på er alltid lurt å ha med på reisen. Fyll et beger med frisk og sunn snacks som passer fint oppi vesken. Mitt ble bestående av blåbær, mango, jordbær og litt mørk sjokolade med nøtter, mm! 6. Vitamin C spray. Denne er så god å ha med på flyet hvor luften i kabinen kan være litt tørr. Da er det godt med en liten fuktighetsboost, føler meg hundre ganger mer fresh med en gang. Fås kjøpt på The Body Shop! 

7. Noe å lese i, ørepropper og en oppdatert spotify liste på mobilen må jeg alltid ha med. Elsker å koble ut med et ferskt magasin mellom hendene, og god musikk på ørene. Favoritt good feeling sangen min for tiden er Wiz Khalifa - See you again, den skal definitivt spilles på repeat på flyet! 

8. Drikk masse vann, og sitt gjerne ved midtgangen hvis det er mulig slik at du kan gå noen turer for å få blodet i omløp, minst en gang i timen. 

9. Småting som en liten håndkrem og leppepomade har alltid en fast plass i reisevesken. Håndkremen fra Lòccitane er i helt super størrelse for flyreise, og går gjennom sikkerhetskontrollen. Leppepomaden fra Chanel gir deg utrolig myke lepper og er utrolig drøy i bruk, elsker den! Begge er kjøpt i taxfree. 10. Og sist men ikke minst: Husk å gi beskjed til reisefølget ditt eller personalet på flyet om du føler noe som helst ubehag eller trenger hjelp til noe. Det er ingen skam å be om hjelp, og du skal føle deg trygg og ha det komfortabelt på reisen. Ta hensyn til deg selv og pass godt på kroppen din, og den lille i magen ♥

Har dere noen gode reisetips? Vi skrives fra Lillehammer ♥

Valentine`s Day filmtips

 • 13.02.2015 - 19:45

Det er hjertenes dag i morgen, og jeg er sikker på at mange av dere har kjekke planer! Jeg føler det blir laget mye oppstyr rundt slike dager, men personlig liker jeg de koselige, enkle tingene. En god, hjemmelaget middag, en romantisk film og en trygg armkrok er alt jeg trenger. Gjerne etter en tur ute i det fri! Kinoer og restauranter er ofte overfylte på dager som valentine`s day, og hele poenget er vel at du skal kunne være nær din kjære uten hundre andre som sitter klemt oppi dere? Uansett, over til overskriften! Jeg tenkte å dele noen filmtips med dere som kan være fine å se sammen med kjæresten, eller kanskje en venninne? Det kan være like koselig å tilbringe valentine`s day sammen med en venninne synes jeg ♥ 

Noen er klassikere, andre litt nye og anderledes. Enkelte er litt klissete, mens andre er mer morsomme. En god blanding! Her er mine favoritter: 

 

♥ The Notebook ♥  Life as we know it ♥  The break-up ♥  About time ♥  Blended ♥  The other woman ♥  The fault in our stars ♥  Valentine`s Day ♥  Titanic ♥  Safe Haven ♥  The Vow ♥  Friends with Benefits ♥  Crazy, stupid, love ♥  The last song ♥  Sex tape ♥  No strings attached ♥ 

Har dere noen filmtips? ♥ 

Veronica Reime

Hei og velkommen til mitt lille fristed! Jeg er en jente på 21 år fra Stavanger. Her deler jeg hverdagsglimt, tanker og følelser helt uten filter om hvordan det er å være en ung, nybakt mamma og lektorstudent. Følg meg gjerne videre!

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no