Veronica Reime

Den magiske roen

  • 17.11.2016 - 16:37

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Bildene er fra sist uke, da vi gikk en tur ved havet før babysvømming)

Hei alle dere! Her er lille gull blitt syk igjen og er hjemme fra barnehagen, så da var det bare å krølle seg sammen under dynen med en skål med kjeks og mummitrollet på skjermen. Slike stunder får meg til å mimre tilbake til jeg selv var liten. Forståelig nok vil hun helst bare sitte på fanget og kose, og vi har hatt en veldig koselig hyggestund sammen hvor vi har lest gjennom nesten alle bøkene hennes. Bukkene Bruse i badeland er den store favoritten for tiden. Den bruker vi ekstra lang tid på, og hun blar flere ganger tilbake for å åpne noen av lukene på ny. Jeg har fått gjort litt skolearbeid innimellom, men ikke på langt nær så mye som jeg egentlig hadde planlagt å få unnagjort i dag. Sånn er det noen ganger! Jeg får prøve å ta litt igjen i kveld ;-)

Nå er Sindre snart hjemme fra jobb, og vi skal begynne på middagen. Det er wok som står på menyen, og det er absolutt en av mine favorittretter. Noen som ønsker oppskrift? Jeg føler at det er en så fin ro over ettermiddagen om vinteren. Det er bare noe ved det som gir meg en så god følelse. Få tilbringe tid sammen med den lille familien min, oppdatere hverandre på hva vi har gjort den dagen. Vi koser oss inne med god middag, leking og diller med småting som må gjøres, imens regnet trommer mot vinduet. Linéa synes det er utrolig spennende å både se og høre på regnet. Vi liker å komme oss ut på tur på ettermiddagen og la lille få utforske naturen litt, men siden hun er syk nå holder vi oss inne. Da er det spennende nok å høre på regnet og lyse ut av vinduet med en lommelykt etter at det har blitt mørkt. Jeg gleder meg veldig til det kommer snø her også, og krysser fingrene for at den daler ned litt før jul. Det blir i hvert fall en del turer på fjellet på oss i løpet av vinteren, og det er noe jeg virkelig ser frem til. 

Jeg håper dere har hatt en fin dag så langt, og at roen senker seg hos dere også nå. I morgen er det helg! Dere er så gode alle sammen ♥ Vi skrives mer senere, klem. 

I dag er det siste sjanse til å nominere blogger til Vixen Blog Awards. Hvis dere ønsker å nominere meg i en kategori dere måtte mene jeg passer best i, kan dere gjøre det HER. Da hadde jeg blitt UTROLIG glad ♥

 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

 

Momchallenge #6: Throwback

  • 07.10.2016 - 22:44

Hei dere! Nå er det tid for en ny #momchallenge, og denne gangen skal vi mimre litt og se tilbake på tiden vår som mamma. Jeg tenker ofte tilbake på vårt første år sammen med Linéa, og synes det er helt rart hvor fort tiden har gått! Var hun virkelig så liten? Plutselig var det lille nurket som bare vil ligge i halsgropen min blitt en stor barnehagejente som løper rundt selv uten noe som helst hjelp. Og at det i tillegg har vært en tid hvor hun har vært inni magen min, det er i hvert fall rart å tenke på! 

Linéa kom til verden to dager før termin, og da kom hun i en rasende fart! Jeg delte fødselshistorien min med dere (som dere kan lese HER), og det er jeg veldig glad for at jeg gjorde. Noen ganger må jeg bla i arkivet og lese litt gjennom den, for det føles fortsatt litt uvirkelig at jeg faktisk har gått gjennom en fødsel. Noe jeg husker veldig klart var første gang jeg så Linéa. Jeg syntes hun hadde så nydelige øyne, og jeg kunne ikke få henne fort nok i armene mine. Hele den tiden vi tilbrakte på sykehuset føltes som vår egen lille boble. Noen ganger tar jeg meg selv i å lengte tilbake til den boblen hvor det bare var oss tre, og tiden sto stille. Hverdagen kom tidsnok, og nå lever vi et travelt liv med en aktiv barnehagejente i hus. Hvor ble tiden av?! 

Når jeg tenker tilbake på det året vi har hatt sammen med Linéa, så føler jeg at vi har fått opplevd utrolig mye sammen. Vi har blitt en sammensveiset liten familie, og det føles som hun har vært hos oss for alltid. Vi har laget våre rutiner med matlaging, henting og brining i barnehagen, skole, jobb, babysvømming og kveldsstell. Det høres kanskje kjedelig ut når jeg ramser det opp på den måten, men det er faktisk ikke én eneste kjedelig dag. Jeg elsker hverdagen vår med alle rutinene, og det livet vi har sammen. Samtidig er noe av det kjekkeste jeg vet å reise og oppleve nye ting sammen med Sindre og Linéa. Noe vi har fått gjort mye dette året! 


Jeg føler meg så utrolig rik på opplevelser og fine øyeblikk! Når jeg føler at vi har opplevd så mye sammen allerede nå, så blir jeg helt overveldet av å tenke på hvor mange fine år vi har foran oss. Det er alltid ett ord som popper opp i hodet mitt når jeg mimrer litt tilbake i tid, og det er heldig. Jeg føler meg så utrolig heldig som har den lille familien min, og at jeg får tilbringe livet mitt sammen med dem. 

Mammahjertet er så ufattelig stolt over den nydelige jenta du har blitt med den sterke personligheten og ditt sjarmerende vesen. Og jeg gleder meg masse til fremtiden sammen med deg ♥

Delta gjerne i ukens challenge du også! Bruk #momchallenge eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

MomChallenge #3: Favoritter i klesskapet

  • 17.08.2016 - 18:58

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei fine lesere ♥ Da var det min tur til å komme med mitt bidrag til denne ukens challenge! Denne uken skulle vi ta for oss våre favoritter i klesskapet til de små, så jeg har vært og plukket ut noen plagg i skuffene og skapet til Linéa. Jeg synes det er mye kjekkere å handle klær til henne, enn meg selv. Det er jo så mye fint!   Jeg merker at jeg har en smak på jenteklær hvor ikke alt skal være helt knall rosa hele tiden, men heller litt ulike pasteller og gjerne litt blått/grønt slik at de fine øynene hennes kommer godt frem. Under finner dere mine favoritter: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er veldig svak for bodyer med en søt krage på, og knesokker. Jeg liker vanligvis bodyene med ikke altfor mye på, men en liten krage er veldig fint! Er det varmt nok synes jeg det er veldig søtt med knesokker til shorts, kjole eller skjørt. Spesielt disse med små ansikt på! HER finner dere et eksempel på et antrekk jeg har satt sammen med disse sokkene. 

Denne pyjamasen gir meg en følelse av noe som er veldig typisk norsk. Mønsteret er så fint! Synes den passer veldig godt til mørke kvelder nå om høsten og vinteren. Dere kan se pyjamasen på i denne videoen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker slike shortser til enkle bodyer, og disse i 100% bomull er veldig deilige å ha på! Veldig komfortable og bevegelige. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden jeg er mamma til en liten jente er det jo ikke til å unngå at et par kjoler kommer med på denne listen! Jeg er veldig glad i både selebukser og seleskjørt, så dette seleskjørtet har blitt en stor favoritt. Både den hvite og den blomstrete kjolen er veldig fine både til hverdag og litt finere anledninger. 

Dere kan se bilder med den hvite kjolen på HER, den blomstrete HER, og seleskjørtet HER.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og sist men ikke minst så måtte denne søte cardiganen med dådyr på og den nusselige luen være med på favoritt-listen. Hun hadde faktisk en lik lue i fjor høst/vinter, og den var så nusselig at vi måtte gå til innkjøp av en ny i år. Jeg synes egentlig den er litt mer gyllen rosa/brun i virkeligheten, men det kom ikke like godt frem på bildet! Dere kan se bilder med luen på HER.

Dette var mine favoritter for tiden i klesskapet til Linéa! Hva er deres? Bli gjerne med på challengen ved å bruke #momchallenge eller sende innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no!

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn #momscollective #momchallenge

MomChallenge #2: Barnets favoritt

  • 09.08.2016 - 21:28

God kveld fine ♥ Jeg er så heldig å få være førstemann ut i denne ukens #momchallenge! Ukens tema er barnets favoritt, som kan være enten en bamse, leke, kos eller noe annet. Linéa er en veldig kosete og omsorgsfull jente, og hun elsker å leke med bamser. Hun er veldig opptatt av at når hun koser med en bamse, så må også vi andre få hver vår bamse å klemme på. Hun blir alltid utrolig glad når vi rekker henne en bamse, og hun har flere som hun sover sammen med i sengen sin. Jeg har funnet frem Linéa sine favorittbamser! 

Fie: Som jeg har sagt før er Linéa veldig glad i hunder, og denne hunden i strikk som mammaen hennes har døpt Fie (hihi) er en stor favoritt. Jeg tror hun liker veldig godt materialet og den spisse nesen som er veldig god å tygge på. Fie ligger fast oppi vognen hennes, og hun elsker å trille på og dulle med henne. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaninbamser: Det Linéa har aller mest av er kaninbamser, og hun elsker dem! Hun har totalt fire forskjellige kaniner: En lys rosa kanin som holder på en koseklut, en liten hvit kanin og to brune som du ser på bildet under. De har alle veldig myk "pels", og er veldig gode å kose med. Hun har alltid et par kaniner med seg når hun skal sove. Det morsomste er at nå har hun lært seg at kaniner hopper avgårde, så ofte holder hun den opp og sier "hopp" imens hun lager en hoppebevegelse. Det er utrolig søtt ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har deres små noen favoritt bamser eller leker? Bli gjerne med i denne ukens bloggchallenge og bruk #momchallenge eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettop ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no

Nå har jeg krøpet opp i sofakroken med en varm kopp te, og så fort dere er oppdatert skal jeg se resten av en film jeg og Sindre begynte på i går. Du vet dere har blitt foreldre når dere ikke klarer å holde dere våkne en hel film om kvelden! Linéa var utrolig trøtt i kveld etter en aktiv dag i barnehagen, og vi avsluttet kvelden med et deilig skumbad og god kveldsmat før hun sloknet i sengen sin. I morgen venter en ny barnehagedag for lille gull, og snart er det helg allerede! Håper dere har det fint alle sammen ♥ God klem! 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #baby #barn #foreldre #familie #familieogbarn 

8 kjappe spørsmål og svar

  • 06.08.2016 - 21:37

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Barnet mitt akkurat nå: 

Linéa Olivia er 13 måneder (nærmer seg 14), og er I FARTA. Hun begynte å gå rett rundt året, og siden da har hun utforsket verden på to ben. Hun løper rundt omkring, klatrer og hopper i sølepytter. Får hun sjansen vil hun helst gå selv, istedenfor å bli båret eller sitte i vognen. En travel tid, med andre ord! Noe av det kjekkeste hun vet er å gå tur med hunden vår, da labber hun avgårde med hundebåndet i hånden sin og en trillende latter. Hun begynner i barnehagen om to dager, og det tror jeg blir veldig kjekt for henne ettersom hun er så sosial og nysgjerrig av seg. Mammahjertet har litt blandede følelser rundt dette, da den lille babyen min plutselig ikke er så liten lenger. Men jeg gleder meg på hennes vegne ♥

2. Hvordan har dere gjort det i forhold til foreldrepermisjon?

Jeg hadde mammapermisjon de ukene som er beregnet kun for moren, og etter det overtok barnefar hele fellesperioden i tillegg til de ukene som er beregnet for far. Grunnen til dette var fordi jeg skulle tilbake på skolen igjen etter sommeren, da Linéa var to måneder, og det har fungert veldig bra for oss. Linéa har fått masse tid sammen med både mamma og pappa. 

3. Beskriv barnet ditt med tre ord:

Blid, rampete og nysgjerrig.  

4. Dette ble annerledes enn hva jeg forventet mens jeg gikk gravid:

Okei - hva ble ikke annerledes? Å være mamma for første gang innebærer en veldig bratt læringskurve og mange overraskelser. Det er vel egentlig ganske mye som ble annerledes enn forventet, men det som skiller seg mest ut er maten. Ammingen gikk utrolig fint, og jeg hadde ingen problemer. Men når det kom til fast føde, ble det litt vanskeligere. Hun har aldri likt grøt, noe jeg så for meg at alle barn automatisk likte. Jeg laget masse mat og introduserte litt og litt, alt etter boken. Det var svært få ting hun likte, og det hun ikke spyttet ut igjen spiste hun bare i veldig små mengder. Det var ikke før hun var syv måneder at hun endelig begynte å spise litt mer fast føde, og da var det skive med leverpostei som knekket koden. Det er utrolig frustrerende når de små ikke vil spise, man blir jo så bekymret! Heldigvis hadde jeg nok melk så hun hadde god vektoppgang. Nå spiser hun det aller meste, og strekker seg etter all mat hun ser. Et veldig godt og betryggende tegn! 

Noe annet som ble annerledes enn hva jeg forventet var at jeg så for meg at jeg skulle ha veldig mange søvnløse netter og aldri noen tid til meg selv. Linéa har sovet gjennom hele natten helt fra begynnelsen av, bortsett fra perioder hvor hun har våknet et par ganger om nettene for å spise (og selvfølgelig litt tenner og sykdom). Å amme om natten gjorde ikke så mye heller, for jeg sovnet alltid imens selv. Selvfølgelig er jeg endel trøtt, og Linéa sover ikke akkurat lenge om morgenen; klokken seks er hun klar for å starte dagen. Men du innretter deg etter hennes døgnrytme, og det har gått overraskende bra. Jeg får ikke såå mye tid til meg selv, men endel. Det gjelder bare å planlegge bra og gjøre det beste utav mulighetene. Det er viktig å være seg selv litt også, og ikke bare mamma. Både jeg og Sindre har fått gjort mye for oss selv, og det tror jeg er gull verdt. 

Jeg må også henge meg på Julie sitt svar på dette spørsmålet. Jeg trodde at jeg skulle kle Linéa opp i kjoler og søte antrekk hver eneste dag, men har funnet ut at det går for det meste i body og strømpebukse. Enkelt, behagelig og praktisk, haha!

5. Hvordan kom dere frem til barnets navn?

Å velge navn var UTROLIG vanskelig! Jeg hadde veldig mange alternativer, men jeg og Sindre har litt ulik smak. Linéa og Olivia var de eneste to navnene vi begge likte, og ettersom vi ikke klarte å velge bare ett så ble det begge to. Planen var egentlig ikke å ha dobbeltnavn, men jeg synes de to klinger fint sammen. 

6. Tre barneprodukter du ville anbefalt til en gravid venninne: 

Nattlampe: En batteridreven nattlampe er helt supert å ha på nattbordet når du må opp flere ganger om nettene for å amme eller gi flaske til den lille. Den gir et veldig mykt og behagelig lys. Nå ammer jeg ikke lenger, men de to lampene vi har står rett ved sengen til lille gull slik at det ikke blir så mørkt for henne når hun skal sove. Våkner hun om natten blir det ikke så skummelt! 

Burt`s Bees såpe: Jeg har blitt veldig glad i barneproduktene til Burt`s Bees. De lukter godt (men ikke for sterkt), og er milde og skånsomme mot huden. For en aktiv jente som plasker mye når hun bader er det veldig greit å ha både såpe og badeskum som ikke svir i øynene. 

Babynest: Vi hadde to babynest til Linéa; ett i sengen hennes og ett som vi brukte i sofaen hjemme eller på besøk. Babynestet gir en veldig god trygghet til den lille, ettersom det har det veldig "tett" rundt seg, akkurat som inni magen. Det var også veldig praktisk i forhold til å dra på besøk eller å bruke for eksempel inne i stuen, slik at hun kunne ligge godt og trygt mellom oss i sofaen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Tre "fun facts" om Linéa Olivia: 

♥ Linéa ble født to dager før termin. Pappaen hennes hadde siste eksamen den dagen og sa til magen min: "Nå kan du bare komme ut lille venn, nå er vi klare!" Og da ville hun ikke vente lenger, så neste morgen var hun ute. 

♥ Linéa sine kallenavn er blidfis, lille snupp, gullet og frøken. 

♥ Linéa er en liten dyreelsker. Hun har blitt veldig glad i vår hund, og skal hele tiden klappe på og leke med den. Hun blir helt i hundre når vi kommer hjem og hunden løper mot oss. Vi har også vært i flere parker hvor det er dyr, og hun har fått sitte på hest og klappet både geiter og lam. Likevel er det hund og tiger som er favorittdyrene. Ser hun en hund enten i virkeligheten eller i en bok så roper hun ut: vov-vov-vov! Og ser hun en tiger lager hun et "tigerbrøl". Haha, det er så herlig ♥

8. Det beste Linéa vet er:

♥ Avokado, blåbær, melk og skive med leverpostei. 

♥ Tegne, danse, lese bøker og leke med dukker 

♥  Kaninbamsen, mamma og pappa. 

Dette var det siste innlegget i denne ukens MomChallenge. Håper dere synes det har vært like gøy som oss! Dere kan fortsatt være med på challengen, den avsluttes ikke helt før i morgen. Husk å tagge #momchallenge eller send innlegget til oss på mail: momschallenge@hotmail.com. Så kanskje nettop ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no! På mandag er det ny uke med ny challenge, og jeg gleder meg allerede. Håper dere nyter lørdagskvelden, og at dere likte svarene mine ♥  God klem! 

#mamma #mammablogg #momscollective #momchallenge #bloggchallenge #foreldre #familie #barn #baby

Veronica Reime

Hei og velkommen til mitt lille fristed! Jeg er en jente på 21 år fra Stavanger. Her deler jeg hverdagsglimt, tanker og følelser helt uten filter om hvordan det er å være en ung, nybakt mamma og lektorstudent. Følg meg gjerne videre!

  • Følg bloggen:
  • Blogg.no
  • Facebook
  • Instagram
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no