hits

Veronica Reime

Tips til årets julekalender

 • 20.11.2017 - 19:44

Hei dere ♥ Nå er jeg midt oppi en intens eksamenstid, men tenkte bare å titte innom for å si hei, og ikke minst komme med et lite tips-innlegg til juleforberedelsene. Ettersom jeg visste at det kom til å bli travelt med eksamener før jul så måtte jeg være tidlig ute med endel juleforberedelser som kalender, julekort og endel gaver. Kalenderen til Linéa var ferdig i begynnelsen av november, og jeg koste meg med masse med julemusikk og tente lys imens jeg pakket inn. Jeg elsker å dille med sånt!  Jeg tenkte å dele noe av det Linéa får i kalenderen sin med dere, ettersom jeg vet at mange ofte er på jakt etter tips til kalendergaver. Slike kalendere trenger ikke alltid å bli så dyre, og mye av det Linéa får i sin er ting som hun trenger, og som hun hadde fått uansett. Det er også mange koselige aktiviteter vi finner på i denne ventetiden, og de blir også en del av kalenderen hennes. Fokuset vil være ting vi kan kose oss med sammen. De søte små eskene er til å legge lappene med de ulike aktivitetene oppi. Bare spør om det er noe dere lurer på! Stor klem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

♥ Ullbody med vintermotiv

♥ Ullsokker

♥ Skilue (glemte å legge den med på bildet!)

♥ Kinderegg

♥ Julebok 

♥ Klistremerker 

♥ Lekedyr 

♥ Juleverksted  (perfekt anledning til å lage julegaver og julekort.) 

♥ Bading i svømmehall

♥ Hjemmekino med julefilm

♥ Baking av lussekatter (derav den lille kjevlen) 

♥ Refleks 

♥ Bidrag til et veldedig formål

♥ Duplo (deles opp i flere gaver) 

♥ Puslespill (jeg kjøpte en pakke med flere små puslespill inni som kan deles opp i flere gaver) 

♥ Lekemat i tre 

♥ Nissepyjamas (pakke nr 1)

♥ Kjole til julaften (pakke nummer 24)

 

Klikk på liker-knappen om du ønsker flere tips-innlegg! Og gjerne kommenter hva du ønsker tips om ♥

 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

 

Instagram: @veronicareime

Snapchat: veronicacr

#mamma #mammablogg #baby #barn #hverdag #familieogbarn #foreldre

Momchallenge #4: I stellevesken vår

 • 05.09.2016 - 15:27

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Hei fine lesere ♥ Her kommer det siste (litt forsinket) innlegget til forrige ukes #momchallenge. Grunnet sykdom og mye styr ble det litt utsatt for min del, men jeg håper dere har vært innom og lest de andre jentene i momscollective sine innlegg! 

Det var først da jeg skulle legge alt frem for å ta bilde av det til dette innlegget at jeg skjønte hvor mye vi faktisk drar på oppi stellevesken. Jo større hun blir, desto mer må vi pakke med oss. Det var ikke alt jeg fikk plass til på bildet engang, men jeg skriver det nedenfor uansett ♥

Bleier og våtservietter: Dette trenger jeg vel ikke si noe stort om? Et absolutt must i stellevesken! 

Salve og fuktighetskrem: Bleiesalve og fuktighetskrem til både kropp og ansikt er alltid med i stellevesken. Jeg har brukt Burt`s Bees produktene helt siden Linéa var liten, og er blitt veldig glad i bleiesalven. Fuktighetskremene er faktisk i merket Sophia the Giraffe. Linéa kan gjerne bli litt tørr på kinnet, knærne eller albuene om vinteren, og da er disse veldig gode å ha. Bleiekremen blir ikke brukt så ofte lenger, men den er likevel alltid med. 

Antibac: Renslighet er så viktig, og jeg bruker antibac flittig når vi er ute på ting. Spesielt når jeg ammet var jeg veldig nøye med å bruke antibac før jeg skulle amme. Jeg bruker det også både før og etter jeg steller Linéa når vi er ute på farten. 

Håndkle og stelleunderlag: Stelleunderlaget kom med i stellevesken, og håndkleet legger jeg alltid over slik at det skal være mest mulig hygienisk og behagelig. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Babycall: Denne lille supre saken er helt genial å ha med i stellevesken om Linéa skal sove i vognen sin og vi ikke skal være så nært at vi kan høre henne. Det er en babycall som vi kobler til en app på telefonen. Jeg har skrevet et mer utdypende innlegg om den HER.

Smokker og smokkesnor: Et par smokker sammen med en smokkesnor ligger fast oppi smokkebeholderen som henger utenpå stellevesken. De er lett tilgjengelige, pluss jeg synes det ser litt ekstra fint ut når den henger utenpå. Smokkesnor var kanskje mest praktisk før, da hun spyttet ut smokken innimellom. Nå tar hun den ut med hånden selv og gjerne gir den til oss, men jeg liker likevel å ha den med i tilfelle. Spesielt på reiser er det greit å ha den med, for eksempel! 

Skift: Et skift og to må som regel til når vi er ute på noe. Tidligere var det bleieuhell, mens nå er det gjerne Linéa som søler en smoothie over hele seg eller finner en sølepytt å leke i. Og slike ting skjer alltid når vi av en eller annen grunn har klart å glemme å legge et nytt skift i stellevesken... Et tips er å pakke med mer enn ett skift, det trengs fort flere! En smekke med ermer er også med i stellevesken, så kan den lille spise og grise så mye hun vil. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tutkopp: Det er veldig viktig at de små får i seg nok væske, og denne koppen har helt supre håndtak til at Linéa kan holde den og drikke helt selv. 

Kosebamse og leker: En kosebamse og litt leker til underholdning er et stoort must. De små må underholdes hele tiden, og det oppstår ofte situasjoner hvor jeg trenger litt hjelpemidler i form av leker eller bøker. En bamse til sovestunder er også god å ha. Vi pleier å pakke litt lekedyr, bøker og en leketelefon. I tillegg har vi med vesken hennes med et par kort oppi, som bleiekort og et gammelt busskort. Hun elsker vesker og kan sitte lenge med å bare putte noe oppi og ta det utav igjen. 

Snacks: Linéa eelsker smoothies, og de er gull verdt til tider! I tillegg er det en god måte å få i henne litt mer væske, om hun ikke vil ha vann. I tillegg til smoothies har jeg alltid Nestle sin fruktstang og noen godis biter med fruktsmak. Jeg husker ikke hva de heter, men jeg viser dem i denne videoen.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et lite tips er å alltid ha pakket stellevesken klar, slik at om du plutselig skal ut på noe så har du alt du trenger. Det er så fort gjort å glemme noe i farten! Det har jeg gjort flere ganger, for å si det sånn ;-) 

Ellers håper jeg dere har en fin mandag så langt, og har fått en god start på den nye uken. Vi skrives mer senere!

August favoritter

 • 19.08.2016 - 16:22

Hei fine lesere! En ny måned betyr nye favoritter. Jeg er veldig glad i høsten, og har plukket ut noen fine favoritter til meg og Linéa. Håper dere også liker dem! Gjerne spør i kommentarfeltet om det er  noe dere lurer på hvor er fra ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jakke: Denne cardiganen med dådyr på i ull fra MeMini er såå søt! Den er god og varm, og blir veldig fin nå til høsten og vinteren. 

Lue med dusk: Denne har dere jo sett flere ganger før på bilde, og det er det en god grunn for. Den har blitt en stor favoritt! Som jeg har sagt tidligere så hadde hun en lik i fjor, og den var så søt at vi måtte gå til innkjøp av en ny i år. 

Shortser: Myke, behagelige shortser i 100% bomull. Disse er så deilige! Stoffet er veldig lett, og de er komfortable å bevege seg i. De passer fint nå som det er så varmt ute, men også senere med en strømpebukse under. 

Burt`s Bees Bubblebath: Helt siden Linéa var nyfødt har vi brukt produktene til Burt`s Bees, og for en stund siden gikk jeg til innkjøp av badeskummet deres. Det er veldig mildt og skånsomt for de små, og svir ikke i øynene. Linéa koser seg med alt skummet, og det blir nok mange deilige kveldsbad med dette skummet. 

Støvler: Vi fikk disse fine, gule støvlene av moren til Sindre, og de blir kjempefine å ha nå til høsten. Et par gule støvler som Linéa kan hoppe i sølepyttene med, det blir gøy! 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Hvit skjorte: Jeg har lenge sett etter en hvit skjorte som ikke ser for stiv ut, men er avslappet. Endelig fant jeg den! Den er litt oversized og er veldig behagelig å gå med. Perfekt til skolebruk! 

Myke gensere: Gode, varme gensere er et must på høsten, og disse to fra Bik Bok er så deilige å gå i. Jeg synes fargene er utrolig fine, og jeg gleder meg til å bruke dem utover høsten. De passer også veldig fint over den hvite skjorten.

Dusjsåpe med kokos: Med en ettåring i hus blir det ikke mye tid til selvpleie, men en dusjsåpe med god lukt er luksus nok for meg. Denne fra The Body Shop lukter helt himmelsk! 

Cosmica hudpleie: Dere som følger meg på snapchat (veronicacr) så sikkert tidligere i sommer at jeg skulle teste ut noen nye produkter fra Cosmica. Etter at jeg begynte på en ny type prevensjon har jeg fått litt dårligere hud, så da gikk jeg til innjøp av noen skikkelige produkter for huden. Jeg vasker ansiktet hver morgen, og påfører dagkremen. Om kvelden renser jeg ansiktet etter at jeg har fjernet sminken (hvis jeg har brukt sminke) og tar på nattkrem. Den har en ganske tynn konsistens, og er mild og god mot huden. Cosmica serien får du kjøpt på apoteket, og er ganske rimelig.

Spice Lipliner: I innlegget med mine favoritter for juli viste jeg dere min favoritt leppestift fra Mac; Matte Velvet Teddy. Jeg elsker fargen, og den kan brukes både til hverdag og til fest. Nå har jeg også gått til innkjøp av en lipliner som jeg kan bruke til, i fargen Spice. Den gjør at leppene "popper" litt mer, og er perfekt til litt finere anledninger. 

Jeg beklager litt dårlige bilder, men det er utrolig vanskelig å ta bilder når det er sterk, blendende sol ute. Håper dere likte innlegget uansett ♥

LES OGSÅ: 

JUNI FAVORITTER

JULI FAVORITTER 

 

Mine tanker rundt barneoppdragelse

 • 27.07.2016 - 22:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Som enhver forelder skulle jeg ønske at jeg kunne ha Linéa tett inntil meg hele tiden og hindre at hun ble skadet på noen som helst måte. Men det kan jeg dessverre ikke! Det er vår oppgave å forberede henne best mulig på alt hun har i vente, og det gjør vi ikke ved å dulle med henne. Hun får selvfølgelig masse trøst og kos hvis hun slår seg skikkelig, men utenom det så bruker vi mye "opp igjen" og "det gikk fint". Vi har også lært henne å børste av hendene og reise seg opp igjen om hun faller ute, og det har hun faktisk begynt å gjøre av seg selv. Etter at hun fikk skrubbsår den ene dagen vi var ute så jeg plutselig at hun satt og blåste på plasteret sitt på kneet og strøk forsiktig over det. Hun har fått med seg at vi blåser på stedene hun har slått seg! Å blåse på området de har vondt og si at "det går fint" gjør at det sendes signaler til hjernen som sier at når man blåser på det så går det bra etterpå. Hvis dere skjønner? Vi har i hvert fall fått en liten hardfør og tøff jente som ikke sutrer over en skramme eller to. 

- Gjennom å være mamma til en jente skjønner jeg nå dette styret med at jenter er fine og gutter er tøffe. Det kommer veldig automatisk! Kjolen er fin, dukken er fin, bamsen er fin (dere skjønner poenget). Men jeg prøver å variere komplimentene ved å si at hun er tøff, modig, kjekk, snill og god, blant annet. Jeg fokuserer på de kvalitetene som vil gjøre henne til en bra person, istedenfor bare utseendet. 

- Linéa får masse ros, heele tiden. Og det synes jeg er utrolig viktig! Vi skal bygge opp under selvtilliten hennes og oppmuntre til å prøve nye ting. Men her prøver jeg også å variere litt, slik at jeg ikke sier "så flink du er!" til alt. Hvis hun sklir på en sklie, sier jeg kanskje "dette var kjekt", eller hvis hun spiser maten sin sier jeg "det var godt med mat når du var sulten i magen din". Istedenfor at hun var flink som skled på sklien eller flink fordi hun spiste opp maten sin. Jeg ønsker at hun skal gjøre ting fordi hun synes det er kjekt, ikke bare fordi det betyr at da er hun flink. 

- Som unger flest er Linéa veldig nysgjerrig og vil være med på alt vi gjør. Til og med slike kjedelige ting som å vaske gulvet eller brette klær synes hun er kjempespennende. Så da får hun selvfølgelig være med, det styrker selvtilliten hennes og hun føler seg inkludert. Hun får for eksempel alltid være med og vaske stolen sin og gulvet etter seg når hun har spist. Eller hvis jeg skal brette klær får hun ta klærne utav kurven og så bretter jeg dem, og hun får "brette" de små klutene. Legge klær i vaskemaskinen får hun også gjøre, og det synes hun er veldig morsomt. Skal jeg gjøre noe ute får hun enten en kost hun kan gå rundt med, eller en vannekanne. Hun får hele tiden føle at hun er med og gjør noe nyttig! 

- Noe som er viktig for meg er at jeg og Sindre ikke diskuterer for mye eller snakker med et sint toneleie foran Linéa. Vi skal være to trygge personer som gir henne ro. Hjemme skal være et sted hvor hun ikke føler seg usikker eller redd. Er vi trygge og stabile vil også resten av verden virke litt tryggere. Også hvis Linéa gjør noe hun ikke har lov til (som å prøve å spise hundematen) får hun alltid beskjed på en fin måte, og jeg opplever at hun hører etter. Selvfølgelig tester hun grenser som alle andre barn, men jeg føler at hun hører mer etter om jeg snakker med et fint og rolig toneleie til henne. 

- Jeg er veldig opptatt av at vi skal uttrykke følelser, fortelle hvordan vi føler for hverandre og gi masse kyss og klemmer. Linéa blir overøst av kjærlighet, og hun viser mye kjærlighet selv også. Hver dag kommer hun ofte bort for å gi kyss og klem, og stryker oss på kinnet eller armen. 

- Når vi snakker om kjærlighet: Jeg er veldig bestemt på at jeg skal være åpen for at hun kan forelske seg i både gutter og jenter. Dette har jeg skrevet mer om i dette innlegget. 

- Er det noe jeg misliker sterkt så er det foreldre som setter merkelapper på barna. Å stemple noen som kresen eller pinglete synes jeg er utrolig dårlig gjort. Vi er alle forskjellige og tar ting i vårt tempo, og å stemple noen som noe negativt synes jeg virkelig ingenting om. Jeg har for eksempel aldri likt høye lyder, og synes nesten det er litt ubehagelig med skarpe, høye smell. Da jeg var liten ville jeg alltid se rakettene inne fra vinduet, og det fikk jeg lov til. Det gjorde meg ikke pinglete på noen som helst måte, men det var en ting som lett kunne gjøre at jeg ble stemplet som akkurat det. 

- Jeg ønsker at Linéa skal være ydmyk og takknemlig, og ikke ta noen ting for gitt. Å ha gode manerer ser jeg på som såå viktig! Helt siden hun var veldig liten begynte vi å introdusere høflighetsfraser som "takk" og "kan jeg få". Hun sier takk når vi gir henne noe, og av og til sier hun takk etter at hun har spist når jeg rydder av etter henne. Strekker hun seg etter noe og lager en lyd som indikerer at hun vil ha det så får hun det, men jeg sier alltid; "kan jeg få?" og deretter gir det til henne. 

Jeg vet at jeg har flere mil igjen å gå, men dette er i hvert fall noen ting jeg ønsker å ha fokus på. Og det kommer nok til å komme mye mer etter hvert som hun vokser til ♥

Hva er deres tanker rundt dette?

 

 

Mine favoritt mødre på Instagram

 • 22.07.2016 - 16:42

@blondeandbone: Hannah fra New Zealand jobber med  foto og styling i tillegg til at hun er mamma for lille Frankie (som har en helt nydelig hårfarge btw!) Hun tar helt fantastiske bilder, og er veldig flink med barneklær og interiør. Jeg kan drømme meg bort i kontoen hennes i evigheter. Og jeg har faktisk plukket opp et par tips innen foto redigering og styling også!

@gabriellajoss: Jeg begynte å følge bloggen til svenske Gabriella, da jeg var gravid, og måtte selvfølgelig følge henne på instagram også. Hun bor sammen med mannen sin, deres to hunder og en nydelig liten sønn. Hun legger ofte ut bilder av mat, skjønnhetsprodukter, babyting og hverdagsglimt sammen med den nydelige familien sin. Hun deler også endel fra deres hverdag gjennom YouTube-videoer, noe som er veldig kjekt å se på! 

@mams_og_mie: En mamma fra Norge med en nydelig datter og en herlig konto. Jeg drømmer om å ha like fint barnerom til Linéa, som datteren hennes har. Hun er også ambassadør for handlegaten.no, noe som gjør at jeg sikler etter masse fine produkter! 

@camillasolliee: Enda en mamma fra Norge med en kjempefin konto full av rene, nydelige bilder. Jeg elsker fargene og stilen hennes. Hun også deler for det meste interiør og hverdagsglimt sammen med sin fine lille prinsesse. 

@simoneoe: Simone er mammaen til herlige lille Sigga og eier av nettbutikken Ovellie som selger interiør, leker og klær til barn. Hun er utrolig flink til å ta bilder og fange fine øyeblikk fra hverdagen. Feeden hennes er full av hverdagsglimt, interiør og natur. 

@christinebh91: Trebarnsmammaen Christine har en konto full av lyse og fine bilder som oser av inspirasjon. Hun deler bilder av barneklær og leker, interiør og sine små. 

@foxesheartbeat: En tysk mamma med en herlig datter som heter Océane. Hun har også en veldig lys og fin profil som oser varme og kjærlighet. Du får en skikkelig god følelse av å bla gjennom feeden hennes! En skikkelig good-feeling profil. 

@mammahjem: Alexandra er en nydelig mamma for Liam og tvillingene Lucas og Theo. Hun er faktisk en Stavanger-jente, så det gjør det jo litt ekstra gøy å følge henne. Guttene er nydelige, og hun deler utrolig fine bilder som gir veldig mye glede og inspirasjon. Verdt å følge!

@travelmadmum: En mamma fra London som reiser verden rundt med sin lille familie. Hun brukte faktisk mammapermisjonen sin på å reise verden rundt med datteren sin. Jeg elsker å se mennesker som følger sin egen vei, istedenfor hva som er forventet. Datteren hennes er heldig! Hun deler masse nydelige bilder fra reisene deres, og jeg håper at jeg også en dag får vise Linéa store deler av verden. Det er en ære å få se de små utforske og oppleve nye ting! Og det er noe jeg tror de lærer utrolig mye av.


 

Dere finner min instagramkonto HER ♥

Har dere noen fine kontoer jeg bør følge?

Gjør oss klare for barnehagestart

 • 22.07.2016 - 15:18

Barnehagestart nærmer seg med stormskritt, og jeg har begynt å finne frem og merke klær for å få en liten oversikt. Jeg tror vi skal ha det meste bortsett fra ullundertøy, men det trenger hun ikke før om en stund så det kjøper jeg etter hvert. Jeg laget en liten oversikt, så kanskje det kan være nyttig for dere andre som har barnehageunger? Legg gjerne igjen en kommentar om dere har noe å tilføye! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Varm vinterdress ♥ Vintersko ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Tykke hjemmestrikkede dresser ♥ Tynn ulldress ♥ Varm, hjemmestrikket lue ♥ Tynn lue med øreklaffer ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Myke og behagelige klær som er lette å leke og bevege seg i ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Matboks ♥ Drikkeflaske ♥ Sekk ♥ 

Vi har også: 

♥ Regntøy 

♥ Kuldekrem, Solkrem og pleieprodukter 

♥ Bergans tursekk 

♥ Fleecejakke og fleecedress 

♥ Tynn utedress 

♥ Innesko

Har dere noen tips?

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Mine beste tips til deg som er gravid

 • 21.07.2016 - 17:11Dette var jeg ikke forberedt på  - Jeg deler ti ting som jeg ikke var forberedt på ved graviditeten. Et ganske humoristisk og lærerikt innlegg, skrevet på mine hormonelle dager. 

Gravid på flyreise - 10 tips - Det er noe å tenke på ved alt når du er gravid, til og med når du skal ut og fly. Det skal ikke være lett! I dette innlegget gir jeg dere mine ti beste tips til når du skal ut og fly med gravid magen. 

Tre fine stiler til gravid magen - Å være gravid er utrolig fint (synes jeg), men jeg skal innrømme at jeg ikke alltid følte meg like fin i det dårlige utvalget av mammaklær som er der ute. Og dette er jo en tid der du virkelig får stråle! Med litt inspirasjon fra Kourtney Kardashian deler jeg noen forslag til fine stiler som kler den lille eller store bumpen!  

Last month of pregnancy checklist - Har man alt under kontroll før den lille skal komme? Det er greit å få en oversikt over både nyttige og unyttige ting som kan være greit å ha forberedt før den lille kommer. I innlegget finner dere min liste! 

Fødebagen - Et av de store spørsmålene: "Hva pakker du i fødebagen?" Jeg viser innholdet i min fødebag, og jeg kan meddele at jeg fikk bruk for nesten alt! Husk at du må pakke det som passer deg og dine behov, ikke hva alle andre mener. Jeg har også fått endel tilbakemelding på at flere har pakket mye av det samme, og fant det veldig nyttig! 

Tips til amming og pumping - Et innlegg med tips til utstyr for pumping, samt salve for såre ammebryst. 

Fem tips til en god fødsel - Dette er ikke en oppskrift, men bare mine erfaringer om hvordan du kan forberede deg fysisk og mentalt til fødselen. Dette er bare vennlige tips, og ikke en fasit. Det er ting som fungerte for meg, men er ikke sikkert det er rett for deg. Håper i hvert fall at dere kan finne noe av det nyttig! Vurdering av babyboxer - Visste dere at du kan hente gratis babyboxer på flere apotek og dagligvarebutikker? Jeg fikk hentet litt forskjellige og laget et innlegg hvor jeg vurderer innholdet og gir terningkast. Kanskje greit å vite hvilke som er verdt å hente? 

Håper dere liker innleggene! ♥ Klem 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Den første gåturen

 • 14.07.2016 - 11:17

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen ganger slår det meg virkelig hvor stor Linéa Olivia har blitt. I går da hun labbet avgårde på egenhånd i nye sko var ett av de øyeblikkene. Hun fikk ha med seg dukkevognen sin ut og trille en liten tur - åå så stolt hun var! Hun gliste og lo, og var veldig fornøyd med seg selv. Vi var selvfølgelig utrolig stolte vi også. Plutselig har den lille jenta som lå i armene mine hele tiden blitt en bestemt liten frøken som bare vil gå selv. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt knall og fall er ikke til å unngå når de små skal lære seg å gå, men det er ingenting et prinsesseplaster ikke kan fikse! Skrubbsår hører til på små barneben om sommeren, uansett om vi mødre føler at de er små knuselige dukker. 

Et lite tips helt til slutt: Skoene er av merket Superfit, og de er utrolig gode sko når de små nettop har begynt å gå. De gir god støtte på foten, spesielt rundt ankelen, og er samtidig myke og behagelige. Jeg var veldig spent på om hun kom til å synes det var greit å ha sko på føttene, men hun likte å gå på dem allerede i butikken. Hun ble liksom litt ekstra stolt når hun gikk med dem på føttene! De anbefaler i skobutikkene at barna ikke bruker sko før de klarer å gå selv, med tanke på at de utvikler best motorikk og balanse ved å øve seg mest mulig på å gå på bare fotbladet. Men nå har hun gått såpass mye selv, at vi følte det var på tide! 

Vår erfaring med babysvømming

 • 04.07.2016 - 17:04

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Vi har nå gått på babysvømming i ett år, og har meldt oss på et nytt kurs til høsten. Det vil jo si at vi er veldig fornøyde, og jeg vil gjerne dele vår erfaring med dere! Dette innlegget er ikke sponset, men kun min ærlige mening og erfaring som jeg ønsker å videreføre til dere. Kanskje det frister for noen andre å begynne? 

Allerede da jeg gikk gravid bestemte jeg meg for at jeg ville gå på babysvømming med Linéa. Jeg hadde lest veldig mye positivt om det, og i tillegg var det den eneste aktiviteten vi kunne gå på som ikke var midt i skoletiden min. Vi landet på Delfinen i Stavanger, og er utrolig fornøyde med den svømmeskolen. De er veldig dyktige, og jeg har aldri vært redd for at det skal skje noe uforsvarlig når vi er i vannet. De har utrolig god kunnskap og kontroll, og forteller ofte hvorfor vi gjør de ulike øvelsene og trener på de tingene vi gjør. I tillegg til en veldig fin kosestund sammen med Linéa og Sindre, så føler jeg at jeg har lært veldig mye. Og det er veldig positivt! Jeg ser enda mer verdien av å gå på babysvømming nå, enn før jeg begynte. 

Vi begynte da Linéa var to og en halv måned, og det var en veldig fin tid å begynne syntes jeg. Før de små er et halvt år har de en lukkerefleks som gjør at de automatisk "stenger" slik at vannet ikke skal gå ned i lungene, men rundt seks måneder forsvinner denne. Går du på babysvømming og fortsetter med å øve på å dukke under vann kan babyen trenes opp til å fortsette med å lukke når den kommer under vann. Dette kan være veldig viktig når det kommer til drukningsulykker! Vi jobber også mye med trivsel i vann, motorisk utvikling, balanse og selvberging. Vi får også øving i å redde noen som ligger livløse på bunnen av vannet, lære om sekundærdrukning og får tilbud om gratis førstehjelpskurs som vi valgte å gå på. Jeg føler at jeg sitter igjen med veldig mye kunnskap, i tillegg til at jeg har satt veldig pris på den aktiviteten vi har gjort sammen som familie hver eneste uke. 

Jeg sier ikke at babysvømming er avgjørende for om babyen din kommer til å trives i vann eller ikke, men det er definitivt et pluss. Linéa elsket svømmingen fra første stund, og har vist mer og mer glede over det etter hvert som hun har blitt større. Det er veldig godt å se at hun føler seg trygg i vann og koser seg sammen med oss. Hun dukker under vann akkurat som ingenting! I tillegg føles er jeg veldig glad for at vi trener på slike ting som kan komme godt med hvis det skulle skje noe. Du skal selvfølgelig aldri ta noen sjanser, men du kan aldri være for sikker, tenker jeg. At vi har leker og øvelser som skal fremme den motoriske utviklingen synes jeg er helt fantastisk. Barn lærer jo aller best gjennom lek! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg gleder meg allerede til å begynne på babysvømmingen igjen til høsten, og hvis noen lurer på om de skal begynne så vil jeg anbefale det veldig! Bare spør i kommentarfeltet om det er noe dere lurer på  Tips til hva vi pakker med oss i stellevesken når vi går på svømming kan dere finne HER

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Spørsmål og svar: baby og studier

 • 26.06.2016 - 13:00

Først litt fakta: Jeg skal begynne på mitt tredje år på lektorstudiet etter sommeren, et femårig masterprogram. Det er et tøft studie som krever mye, vi har endel obligatorisk oppmøte og prøver som må bestås for at vi skal få gå opp til eksamen. Jeg har engelsk som hovedfag og norsk som breddefag, som er de to største fagene. Linéa ble født 13. juni 2015, og da rakk jeg akkurat å fullføre alle mine eksamener for det skoleåret. Den 23. august 2015 var jeg tilbake på skolebenken. Jeg tar studiet på fulltid og har akkurat de samme kravene og eksamenene som resten av klassen. Jeg skal svare så godt jeg kan på spørsmålene deres, men husk at vi alle er forskjellige. Jeg vil ikke at dere skal se på dette som en fasit, gjør det som er best for dere selv. Nederst i innlegget vil jeg legge igjen noen linker til tidligere innlegg som kanskje kan være nyttige for dere å lese ♥

Økonomi: Dette er noe veldig mange lurer på, og det skjønner jeg! Det er veldig mye å sette seg inn i, og ikke like lett å vite hvor en skal begynne. Jeg får ikke noe støtte fra NAV annet enn vanlig barnetrygd som alle automatisk får. Jeg hadde jobbet meg opp til foreldrepenger, og fikk derfor ikke engangsstønad. Jeg får foreldrestipend som vil si at det du vanligvis får som fullt lån blir omregnet til stipend, hele beløpet. Dette kan du få selv om du tar permisjon fra studiene i ett år, og må ikke tilbakebetales. Det gjelder kun det første året, etter det får du forsørgerstipend som vil si at en del blir stipend (litt større del enn vanlig stipend) og resten lån. Studielån er heldigvis det beste lånet en kan ha! Og jeg har faktisk veldig mye mindre studielån enn mange andre som ikke har fått baby i studietiden. 

Permisjon: Jeg hadde den vanlige mammapermisjonen frem til skolen begynte, da tok samboeren min over hele fellesperioden i tillegg til den vanlige pappapermen. 

Barnepass: Ettersom Sindre hadde permisjon fra jobben og skrev på bachelor var han hjemme med Linéa hver dag imens jeg var på skolen. Han hadde kun noen få timer han måtte være på skolen på fredager, og da hadde jeg fri. Vi var veldig heldige med at det klaffet så bra! Vi er et godt team. Det hendte noen ganger at Sindre hadde  for eksempel noen møter i forhold til bacheloren sin, og da passet enten mammaen til Sindre eller mammaen min henne. Jeg har også hatt henne med meg på skolen. Det fungerte veldig bra! Vi har fått en utrolig trygg og fin baby som er veldig glad i mennesker ♥ Les mer om det positive ved tilknytning til far HER

Skoletid: Jeg gikk på skolen mandag-torsdag, og en vanlig dag så slik ut: 10-12 eller 8-10 og 12-14. Jeg hadde altså alltid bare to timer, eller fire timer med to timers pause mellom. Og fri hver fredag! Jeg var altså like lenge borte fra henne i begynnelsen, som nå. Eneste unntak var at nå når hun har blitt så stor så valgte jeg å lese mer på skolen sammen med studiegruppen i eksamenstiden, istedenfor hjemme alene når hun hadde lagt seg. Det gikk veldig fint! 

Amming: Jeg ammet alltid om morningen før jeg gikk og i den lange pausen mellom forelesningene, og så pumpet jeg meg slik at Sindre kunne gi det imens jeg var borte. Som regel trengte hun ikke mat imens jeg var borte fordi hun sov veldig mye, og fordi hun alltid fikk påfyll rett før jeg gikk. Så hun ble ikke avhengig av flaske fremfor pupp. Jeg ammet Linéa frem til hun var ett år. 

En vanlig dag: Ammer Linéa - pumper meg - leser litt pensum - steller meg og drar til skolen - forelesning - drar hjem i pausen - forelesning - hjem og tilbringe resten av dagen sammen med Linéa (babysvømming hver mandag) - lese pensum etter at Linéa er i seng. Repeat! Vi har vært veldig flinke til å finne på masse forskjellig sammen, men dette er altså utgangspunktet i hvordan hverdagen så ut. Med litt variasjon selvfølgelig! Jeg har laget en videoblogg fra en vanlig dag hos oss HER.

Det sosiale: Som jeg har nevnt før så føler man kanskje at man står litt i midten når det kommer til det sosiale. Du har en fot innenfor hos de vanlige studievennene, og en fot inne hos de andre mødrene. Man får ikke vært med på alt det sosiale, hverken med studentene eller mødrene. Nå snakker jeg utifra at jeg ikke har hatt ett års permisjon fra studiene. Hadde jeg hatt det så hadde jeg selvfølgelig hatt mye mer tid på dagen til å være med på barseltreff osv. Og så er det selvfølgelig litt hva du gjør det til selv. Jeg hadde studiegruppe og fikk meg gode venninner der. Noen sosiale ting på kveldstid fikk jeg vært med på, og ellers passet jeg bare på å være sosial på skolen. Jeg merket selvfølgelig en forskjell fra tidligere ettersom jeg dro hjem i pausene og ikke hadde så god tid til å stå og prate etter forelesninger. Ellers var vi mest sosiale med andre mødre og babyer gjennom babysvømming og babysang som vi gikk på. Så selvfølgelig merkes det at jeg ikke har vært like sosial med andre som er i min situasjon! Men igjen, så er det andre som ikke studerer som ikke er det heller. Det jeg savner mest ved det sosiale før jeg fikk barn er å være spontan. Kunne si ja til ting uten å planlegge lenge før. Det merkes spesielt når jeg studerer og er i en setting hvor de fleste sosiale ting blir gjort spontant. Men alt i alt synes jeg det er helt greit slik jeg har det! Naturlig nok vil jeg tilbringe mest tid sammen med den lille familien min. Og jeg føler at jeg har funnet en god balanse mellom studier, venner og familie. 

Lesing: Noe av det tyngste ved å studere med baby er at du må lese på tider hvor du gjerne er veldig trøtt og sliten, som for eksempel før hun våkner eller etter at hun har lagt seg. Det kan være ganske slitsomt! I begynnelsen går det ganske greit for da sovnet hun alltid igjen etter at jeg hadde ammet henne om morgenen, og jeg kunne lese litt før det var tid for å dra til skolen. Hun sov gjerne på ettermiddagen også, som ga meg ekstra tid til å lese. Etter hvert som hun ble større sovnet hun ikke igjen etter første amming, og hoppet over ettermiddagsluren. Da var det bare etter at hun hadde lagt seg om kvelden at jeg fikk ledig tid til å lese. De krever bare mer og mer jo større de blir. En fordel er at med en liten baby så kobler du lettere ut pensum når du ikke leser, og da får du et klarere hode til å ta inn ny kunnskap når du leser. Mange oppnår like gode eller bedre resultater når de har en liten baby fordi du blir mer strukturert på lesingen. Du har kanskje større motivasjon enn før og leser effektivt på den tiden du har, fordi du vet at det er den eneste tiden du har ledig. Tidligere kunne du kanskje bruke hele dagen på å lese med hyppige netflix pauser. 

Barnehage: Vi valgte å bruke studentbarnehagen fordi vi har hørt mye bra om den og den ligger rett ved skolen min, så det blir veldig lettvint å levere henne når jeg drar på forelesninger. Jeg synes det blir en veldig koselig ting at vi drar sammen til barnehage og skole. Hun har fått både plass og avdeling tildelt i studentbarnehagen. Når vi kommer hjem fra ferien skal vi faktisk komme på besøk og få se hvordan det er der. Dem jeg har snakket med virker utrolig hyggelige, så jeg føler meg trygg på at vi har valgt en god barnehage. Det er en friluftsbarnehage med fokus på turer og gård, og det tror jeg kommer til å bli utrolig bra for henne! 

 

LES OGSÅ:

JEG KLARTE DET

HVORDAN KLARER DU DET?

HAR JEG ØDELAGT LIVET MITT?

DET HAR GÅTT FOR LANGT

JEG GIKK NED 18 KILO

DET VERSTE SOM KUNNE SKJE

DET MÅ FEIRES

ET HELT SPESIELT ÅR

STUDERE MED BABY - DETTE MÅ DU VITE!

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Studere med baby - dette må du vite!

 • 20.06.2016 - 00:01

Hei dere! Jeg får ofte spørsmål om det å studere med baby er noe jeg vil anbefale. Noen er allerede gravid og lurer på om de skal fortsette studiene, mens andre planlegger å bli gravide i studietiden. Dette synes jeg er utrolig vanskelig å svare på, ettersom vi er forskjellige og takler ting på ulike måter. Det kommer jo også litt an på studiet du tar, hvordan babyen er, og ikke minst hvor motivert du selv er! Siden jeg vil hverken anbefale eller fraråde å studere imens du har en liten, så tenkte jeg å dele noen punkter jeg tenker kan være nyttige for dere å vite når dere eventuelt skal ta en avgjørelse: 

- Du blir rett og slett nødt til å være mer rutinert, strukturert og effektiv. Ellers går det aldri rundt! Det krever disiplin, og etter hvert blir du ganske god på det. Dette er noe av det aller mest positive, og jeg er ganske stolt over hva jeg får til i hverdagen gjennom å tilegne meg disse egenskapene. Tidligere kunne jeg sitte hele dagen med leksene fordi jeg drev med masse annet innimellom. Nå vet jeg at jeg kanskje bare har en time her og en time der, og den tiden er gull verdt. Så da blir det effektiv jobbing den tiden jeg har, og så er det tilbake i full mammarolle etterpå. Du blir ganske god på planlegging! Disse egenskapene kommer veldig godt med videre i livet, og jeg føler egentlig at jeg hoppet over barselboblen og rett inn i livet som travel småbarnsmor som jobber etter leggetid og skviser inn masse ærender, husarbeid og besøk i helgene fordi det er da det er mest tid. 

- Du har ditt eget fristed. Du har et sted hvor du kommer alene og studerer noe sammen med andre som interesserer seg for det samme som deg. Du får bryne hodet ditt litt på andre ting enn bleier og babymat, og det er veldig godt å få litt utfordringer på et annet plan også. 

- Alltid ligg i forkant. Uansett hvor god du er til å planlegge så kan du ikke forutse når en tann, en ørebetennelse eller en brystbetennelse kommer snikende på. Vær forberedt på at veldig mye uforutsett kommer til å skje. Vi kan dessverre ikke styre når våkenettene kommer, og det er dager du ser at det bare er totalt umulig å få lest noe som helst. Derfor er det veldig viktig å henge med fra dag én, og helst ligge litt i forkant. Det kan fort hope seg opp mye pensum om du utsetter ting, og plutselig får uventet sykdom eller dårlige netter midt i en eksamensperiode. Da er det veldig greit med alt som er blitt gjort på forhånd! 

- Dårlige lesetider. Med en ny sjef i hus får du forståelig nok ikke bestemme lesetidene dine selv lenger. Nå er det klokken 6 om morningen og etter 8 om kvelden som er de tidene du har best tid til å få gjort lekser. Det er kanskje ikke akkurat da du er mest våken og klar i hodet til å stupe i pensumbøkene, det er i hvert fall ikke jeg. Det er ganske tungt og lite motiverende å måtte tvinge hjernen til å konsentrere seg og ta inn ny kunnskap når du er stuptrøtt. Men det går! 

- Lite sosialt. Du er ikke den typiske studenten som blir med på to for en på torsdager og spillekvelder lenger. Det er mye sosialt ved å studere, men det er sjeldent du har mulighet eller i det hele tatt orker å være med. Når de andre spiser lunsj sammen eller sitter i grupper og jobber i fritimene så må du løpe hjem for å amme. Eller når de står utenfor skolen og skravler etter forelesning så vinker du fort hadet for mammafingrene kribler etter å klemme på den lille. Fokuset og tankene dine er et litt annet sted, og det kan hende at du føler du er litt på en annen planet enn dine medstudenter. 

- Går glipp av barseltreff. Ikke nok med at du går glipp av mye av det sosiale med de andre studentene, så får du heller ikke vært med så mye på barseltreff med andre mødre. Dette er som regel tidlig på dagen, da du sitter på skolebenken. Det er kanskje ikke så farlig i begynnelsen, men etter hvert som lille blir større kan det være greit å omgås andre babyer. I tillegg er det jo veldig godt å kunne snakke med andre som har babyer! 

- Kortere barnehagedager. Du er kanskje mer borte enn andre mødre i begynnelsen, men du tar det igjen når de begynner i full jobb. Du har kanskje et par timer forelesning, leser gjerne litt etterpå på skolen, og kan fortsatt hente ungen din tidlig i barnehagen og ha god tid sammen. Du er mye mer fleksibel. Tenk så herlig! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- En tryggere baby. Er pappa hjemme på pappaperm imens mor er på skolen, så er babyen deres heldig! Det blir faktisk en tryggere baby av å tilbringe mye tid og knytte nære bånd med både mor og far. Det merkes veldig at Linéa har blitt en veldig trygg og fin baby. Husk at de fleste leger får baby i studietiden, og da er det pappaen som går hjemme med lille imens mor er på skolen. Og de har vel litt peiling på hva som er bra og ikke! Jeg fant en utrolig god artikkel om akkurat dette som dere gjerne kan lese HER.

- Savn og dårlig samvittighet. Det er tungt å gå fra babyen din når hver eneste nerve i kroppen skriker etter å holde, nusse og lukte på den lille. Jeg gråt mine modige mammatårer de første gangene, og jeg syntes alltid det var ekstra tungt etter helgene når jeg hadde gått hjemme et par dager med Linéa. Jeg sitter på forelesning med en vond klump i magen, den dårlige samvittigheten som alle mødre kjenner på iblant når de er ute av døren uten babyen. Etter hvert fant jeg ut at det var vondere for meg enn for henne, og at jeg måtte senke skuldrene litt. Hun sov jo fra jeg dro til jeg kom hjem! Jeg syntes fortsatt det var litt trist å vinke hadet, men jeg måtte ikke konstant presse tårene tilbake lenger. Jeg vil alltid savne Linéa, sånn er det å være mamma. Når jeg er ferdig på skolen kan jeg ikke komme meg fort nok hjem, løpe inn døren og ta Linéa opp i armene mine.

- Folk er veldig positive. Det kan kanskje føles litt rart å ha med en baby på universitetet, og jeg husker at jeg var redd for at folk skulle syntes det var plagsomt. Men de er mye mer positive enn du tror! De blir mer imponert over at du faktisk gidder å dukke opp med en baby på slep, og at du gjør en såpass stor innsats for å henge med på studiet. Det er mer inspirerende enn irriterende. Jeg ble bare møtt med smil og gode blikk, og fikk ikke inntrykk av at noen irriterte seg over godlydene hennes. Alle har generelt vært veldig interesserte og hyggelige, og det setter jeg veldig pris på!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- En stor motivasjonsfaktor. Det er ingen tvil om at motivasjonsfaktoren er mye større når du har en liten baby. Nå gjør du det ikke bare for deg selv lenger, men også for den lille. Linéa er i hvert fall min største motivasjon til å stå på og ikke gi meg. For hver eneste eksamen jeg tar tenker jeg at det betyr raskere ut i jobb, og en stabil, trygg fremtid for lille gull. Jeg har aldri satt så mye pris på karakterene mine som jeg gjør nå, fordi jeg vet hvor mye arbeid det ligger bak å i det hele tatt komme seg gjennom pensum. Jeg har aldri vært så stolt og lettet over å fullføre en eksamen som det jeg var da jeg var høygravid, og nå etter at jeg har fått henne. Ingenting kan måle seg med å dra inn til skolen og levere eksamen, med Linéa på armen, og deretter feire med is på terrassen. Aldri har jeg fått en større premie enn det! 

- Du får tid til mer enn du tror. Selv om livet ditt består for det meste bare av baby og skole, så får du faktisk tid til mer enn du tror. Jeg er overrasket over alt jeg har fått gjort i løpet av dette året. Jeg har vært med i studiegruppe på skolen, gått på både babysang og babysvømming med Linéa og hatt tid til familie og venner. Det blir selvfølgelig litt sjeldent at jeg får vært med venninner for eksempel, men jeg har fått tid til det. Her også gjelder det å være litt tidlig ute med planlegging! Vær litt frempå og avtal både med studiegrupper og venninner når det passer best å møtes, slik at du kan planlegge alt annet rundt det. På den måten får du tid til det meste! 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

LES OGSÅ:

JEG KLARTE DET

HVORDAN KLARER DU DET?

HAR JEG ØDELAGT LIVET MITT?

DET HAR GÅTT FOR LANGT

JEG GIKK NED 18 KILO

DET VERSTE SOM KUNNE SKJE

DET MÅ FEIRES

ET HELT SPESIELT ÅR

 

En nydelig tur

 • 09.06.2016 - 22:18

Hei dere! I dag har jeg, Linéa, Hermine, moren og bestemoren til Sindre vært på en helt nydelig tur. Været var perfekt, og Linéa koste seg masse i bæremeisen på ryggen til bestemoren sin. Hun hadde kjempegod utsikt og masse fint å se på. På toppen satte vi oss ned med kjempegod matpakke og smoothie som de hadde laget til oss, og nøt utsikten. Det er virkelig herlig å gå på tur og bruke kroppen, og i hvert fall når jeg ser hvor mye Linéa koser seg. Jeg er opptatt av at hun skal få være mye ute og utforske, blant dyr og natur. Hun begynte tidlig å få være med ut på tur både i vogn, bæremeis og pulk. Derfor er jeg veldig glad for at hun skal begynne i friluftsbarnehage til høsten. Og selvfølgelig skal vi fortsette å ha henne med oss mye ut på tur! 

Her er et lite bildedryss til dere:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se så fine omgivelser da! Norge er virkelig fint 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snuppa er så fornøyd med bolle i den ene hånden og kvikk lunsj i den andre. Det må til på tur 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linéa sovnet i bæremeisen på veien ned, med kvikk lunsj-bart og det hele! Og turen ble komplett med en softis i bilen på veien hjem. Takk for en kjempefin tur ♥ 

 

Mine beste tips til flyreise med baby

 • 02.06.2016 - 12:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen skjønne! Dette er et forhåndsskrevet innlegg, så når dere leser dette har vi nok akkurat landet i Oslo. Vi skal være på Østlandet frem til mandag, og på lørdag skal vi i bryllup. Gleder meg! Linéa har i en alder av snart ett år allerede blitt en bereist liten frøken, og vi har vært på endel flyturer. I dag tenkte jeg å dele mine seks beste tips med dere når du skal ut og fly med en baby: 

1. Stokke PramPack: Skal du ha med vogn er denne helt super til å pakke den inn i. Hvis vognen blir skadet på flyreisen så får du ikke penger tilbake for reparasjon eller ny vogn, med mindre du har pakket den inn i PramPack. Det holder ikke med plastikken mange pakker inn ting i på flyplassen. Vår måtte bli reparert for 3000 kr en gang etter en tur til Nederland, og det ble dekket fordi vi hadde brukt PramPacken. Den kan enten kjøpes på Babyshop eller leies på flyplassen (husk å bestille på forhånd!). 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Bæresele og trille: Bæresele er gull verdt på tur, og jeg har brukt det hver gang vi har vært ute og reist. Da har du frie hender hele tiden, og lille holder seg rolig og trygg inntil mamma, imens hun kikker på alt som skjer rundt seg. I hvert fall i Norge får du lov til å gå gjennom sikkerhetskontrollen med bæreselen på, og det er jo veldig greit å slippe å måtte ta alt av og på! Ellers står det alltid triller til låns rett etter du har kommet gjennom sikkerhetskontrollen som du kan bruke på flyplassen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Snacks og leker: Jeg passer alltid på å pakke med rikelig av forskjellige typer snacks, i tillegg til en kopp vi kan fylle med vann. De små har ikke alltid like stor matlyst på reisen, og da er det greit med litt småting som er lett å få i dem. Under ser dere Linéa sine favoritter! Den lille bien i midten er en helt genial snackskopp som jeg plukket med meg fra Babyshop. Den har håndtak og en liten mekanisme inni som gjør at du ikke søler, perfekt for smårollinger som ønsker å spise selv ;-)

Av leker har jeg alltid med meg bøker med luker eller hjul du kan snurre på osv, det er veldig underholdende, og Linéa elsker det. Ellers har jeg alltid med en bamse og andre små leker, eventuelt noen nye. I tilfelle totalt krise har jeg lastet ned et spill som heter My talking Angela, som er et spill hvor du har ansvaret for en liten katt som du skal kose med, mate og bade. Linéa har fått prøve dette spillet én gang, og likte det veldig godt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Snorer: Med liten plass på flyet er det ikke akkurat en ønsesituasjon å måtte sitte med hodet mellom beina og lete etter tytten eller leken som falt på gulvet, spesielt hvis den lille begynner å bli trøtt og utålmodig. Derfor har jeg alltid med tyttesnor! I tillegg fester jeg flere leker sammen med små ringer, og deretter fester jeg dem til setet foran oss. Da gjør det ingenting at den lille prøver å kaste lekene på gulvet, og det blir veldig god underholdning. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Klær: Jeg kler alltid både meg og Linéa i lag på lag, slik at det er enkelt å kle av og på alt ettersom om det er varmt eller kaldt. Jeg pakker også med skift både til meg selv og Linéa. Det er ikke noe gøy å bli gulpet eller sølt på i begynnelsen av flyturen, og må sitte med det resten av tiden. Et stort og mykt skjerf som kan brukes som teppe er et must til å pakke rundt når lille skal sove. 

6. På flyet: Jeg anbefaler å bestille et sete ved midtgangen, slik at du lett kan gå på do for å skifte bleie, eller gå opp og ned midtgangen hvis den lille blir veldig urolig. Et annet tips er å amme eller gi flaske rett etter at dere har kommet opp i lufta. Dette letter på trykket slik at de ikke får så vondt i ørene sine! 


 

Veronica Reime

Hei og velkommen til mitt lille fristed! Jeg er en jente på 21 år fra Stavanger. Her deler jeg hverdagsglimt, tanker og følelser helt uten filter om hvordan det er å være en ung, nybakt mamma og lektorstudent. Følg meg gjerne videre!

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no