Veronica Reime

Pakke i posten + rabattkode til dere

  • 27.10.2015 - 17:42

// Sponset produkt 

For litt siden fikk jeg en nydelig pakke i posten som jeg må vise til dere! Den var nydelig pakket inn og så skikkelig eksklusiv og fin ut. Jeg elsker når noen gjør det lille ekstra slik at det blir litt mer personlig. Pakken var fra Sofia Moore, en nettside som selger skreddersydde ballkjoler (<-- direktelink). Etter et raskt klikk på siden deres begynte jeg å drømme meg bort til fine selskap hvor jeg kunne gå i en av kjolene deres. Alle jenter fortjener en ekstra fin kjole som får dem til å føle seg elegant. Jeg var så heldig og fikk en av de nydelige kjolene sendt hjem til meg, og jeg gleder meg til å bruke den. Under kan dere se en liten sniktitt!

Sofia Moore har nylig lansert nettsiden sin i Norge og gir derfor hele 30% på alle kjoler ut oktober! Bruk bare rabattkoden OKT2015 når du skal betale. Løp og kjøp finingerKlikk på liker knappen om du ønsker å se bilder av kjolen på!  

Det ingen vet

  • 26.10.2015 - 22:20

Jeg ligger i mørket og lytter til Sindre og Linéa Olivia som sover. Mine to kjærligheter, jeg er så heldig. Tankene opptar meg, og jeg får ikke til å sove. Istedenfor lar jeg ordene rase av meg inne på notat appen på mobilen. Den er gull verdt i slike stunder som dette. 

Nå og da får jeg høre at jeg er så flink som klarer å kombinere både skole og mamma på fulltid. Jeg pleier å smile beskjedent og si at "jo takk, det går egentlig veldig fint." Og det gjør det jo som regel! Jeg lever etter regelen: Det finnes ikke problemer, bare løsninger. Og jeg har tro på at du får til alt du innstiller deg på. Men selv den mest optimistiske sjelen kan miste litt troen. Det ingen vet er at jeg vil sette meg ned og gråte, men tårene kommer ikke frem. Når fredagskvelden kommer og lille er i seng, så er jeg så trøtt at det føles som jeg kan svime av hvert sekund. Jeg går på aller siste overskudd. 

De siste to ukene har vært ekstremt intense for å si det mildt. Sindre har vært bortreist, Linéa har vært med meg på skolen, vi reiste til Nederland og jeg har hatt eksamen. Alt har egentlig gått i ett. Nå går jeg til og med på antibiotika fordi jeg har fått en infeksjon mest sannsynlig som følge av stress. Jeg er en person som bare kjører på uten å stoppe opp for å ta pauser. Jeg får liksom ikke helt roen i meg, og får dårlig samvittighet om jeg gjør noe annet enn "pliktene" mine. Å ta en powernap midt på dagen for eksempel er helt uaktuelt. Jeg lukker øynene, men istedenfor å la søvnen innta meg så begynner jeg å ramse opp i hodet ting jeg heller burde gjøre. 

For en stund siden fikk jeg høre at jeg måtte senke kravene mine, og ikke være så hard mot meg selv. Det jeg gjør er allerede godt nok. Jeg har alltid vært en perfeksjonist, men i det siste har jeg kjent på en helt ny type press. Jeg kjenner et større ansvar for å lykkes. Nå gjør jeg ikke bare dette for meg selv, men også for vår lille jente. Alt jeg gjør er for henne. Jeg tok meg selv i å skjelve ukontrollert under eksamen fordi jeg var så redd for å feile. Jeg vil gjøre dette riktig nå, og ikke måtte ta opp igjen fag senere. Det stjeler tid som jeg vil bruke på Linéa. Alt ble så mye mer virkelig og skremmende. Jeg har lenge gått og vært spent på hvordan denne høsten kom til å bli. Flere ganger har jeg sagt til meg selv at det er ingen skam å snu, men likevel føles det som det. Jeg vil så gjerne klare dette, og jeg vet at jeg blir så skuffet over meg selv om jeg ikke får det til. Det er egentlig litt trist, fordi hadde det vært en venninne så hadde jeg garantert sagt at det var bedre å prøve å feile, enn å ikke prøve i det hele tatt. Hvorfor klarer jeg ikke å gi samme råd til meg selv? 

Dette har vært en stor omveltning i livet, og noen ganger slår det meg virkelig hvor annerledes alt er nå. Jeg tror ikke det er på grunn av alderen min, fordi det er mange som får unger i 20-års alderen, men mer på grunn av hvor jeg var i livet da jeg ble gravid. Jeg var på et punkt hvor jeg egentlig ikke hadde planlagt å få barn helt enda. Jeg er student og ikke ferdig etablert, og det er kanskje derfor jeg ofte føler jeg er på en annen planet enn andre rundt meg. Det kan være vanskelig å henge med på ting rundt deg når du har en liten som tar alt fokuset og energien din. Jeg har helt andre prioriteringer enn før. Jeg kan aldri ta meg en fridag, tenke at i dag sover jeg litt lenger og dropper et par gjøremål. Gjør jeg noe som ikke står i planen så faller alle dominobrikkene en etter en i løpet av dagen. Ordet trøtt har fått en helt ny betdyning. Jeg har hatt tre jobber samtidig, men det er ingenting imot å ha en liten unge. Du blir sliten på en helt annen måte fordi du aldri klarer å koble ut. Det er ingenting som heter "frihelg" lenger. 

Jeg vet at mange klager på normene i samfunnet om at du skal helst ha utdanning, hus og bil før du får deg barn. Det trenger kanskje ikke være så bokstavelig, men jeg skjønner godt at vi har fått disse "normene". Det er helt klart det mest ideelle. Det krever utrolig mye, og du må være ekstremt strukturert og disiplinert. Å være masterstudent og mamma for en liten baby er ingen dans på roser. Det er helt klart ikke noe for alle. Noe av det tyngste må være at når Linéa sovner igjen etter sitt første måltid om morgningen så er det tid for at jeg må stå opp, jeg kan ikke legge meg under dynen og få innhente meg litt søvn jeg også. Du må være ganske streng mot deg selv og benytte de sjansene du får på morgenkvisten og sent på kvelden til å lese pensum. Det er bare slik det er, men det er ikke noe jeg vil anbefale videre. Når det er sagt så vil jeg bare si at det går mye bedre enn jeg noen gang hadde trodd. Man klarer virkelig alt man går inn for, det handler bare om vilje og innstilling. Det er jeg et levende eksempel på. 

Selv om det å være mamma er det aller beste i hele verden så må det være lov å si at du er sliten og trenger en pause. Du trenger litt tid for deg selv enten det er snakk om ti minutter i dusjen eller en tur på butikken uten barnevogn. Jeg skal bli flinkere til å ikke være så streng mot meg selv. Godta at jeg gjør kun det aller viktigste, så kan det andre vente litt på dager jeg er ekstra sliten. Verden faller ikke sammen. Det er faktisk greit å ta seg en time-out; krype opp i sofakroken med en pose med cheese doodles, strikketøyet og se fem episoder av KWTK på rad. Det er menneskelig. 

#mamma #mammablogg

I svømmebagen til babysvømming

  • 26.10.2015 - 15:00Etter at jeg begynte på babysvømmingen har jeg fått flere henvendelser fra andre som kunne tenkt seg å begynne på det, og de fleste er veldig nysgjerrige på hvordan det er og hva de skal ha med seg. Til babysvømmingen prøver jeg å pakke med meg minst mulig slik at det blir lettest å finne frem til alt og det går kjapt inne i garderoben. Du trenger egentlig ikke så mye, så jeg har skrevet en liten liste over det nødvendigste (alt er ikke med på bildene): 

Oppblåsbar stellematte - Denne kjøpte vi på IKEA faktisk for en billig penge, og den er gull verdt! Husker ikke helt hva den kostet, men godt under hundrelappen var det i hvert fall. Denne bruker jeg hele tiden i garderoben til å kle av og på henne, eller at hun bare ligger inntullet i håndkle og koser seg imens jeg får kledd meg. Den er oppblåsbar og er ganske stor med høye kanter slik at hun får litt sprelleplass og klarer ikke å rulle av. 

Håndklær - Jeg har med to håndklær med hette, og ett som kan ligge på stellematten. Det ene håndkleet med hette tar jeg med inn til bassenget slik at jeg kan tulle henne inn med en gang så hun ikke blir kald. Dette blir jo ganske vått, så da bruker jeg det andre etterpå når hun har blitt dusjet og skal ligge på stellematten. Jeg har også med en klut i tilfelle jeg vil vaske henne med den i dusjen. Da tar jeg vann og såpe på kluten og såper henne inn før jeg spyler det av i dusjen. 

Såpe og olje - Såpe til å vaske med i dusjen, og har du tid kan du smøre inn med avslappende olje etter badingen når de er ferdig tørket. Det er så deilig! Jeg bruker shampoo wash fra burt`s bees, den lukter helt himmelsk. Jeg får lyst til å bruke den på meg selv, haha! Oljen er fra Naobay som er et økologisk merke. Den kan også brukes til babymassasje. 

Badebukse og badehette - Der jeg går er det påbudt med både badehette og tettsittende badebukse på de små. Altså ikke badebleie! Jeg kjøpte det bare i svømmehallen før kurset fordi jeg syntes det var lettest, men de har det i flere butikker også, blant annet Babyshop og XXL. Lette klær - Vi vet jo selv at å dra på seg en stram strømpebukse rett etter dusjen kan være litt problematisk og til og med ubehagelig, så å ta på en stram body kan bli litt stress. Alt er jo smak og behag, men jeg tar på litt myke, romslige klær. Så tar jeg heller en god ulldress utenpå slik at hun ikke blir kald, og skifter eventuelt til body senere når jeg har kommet hjem. Heldressen fra Lillelam med tøfler til er utrolig herlig og blir alltid brukt etter babysvømmingen.

Annet: Smokk, en liten leke og koseklut/bamse kan være greit å ha med til etterpå når de skal ligge på stellematten og vente imens du kler på deg. Eventuelt en hårbørste om du ønsker å gre håret på den lille.   Til mamma:

Til meg selv pakker jeg kun det aller nødvendigste. Jeg er der for at Linéa Olivia skal ha det gøy og lærerikt, og steller meg heller mer når hun sover søtt hjemme. Jeg har på meg klær som sitter litt løst slik at det bare er til å dra dem kjapt på seg. Ellers har jeg med håndkle, såpe, badedrakt, badehette og deodorant. That`s it! 

Ellers har jeg jo med de vanlige tingene som bleier og gulpeklut. Så det sier seg egentlig selv hva du trenger å ha med, men håper at dere som lurte plukket opp et par tips! Jeg er sikkert ikke den eneste som hele tiden pakker med meg for mye bare "i tilfelle" jeg kommer til å få bruk for det. Men min erfaring her er at jeg trenger egentlig å ha med veldig lite. 

Nå skal vi dra avgårde på svømming! Spør gjerne i kommentarfeltet om det er noe du lurer på   

 

#mamma #mammablogg #tips #baby #hverdag

Babylevis

  • 26.10.2015 - 13:35

Hei mandag - og hei DERE! Etter et par etterlysninger så må jeg bare si at jeg har absolutt ikke sluttet å blogge. Det har bare vært en ekstremt hektisk tid! Selv om jeg ikke har postet noe til dere så har jeg brukt notat appen på mobilen flittig, og har nå fått skrevet over masse innlegg som ligger klart i "utkast". Gled dere til mange kjekke innlegg fremover! 

Siden sist har vi vært på Linéa Olivia sin første utenlandstur hvor vi var i Nederland og besøkte besteforeldrene hennes. Reisen gikk veldig fint, Linéa er en engel å ha med på tur. Da vi landet fikk hun helt latterkrampe, og alle rundt henne begynte også å le fordi det var så komisk. Haha, sjarmtrollet vårt altså! Det var veldig kjekt å være på tur med den lille familien min. Dra bort litt og se nye ting. Vi koste oss masse hele langhelgen. Håper på å få dratt ned en tur i sommer også! Sindre var også en tur på Østlandet, og da hadde jeg med meg Linéa på skolen. Jeg må innrømme at jeg ble litt svett i trøyen i begynnelsen, men så sovnet hun etter hvert og da gikk det veldig fint. Grunnen til at det har vært ekstra travelt den siste tiden er fordi jeg har hatt min første eksamen. Dermed har all tiden hvor Linéa sover blitt brukt til å lese og øve til eksamen. Det har vært hektisk og tungt, men endelig er første av tre unnagjort og jeg kan senke skuldrene litt. 

Høstværet har kommet for fullt til Stavanger og vi koser oss med trilleturer og koselige innekvelder. Ingenting er bedre enn kvalitetstid med mine to favoritter. I går var det skikkelig storm ute, så vi koste oss inne med grøt, bading og lek. Senere var vi på besøk hos foreldrene til Sindre og spiste nydelig mat. En veldig fin avslutning på helgen! I dag er det mandag, noe som betyr mamma og Linéa dag hvor vi har på pysjen litt ekstra lenge og bare slapper av og koser oss vi to. Akkurat nå ligger hun og sover søtt, så jeg benyttet sjansen til å oppdatere dere. Senere er det klart for babysvømming, gleder meg! 

 Du kan også følge oss på instagram (@veronicachr) eller snapchat (veronicacr). 

Gårsdagens antrekk som Linéa Olivia har fått av oldemoren og oldefaren sin 

Levis: Genser og kjole // Newbie: Strømpebukse // Zara: Sko 

 

#mamma #mammablogg #hverdag #høst Litt mormor-tid

  • 01.10.2015 - 08:18

God morgen skjønne Jeg ville bare titte raskt innom dere, før jeg må dra avgårde. I dag skal jeg ha praksis på en ungdomsskole, så mormoren til Linéa Olivia skal passe henne imens. De skal på babysang, så det tror jeg blir veldig kjekt for lille gull. Hun elsker når vi synger og leker med henne. Stellevesken og sekken hennes er pakket så alt er klart til litt kvalitetstid med mommo. Selv om jeg vil tilbringe hvert eneste minutt sammen med Linéa, så går det litt bedre å dra når jeg vet at hun koser seg masse imens jeg er på skolen. Så er jeg tilbake etter tre små timer.

I går var vi forresten på tre måneders kontroll! Linéa tok vaksine i begge lårene og ble både veid og målt. Hun var veldig flink, og sutret bare bittelitt etter den andre sprøyten, men det gikk veldig fort over. Like tøff som mammaen sin når det kommer til sprøyter ;-) Hun veide 6700 g og var blitt hele 61 cm, jenta vår har blitt så stor Helsesøster sa at hun var litt liten når hun ble født, men har tatt det godt igjen. Nå har hun jo skikkelig gode bollekinn, hehe! Etterpå var vi samlet en liten gruppe som har fått unge ca på samme tid hvor helsesøster sjekket de små på forskjellige motoriske ting, og fikk oss til å dele litt erfaringer fra den siste tiden. Det er alltid hyggelig å snakke med andre som har fått barn rundt samme tid som deg, og som kanskje går gjennom mye av de samme tingene akkurat nå. 

Linéa fikk masse skryt av hvor sterk og kvikk hun er. Når hun ligger på ryggen og vi holder henne litt i hendene så drar hun seg opp i sittende stilling selv. Bare seks uker gammel rullet hun rundt fra mage til rygg for første gang, og nå kommer hun halvveis fra rygg til mage. Når hun ligger på magen holder hun hodet høyt og støtter seg godt på armene, og prøver å sparke fra med beina. Hvis jeg for eksempel holder en leke foran henne så griper hun etter den selv, rister på den og putter den i munnen. Hun ble veldig tidlig skikkelig "med", nysgjerrig på alt og ville opp og frem. Vi har lekt masse med henne på teppe eller i babygym, og det er så gøy å se hvor utrolig mye hun har utviklet seg på kort tid.

Sånn! Da har jeg fått lettet litt på mammahjertet, og er klar for å slenge vesken over skulderen og rase avgårde. Håper dere får en fantastisk fin torsdag! Vi skrives mer senere  

 

Veronica Reime

Hei og velkommen til mitt lille fristed! Jeg er en jente på 21 år fra Stavanger. Her deler jeg hverdagsglimt, tanker og følelser helt uten filter om hvordan det er å være en ung, nybakt mamma og lektorstudent. Følg meg gjerne videre!

  • Følg bloggen:
  • Blogg.no
  • Facebook
  • Instagram
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no