Veronica Reime

Sindre svarer på spørsmålene deres!

 • 23.08.2016 - 22:23

De tre sterkeste sidene ved Veronica: 

1. En god mamma

2. Har en beundringsverdig ståpå-vilje 

3. Omtenksom 

De tre svakeste sidene ved Veronica:

1. Ta vare på blomster (lever sjeldent lenger enn tre dager)

2. Å koke suppe (blir alltid brent i bunnen)

3. Stedsansen (kan gå seg vill på en rett strekning)

Tre ord som beskriver deg (Sindre):

1. Lojal

2. Utadvendt 

3. Sta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva er typisk dere to å gjøre når dere "får være" bare dere to? 

Typisk oss når vi bare får være vi to er så se på en serie eller en film, og snakke om alt og ingenting. Vi er ganske utslitt begge to når Linéa har sovnet. Da er det utrolig deilig å bare legge seg ned på sofaen og slappe av i hverandres selskap. Vi er heldigvis ganske like på at vi trenger ikke å gå på kino eller restaurant for å kose oss, men foretrekker heller en film og god, hjemmelaget mat i vår egen stue. Vi er også veldig glad i å reise, oppleve nye steder sammen og gjøre litt kulturelle ting, så i sommer hadde vi en liten dagstur til Amsterdam bare oss to. Vi tok en båttur på kanalen, spiste god mat, var på Anne Franks hus og ruslet rundt i timesvis. Det var en veldig fin kjærestetur! 

 Hvordan synes dere forholdet har vært etter Linéa kom til verden, er det noe dere ser på som er litt mer utfordrende?

Det er veldig altoppslukende å være foreldre. Det er ingen tvil om at det kan være utfordrende å holde på gnisten og huske på å være kjærester i tillegg til foreldre. Men når du i tillegg går fra å være kjærester, til å bli samboere og foreldre det samme året, så blir ting krevende, vi skal lære å bo sammen ikke bare to, men tre. Men vi har lært hverandre å kjenne enda bedre og har funnet en balanse som fungerer godt for oss. Det aller viktigste er å snakke mye sammen, istedenfor å la ting bygge seg opp. Jeg synes forholdet vårt har blitt enda bedre, og det er en god følelse å ha et så nært forhold til kjæresten din. Vi har opplevd så utrolig mye, og har "vokst opp" sammen. 

Det som er litt mer utfordrende er å finne tid til å bare være oss to. Vi er flinke til å fordele litt slik at både jeg og Veronica får gjøre ting på egenhånd, være litt med venner for eksempel. Vi prøver å huske på å ha litt kvalitetstid sammen også, som for eksempel ha noe ekstra godt å spise og se film, spille kort eller bare sitte og snakke. Veronica sier alltid at det viktigste for henne er at hun får en klem og et kyss når jeg kommer hjem fra jobb, og at vi kan sitte og fortelle hverandre om dagen vår. 


Er det noe du (Sindre) føler du må sette litt til side etter du ble pappa?

Jeg føler helt ærlig ikke at jeg har måttet sette noe til side når jeg ble pappa. Men som alle småbarnsfamilier sikkert erfarer, så gjelder det å finne en balanse mellom det du vil gjøre, og det familien din trenger av deg. Jeg vil si at jeg og Veronica har funnet en god løsning på dette. Det er ikke alltid at du får sett kompiser eller venninner like mye som før. Det kan være mange grunner til det. Dere må gjøre noe hjemme, dere skal ut på noe som en familie, eller dere er rett og slett for slitne. Men som sagt; føler ikke jeg har måtte sette noe til side. Heller bare planlegge litt bedre! 

Hvilken jobb har Sindre nå? Kommer du til å søke ny jobb når du har tatt det siste faget i bacheloren?

Jeg jobber for øyeblikket på Coop Obs på Mariero i Stavanger. En veldig grei jobb å ha når man studerer og har en liten familie. Ja, jeg kommer nok til å søke på andre jobber når jeg er helt ferdig med det faget som jeg mangler fra første klasse (siden jeg byttet linje). Men på grunn av det usikre jobbmarkedet, så er det ikke sikkert at jeg klarer å få en ny jobb med det første. Så da er Coop jobben en veldig sikker og trygg jobb å ha.

Hvordan traff du Veronica?

Jeg traff Veronica på noe så spennende som et vorsh. En kompis av meg hadde invitert til vorsh, hvor Veronica og noen venner av hun også var invitert. Vi snakket sammen litt den kvelden. Veronica drev å snakket om en nattklubb i Stavanger som het Pure, den hadde en dress Code som sa at du måtte være pent kledd. Jeg har alltid vært en snowboard/skate gutt, og på den tiden hadde jeg veldig den typen stil. Gikk for det meste med caps/lue, og hette, litt for lang hettegenser/t-skjorte. Så vi begynte å diskutere dette stedet. Hun spurte om jeg skulle dit, hvor jeg bare lo og sa at der skulle jeg aldri gå. Til slutt sa hun: "Jeg skal klare å lure deg med der en gang". (Hun klarte det aldri, og her kommer det at jeg er sta inn i bildet). Etter den kvelden begynte vi å snakke sammen, og dette førte til det jeg har i dag noe jeg aldri ville vært foruten.Er dere fra samme sted?

Nei, jeg og Veronica er ikke fra samme sted. Jeg er fra et tettsted i Oppland, som heter Biri. Hvis du tipper på hest, så har du nok hørt om Biri på grunn av travbanen. Det ligger langs Mjøsa mellom Lillehammer og Gjøvik. Veronica er fra Sandnes, hvor vi bor nå. Jeg flyttet til Stavanger da jeg var 8 år og har bodd på Hundvåg frem til jeg flyttet inn med Veronica.  

Hvordan var det å bli med på fødselen og hvordan var det å bli pappa og se babyen for første gang?

Å være med på fødselen var en veldig spesiell og fantastisk opplevelse. Det var mange følelser i sving på én gang. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, og Veronica hadde veldig vondt. Jeg fikk en forferdelig følelse av ubrukelighet når jeg satt ved siden av Veronica som hadde store smerter, og alt jeg kunne hjelpe til med var å legge en kald klut i pannen hennes og gi hun vann, og støtte henne så godt jeg kunne. Det er ikke kjekt å se at noen du er glad i har så vondt. Vi hadde heldigvis snakket mye om fødselen på forhånd, og jeg hadde fått klar beskjed om hva hun ønsket av meg. Veronica er ikke en person som vil innta en offerrolle og få masse trøst, og ville heller at jeg skulle motivere henne. Så det prøvde jeg å gjøre så godt jeg kunne! Jeg er utrolig imponert over hvordan hun taklet fødselen, og hun har gitt meg den aller største gaven jeg kan få.    

Å se Linéa for første gang var en uvirkelig opplevelse. Der sto jeg etter noen tøffe timer med verdens vakreste unge i hendene. Jeg har aldri blitt så utrolig glad i et menneske så fort. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, ord kan ikke beskrive den gleden jeg følte av å møte barnet mitt for første gang. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Hva tenkte du når Veronica sa hun var gravid, og hvordan håndterte dere det?

Når Veronica viste meg graviditetstesten på etter å ha testet seg på Gardermoen så husker jeg faktisk ikke hva jeg tenkte. Det var et ganske stort sjokk. Men jeg husker veldig godt det første jeg sa etter å ha sett graviditetstesten. Jeg sa: "Dette klarer vi Veronica, sammen".  Vi håndterte det på den måten vi følte var best for oss. Vi sa det til nærmeste familie etter at hun hadde vært hos fastlegen sin, og resten fortalte vi etter at vi hadde vært på ultralyd. Jeg husker at jeg håpet på en jente, da vi var på ultralyden. Etter at vi hadde vært på ultralyd og kunne fortelle det til alle klarte vi å senke skuldrene litt mer og begynne å glede oss. Vi flyttet sammen, handlet inn babyting og begynte å planlegge alt som måtte gjøres. Jeg var med på alle timene hos jordmor, og alle timene som Veronica måtte på hos fastlegen, på grunn av at hun har en spesiell blodtype som gjør at hun må ha oftere kontroller når hun er gravid.  

Hva sa foreldrene dine/deres når dere sa det?

Mamma og pappa var på samme alder om oss, faktisk hakket yngre da de fikk meg. Så de hadde vært litt i samme båt. Alle ble veldig glade, og har vært en stor støtte for oss. De har vært veldig forståelsesfulle, hjelpsomme og gode mot oss. Vi er veldig heldige som har så store og gode familier rundt oss! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper dere likte svarene. Hilsen Sindre!

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Uken som gikk

 • 23.08.2016 - 12:44

Akkurat nå:

Jeg og Sindre har spist en god lunsj, og jeg skal snart gjøre meg klar for å dra på skolen for å ha forelesning 14-17. Vanligvis ville jeg vært på skolen fra morgenen av for å lese, men siden Linéa er syk og hjemme fra barnehagen i dag så ble jeg også hjemme for å ta litt hånd om henne. Jeg har heldigvis fått lest endel her hjemme, så det gikk veldig fint. 

Høydepunkt: 

Dette har vært en utrolig fin uke, og en god avslutning på sommeren. Helgen var spesielt fin, og vi har fått kost oss masse sammen med venner og familie. På lørdag var både jeg og Sindre i bursdag til bestevenninnen min Ingrid, og det var utrolig gøy. Det er veldig sjeldent at vi går ut på noe sammen, og vi hadde en veldig morsom kveld. På søndagen var vi i ett til selskap, og det var veldig herlig å få nyte solen på terrassen sammen med hele familien. På kvelden var jeg på kino sammen med noen venninner og så Suicide Squad, som forresten var veldig bra. Alt i alt en super uke, og ikke minst en fantastisk fin helg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opptur: 

Finværet kom tilbake, og vi fikk nyte siste del av sommeren ute. Herlig! Jeg fikk også en kjempefin rosebukett av Sindre, og det var en veldig hyggelig overraskelse å få en helt vanlig onsdag ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Milepæl: 

Linéa er utrolig flink til å kommunisere og vise hva hun vil. Hun gjør seg godt forstått både med ord og kroppsspråk. Nå har hun også begynt med at hun tar hendene mine og prøver å styre dem til å gjøre det hun ønsker. Som for eksempel kle av dukken hennes. Eller at jeg blåser på magen hennes og hun vil at jeg skal gjøre det mer, så drar hun hodet mitt ned mot magen sin. Hun vet hva hun vil, den frøkna der! 

Innkjøp: 

Jeg har faktisk kjøpt noe til meg selv! En bukse og en skjorte som dere kan se litt bedre bilde av lenger nede under ukens bilde ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tanke:

Naturlig nok har det gått endel tanker til skolestart og mine forventinger til skoleåret. Jeg har også tenkt mye på forrige skoleår, noe som egentlig føles som et litt fjernt kapittel. Så mye av tankene mine har gått til å motivere meg selv, og selvfølgelig gledet meg litt til å sette i gang. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mest leste:

Innlegget hvor jeg forteller om en litt ekkel hendelse som vi hadde her hjemme kan dere lese HER, og innlegget hvor jeg deler min siste videoblogg med dere HER. Jeg synes det er fint å kunne slippe dere litt tettere innpå, og vise både de gode og de dårlige sidene. For det er slik livet er, og jeg vil ikke dere skal tro at vi har det noe annerledes enn andre familier. Vi er bare mennesker vi også ♥Challenge:

Denne ukens challenge gikk ut på at vi skulle vise dere våre favoritter fra de små sine klesskap. Under ser dere hva jeg endte opp med å plukke ut, og hvis dere ønsker å lese hele innlegget kan dere klikke HER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mat:

Moren til Sindre serverte oss en deilig middag her om dagen ute på terrasen. Det var så godt! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gleder seg til:

Jeg føler meg veldig heldig som har så mye å glede meg til, og det er absolutt ikke noe jeg tar for gitt. I helgen skal vi blant annet inn til byen en tur for å være med på Politiets dag, og på lørdag fyller jeg året. Jeg gleder meg masse til enda en helg med alle de fine menneskene som er rundt meg. Jeg gleder meg også til vi skal ut og reise igjen, som faktisk bare er rundt en måned til! Noe av det kjekkeste jeg vet er å reise med den lille familien min. 

Bilde:

Dette bildet ble ukens favoritt, jeg syntes det var så koselig. Linéa var litt trøtt av varmen, og var skikkelig kosete ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

På denne tiden i fjor: 

Det var veldig varmt på denne tiden i fjor også, og vi var på besøk hos besteforeldrene mine for å grille og kose oss. Jeg skulle snart begynne på mitt andre år på studiene, og var veldig spent på den nye hverdagen. Det nærmet seg også dåpen til Linéa og jeg var i full sving med å ordne alt som måtte gjøres før dåpsdagen. Jeg elsker jo å dille med sånt, og det var veldig kjekt å planlegge den store dagen. 

Ønsker dere en fantastisk fin ny uke ♥ God klem!

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Tenk om alle var sånn!

 • 19.08.2016 - 21:07
 
Jeg må bare dele denne søte videoen med dere som jeg la ut på instagram i går. Hun er så herlig! Hun elsker musikk, og begynner alltid å danse når vi setter det på. Og for en stund siden begynte hun å snurre rundt i ring også. Det er så utrolig herlig å se hvor glad og lykkelig hun blir bare av å danse rundt i ring, bli litt svimmel og falle i på rompa før hun reiser seg igjen. Tenk om vi alle var sånn! Det hadde vært fint det ♥ Ønsker dere å se flere videoer kan dere følge meg på Instagram HER eller abonnere på YouTube-kanalen min HER. 
 
God kveld mine skjønne! Håper dere har fått en god start på helgen og sitter nå avslappet i sofaen eller er ute på noe gøy. Hva enn dere måtte foretrekke! Bare husk å gjøre det som passer best for akkurat deg. Sindre slutter straks på jobb så jeg skal begynne på en sen middag slik at den er klar når han kommer inn dørene. Da blir han nok glad! Jeg og Linéa har hatt en veldig fin dag etter at hun kom hjem fra barnehagen. Vi koste oss i hagen hvor hun fikk bade i baljen sin, og etterpå trillet vi til Kvadrat for å møte Silje. Vi skulle handle en gave til bursdagen i morgen. Før kunne Linéa sitte i vognen sin leenge om vi var på kjøpesenteret og bare kikket rundt seg, mens nå blir hun litt mer ivrig etter å få komme utav og gå selv etter en stund. Hun løp rundt i butikken og gjemte seg inni klesstativ. Det syntes hun selvfølgelig selv var hysterisk morsomt, og når jeg prøvde å ta henne ut av kaoset av klær så tok hun det bare som at vi lekte "fange-leken". Ingenting av hva jeg har med av leker er interessant nok til at hun ville sitte oppi vognen sin igjen, så hun fikk seg en nøkkelring med tre små dusker på. Da gikk det fint! Jeg vet ikke hvordan dere tenker rundt dette med bestikkelser, men jeg er ikke så streng på det. Jeg vil jo at hun skal synes det er kjekt og stas å få være med i butikkene, så om jeg må kjøpe en nøkkelring til 15 kr på salg så synes jeg det er helt greit. Jeg har aldri forstått dem som skal pine ungene sine gjennom en tre timers handletur og såå kan de få velge seg en liten ting. Men det er sikkert fordi jeg er vandt til at når jeg selv var liten så fikk jeg alltid en liten ting (typisk en sprettball for eksempel) i begynnelsen av handlingen, og så koste jeg meg med den og var med på alt. Men alle har sine metoder, og må velge det som fungerer best på sin unge. 
 
Ha en fin fredagskveld dere, så skrives vi mer i morgen! ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

August favoritter

 • 19.08.2016 - 16:22

Hei fine lesere! En ny måned betyr nye favoritter. Jeg er veldig glad i høsten, og har plukket ut noen fine favoritter til meg og Linéa. Håper dere også liker dem! Gjerne spør i kommentarfeltet om det er  noe dere lurer på hvor er fra ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jakke: Denne cardiganen med dådyr på i ull fra MeMini er såå søt! Den er god og varm, og blir veldig fin nå til høsten og vinteren. 

Lue med dusk: Denne har dere jo sett flere ganger før på bilde, og det er det en god grunn for. Den har blitt en stor favoritt! Som jeg har sagt tidligere så hadde hun en lik i fjor, og den var så søt at vi måtte gå til innkjøp av en ny i år. 

Shortser: Myke, behagelige shortser i 100% bomull. Disse er så deilige! Stoffet er veldig lett, og de er komfortable å bevege seg i. De passer fint nå som det er så varmt ute, men også senere med en strømpebukse under. 

Burt`s Bees Bubblebath: Helt siden Linéa var nyfødt har vi brukt produktene til Burt`s Bees, og for en stund siden gikk jeg til innkjøp av badeskummet deres. Det er veldig mildt og skånsomt for de små, og svir ikke i øynene. Linéa koser seg med alt skummet, og det blir nok mange deilige kveldsbad med dette skummet. 

Støvler: Vi fikk disse fine, gule støvlene av moren til Sindre, og de blir kjempefine å ha nå til høsten. Et par gule støvler som Linéa kan hoppe i sølepyttene med, det blir gøy! 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Hvit skjorte: Jeg har lenge sett etter en hvit skjorte som ikke ser for stiv ut, men er avslappet. Endelig fant jeg den! Den er litt oversized og er veldig behagelig å gå med. Perfekt til skolebruk! 

Myke gensere: Gode, varme gensere er et must på høsten, og disse to fra Bik Bok er så deilige å gå i. Jeg synes fargene er utrolig fine, og jeg gleder meg til å bruke dem utover høsten. De passer også veldig fint over den hvite skjorten.

Dusjsåpe med kokos: Med en ettåring i hus blir det ikke mye tid til selvpleie, men en dusjsåpe med god lukt er luksus nok for meg. Denne fra The Body Shop lukter helt himmelsk! 

Cosmica hudpleie: Dere som følger meg på snapchat (veronicacr) så sikkert tidligere i sommer at jeg skulle teste ut noen nye produkter fra Cosmica. Etter at jeg begynte på en ny type prevensjon har jeg fått litt dårligere hud, så da gikk jeg til innjøp av noen skikkelige produkter for huden. Jeg vasker ansiktet hver morgen, og påfører dagkremen. Om kvelden renser jeg ansiktet etter at jeg har fjernet sminken (hvis jeg har brukt sminke) og tar på nattkrem. Den har en ganske tynn konsistens, og er mild og god mot huden. Cosmica serien får du kjøpt på apoteket, og er ganske rimelig.

Spice Lipliner: I innlegget med mine favoritter for juli viste jeg dere min favoritt leppestift fra Mac; Matte Velvet Teddy. Jeg elsker fargen, og den kan brukes både til hverdag og til fest. Nå har jeg også gått til innkjøp av en lipliner som jeg kan bruke til, i fargen Spice. Den gjør at leppene "popper" litt mer, og er perfekt til litt finere anledninger. 

Jeg beklager litt dårlige bilder, men det er utrolig vanskelig å ta bilder når det er sterk, blendende sol ute. Håper dere likte innlegget uansett ♥

LES OGSÅ: 

JUNI FAVORITTER

JULI FAVORITTER 

 

Dere spør - Sindre svarer!

 • 19.08.2016 - 13:08 Det var veldig kjekt å høre at Sindre sitt gjesteinnlegg falt så godt i smak. Vi ble spurt om di kunne ha en spørsmålsrunde hvor Sindre svarer, og det kan vi selvfølgelig ha. Dere kan stille spørsmål om hva dere vil, så svarer Sindre om et par dager ♥

Hei forresten! Hvordan har dere det? Sindre har senvakt i dag, så vi har akkurat kost oss med en deilig lunsj. Jeg har en skikkelig god fredagsfølelse, og jeg gleder meg til å hente Linéa i barnehagen. Vi har to bursdager på planen denne helgen, så det blir fylt av masse kos med familie og venner disse dagene. En perfekt måte å tilbringe helgen før skolestart! 

Håper dere har en fin fredag så langt, og er klare for helg. Skal dere noe gøy? Vil gjerne høre ♥ Vi skrives mer senere!

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Dette hadde jeg aldri trodd

 • 18.08.2016 - 23:06

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har sikkert alle veldig mange forestillinger for hvordan vi tenker at en mamma skal være, og etter å ha blitt mamma selv ser jeg at mange av de typiske "mamma-trekkene" stemmer på meg også. Jeg har blitt hun som legger ut baby bilder og deler typiske artikler som handler om barn og andre mammating på Facebook. Jeg ønsket meg strikkebok til jul, og synes det er mye kjekkere å handle klær til Linéa, enn meg selv. Jeg synes barneprogrammer er gøy, og kveldene mine består av rydding av leker og stryking av navnelapper. Jeg sier "mamma skal bare på do", selv om det bare er meg og Sindre i rommet. Hører jeg andre barn gråte så begynner jeg automatisk å vugge på Linéa sin vogn. Å være mamma blir en stor del av deg, det er den du er. Det sitter i hele kroppen din. Jeg kan sikkert til tider være masete og overbeskyttende, og kommer nok til å gjøre alle de tingene som jeg syntes var irriterende at min egen mor gjorde. Jeg blir rørt av hver minste lille ting, og det føles noen ganger som om nervene sitter utenpå kroppen. Hver morgen våkner jeg med en sjøstjerne i sengen, og plutselig får jeg en fot i ansiktet og et par hender som holder et godt grep rundt nakkehårene mine. Dagene tilbringer jeg med å løpe etter en aktiv ettåring som river ned alt i sin vei, spiser hundemat, slikker på duftlysene, klistrer nudler på hunden og tømmer ut alle kurvene med nybrettede klær. Mammalivet er ikke særlig glamorøst, men glamorøst er kjedelig har jeg funnet ut. Det blir alltid mye søl og bæsjebleier og styr, men du blir veldig fort herdet. Det er bare flaut å være prippen uansett, synes nå jeg i hvert fall. Det er travelt, men utrolig kjekt. Ikke en eneste dag er kjedelig!

Kanskje dukker det opp ulike skavanker her og der fordi du har vært gjennom en tøff fødsel og flere måneder med amming. Det kan føles sårt å ikke ha den samme kroppen lenger, men tenk så sterk du er! Det prøver alltid jeg å tenke på om jeg irriterer meg over noen av skavankene mine. Ammehår og et par strekkmerker er en liten pris å betale for den største gaven i livet. Kroppen min har vært gjennom noe helt utrolig, og jeg gjorde dette. Mestringsfølelsen kan ingenting måle seg med. Det er utrolig hvor sterke fysisk og psykisk mødre er, de lar seg ikke vippe av pinnen så lett. Og i tillegg er jo mødre kjent for å kunne fikse alt, og det ryktet er jo ganske kjekt å ha på seg. Du er jo en superhelt! 

Du lever mye gjennom ungen din, men det er ikke stusselig. Det er mye kjekkere og mer givende enn før. Du ser på verden på en helt ny måte, og du blir oppmerksom på småting du ellers ikke brydde deg så mye om. Som å holde en bille eller se på regnet som trommer mot asfalten. Det er en ære å få oppleve magien i verden gjennom Linéa sine øyne. Og at jeg føler meg så utrolig heldig som får være den viktigste personen i noen sitt liv (sammen med pappaen hennes). Jeg lærer så utrolig mye hver eneste dag og utvikler meg som mamma og person på grunn av Linéa. Jeg liker meg selv bedre nå enn før. Jeg har fått nye verdier, og det er utrolig hvor stolt mammahjertet blir av å se det lille gullet mitt sove søtt i sengen sin eller danse rundt i ring til sangene fra Frost. Mammalivet er fullt av små gleder, og det skal ikke så mye til før jeg blir både glad og rørt. En liten skriblete tegning og at hun vil dele blåbæret sitt med meg er alt som skal til. Jeg og Linéa er et godt team. Vi børster håret på hverandre og pusser tennene sammen. Du får kanskje ikke like god tid til å sminke deg hver dag, men den gløden du får gjennom kjærligheten til den lille kan ikke sminkes på. 

Mye av det som mammalivet innebærer har blitt som forventet, men at det er så kult å være mamma hadde jeg aldri trodd! Jeg tenkte kanskje at jeg kom til å bli litt kjedeligere? Men det er snarere tvert imot! Jeg elsker å være mamma ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Et koselig besøk!

 • 18.08.2016 - 20:44

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linéa tegnet og klistret hjerteklistermerke i barnehagen i dag. Jeg kommer til å bli en av de mødrene som henger opp hver minste lille tegning. Det er utrolig at det går an å bli så stolt og glad over noe så lite. Gleden ved å ha barn altså ♥

Hei forresten! Linéa er i seng, og vi skal straks finne frem Netflix og koble litt ut resten av kvelden. Vi har tilbrakt dagen hos foreldrene til Sindre, og det har som vanlig vært veldig koselig. De skal reise neste uke, så det var kjekt å få sett dem før de dro. Vi spiste god mat, så litt på film og koste oss i varmen. Jeg la ut en liten filmsnutt hvor Linéa danser til Frost på Instagram, om dere vil se så finner dere den HER

Selv om Sindre jobber, så prøver vi å nyte disse dagene før jeg begynner på skolen og ting blir enda travlere. Den skikkelige hverdagen slår til over helgen, og den nærmer seg med stormskritt! Vi har flere kjekke planer i helgen, så jeg tror det blir en god avslutning på sommeren. Jeg har allerede pakket skolesekken klar til mandag, og det føles veldig godt å ha alt i boks. Jeg føler litt at jeg er i en liten boble for tiden hvor jeg synes livet ikke kan bli bedre, og jeg håper det smitter over på dere gjennom bloggen. Jeg vil at dere skal vite at vi har både oppturer og nedturer, og at hverdagen kan være et eneste stort kaos til tider. Så jeg vil ikke at dere skal føle at jeg lager et falskt glansbilde for dere, for det er ikke meningen. Men jeg synes det er viktig å sette pris på de små, fine tingene i hverdagen og faktisk kunne si at du er fornøyd med livet akkurat som det er. Jeg føler meg veldig rolig for tiden, og jeg tror denne ferien har gjort veldig godt. Jeg føler meg mer enn klar til å ta fatt på en ny høst! Håper dere vil være med ♥

Hva har dere gjort i dag? Vi skrives igjen snart! God klem 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Livet akkurat nå

 • 18.08.2016 - 15:07

- Jeg er virkelig fornøyd med livet mitt for tiden, og setter veldig pris på alle de fine menneskene rundt meg. I dag når jeg kjørte Linéa til barnehagen var det sol ute, jeg spilte litt musikk og alt var bare utrolig bra. Det er en god følelse! 

- Det bor ville kaniner i barnehagen til Linéa, og nå har de akkurat fått masse kaninunger. De er så søte! Jeg la ut en liten film av dem på instagram som dere kan se HER. De er ganske tamme, så ungene kan se på dem på nært hold når de er ute. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Bildet er fra en annen park her vi bor) 

- Jeg har handlet skolebøker, skrivebøker og sekk, og er herved mer enn klar for skolebenken neste uke! Jeg elsker den følelsen rett før skolestart hvor du handler inn det nødvendige og gjør deg klar for en ny innsats. Det er noe helt spesielt ved det å være student, og jeg er glad for at jeg fortsatt har den følelsen ettersom jeg nå begynner på mitt tredje år på universitetet. 

- Sindre var med noen kompiser i går, så jeg lette frem litt sjokolade fra skapet og krøp under dynen med en film på Netflix. Jeg så The Intern, og den var veldig koselig. Den er en av de filmene som gjør at du sitter igjen med en god følelse etterpå. Anbefales! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Sindre kjøpte blomster til meg her om dagen, og det var en utrolig hyggelig overraskelse. Jeg er virkelig ikke en person som forventer roser eller andre romantiske gester, og synes det aller beste er å få en klem når han kommer hjem fra jobb og kunne snakke om dagen vår. Men det er selvfølgelig veldig kjekt å bli overrasket innimellom! 

- Jeg skal i bursdag til den ene bestevenninnen min på lørdag, og jeg gleder meg til å ta på en fin kjole og kose meg sammen med venninner. Både jeg og Sindre er invitert, og det er så sjeldent at vi går ut sammen så det blir veldig gøy! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solen skinner, Linéa er hentet fra barnehagen og vi er på vei til foreldrene til Sindre. En veldig fin dag, med andre ord. Vi skrives mer senere fine lesere! Håper dere har det bra ♥

Hvordan er livet deres akkurat nå? ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

MomChallenge #3: Favoritter i klesskapet

 • 17.08.2016 - 18:58

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei fine lesere ♥ Da var det min tur til å komme med mitt bidrag til denne ukens challenge! Denne uken skulle vi ta for oss våre favoritter i klesskapet til de små, så jeg har vært og plukket ut noen plagg i skuffene og skapet til Linéa. Jeg synes det er mye kjekkere å handle klær til henne, enn meg selv. Det er jo så mye fint!   Jeg merker at jeg har en smak på jenteklær hvor ikke alt skal være helt knall rosa hele tiden, men heller litt ulike pasteller og gjerne litt blått/grønt slik at de fine øynene hennes kommer godt frem. Under finner dere mine favoritter: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er veldig svak for bodyer med en søt krage på, og knesokker. Jeg liker vanligvis bodyene med ikke altfor mye på, men en liten krage er veldig fint! Er det varmt nok synes jeg det er veldig søtt med knesokker til shorts, kjole eller skjørt. Spesielt disse med små ansikt på! HER finner dere et eksempel på et antrekk jeg har satt sammen med disse sokkene. 

Denne pyjamasen gir meg en følelse av noe som er veldig typisk norsk. Mønsteret er så fint! Synes den passer veldig godt til mørke kvelder nå om høsten og vinteren. Dere kan se pyjamasen på i denne videoen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker slike shortser til enkle bodyer, og disse i 100% bomull er veldig deilige å ha på! Veldig komfortable og bevegelige. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden jeg er mamma til en liten jente er det jo ikke til å unngå at et par kjoler kommer med på denne listen! Jeg er veldig glad i både selebukser og seleskjørt, så dette seleskjørtet har blitt en stor favoritt. Både den hvite og den blomstrete kjolen er veldig fine både til hverdag og litt finere anledninger. 

Dere kan se bilder med den hvite kjolen på HER, den blomstrete HER, og seleskjørtet HER.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og sist men ikke minst så måtte denne søte cardiganen med dådyr på og den nusselige luen være med på favoritt-listen. Hun hadde faktisk en lik lue i fjor høst/vinter, og den var så nusselig at vi måtte gå til innkjøp av en ny i år. Jeg synes egentlig den er litt mer gyllen rosa/brun i virkeligheten, men det kom ikke like godt frem på bildet! Dere kan se bilder med luen på HER.

Dette var mine favoritter for tiden i klesskapet til Linéa! Hva er deres? Bli gjerne med på challengen ved å bruke #momchallenge eller sende innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no!

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn #momscollective #momchallenge

Uplanlagt, men ikke uønsket

 • 16.08.2016 - 22:18

Jeg kom over dette innlegget her om dagen, og jeg kjente et lite stikk av misunnelse. Prøvetiden som beskrives har jeg aldri fått oppleve, og jeg ante ikke at jeg kom til å føle denne sjalusien. Forhåpentligvis får jeg kjenne på spenningen av å prøve og vente på en ny unge i senere tid. Heldigvis så er ikke det viktigste om det er planlagt eller ikke, men hvor høyt barnet blir elsket når det først kommer. Det er absolutt ingen tvil om at Linéa Olivia var og er både ønsket og høyt elsket. Hun var planlagt å komme i livet vårt en gang, for vi hadde drømt om fremtiden og barn sammen. Men så var vi så heldige og få litt ekstra tid sammen med henne! Å ikke ha planlagt det betyr ikke at du ikke har lyst på barn, eller ikke ønsker det velkommen med hele ditt hjerte. 

For noen som prøver å bli gravide over lengre tid høres det sikkert helt rart ut at jeg misunner dem. Jeg skjønner at det kan være frustrerende og tøft for mange som sliter å bli gravide, og det unner jeg virkelig ingen. Du skal ikke undervurdere det å kunne bli gravid lett! Dere som har lest bloggen min lenge vet at jeg var kommet ganske langt på vei, da jeg fant ut at jeg var gravid. På mange måter ble jeg kastet ut i svangerskapet, og jeg følte at det nesten gikk litt for fort. Jeg tror ikke noen føler seg helt 100% klare for å bli foreldre for første gang, planlagt eller ikke. Det handler mer om at jeg vil kunne senke skuldrene litt mer og nyte både prøvetiden og hele svangerskapet. Kjenne litt mer på spenningen rundt det hele, og nyte hver minste lille milepæl. For oss startet det hele, da vi var på ultralyd og fant ut at jeg var 18 uker på vei. En nydelig, frisk jente lå i magen min, og jeg kan ikke være mer takknemlig over at jeg i det hele tatt kan bli gravid og i tillegg får et friskt og sunt barn. Det tar jeg virkelig ikke for gitt! Og jeg mener ikke å tråkke noen på tærne når jeg sier at jeg drømmer om å få oppleve en periode hvor vi bestemmer oss for å gi Linéa småsøsken og går inn for å bli gravide. Neste gang jeg blir gravid (forhåpentligvis) kommer nok spenningen til å være enda større, ettersom vi nå vet hvor fantastisk det er å være foreldre! 

Hvor lenge jeg kommer til å blogge aner jeg ikke, men om det er mulig å lete frem bloggen min når Linéa blir stor så ønsker jeg at den skal være noe fint som hun kan bla gjennom og lese om sin barndom. Et positivt bilde over hvor glade vi er over å ha henne i livet vårt. Jeg skal selvfølgelig både fortelle henne selv og skrive i private bøker og album, men det kan jo hende at hun synes det er morsomt å lese på bloggen. Hvem vet! Det verste jeg ser er når noen skal lage så mye utav at barnet deres ikke var planlagt, på en negativ måte. Som om eneste grunnen til at de tar ansvaret for barnet er fordi de må. Dette har jeg dessverre lest flere ganger, og jeg får like vondt i magen hver gang. Hva om barna leser det i fremtiden? Når jeg kjenner hvor glad jeg er i Linéa så klarer jeg aldri å forestille meg å ta hånd om henne "bare fordi jeg må". Det beste i verden er å være mammaen hennes, og jeg ville aldri byttet det mot noe som helst. Og jeg tror Linéa kommer til å føle seg både elsket og ønsket, og er glad for å ha to foreldre som gjør alt de kan for å gi henne det beste livet hun kan få. 

 

LES OGSÅ:

VENTER EN LITEN PRINSESSE

VELKOMMEN TIL VERDEN, LILLE VENN

DA LINÉA OLIVIA KOM TIL VERDEN

HAR JEG ØDELAGT LIVET MITT?

JEG VAR FLAU OVER Å VÆRE EN AV DEM

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Vlog - Vår lørdag!

 • 16.08.2016 - 17:54Hei dere ♥ Her kommer en liten video fra vår lørdag! Vi hadde en liten jentedate sammen med fadderen til Linéa, og koste oss med både lunsj og shopping. Hjemme lekte vi og slappet av, og da Sindre kom hjem, gikk vi alle sammen ut. Om kvelden hadde vi god mat, så på barne-tv og nøt litt kvalitetstid sammen. Jeg vet at jeg kanskje ikke er den flinkeste til å lage disse videoene, men jeg lærer etter hvert. Og så tenker jeg at det er kjekt med litt variasjon? Gi gjerne en lyd i kommentarfeltet eller klikk på liker knappen om dere ønsker flere videoer ♥ Kos dere, og huske å sette på full HD i innstillingene! Og gjerne abonner på kanalen min HER. 


Vil dere ha flere videoer? Og har dere ønsker til neste video? ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

1K følgere + Stor giveaway!

 • 16.08.2016 - 12:04Hei dere! Jeg ville bare titte innom for å fortelle at jeg har en liten giveaway på facebooksiden min for øyeblikket. Jeg setter så pris på hver og en av dere, så ettersom jeg akkurat har rundet tusen følgere på facebooksiden min bestemte jeg meg for at jeg ville gi noe tilbake! Giveawayen består av skjønnhetsprodukter fra Lush (dusjsåpe, leppeskrubb og en skrubb for kropp og ansikt) og to Mac leppestifter. Dere kan delta to steder for dobbel vinnersjanse:

1. Like facebooksiden min og tagge en venn i kommentarfeltet på innlegget med giveawayen

2. Følge meg på instagram og tagge en venn i kommentarfeltet under bildet med giveawayen

Lykke til! ♥♥♥

Husk å klikke innom senere, for da kommer det nemlig en ny vlog her på bloggen! Dere kan følge YouTube-kanalen min HER, så får dere sett den eller andre videoer før de kommer opp på bloggen. Ha en strålende tirsdag fine lesere! Jeg er veldig glad i dere ♥ 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Kjære barnehageansatt, takk for en god start!

 • 15.08.2016 - 08:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På mange måter føles barnehagestart som at du slipper den lille ungen din ut i den store verden. Den er ikke like avhengig av deg slik som den har vært i lang tid med amming og et sterkt behov for nærhet med mammaen sin. Nå skal de plutselig løpe rundt på et nytt sted, falle og slå seg, få nye vaner og knytte bånd til nye  mennesker. Det kan være vanskelig å gi slipp. En av de første tilvenningsdagene var vi ute og lekte i regnet, og Linéa falt med ansiktet først i en sølepytt. Hele ansiktet var dekket av søle. Jeg klemte henne og trøstet, og vasket bort søla. Da slo det meg hvor mange ganger jeg ikke kommer til å være der for å trøste når hun slår seg. Som mamma stikker det litt i hjertet. Selv om jeg vet at det bare er positivt at hun kan få trøst av flere enn bare meg. 

Hun har allerede fått seg noen nye vaner, og har for eksempel blitt veldig opptatt av å vaske hendene i springen istedenfor med klut fordi det er det de gjør i barnehagen. Hun vet godt hvor plassen sin er i barnehagen, og løper dit når de voksne sier det er tid for mat. Det er så godt å se hvor trygg og tillitsfull hun er. Og selv om vi nærmest rygger ut portene for å vinke hadet lenge nok, så er Linéa like fornøyd og vinker stolt tilbake gjennom vinduet. Jeg tenker at det er vår gode jobb som foreldre som har gjort henne så trygg. Er hjemmet trygt og stabilt så blir automatisk verden rundt tryggere og ikke så skummel. Men det er også i stor grad barnehagen og de ansatte som har gjort denne starten på barnehageåret så utrolig fin. Jeg føler meg heldig som kan levere Linéa et sted hvor jeg er sikker på at hun koser seg, utvikler seg og blir godt ivaretatt mens jeg er på skolen. Det er rart hvor utrolig høyt du setter slike ting etter at du blir mamma. Jeg er så takknemlig og ydmyk! Det er jo egentlig en selvfølge i vårt land at vi kan ha ungene våre i barnehage, men likevel synes jeg det er viktig å sette pris på å kunne ha den muligheten. Jeg kan faktisk fortsette studiene mine som skal lede til min drømmejobb, og samtidig vet jeg at Linéa er et sted hvor hun blir godt ivaretatt og aktivisert på gode måter som gir henne en fin utvikling. Tenk hvor mange nye unger de har tatt imot i disse dager og skal tilrettelegge og få dem til å føle seg trygge, og skape trivsel. De er med på å skape den solide grunnmuren i barna våre, og har faktisk en av landets viktigste jobber. Det er de som i stor grad lærer dem å samhandle med andre barn; være snille, dele lekene og ikke dytte hverandre. Det er de som skal trøste, dele gleder og oppdra dem når vi ikke er der. Vi må huske på å se og anerkjenne hvilken viktig og fantastisk god jobb barnehageansatte gjør, fordi de passer tross alt på det kjæreste vi har ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper barnehagestart har gått fint for alle! Og hvis det er litt tøft i begynnelsen så går det alltid bedre etter hvert, alle må ta det i sitt eget tempo. Jeg føler med alle foreldre som må kjenne på en liten klump i magen og presser tilbake et par tårer imens de vinker tappert til sitt lille gull. Jeg sender dere en god klem! Og til alle barnehageansatte vil jeg gjerne gi et lite klapp på skulderen. 

Det er en ny uke og Linéa er levert i barnehagen. Jeg gleder meg allerede til å få henne hjem igjen. Men heldigvis er jeg sikker på at hun er i gode, trygge hender ♥

Hvordan har barnehagestart gått for dere? 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

En fin avslutning på helgen!

 • 14.08.2016 - 21:52

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei fine lesere ♥ Håper dere har hatt en bra helg, og har fått ladet opp batteriene til en ny uke i morgen. Det har i hvert fall vi! På lørdag jobbet Sindre til fem, så jeg og Linéa hadde en liten jentedag sammen med fadderen hennes. Vi var ute og spiste lunsj og handlet litt, og koste oss masse. Da Sindre kom hjem var vi ute en liten tur, laget god middag og bare koste oss sammen resten av kvelden. Da Linéa hadde lagt seg hadde vi en skikkelig kjærestekveld med godteri og film. Det er så utrolig sjeldent at vi gjør! Koble ut alt annet, holde hender og se en god film. I dag har vi også vært ute en liten tur på lekeplassen og lekt, Linéa elsker virkelig å være ute og huske eller grave i sandkassen. Jeg har også fått unnagjort litt rydding og sortert i skuffene til Linéa. Skuffene hennes blir så fort rotete, så det er deilig å få litt orden igjen. Litt senere kom foreldrene til Sindre og tok med Linéa på en liten tur, før vi alle spiste middag sammen hjemme hos dem. Til dessert hadde vi en supergod milkshake! De har vært på ferie i en uke, så det var veldig koselig å se dem igjen. 

Nå skal jeg nyte resten av kvelden sammen med den fine kjæresten min. Jeg er så glad i den lille familien min, og jeg merker at jeg setter så pris på de små tingene som gjør hverdagen så utrolig fin. Det er alt jeg trenger! Tusen takk for at dere stikker innom bloggen min hver dag, det gjør meg så glad ♥ Nyt resten av kvelden, og pass på å pleie dere selv litt ekstra godt. Det fortjener dere, alle som en! 

Hva har dere gjort i helgen? ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

 

Gjesteinnlegg av Sindre

 • 14.08.2016 - 15:46

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei alle sammen! Veronica har lenge snakket om at jeg skal skrive et gjesteinnlegg på bloggen hennes. Så da tenkte jeg å gjøre et forsøk på det! Dere kjenner jo Veronica og Linéa Olivia ganske godt etter hvert, men dere vet kanskje ikke så mye om meg. Jeg heter Sindre, er 23 år og pappaen til Linéa. Noe Veronica kanskje ikke har fortalt dere er at på Paris turen vår gikk jeg og tullet med at hun var gravid. Hun var veldig trøtt og sliten stakkars, og vi spiste junk food på hotellrommet mer enn én kveld fremfor å spise ute fordi hun var utmattet. Vi gikk og kjøpte testen den siste dagen vår i Paris, og resten vet dere jo! Jeg gikk faktisk og håpet på en jente før ultralyden, og nå er jeg så heldig å få ha to fine jenter i livet mitt.

Dagene går i ett; med oppkjøring til barnehagen, jobb, og forberedelser til skolestart. Det krever mye planlegging for at kabalen skal gå opp. Jeg er ferdig med bachelor oppgaven min, men siden jeg byttet linje i andreklasse så mangler jeg fremdeles ett fag som jeg skal ta til høsten i tillegg til å jobbe. Jeg går markedsføring og ledelse med salg som spesialisering. Drømmejobben er en jobb hvor jeg får muligheten til å møte nye og spennende folk, i tillegg til at ingen dager er like. På sett og vis så har jeg allerede funnet drømmejobben min.

Jeg og Veronica har nå vært foreldre i litt over et år, og ikke en eneste dag har vært lik, og jeg har møtt i alle fall én ny fantastisk og spennende person. Jeg er så heldig å ha et fantastisk godt bånd til Linéa, og det er nok på grunn av all den tiden vi har tilbragt sammen som en familie. Jeg kjenner at det er litt rart å levere Linéa fra seg i barnehagen. Heldigvis har vi en tøff og sosial jente som trives kjempegodt i barnehagen, men det er litt verre for meg som må rygge ut porten for jeg har lyst til å vinke til henne lengst mulig. Noen dager skal jeg jobbe utover kvelden, og da har vi bestemt oss for at Linéa skal være hjemme fra barnehagen annenhver onsdag. Jeg jobber annenhver onsdag kveld, så de ukene jeg jobber onsdag kveld vil jeg være hjemme med henne på dagtid for å få sett henne litt mer. Som dere kanskje har fått med dere så hadde jeg permisjon fra jobben min og satt hjemme og skrev bacheloren min imens Linéa sov. Det blir nok liiitt mer travelt nå hvor jeg må løpe etter en utrolig aktiv ettåring, men jeg gleder meg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg igjen en kommentar om dere vil ha flere gjesteinnlegg, og gjerne tips til temaer! Hilsen Sindre 
 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Uken som gikk

 • 14.08.2016 - 12:19

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Akkurat nå:

I skrivende stund sitter jeg godt plantet i sofaen med beina i kryss og slurper på en kopp med chai latte. Linéa sover i vognen sin, og så fort jeg har oppdatert dere skal jeg begynne med litt husarbeid. Gjøre alt klart for en ny uke! Denne uken har gått så utrolig fort forbi (som alle andre uker), og går sakte men sikkert mer og mer mot hverdagen slik den kommer til å være i lang tid fremover. Vi har hatt en veldig rolig helg, og det tror jeg gjorde godt etter noen dager i barnehagen med masse nye inntrykk. 

Høydepunkt: Selv om det var litt sårt, så må barnehagestarten være ukens høydepunkt. Ingenting gjør meg så stolt som å se Linéa få vise hvor trygg, aktiv, nysgjerrig og sosial hun er. Hun stortrives i barnehagen, og det er så betryggende og godt å se. Et annet høydepunkt var den lille jentedagen jeg, Linéa og fadderen hennes hadde i går. Vi dro ut og spiste lunsj og handlet litt, og bare koste oss skikkelig. Kos!! 

Opptur: Foreldrene til Sindre er hjemme fra ferie, og vi skal på besøk til dem litt senere i dag! De henter Linéa i to tiden, og så kommer vi etter at vi har blitt ferdig med rengjøringen. En veldig fin avslutning på en super uke! 

Milepæl: Jeg beklager at dette innlegget bærer et sterkt preg av at vi har en barnehagejente i hus, men det å begynne i barnehagen er en stor milepæl. Det føles litt som å slippe henne litt mer ut i "den store verden", om dere skjønner hva jeg mener? Jeg er veldig sikker på at barnehagen kommer til å være veldig positiv for hennes videre utvikling, og jeg gleder meg til å se henne lære nye ting. De tar jo veldig fort etter det som de andre gjør i barnehagen, og jeg har allerede begynt å merke et par ting. Som for eksempel at hun bare vil vaske hendene under vasken istedenfor med en klut, og når hun mister (eller kaster) noe ned på gulvet så slår hun ut med hendene og ser på meg med store øyne. Det blir morsomt å se hvilke andre ting hun plukker opp etter hvert! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Innkjøp: Som sagt handlet jeg litt i går, og det va et par nydelige høstplagg som ble med hjem. Nå hadde hun så og si nesten bare barnehageklær i sin størrelse, og det var kjekt å få et par plagg som skal brukes hjemme eller om vi er ute på noe. Jeg synes alltid det er kjekkest å handle klær om høsten, det er så utrolig mye fint i butikkene! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tanke: Det er jo ingen tvil om at alle mine tanker har gått til Linéa når hun har vært i barnehagen. Selv om jeg vet at hun har det fint, så har det likevel vært veldig uvant og jeg har gått og kjent litt på klumpen i magen. Jeg føler meg veldig heldig for at det har gått så fint, og at det heller er jeg som må presse et par tårer tilbake enn Linéa. Nå som barnehagestart kan krysses av listen, har jeg også begynt å tenke på min egen skolestart som er om en uke. Jeg har vært så oppslukt i at alt skal gå fint med Linéa, at jeg har ikke tenkt så veldig mye på forelesninger. Sånn er det å være mamma! Jeg begynner på mitt tredje år nå, og føler at jeg begynner å bli ganske dreven. Det er en god følelse! Jeg gleder meg til et nytt skoleår. 

Mest leste: Helt klart innlegget som heter blandede følelser, hvor jeg forteller om første dag i barnehagen og hvordan det har gått! Veldig kjekt at så mange følger med og engasjerer seg. Vi er nok mange i samme båt, og det er veldig kjekt å høre om hvordan det er gått med andre! 

Challenge: Denne ukens challenge med momscollective gikk ut på at vi skulle fortelle om barnets favoritt leke eller kosedyr. Dere kan lese mitt bidrag HER, eller de andre mødrene sine HER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mat: Jeg har laget en veldig enkel og god rett denne uken, som jeg tenkte å dele oppskrift på med dere! Det er en spicy couscous salat, som falt i smak både hos liten og stor (Linéa fikk uten krydder). Gleder meg til å dele oppskrift! 

Gleder seg til: Er jeg nerd om jeg sier skolestart? Jeg er veldig glad i å studere, bryne hodet mitt på noe og utfordre meg selv. Det er kjekt å fordype seg i noe som du liker, og vite at du en dag skal jobbe med det. Dette er bachelor året mitt, og jeg er veldig spent!

Bilde: Et lykkelig og fornøyd lite gull som elsker å huske ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tror vi alt i alt kan si at dette har vært en utrolig fin uke, og jeg gleder meg til å våkne opp til mandag og blanke ark i morgen. Det er siste uken før jeg begynner med forelesninger, og den skal nytes til det fulle. Håper dere har hatt en kjempefin uke og nyter søndagen ♥ God klem til alle dere fine lesere! 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Jeg vil ikke gi slipp

 • 10.08.2016 - 22:32

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God kveld fininger! Har dere det fint? Jeg sitter her med et hode tungt som bly og følger med på håndballkampen mellom Norge og Angola. Jeg sovnet sammen med Linéa, og våknet da Sindre kom hjem fra jobb. Jeg er stuptrøtt, og kjenner at det skal bli veldig godt med helg. Den siste tilvenningsdagen er over, og jeg er utrolig lettet og glad over hvor fint det har gått. I dag var alle foreldrene med på frokosten, og etterpå trakk vi oss ut i et annet rom og etter hvert dro vi hjem. Linéa stortrives, og det var nok litt verre for oss å dra enn det var for henne å vinke hadet. Hun koste seg i sandkassen, og vi hadde mest lyst til å sette oss ned sammen med henne og leke. Hun er så sosial av seg, og vi har fått kjempegode tilbakemeldinger på at hun er veldig blid og enkel å ha med å gjøre. Jeg har følt at Linéa har blitt så stor, helt til jeg så henne sammen med de andre ungene. Hun er faktisk minst på avdelingen, og plutselig ble hun så liten igjen! Da vi var hjemme, kjente jeg flere ganger på savnet og at jeg ville dra tilbake og hente henne. Det er rart hvordan hun plutselig ikke trenger meg like mye lenger. Men det er bare positivt for henne å være der, så jeg får bare ta meg sammen. Vi er utrolig fornøyde med barnehagen, og Linéa kunne ikke hatt det bedre. Det blir jo positivt for meg også når skolen begynner at jeg kan sitte på skolen og gjøre meg ferdig med lesingen på dagen, istedenfor å finne frem bøkene om kvelden. Og jeg kjenner at det er litt godt å være ferdig med den tiden hvor jeg må skynde meg heseblesende hjem for å amme etter hver forelesning. Dette blir en fin høst! Jeg gleder meg til å se Linéa utvikle seg mer, få nye venner og lære seg nye ting i barnehagen. I morgen skal hun være alene helt fra starten av, men det går nok veldig fint. Sindre begynner på jobb litt senere enn vanlig, så vi skal begge to følge henne. Det blir bra!

Som mor er jeg utrolig lettrørt, men den siste tiden har jeg vært ekstra emosjonell. Jeg vet ikke om det er fordi det er mye følelser rundt denne store milepælen, eller om det er noe annet. Jeg kjenner i hvert fall at noen ganger vil jeg bare sitte og klemme på Linéa hele tiden, og ikke gjøre noen ting annet. Jeg prøver virkelig å nyte hver eneste dag, og utnytte mest mulig av tiden. Hverdagen kommer fort nok, og jeg sitter for tiden med en kalender, timeplaner og jobbtider for å planlegge litt. I tillegg til mye skole og jobb på oss har vi planer om to turer i løpet av høsten. Vi er jo utrolig glade i å reise sammen, og Linéa har blitt en reisevant liten frøken. Gleder meg til å ha dere med på flere reiser, og ikke minst den nye hverdagen vår.  

Nå skal jeg finne sengen! Vi skrives mer i morgen, god klem ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

MomChallenge #2: Barnets favoritt

 • 09.08.2016 - 21:28

God kveld fine ♥ Jeg er så heldig å få være førstemann ut i denne ukens #momchallenge! Ukens tema er barnets favoritt, som kan være enten en bamse, leke, kos eller noe annet. Linéa er en veldig kosete og omsorgsfull jente, og hun elsker å leke med bamser. Hun er veldig opptatt av at når hun koser med en bamse, så må også vi andre få hver vår bamse å klemme på. Hun blir alltid utrolig glad når vi rekker henne en bamse, og hun har flere som hun sover sammen med i sengen sin. Jeg har funnet frem Linéa sine favorittbamser! 

Fie: Som jeg har sagt før er Linéa veldig glad i hunder, og denne hunden i strikk som mammaen hennes har døpt Fie (hihi) er en stor favoritt. Jeg tror hun liker veldig godt materialet og den spisse nesen som er veldig god å tygge på. Fie ligger fast oppi vognen hennes, og hun elsker å trille på og dulle med henne. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaninbamser: Det Linéa har aller mest av er kaninbamser, og hun elsker dem! Hun har totalt fire forskjellige kaniner: En lys rosa kanin som holder på en koseklut, en liten hvit kanin og to brune som du ser på bildet under. De har alle veldig myk "pels", og er veldig gode å kose med. Hun har alltid et par kaniner med seg når hun skal sove. Det morsomste er at nå har hun lært seg at kaniner hopper avgårde, så ofte holder hun den opp og sier "hopp" imens hun lager en hoppebevegelse. Det er utrolig søtt ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har deres små noen favoritt bamser eller leker? Bli gjerne med i denne ukens bloggchallenge og bruk #momchallenge eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettop ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no

Nå har jeg krøpet opp i sofakroken med en varm kopp te, og så fort dere er oppdatert skal jeg se resten av en film jeg og Sindre begynte på i går. Du vet dere har blitt foreldre når dere ikke klarer å holde dere våkne en hel film om kvelden! Linéa var utrolig trøtt i kveld etter en aktiv dag i barnehagen, og vi avsluttet kvelden med et deilig skumbad og god kveldsmat før hun sloknet i sengen sin. I morgen venter en ny barnehagedag for lille gull, og snart er det helg allerede! Håper dere har det fint alle sammen ♥ God klem! 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #baby #barn #foreldre #familie #familieogbarn 

Linéa Olivia sitt antrekk 06.08

 • 09.08.2016 - 17:28

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kjole: Absorba (Capone Kids)

Lue: Huttelihut (Capone Kids)

Strømpebukse: Sørbø Barn 

Sko: Superfit (Skoringen) 

Veske: Vesla & Broremann

Nå var det lenge siden jeg har vist der ett av mini sine antrekk, så da vi var ute og gikk tur med hunden her om dagen benyttet jeg sjansen til å knipse et par bilder. Jeg liker høstklær best både for liten og for stor, så jeg er litt glad for at det har blitt litt kaldere ute og vi kan ta frem et par høstplagg. Linéa hadde samme lue i fjor bare i hvit, og den var så nusselig at vi måtte gå til innkjøp av den i år også. Det er rart det der hvordan du plutselig synes det er mye kjekkere å handle til de små, enn deg selv!

Jeg vurderer å lage et innlegg med mine favorittbutikker for de små, er det noe dere er interessert i? Gi en lyd i kommentarfeltet eller trykk på liker knappen ♥

Hei forresten! Dag to i barnehagen gikk like fint som dag en, og det er så godt å se hvor trygg og aktiv Linéa er. Vi er så stolte! I dag var de ute og lekte en stund i regnet, men ifølge de ansatte pleier de å være enda mye mer ute ettersom fokuset deres er friluftsliv. Det var også varm lunsj i dag, og de fikk deilig fiskesuppe å spise. I dag skulle de voksne trekke seg enda mer unna, og vi satt oss i et annet rom, imens barna koste seg på avdelingen sin. Da vi kom tilbake fikk jeg høre at Linéa hadde lekt masse og vært blid hele tiden, og at hun var en selvstendig liten frøken. Gode jenta vår! Beklager at det blir mye barnehagesnakk om dagen, men det er bare en så stor milepæl at det er litt umulig å ikke snakke om det. Jeg regner med at det er flere som kan kjenne seg igjen? Ingenting gleder et mammahjerte mer enn at de små glir godt inn i barnehagen og trives. Uansett! Nå har Sindre kommet hjem fra jobb, og vi skal ut på noen ærend. Titt gjerne innom litt senere, da kommer mitt bidrag til momchallenge som arrangeres av momscollective Vi snakkes om litt!

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #baby #barn #foreldre #familie #familieogbarn 

Ukens inspirasjon

 • 08.08.2016 - 21:58

Er det noe jeg liker å gjøre i begynnelsen av uken så er det å scrolle gjennom Pinterest og Weheartit og samle litt inspirasjon. Et lite friskt pust som får de kreative evnene i gang. Jeg elsker å drømme meg bort, plukke opp tips og triks, og få et lite påfyll av motivasjon og inspirasjon. Dette er noe jeg vil gjerne dele med dere, så fremover kommer dette til å bli et fast innlegg på mandager. Håper dere liker det ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #baby #barn #foreldre #familie #familieogbarn 

17 ting vi har gjort i sommer

 • 08.08.2016 - 15:42

Mange soldager på terrassen: Det første jeg gjorde, da jeg hadde levert min siste eksamen før sommeren var å dra hjem og sette meg på terrassen sammen med Linéa. Vi feiret med sommerens første is, og det var bare virkelig en magisk dag. Selv om det har vært endel regnvær i løpet av sommeren så har vi kost oss masse på terrassen og i hagen så fort solen har kommet frem på himmelen. Vi har lekt i gresset, spist is og Linéa har fått badet i baljen sin og vannet blomstene. Det har vært så masse fin kvalitetstid sammen med lille gull ute i hagen ♥

Feiret 17. mai for første gang som familie: Ettersom jeg hadde siste eksamen før 17. mai, så kommer denne også på listen. Når skolen er slutt regner jeg det som sommer ;-) Det var vår første 17. mai sammen som en liten familie på tre. Det var en veldig fin dag, og Linéa var helt i hundre. Hun veivet som en gal med flagget sitt, kikket på alle menneskene og var riktig så stolt over ballonghesten hun hadde fått seg. Lille gullet ble så sliten av alle inntrykkene etter hvert at hun sovnet sittende i vognen sin. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spist masse godt mat: Ååh - jeg kjenner at jeg får vann i munnen av å se på disse bildene. Vi har hatt så mange gode måltider denne sommeren, både hjemmelaget og ute på restaurant. Selvfølgelig i veldig godt selskap ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gått tur i fjellet: Vi har gått flere turer, blant annet så hadde vi en kjempefin jentetur opp Øvre Eikenuten. Det var meg, Linéa Olivia og moren, bestemoren og søskenbarnet til Sindre. Det var en nydelig tur, og Linéa koste seg som vanlig ute i naturen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Andre turer: Vi har også hatt flere turer både i området der vi bor, og på stranden hvor vi var og så på alle dragene på himmelen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soma gård: Jeg, Linéa Olivia og moren, bestemoren og søskenbarnet til Sindre hadde en kjempefin dag på Soma gård sammen. Linéa elsker dyr og koste seg masse med både å se og klappe på dyrene. Det er en utrolig stor og fin gård hvor du kan gå inn til mange av dyrene og komme tett innpå dem. I tillegg var det flere kjekke lekeplasser og trampoliner som jentene kunne kose seg på. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Capone sommerfest: Silje og jeg var på årets sommerfest som blir arrangert av Capone. Det var moteshow med nydelige klær, drinker, goodiebags og konsert med Julie Bergan. En veldig bra kveld! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bryllup på Østlandet: Vi var i et helt nydelig bryllup på Sigstad gård til tanten og onkelen til Sindre. Selve vielsen ble holdt utendørs i hagen, og resten av festen var inne på gården. Det var et helt magisk bryllup, og vi koste oss masse. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linéa ble ett år: Den store dagen til lille gull! Linéa fylte ett år, og ble overøst med god mat, gaver og kjærlighet. For selve dagen hennes planla vi ikke stort annet enn en litt god frokost, gaveåpning og leking ute på lekeplassen og terrassen. Vi syntes det var greit at bursdagen ikke skulle bli et mas for henne, men at hun fikk kose seg med alle dem som kom innom for å gratulere, og leke med de nye gavene sine. Det var en veldig fin dag! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feiret ettårsdagen: Med så stor familie på flere forskjellige steder var vi så heldige og fikk feire Linéa hele fire ganger! Alle selskapene var veldig fine, og Linéa nøt virkelig all oppmerksomheten. Vi er så heldige som har en så stor og god familie med masse mennesker som bryr seg om oss og Linéa. Det er vi veldig takknemlige for ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ferie i Nederland: Vi hadde ti herlige feriedager i Nederland for å besøke pappa og stemoren min. Vi har vært der en gang før med Linéa, men det var enda kjekkere nå som hun har blitt så stor og kan utforske ting litt mer. Det var en veldig fin ferie hvor vi fikk oppleve mye, og samtidig ladet opp batteriene litt. Vi besøkte de tre største byene i Nederland: Amsterdam, Rotterdam og Den Haag. Sistenevnte er der pappa og stemoren min bor. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gått turer i parken: De har helt nydelige parker i Nederland, og vi forelsket oss helt i en stor park som lå bare ett par minutter i gangavstand fra der vi bodde. Her tilbrakte vi flere timer, og Linéa fikk gå og utforske fritt som hun selv ønsket. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vært på stranden: Vi har også vært endel på stranden, både i Nederland og i Norge. Det var så fint å se Linéa prøve seg frem i vannkanten, studere bølgene, leke i sanden og bare bli kjent med noe nytt. Det er noe av det kjekkeste med å ha barn, se dem oppdage og utforske nye ting. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syklet turer: I Nederland syklet vi mange fine turer, og Linéa elsket det! Det er så fint tilrettelagt der for syklister, at det er nesten ikke noe poeng å kjøre bil. Det var helt nydelige omgivelser og vi fikk sett både ville kaniner og ekorn på turene våre. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linéa lærte å gå: Hun begynte såvidt å gå rett rundt året, og et par skritt ble fort til flere. I løpet av sommeren har hun lært seg å gå stødig og raskt. Vi må virkelig følge med henne hele tiden, for hun forsvinner på et lite blunk! Hun måtte selvfølgelig få seg skikkelige gåsko, og hun er såå kry når hun labber avgårde på egenhånd med sko på føttene. Og vi er såklart også veldig stolte ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tok ettårsbilder: Jeg knipser jo bilder av Linéa hver eneste dag (hehe), men slike bilder som markerer milepæler som nyfødtbilder og ettårsbilder vil jeg gjerne gjøre litt mer utav. Heldigvis for oss er fadderen til Linéa utdannet fotograf, og stiller gjerne opp for å forevige milepælene for oss. Vi ble såå fornøyde med bildene, og jeg gleder meg til å få noen inn i album og opp på veggen!  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gladmaten: Jeg og Zahra var innom Gladmaten i år (en mat-festival som arrangeres i Stavanger hvert år), og koste oss i finværet. Det er alltid noe jeg liker å få med meg i løpet av sommeren; gå rundt og kikke i alle bodene og nyte god mat i solsteiken. Veldig glad for at jeg fikk gjort det i år også sammen med min gode venninne ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette var en liten (lang) oppsummering av mye av det vi har gjort i sommer. Denne sommeren har virkelig fløyet forbi, men den har vært veldig fin og vi har fått mange gode minner. Nå er høsten rett rundt hjørnet og jeg gleder meg til alt som skal skje i løpet av høsten. Mest av alt gleder jeg meg til turer ute i høstværet, hoppe i sølepytter og leke på lekeplassen, for deretter å gå inn og drikke varm sjokolade og lese i bøker sammen med Linéa. 

Fortell gjerne om noen av deres sommerminner, jeg vil høre ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Blandede følelser

 • 08.08.2016 - 13:01

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En stolt liten jente som er klar for første dag i barnehagen ♥ 

Hei dere! Første tilvenningsdag i barnehagen er over, og Linéa ligger nå i vognen sin og sover, utslått av alle inntrykkene. Både jeg og Sindre var med i dag, og i morgen blir det bare meg. Den første som møtte oss i døren da vi kom, var en av de voksne som vi møtte da vi besøkte barnehagen i sommer. Linéa kjente henne igjen og smilte stort og vinket, da hun så henne. Det var en veldig fin første dag, og lille gull koste seg masse med å leke og bli litt kjent med de andre ungene. Vi er veldig fornøyde med valg av barnehage, og selv om jeg gruer meg til å levere henne fra meg så føler jeg meg i hvert fall trygg på at Linéa er i gode hender. Jeg kommer nok til å kjenne litt på klumpen i magen når jeg skal gå fra henne der, men jeg er sikker på at hun kommer til å ha det veldig kjekt. Og i og med at jeg skal gå på skole så har jeg god mulighet til å hente henne litt tidligere i barnehagen. Planen er å levere henne mellom åtte og halv ni hver dag slik at hun får en fast rutine, uavhengig av når min forelesning er. Har jeg forelesning klokken 12 så leverer jeg henne først, og så leser jeg bare frem til jeg skal på forelesning. Hovedfokuset til barnehagen er friluftsliv, og det synes jeg er utrolig positivt. Linéa trives veldig godt ute og kommer til å elske å dra mye ut på tur. Det har hun jo vært med mye på allerede både i vogn, bæremeis og i pulk. 

Snart begynner skolen igjen for min del, og jeg gleder meg til den nye hverdagen. Foreløpig skal jeg nyte å ha kun Linéa å tenke på litt til ♥ 

Er det andre som har hatt barnehagestart i dag? Hvordan gikk det?

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #baby #barn #foreldre #familie #familieogbarn 

Den siste helgen

 • 07.08.2016 - 23:54

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei dere!! Beklager dårlige oppdateringer denne uken ♥ Det har skjedd utrolig mye, og alt skulle bli klemt sammen på én uke. Vi har blant annet fått ryddet, sortert i skuffer og skap, merket klær og vasket kjøleskapet. Alle sånne ting som er veldig kjedelig å gjøre, men veldig godt å ha gjort! Vi har prøvd å nyte denne uken så mye som mulig. Forrige uke jobbet jeg endel og avsluttet helgen med å jobbe ti intense timer i baren på Blinken (en skiskytterfestival som arrangeres her hvert år), og Sindre har jobbet veldig mye denne uken. Utenom det har vi gjort det beste utav dagene sammen med Linéa. Imens Sindre har vært på jobb har vi kost oss masse hjemme. På fredag hadde vi besøk av søskenbarnet mitt og samboeren hennes, og sønnen deres Filip. Han og Linéa koste seg med å leke sammen i flere timer. Linéa skulle ofte bort og gi klemmer til ham, det var så herlig å se på! På lørdag hadde vi en liten lunsjdate med Nora og sønnen hennes Kornelius. Det var veldig koselig! Vi spiste god mat og kikket litt rundt i butikkene. Det var nydelig vær, og veldig deilig å trille gjennom gågaten. Det blir ikke så altfor lenge til neste gang. I dag har det regnet endel, og vi har slappet av endel inne med leking og lesing i bøker. Ingenting er som å krype under teppet i mamma sin armkrok og bla i bøker. Etter hvert ble det litt opphold, og vi gikk opp i en barnehage som ligger rett ved der vi bor for å leke et par timer. Linéa koste seg masse, og det var en fin avslutning på den siste helgen før barnehagestart ♥

Jeg har vært litt emosjonell denne uken, og har gått litt rundt og følt på at den lille babyen min begynner å bli skikkelig stor. Det har vært en litt rar følelse at nå skal hun ikke bare være hjemme hver dag, men faktisk bli levert i barnehagen og vinke hadet til mammaen sin. Sindre har senvakt i morgen, så vi skal begge være med på første dagen i barnehagen. Vi var jo på besøk en gang i sommer, og da trivdes Linéa veldig godt. Jeg kjenner at jeg grugleder meg litt, og det føles litt som dagen før min første skoledag. Jeg gleder meg på Linéa sine vegne ettersom hun er så sosial og glad i andre barn, men samtidig gruer jeg meg litt til å ikke ha henne hjemme hele tiden. Vi har i hvert fall hatt et veldig fint første år sammen og fått gjort veldig mye utav det, så gleder jeg meg til en ny hverdag. 

Håper dere har hatt en fin helg, og er klare for en ny uke i morgen! God klem ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #baby #barn #foreldre #familie #familieogbarn 

8 kjappe spørsmål og svar

 • 06.08.2016 - 21:37

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Barnet mitt akkurat nå: 

Linéa Olivia er 13 måneder (nærmer seg 14), og er I FARTA. Hun begynte å gå rett rundt året, og siden da har hun utforsket verden på to ben. Hun løper rundt omkring, klatrer og hopper i sølepytter. Får hun sjansen vil hun helst gå selv, istedenfor å bli båret eller sitte i vognen. En travel tid, med andre ord! Noe av det kjekkeste hun vet er å gå tur med hunden vår, da labber hun avgårde med hundebåndet i hånden sin og en trillende latter. Hun begynner i barnehagen om to dager, og det tror jeg blir veldig kjekt for henne ettersom hun er så sosial og nysgjerrig av seg. Mammahjertet har litt blandede følelser rundt dette, da den lille babyen min plutselig ikke er så liten lenger. Men jeg gleder meg på hennes vegne ♥

2. Hvordan har dere gjort det i forhold til foreldrepermisjon?

Jeg hadde mammapermisjon de ukene som er beregnet kun for moren, og etter det overtok barnefar hele fellesperioden i tillegg til de ukene som er beregnet for far. Grunnen til dette var fordi jeg skulle tilbake på skolen igjen etter sommeren, da Linéa var to måneder, og det har fungert veldig bra for oss. Linéa har fått masse tid sammen med både mamma og pappa. 

3. Beskriv barnet ditt med tre ord:

Blid, rampete og nysgjerrig.  

4. Dette ble annerledes enn hva jeg forventet mens jeg gikk gravid:

Okei - hva ble ikke annerledes? Å være mamma for første gang innebærer en veldig bratt læringskurve og mange overraskelser. Det er vel egentlig ganske mye som ble annerledes enn forventet, men det som skiller seg mest ut er maten. Ammingen gikk utrolig fint, og jeg hadde ingen problemer. Men når det kom til fast føde, ble det litt vanskeligere. Hun har aldri likt grøt, noe jeg så for meg at alle barn automatisk likte. Jeg laget masse mat og introduserte litt og litt, alt etter boken. Det var svært få ting hun likte, og det hun ikke spyttet ut igjen spiste hun bare i veldig små mengder. Det var ikke før hun var syv måneder at hun endelig begynte å spise litt mer fast føde, og da var det skive med leverpostei som knekket koden. Det er utrolig frustrerende når de små ikke vil spise, man blir jo så bekymret! Heldigvis hadde jeg nok melk så hun hadde god vektoppgang. Nå spiser hun det aller meste, og strekker seg etter all mat hun ser. Et veldig godt og betryggende tegn! 

Noe annet som ble annerledes enn hva jeg forventet var at jeg så for meg at jeg skulle ha veldig mange søvnløse netter og aldri noen tid til meg selv. Linéa har sovet gjennom hele natten helt fra begynnelsen av, bortsett fra perioder hvor hun har våknet et par ganger om nettene for å spise (og selvfølgelig litt tenner og sykdom). Å amme om natten gjorde ikke så mye heller, for jeg sovnet alltid imens selv. Selvfølgelig er jeg endel trøtt, og Linéa sover ikke akkurat lenge om morgenen; klokken seks er hun klar for å starte dagen. Men du innretter deg etter hennes døgnrytme, og det har gått overraskende bra. Jeg får ikke såå mye tid til meg selv, men endel. Det gjelder bare å planlegge bra og gjøre det beste utav mulighetene. Det er viktig å være seg selv litt også, og ikke bare mamma. Både jeg og Sindre har fått gjort mye for oss selv, og det tror jeg er gull verdt. 

Jeg må også henge meg på Julie sitt svar på dette spørsmålet. Jeg trodde at jeg skulle kle Linéa opp i kjoler og søte antrekk hver eneste dag, men har funnet ut at det går for det meste i body og strømpebukse. Enkelt, behagelig og praktisk, haha!

5. Hvordan kom dere frem til barnets navn?

Å velge navn var UTROLIG vanskelig! Jeg hadde veldig mange alternativer, men jeg og Sindre har litt ulik smak. Linéa og Olivia var de eneste to navnene vi begge likte, og ettersom vi ikke klarte å velge bare ett så ble det begge to. Planen var egentlig ikke å ha dobbeltnavn, men jeg synes de to klinger fint sammen. 

6. Tre barneprodukter du ville anbefalt til en gravid venninne: 

Nattlampe: En batteridreven nattlampe er helt supert å ha på nattbordet når du må opp flere ganger om nettene for å amme eller gi flaske til den lille. Den gir et veldig mykt og behagelig lys. Nå ammer jeg ikke lenger, men de to lampene vi har står rett ved sengen til lille gull slik at det ikke blir så mørkt for henne når hun skal sove. Våkner hun om natten blir det ikke så skummelt! 

Burt`s Bees såpe: Jeg har blitt veldig glad i barneproduktene til Burt`s Bees. De lukter godt (men ikke for sterkt), og er milde og skånsomme mot huden. For en aktiv jente som plasker mye når hun bader er det veldig greit å ha både såpe og badeskum som ikke svir i øynene. 

Babynest: Vi hadde to babynest til Linéa; ett i sengen hennes og ett som vi brukte i sofaen hjemme eller på besøk. Babynestet gir en veldig god trygghet til den lille, ettersom det har det veldig "tett" rundt seg, akkurat som inni magen. Det var også veldig praktisk i forhold til å dra på besøk eller å bruke for eksempel inne i stuen, slik at hun kunne ligge godt og trygt mellom oss i sofaen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Tre "fun facts" om Linéa Olivia: 

♥ Linéa ble født to dager før termin. Pappaen hennes hadde siste eksamen den dagen og sa til magen min: "Nå kan du bare komme ut lille venn, nå er vi klare!" Og da ville hun ikke vente lenger, så neste morgen var hun ute. 

♥ Linéa sine kallenavn er blidfis, lille snupp, gullet og frøken. 

♥ Linéa er en liten dyreelsker. Hun har blitt veldig glad i vår hund, og skal hele tiden klappe på og leke med den. Hun blir helt i hundre når vi kommer hjem og hunden løper mot oss. Vi har også vært i flere parker hvor det er dyr, og hun har fått sitte på hest og klappet både geiter og lam. Likevel er det hund og tiger som er favorittdyrene. Ser hun en hund enten i virkeligheten eller i en bok så roper hun ut: vov-vov-vov! Og ser hun en tiger lager hun et "tigerbrøl". Haha, det er så herlig ♥

8. Det beste Linéa vet er:

♥ Avokado, blåbær, melk og skive med leverpostei. 

♥ Tegne, danse, lese bøker og leke med dukker 

♥  Kaninbamsen, mamma og pappa. 

Dette var det siste innlegget i denne ukens MomChallenge. Håper dere synes det har vært like gøy som oss! Dere kan fortsatt være med på challengen, den avsluttes ikke helt før i morgen. Husk å tagge #momchallenge eller send innlegget til oss på mail: momschallenge@hotmail.com. Så kanskje nettop ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no! På mandag er det ny uke med ny challenge, og jeg gleder meg allerede. Håper dere nyter lørdagskvelden, og at dere likte svarene mine ♥  God klem! 

#mamma #mammablogg #momscollective #momchallenge #bloggchallenge #foreldre #familie #barn #baby

Veronica Reime

Hei og velkommen til mitt lille fristed! Jeg er en jente på 21 år fra Stavanger. Her deler jeg hverdagsglimt, tanker og følelser helt uten filter om hvordan det er å være en ung, nybakt mamma og lektorstudent. Følg meg gjerne videre!

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no