Veronica Reime

To YouTube-favoritter

 • 29.07.2016 - 12:14

Emily Norris: En mamma fra Canada som bor i Essex sammen med sin mann og to sønner, og er gravid med sin tredje gutt. Hun lager helt herlige videoer med alt fra vanlige dager i mammalivet, favoritt produkter, oppdateringer på graviditeten og tips for barneoppdragelse. Hun deler personlige ting som avsløring av kjønnet på babyen, og skal lage video fra hjemmefødselen hun skal ha. Videoen under synes jeg er et utrolig ærlig og fint bilde på hvor kaotisk mammatilværelsen kan være. Og ikke minst full av kjærlighet ♥

 
Cornelia Grimsmo: Denne sprudlende jenta begynte jeg å følge, da hun bodde i LA. For tiden bor hun i Norge, men reiser rundt til forskjellige steder i verden. Hun er en utrolig jordnær, positiv og herlig person som lager videoer om veganisme, positivitet og reiser. Det er den type videoer som jeg kan sette meg ned med etter en lang dag og bare drømme meg bort. Hun har et veldig behagelig og vennlig vesen som det er umulig å ikke bli glad i. Et friskt vindpust i hverdagen! En veldig varm anbefaling ♥ 
 
 
Hei forresten! Jeg har nå krøpet opp i sofaen med et teppe over meg og noe varmt å drikke. Det plasker ned utenfor, og jeg har akkurat vært på trilletur med Linéa som nå ligger og sover søtt i vognen sin. Det er faktisk litt herlig å gå tur i regnet, så lenge du har gode nok klær på. Og ekstra godt er det å komme inn i varmen igjen etterpå! Jeg er veldig trøtt i kroppen i dag, og kjenner at det skal bli godt med en rolig dag hjemme. I går fikk jeg såvidt sagt hei til Sindre i døren, da han kom hjem fra jobb, før jeg måtte løpe på jobb selv sent på kvelden. Sindre jobber i morgen også, og muligens jeg også skal på jobb om det trengs. Så jeg får samle opp mest mulig energi og lade opp batteriene i dag. Så godt som det er mulig med en veldig aktiv ettåring i hus 

Nyt fredagen deres mine fine! Har dere noen kjekke planer for helgen?

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Mine tanker rundt barneoppdragelse

 • 27.07.2016 - 22:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Som enhver forelder skulle jeg ønske at jeg kunne ha Linéa tett inntil meg hele tiden og hindre at hun ble skadet på noen som helst måte. Men det kan jeg dessverre ikke! Det er vår oppgave å forberede henne best mulig på alt hun har i vente, og det gjør vi ikke ved å dulle med henne. Hun får selvfølgelig masse trøst og kos hvis hun slår seg skikkelig, men utenom det så bruker vi mye "opp igjen" og "det gikk fint". Vi har også lært henne å børste av hendene og reise seg opp igjen om hun faller ute, og det har hun faktisk begynt å gjøre av seg selv. Etter at hun fikk skrubbsår den ene dagen vi var ute så jeg plutselig at hun satt og blåste på plasteret sitt på kneet og strøk forsiktig over det. Hun har fått med seg at vi blåser på stedene hun har slått seg! Å blåse på området de har vondt og si at "det går fint" gjør at det sendes signaler til hjernen som sier at når man blåser på det så går det bra etterpå. Hvis dere skjønner? Vi har i hvert fall fått en liten hardfør og tøff jente som ikke sutrer over en skramme eller to. 

- Gjennom å være mamma til en jente skjønner jeg nå dette styret med at jenter er fine og gutter er tøffe. Det kommer veldig automatisk! Kjolen er fin, dukken er fin, bamsen er fin (dere skjønner poenget). Men jeg prøver å variere komplimentene ved å si at hun er tøff, modig, kjekk, snill og god, blant annet. Jeg fokuserer på de kvalitetene som vil gjøre henne til en bra person, istedenfor bare utseendet. 

- Linéa får masse ros, heele tiden. Og det synes jeg er utrolig viktig! Vi skal bygge opp under selvtilliten hennes og oppmuntre til å prøve nye ting. Men her prøver jeg også å variere litt, slik at jeg ikke sier "så flink du er!" til alt. Hvis hun sklir på en sklie, sier jeg kanskje "dette var kjekt", eller hvis hun spiser maten sin sier jeg "det var godt med mat når du var sulten i magen din". Istedenfor at hun var flink som skled på sklien eller flink fordi hun spiste opp maten sin. Jeg ønsker at hun skal gjøre ting fordi hun synes det er kjekt, ikke bare fordi det betyr at da er hun flink. 

- Som unger flest er Linéa veldig nysgjerrig og vil være med på alt vi gjør. Til og med slike kjedelige ting som å vaske gulvet eller brette klær synes hun er kjempespennende. Så da får hun selvfølgelig være med, det styrker selvtilliten hennes og hun føler seg inkludert. Hun får for eksempel alltid være med og vaske stolen sin og gulvet etter seg når hun har spist. Eller hvis jeg skal brette klær får hun ta klærne utav kurven og så bretter jeg dem, og hun får "brette" de små klutene. Legge klær i vaskemaskinen får hun også gjøre, og det synes hun er veldig morsomt. Skal jeg gjøre noe ute får hun enten en kost hun kan gå rundt med, eller en vannekanne. Hun får hele tiden føle at hun er med og gjør noe nyttig! 

- Noe som er viktig for meg er at jeg og Sindre ikke diskuterer for mye eller snakker med et sint toneleie foran Linéa. Vi skal være to trygge personer som gir henne ro. Hjemme skal være et sted hvor hun ikke føler seg usikker eller redd. Er vi trygge og stabile vil også resten av verden virke litt tryggere. Også hvis Linéa gjør noe hun ikke har lov til (som å prøve å spise hundematen) får hun alltid beskjed på en fin måte, og jeg opplever at hun hører etter. Selvfølgelig tester hun grenser som alle andre barn, men jeg føler at hun hører mer etter om jeg snakker med et fint og rolig toneleie til henne. 

- Jeg er veldig opptatt av at vi skal uttrykke følelser, fortelle hvordan vi føler for hverandre og gi masse kyss og klemmer. Linéa blir overøst av kjærlighet, og hun viser mye kjærlighet selv også. Hver dag kommer hun ofte bort for å gi kyss og klem, og stryker oss på kinnet eller armen. 

- Når vi snakker om kjærlighet: Jeg er veldig bestemt på at jeg skal være åpen for at hun kan forelske seg i både gutter og jenter. Dette har jeg skrevet mer om i dette innlegget. 

- Er det noe jeg misliker sterkt så er det foreldre som setter merkelapper på barna. Å stemple noen som kresen eller pinglete synes jeg er utrolig dårlig gjort. Vi er alle forskjellige og tar ting i vårt tempo, og å stemple noen som noe negativt synes jeg virkelig ingenting om. Jeg har for eksempel aldri likt høye lyder, og synes nesten det er litt ubehagelig med skarpe, høye smell. Da jeg var liten ville jeg alltid se rakettene inne fra vinduet, og det fikk jeg lov til. Det gjorde meg ikke pinglete på noen som helst måte, men det var en ting som lett kunne gjøre at jeg ble stemplet som akkurat det. 

- Jeg ønsker at Linéa skal være ydmyk og takknemlig, og ikke ta noen ting for gitt. Å ha gode manerer ser jeg på som såå viktig! Helt siden hun var veldig liten begynte vi å introdusere høflighetsfraser som "takk" og "kan jeg få". Hun sier takk når vi gir henne noe, og av og til sier hun takk etter at hun har spist når jeg rydder av etter henne. Strekker hun seg etter noe og lager en lyd som indikerer at hun vil ha det så får hun det, men jeg sier alltid; "kan jeg få?" og deretter gir det til henne. 

Jeg vet at jeg har flere mil igjen å gå, men dette er i hvert fall noen ting jeg ønsker å ha fokus på. Og det kommer nok til å komme mye mer etter hvert som hun vokser til ♥

Hva er deres tanker rundt dette?

 

 

Dette visste dere ikke!

 • 27.07.2016 - 14:19

(8 måneder gravid med Linéa Olivia ♥)

- Før jeg fikk Linéa hadde jeg tre jobber: Kremmerhuset, Gina Tricot og Tango (en nattklubb). 

- 90% av innleggene mine blir skrevet på mobilen. Jeg er ikke av den typen som kan planlegge når jeg skal være kreativ og sette meg ned på macbooken for å skrive et kjempegodt innlegg. Som regel blir det skrevet når jeg ligger i sengen, i køen på butikken eller i bilen (ikke når jeg kjører såklart). Så renskriver jeg det heller på macen senere. Jeg vet ikke hvor mange notater jeg har på mobilen med ulike innlegg som jeg gjerne vil dele. Jeg er en tenker, og må få utløp for det hele tiden. 

- Jeg er 1.58, og kjæresten min er 1.92, liitt høydeforskjell på oss kan du si! 

- Jeg er utrolig sensitiv for lyd, og har alltid hatet ballonger og raketter. Det er akkurat som jeg synes det er ubehagelig og blir uvel av det. Høy lyd på tven liker jeg heller ikke, og blir nesten litt sliten av å ha masse støy på. Musikk går fint, det har jeg gjerne høyt på i bilen og synger med. Men det er noe annet når det kommer bråkete reklamer for eksempel. 

- Vi har en greie der vi tuller med at Linéa gjør alt selv. Som for eksempel: "Linéa var og handlet seg pæremos med bleiekortet sitt i dag, så det skal hun spise til kvelds." Eller: "Linéa ville pynte seg med sløyfe i håret siden hun skulle på Kvadrat i dag. " 

- Blidfis er vel det kallenavnet vi bruker mest på Linéa. Ikke noe søtnos eller sukkerklump her i gården, haha! 

- Når vi snakker om navn: Jeg og Sindre har egentlig veldig ulik smak på navn. Jeg hadde mange flere alternativer enn Linéa og Olivia, men det var kun disse to Sindre likte. Jeg liker også navn som Hedvig, Ulrikke, Ylva, Pia og Kaia. Mine favoritt guttenavn er Herman, Ask, Ulrik og Birk. 

- Jeg kan være utrolig vimsete og klumsete, men jeg tar meg selv veldig lite høytidelig. 

- Min drømmehund er en Novia Scotia duck tolling retriever. De er så fine!! 

- Jeg liker egentlig ikke navnet på bloggen min, og synes det ikke er så veldig fengende. Men jeg har oppnådd for mye og bygget opp denne bloggen såpass at jeg vil ikke lage en ny med et annet navn og gi slipp på denne. Hehe! 

- Jeg foretrekker kalde dusjer fremfor varme. Føler meg mye mer oppfrisket etter en kald dusj, enn en varm! (Med kaldt mener jeg litt kaldere enn lunket vann). 

Har dere noen spesielle fakta om dere selv? Vil gjerne bli kjent med dere ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Et spennende samarbeid!

 • 27.07.2016 - 11:29


Det er en ære å kunne fortelle at jeg er en del av denne fine gjengen, kalt momscollective! Vi er fire mødre som deler vår hverdag, og våre interesser og tanker rundt mammarollen. Vi skal noen ganger ha felles temaer, og dere kan også komme med ønsker. Jeg tror dette blir veldig bra! Dere finner bloggen vår HER. Og gjerne gå inn og lik facebooksiden vår HER ♥

Hei forresten! Hvordan har dere det i dag? Her regner det i bøtter og spann, så vi har en rolig dag innendørs. Jeg har rigget til i sofaen med tepper og frukt til oss, og tenkte å sette på Den lille havfruen. Når Sindre kommer hjem fra jobb klokken fire er det min tur til å dra på jobb, og jeg slutter ikke før elleve i kveld. Jeg skal jobbe på VIP-en på Blinken, en skiskytter festival som arrangeres her hvert år. I dag er det kickoff, så jeg regner med at det kommer til å bli endel folk. Så jeg skal slappe mest mulig av i dag før jeg må dra avgårde. Jeg har forhåndsskrevet et par innlegg, slik at dere blir oppdatert underveis! Vi skrives mer senere fine ♥ God klem! 

Hva er planene deres for dagen?

En spennende tid i vente

 • 26.07.2016 - 22:23

Det er litt under en måned igjen til første forelesning etter sommeren, men med barnehagestart i begynnelsen av august føles det som høsten er like rundt hjørnet. Jeg er utrolig spent! Dette skoleåret kommer til å bli veldig annerledes fra det forrige, og det blir travelt og tøft på en helt annen måte. Men samtidig kommer jeg til å lære veldig mye, både faglige ting på skolen, og i forhold til det å være mamma til en jente som vokser og utvikler seg mer og mer. Det er litt rart å tenke på at jeg aldri bare har vært en "normal student" på universitetet. Jeg har vært gravid, nybakt mamma i ammetåken og full av hormoner, og nå blir jeg en travel mamma som skal levere til og fra barnehagen og aktivisere en ettåring. Jeg så over timeplanen min for høst semesteret her om dagen, og jeg ser allerede nå at det blir hektisk. Men da er det bare å henge i! Planen er å levere Linéa i barnehagen mellom åtte og halv ni hver dag, ettersom de spiser frokost sammen der klokken halv ni. Jeg synes det er viktig at hun kommer hver dag til samme tid og får være med fra begynnelsen av dagen, istedenfor å følge min timeplan. Da blir det en god og stabil rytme i hverdagen hennes, og hun får vært med vennene sine i barnehagen fra starten av dagen. Barnehagen ligger rett ved skolen, så jeg kommer til å gå rett på skolen etter at jeg har levert henne, uavhengig av når jeg har forelesning. Jeg sitter og leser frem til timen begynner, og så henter jeg henne etter forelesning. Vi har også meldt oss på babysvømming dette året også, så jeg gleder meg til å begynne der igjen. Det er en veldig fin familieaktivitet å gjøre sammen i en hektisk hverdag. 

Som jeg har sagt tidligere så tror jeg ikke at dette året blir noe lettere enn de to andre, men jeg vet kanskje litt mer om hva jeg har i vente og hvordan jeg best mulig kan forberede meg. Jeg setter veldig pris på all lærdommen jeg har tatt med meg gjennom denne spesielle reisen jeg har hatt, og jeg har enda mer igjen å lære. Og ikke minst er jeg glad for at jeg har delt alt med dere! Var det noe jeg savnet, da jeg gikk gravid, så var det en blogg som handlet om nettop dette temaet. Hvordan du stabler deg opp og bygger videre på livet med studier med en liten på armen. Etter at jeg begynte å fortelle min historie har jeg lagt merke til at vi er mange flere om dette enn jeg trodde, og at det er mange som har havnet i samme situasjon og setter pris på at jeg deler mine erfaringer. Så derfor gleder jeg meg til å dele enda et nytt og spennende år med dere hvor jeg nå er student med en liten barnehageunge (det føles fortsatt litt rart å skrive det). Også i forhold til bloggen skjer det mye spennende, dette blir så bra! 

Og hvordan blir høsten for dere? Jeg vil veldig gjerne høre! Og er det noe dere ønsker jeg skal dele fremover, noe dere er spente eller nysgjerrige på å høre om? Let me know! Vil dere lese mer om året som har gått, kan dere klikke på linkene under ♥

 

LES OGSÅ:

JEG KLARTE DET

HVORDAN KLARER DU DET?

HAR JEG ØDELAGT LIVET MITT?

DET HAR GÅTT FOR LANGT

JEG GIKK NED 18 KILO

DET VERSTE SOM KUNNE SKJE

DET MÅ FEIRES

ET HELT SPESIELT ÅR

STUDERE MED BABY - DETTE MÅ DU VITE!

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

12 økonomiske tips for småbarnsforeldre (og andre)

 • 26.07.2016 - 21:34

Det er ikke lett å spare penger, men det er så gøy når du får det til! Det er en deilig følelse å se at du har noe til overs som kan gå inn på sparekontoen. Det tar en stund før du kommer skikkelig inn i det og finner ut hva som fungerer best. Vi velger å spare inn litt her og litt der, istedenfor å kutte ekstremt ned på én spesiell ting. Jeg har samlet noen tips til dere, som i hvert fall fungerer for oss. Noen tips er rettet mot småbarnsforeldre, mens flere passer for alle. Håper dere finner det nyttig, og del gjerne egne tips i kommentarfeltet ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Først og fremst: Sjekk alle dine faste betalinger! Bruker du all mobildataen du betaler for? Kan du tegne avtalegiro istedenfor å få regningen tilsendt i posten (som ofte koster 50 kroner ekstra), og kan du slå sammen ulike abonnementer og forsikringer til familiepris? 

- Vi har et matbudsjett på 4000 kr i måneden, og dette inkluderer også alt vi kjøper til Linéa på matbutikken (mat, smoothies, bleier og våtservietter). Hver lønningsdag tar vi ut 4000 kr som er øremerket mat. Jeg har også vurdert å bestille et eget kort som kun skal brukes på mat, og heller føre over de pengene på "matkortet". 

- Jeg tar alltid en storhandel istedenfor å handle flere ganger i uken. Hver søndag planlegger jeg nøye hvilke middager vi skal ha den kommende uken, og andre ting vi må kjøpe som vi er tomme for. Dermed handler jeg kun det vi trenger og det vi kommer til å spise, istedenfor å gå på butikken og komme hjem med altfor masse som ikke blir brukt opp. 

- Jeg bruker alltid en app som heter Mattilbud. Den gir en oversikt over flere kjedebutikker, og hvilke tilbud de fører. Jeg planlegger alltid hva vi skal spise utifra hva som er på tilbud, og sjekker om vi er tomme for noe av det som er på kampanjepris. Jeg prøver også å planlegge slik at noe av det jeg bruker til middag på dag 1 som ikke kommer til å bli brukt opp, også kan brukes til middagen på dag 2 osv. Det er utrolig hvor billig du kan gjøre det, om du bare følger med litt og planlegger! 

- Å smøre med seg matpakke til jobb eller skole hver dag gjør at du sparer masse penger. Det er så utrolig mye billigere å lage maten hjemme, og synes du det blir litt for kjedelig kan du bare google litt rundt etter inspirasjon til kreative matpakker. Som regel er ikke maten i kantinen så mye bedre enn den du kan trikse frem hjemme (synes i hvert fall jeg). Jeg har en regel på at jeg kun kan kjøpe meg mat ute én dag i uken, og det synes jeg fungerer veldig bra! 

- Ha alltid en bufferkonto! Du vet aldri når det kommer uforutsette beløp. 

- Vi fyller bensin på søndager, da det er billigst. Noen banker har også avtaler som for eksempel at hvis du fyller bensin på Esso så får du litt tilbake, det kan være lurt å sjekke ut med banken sin. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Du kan spare masse penger og gjøre noen veldig gode kupp ved å handle på salg. Jeg vet at det kan være mye rart som blir hengende igjen på salgsstativet, men er du tidlig ute kan du finne masse fint. Noe jeg gjør er å melde meg inn i kundeklubbene til både kjøpesenteret og butikkene jeg pleier å handle på. På den måten får jeg melding når salget starter og hvor mange prosenter det er snakk om. Det kan også være lurt å sette av penger som skal brukes på de største salgene (sommer og jul), og du kan få utrolig mye for pengene. Jeg handlet nettop en hel haug av barnehageklær til Linéa på salg, i tillegg til et par nydelige, tidløse sommerkjoler som skal brukes neste sommer. Det dyreste plagget betalte jeg 100 kr for! 

- Hvis du er flink til å følge litt med kan Finn.no være en gullgruve full av pent brut utstyr, leker og klær. De små vokser jo så fort utav ting, at mye rekker ikke å bli skikkelig slitt før det ikke kan brukes lenger. Det er mange som selger for en billig penge, eller til og med gir bort. Og kanskje du selv har noe du kan selge og tjene et par hundrelapper? Bare husk at bilstoler, hjelmer og sko ikke er lurt å kjøpe brukt! Barnehageklær kan være supert å kjøpe på Finn! 

- Flere matbutikker og apotek tilbyr gratis babyboxer til deg og den lille, og det er et tilbud det kan være lurt å benytte seg av. Jeg har skrevet et eget innlegg med vurderinger av babyboxene jeg hentet HER. Du får litt forskjellige ting som såper, oljer, våtservietter og bleier. Alt kommer godt med! I tillegg får du kanskje prøvd litt ulike merker og funnet ut hva den lille reagerer på og ikke, istedenfor å måtte bruke penger på det selv og muligens kaste det. 

- Babyshop og Barnas Hus (og kanskje flere) tilbyr gratis bleiebøtte når du kjøper noe annet. Dette tilbudet benyttet vi oss av! 

Jeg hørte en gang et godt ordtak: De rike blir værende rike fordi de lever som fattige, og de fattige fortsetter å være fattige fordi de lever som rike. Veldig godt sagt! 

Et innblikk på Gladmaten

 • 26.07.2016 - 11:54
 
Okei, planen var å filme mye mer til dere, men så ble jeg visst litt mer opptatt av å nyte solen, maten og stemningen istedenfor å gå med nesen bak kameraet hele tiden. Jeg bestemte meg likevel for å klippe sammen det jeg hadde, slik at dere som ikke bor her kan i hvert fall få se litt av hvordan det er! Vanligvis kommer folk tidlig på formiddagen og rusler litt rundt og smaker på forskjellig mat, og utover kvelden blir det allsang og fest. Det er alltid veldig kjekt! Vi var innom et par timer på formiddagen for å spise litt mat, sitte og se på alle menneskene og bare nyte solsteiken og stemningen. Det var veldig koselig! Igjen, jeg beklager at filmen ble så kort. Men det er vel bedre enn ingenting? Dere kan følge YouTube kanalen min HER. Og gjerne kom med ønsker til videoer ♥

Det blir ikke bedre

 • 25.07.2016 - 23:27

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gårsdagen var en så utrolig fin sommerdag! Linéa var en tur på stranden med fadderen sin og kjæresten hennes og koste seg masse. Vi er så heldige som har så mange fantastiske mennesker i livene våre som engasjerer seg i Linéa og bryr seg om henne. På ettermiddagen, da hun hadde kommet tilbake, rigget jeg til i hagen med både sklie, telt og badebalje. Hun fikk tusle rundt og leke som hun ønsket i lang tid. Slike dager som dette er virkelig herlige, og jeg kjenner at jeg ikke vil høsten skal komme helt enda. Håper dere alle nyter sommeren til det fulle, før hverdagen begynner igjen ♥

En sommertradisjon

 • 25.07.2016 - 09:32

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen ♥ Mandag og ny uke, jeg er klar! Det har vært en veldig fin helg med strålende vær. Vi koser oss ute hele dagen når det er så deilig varmt, og jeg kjenner at jeg ikke er klar for at sommeren skal slutte helt enda. Noe vi alltid må gjøre hver sommer er å dra på Gladmat festivalen. Det har blitt en sommertradisjon, så på lørdag var jeg og Zahra innom en liten tur. Vi ruslet litt rundt og kikket i gatene, før vi satte oss ned i solsteiken og nøt en belgisk vaffel med is og jordbær. Nam! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har dere noen sommertradisjoner?

 

Det burde være mer status å bli lærer

 • 22.07.2016 - 22:48

Lærer var det yrket jeg aldri kunne tenke meg å ha. Jeg satt på ungdomsskolen og tenkte at det var helt uaktuelt å bli den som skulle tilbringe så mye tid sammen med disse ville ungdommene og prøve å lære dem noe. Men så ble jeg litt mer moden og vokste litt i tankegangen. Og noen sa til meg: "Du hadde passet utrolig godt som lærer!" Grunnene for hvorfor jeg hadde blitt en god lærer ble ramset opp, og etter det klarte jeg ikke helt å legge fra meg den tanken. Plutselig hadde jeg søkt meg inn for fem år på lektorstudiet, og har aldri angret siden. Nå kan jeg stolt fortelle at min drøm er å bli en fantastisk god lærer! 

Vi er inne i den tiden hvor spente ungdom har fått svar fra samordna opptak på om de kom inn på drømmestudiet sitt eller ikke. Noen kommer til å bli skuffet, blant annet noen som har søkt lærer, men som ikke innfrir de nye kravene (over 7000 for å være eksakt). Som en lektorstudent selv som skal begynne på sitt tredje år synes jeg det er bra at vi har fått strengere krav. Det nye kravet går ut på at du må ha minst 4 i matte for å komme inn, uavhengig om du velger å utdanne deg som mattelærer. Et krav om minst 4 i engelsk og norsk skal også bli innført. Hvis jeg hadde søkt på dette studiet nå jeg også, så hadde jeg fortsatt kommet inn. Fordi jeg brydde meg om å jobbe hardt på skolen og få gode nok karakterer slik at jeg skulle være sikker på at jeg kom inn på de studiene jeg ønsket. Jeg var ikke akkurat et mattegeni heller, det var mitt svakeste fag. Men jeg ville ikke la det ødelegge snittet mitt, så jeg gikk frivillig på mattekurs hver eneste uke og kapret en god karakter i det faget også. Men hadde jeg ikke hatt karakterer gode nok til å bestå kravet hadde jeg jobbet for å få det. Jeg brenner for å gjøre det bra på skolen og sikre meg en god og sikker jobb og fremtid, på samme måte som jeg kommer til å brenne for å gi elevene mine den beste læreren de kan få. 

I lang tid har læreryrket blitt fremstilt veldig uattraktivt. Det var dit alle som ikke visste hva de ville bli endte opp. Og alle kom inn. Det gjorde selvfølgelig noe med inntrykket folk fikk av studiet. Hvem ble da utdannet som lærere og skulle motivere skoleleie elever? Jo, dem som selv hadde vært umotiverte på skolen og som ikke brant for yrket sitt. De hadde bare blitt lærere for de ikke fant seg noe som passet dem godt nok, eller ikke kom inn på førstevalget sitt. Jeg synes synd på elevene som kan risikere å få dem som lærere. Og jeg synes synd på dem som må ha en jobb de egentlig ikke hadde så veldig lyst på.

Et argument som ofte dukker opp er at det er dårlig gjort at de krever 4 i matte, hvis du ikke skal bli mattelærer engang. Det synes jeg blir feil måte å tenke på. Hvis du virkelig vil komme inn på et studie så jobber du hardt for å få gode karakterer i alle fag. Du er villig til å gi det lille ekstra, fordi du bryr deg om å jobbe hardt med skolen og oppnå det du ønsker. Det sier noe om motivasjonen din og skoleånden, noe du kommer til å ta med deg videre til studiene og jobben som lærer. Det er slike lærere elevene trenger. De tilbyr til og med et kurs med en eksamen i matte som du kan ta for å bestå kravet og komme inn. Hvis dette hadde vært lege eller ingeniørstudier hadde ingen stilt spørsmål. Mange er villige til å ta opp historie og samfunnsfag for å få høyere snitt og komme inn på juss, selv om de aldri kommer til å bruke de fagene i senere studier. Flere venter mer enn gjerne flere år og tar opp alle realfagene sine for å få nok poeng til å komme inn på legestudiet i Budapest. De er villige til å ofre mye for å utdanne seg til det de ønsker å jobbe som. Er det virkelig lærer du vil bli så klarer du å forbedre den matte karakteren enten på egenhånd eller gjennom kurset universitetet tilbyr. Jeg snakket med en lærer på politihøgskolen i Oslo, og hun sa at de fleste elevene deres var utrolig motiverte fordi de hadde ventet så lenge på å komme inn. Dette var noe de virkelig ville, og hadde jobbet hardt for. Politihøgskolen krever at du i tillegg til et høyt snitt består testene deres som kommer utenom. Hva om du aldri har vært noe særlig treningsfreak? Da må du bare henge i og trene deg opp! Jeg tenker at å høyne kravene kommer bare til å gi oss enda bedre lærere. Studentene kommer til å være mer motiverte, fordi dem som er der ønsker det virkelig. 

Vi tilbringer store deler av livet vårt på skole, og derfor er lærer et utrolig viktig yrke. Men dessverre veldig undervurdert. Jeg husker alle mine gode lærere, og kommer nok aldri til å glemme dem. De har motivert og inspirert meg på så mange måter, og har spilt en stor rolle i livet mitt. En rolle jeg håper at jeg får ha for mine fremtidige elever. En lærer er like viktig som en advokat, en lege eller en ingeniør. Det burde være like mye status å bli lærer, som noe annet. Jeg gleder meg til min femårige utdannelse er ferdig, og jeg stolt kan kalle meg for en lektor! 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

 

Mine favoritt mødre på Instagram

 • 22.07.2016 - 16:42

@blondeandbone: Hannah fra New Zealand jobber med  foto og styling i tillegg til at hun er mamma for lille Frankie (som har en helt nydelig hårfarge btw!) Hun tar helt fantastiske bilder, og er veldig flink med barneklær og interiør. Jeg kan drømme meg bort i kontoen hennes i evigheter. Og jeg har faktisk plukket opp et par tips innen foto redigering og styling også!

@gabriellajoss: Jeg begynte å følge bloggen til svenske Gabriella, da jeg var gravid, og måtte selvfølgelig følge henne på instagram også. Hun bor sammen med mannen sin, deres to hunder og en nydelig liten sønn. Hun legger ofte ut bilder av mat, skjønnhetsprodukter, babyting og hverdagsglimt sammen med den nydelige familien sin. Hun deler også endel fra deres hverdag gjennom YouTube-videoer, noe som er veldig kjekt å se på! 

@mams_og_mie: En mamma fra Norge med en nydelig datter og en herlig konto. Jeg drømmer om å ha like fint barnerom til Linéa, som datteren hennes har. Hun er også ambassadør for handlegaten.no, noe som gjør at jeg sikler etter masse fine produkter! 

@camillasolliee: Enda en mamma fra Norge med en kjempefin konto full av rene, nydelige bilder. Jeg elsker fargene og stilen hennes. Hun også deler for det meste interiør og hverdagsglimt sammen med sin fine lille prinsesse. 

@simoneoe: Simone er mammaen til herlige lille Sigga og eier av nettbutikken Ovellie som selger interiør, leker og klær til barn. Hun er utrolig flink til å ta bilder og fange fine øyeblikk fra hverdagen. Feeden hennes er full av hverdagsglimt, interiør og natur. 

@christinebh91: Trebarnsmammaen Christine har en konto full av lyse og fine bilder som oser av inspirasjon. Hun deler bilder av barneklær og leker, interiør og sine små. 

@foxesheartbeat: En tysk mamma med en herlig datter som heter Océane. Hun har også en veldig lys og fin profil som oser varme og kjærlighet. Du får en skikkelig god følelse av å bla gjennom feeden hennes! En skikkelig good-feeling profil. 

@mammahjem: Alexandra er en nydelig mamma for Liam og tvillingene Lucas og Theo. Hun er faktisk en Stavanger-jente, så det gjør det jo litt ekstra gøy å følge henne. Guttene er nydelige, og hun deler utrolig fine bilder som gir veldig mye glede og inspirasjon. Verdt å følge!

@travelmadmum: En mamma fra London som reiser verden rundt med sin lille familie. Hun brukte faktisk mammapermisjonen sin på å reise verden rundt med datteren sin. Jeg elsker å se mennesker som følger sin egen vei, istedenfor hva som er forventet. Datteren hennes er heldig! Hun deler masse nydelige bilder fra reisene deres, og jeg håper at jeg også en dag får vise Linéa store deler av verden. Det er en ære å få se de små utforske og oppleve nye ting! Og det er noe jeg tror de lærer utrolig mye av.


 

Dere finner min instagramkonto HER ♥

Har dere noen fine kontoer jeg bør følge?

Gjør oss klare for barnehagestart

 • 22.07.2016 - 15:18

Barnehagestart nærmer seg med stormskritt, og jeg har begynt å finne frem og merke klær for å få en liten oversikt. Jeg tror vi skal ha det meste bortsett fra ullundertøy, men det trenger hun ikke før om en stund så det kjøper jeg etter hvert. Jeg laget en liten oversikt, så kanskje det kan være nyttig for dere andre som har barnehageunger? Legg gjerne igjen en kommentar om dere har noe å tilføye! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Varm vinterdress ♥ Vintersko ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Tykke hjemmestrikkede dresser ♥ Tynn ulldress ♥ Varm, hjemmestrikket lue ♥ Tynn lue med øreklaffer ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Myke og behagelige klær som er lette å leke og bevege seg i ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Matboks ♥ Drikkeflaske ♥ Sekk ♥ 

Vi har også: 

♥ Regntøy 

♥ Kuldekrem, Solkrem og pleieprodukter 

♥ Bergans tursekk 

♥ Fleecejakke og fleecedress 

♥ Tynn utedress 

♥ Innesko

Har dere noen tips?

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Vlog: Behind the scenes på ettårsfotografering

 • 22.07.2016 - 11:59
Jeg filmet litt under ettårsfotograferingen, og syntes det ble en ganske søt liten film. Det var virkelig en fin dag i nydelige omgivelser, og Linéa fikk kose seg masse med å leke rundt, imens Camilla knipset i vei. Håper dere liker videoen ♥ Dere kan abonnere på kanalen min HER.
 

 


SE OGSÅ:

 
 
 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Se bak fasaden

 • 22.07.2016 - 10:08

Good morgen solstråler ♥ Først og fremst: Tuusen takk for all respons på innlegget i går! Det betyr alltid mye når du legger sjelen din i en tekst, og så fører det til så mye engasjement. I tillegg ligger jeg helt på niende plass på topplisten i Norge, og det er jeg utrolig glad og ydmyk over. Jeg tenkte egentlig bare å dele noen av mine siste snapper med dere! På snapchat kommer dere enda nærmere oss, og jeg deler litt mer bak fasaden på bloggen. Jeg legger ut veldig mange videoer, og noen av bildene under er screenshots av videoer jeg har lagt ut. Jeg heter veronicacr på snapchat ♥


Dere finner også Instagram profilen min HER, og YouTube kanalen min HER. 

Vi skrives mer senere! ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Ettårsbildene

 • 21.07.2016 - 23:19

Her er noen av bildene fra ettårsfotograferingen, var de ikke fine? Jeg er så utrolig fornøyd! Denne nydelige jenta er virkelig min største kjærlighet, og jeg kunne ikke vært mer stolt ♥ Jeg synes det ble veldig bra med en hvit blondekjole, dukkevognen hennes, ballonger og tipi teltet moren til Sindre laget til henne. Enkelt og fint! Bildene ble veldig sommerlige, og Linéa fikk bare kose seg i de fine omgivelsene imens det ble knipset i vei. Bildene ble faktisk tatt i samme park hvor mine ettårsbilder ble tatt, det er litt hyggelig å tenke på! Lille gull er veldig flink og tålmodig, og holdt ut lenge foran kameraet. Alle bildene er tatt av flinkeste fadderen til Linéa Olivia, Camilla. Hun er utrolig flink, og har en så god kjemi med Linéa at det gikk veldig fint å få tatt bildene. Jeg er veldig glad for at vi har bilder som markerer både graviditeten, når hun nettop har blitt født, og nå ett år. Det er noe både vi og Linéa kommer til å sette veldig pris på senere ♥

 

SE OGSÅ: 

GRAVIDBILDENE

NYFØDTBILDENE

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Det skremmer meg

 • 21.07.2016 - 21:53

Vi har en spennende høst i vente. Jeg både gleder og gruer meg. Linéa begynner i barnehage, noe jeg vet kommer til å bli utrolig bra for henne. Det blir kjekt å se henne vokse enda mer og være der for henne i en ny hverdag. Jeg fortsetter med studiene, og jeg gleder meg til å lære mye nytt og være rundt andre studenter. Og ikke minst ha muligheten til å lese pensum på dagtid! 

Det er litt rart å tenke på at jeg ikke har hatt noe "normal" studietid. Jeg ble gravid allerede i begynnelsen av september, og deretter kom de vanlige gravidplagene som ekstrem tretthet og kvalme. Jeg husker at jeg sovnet med hodet i pensumbøkene, sov over alarmen om morgenen (noe som aldri har skjedd før) og når jeg skulle til skolen gikk jeg alltid av ett busstopp for tidlig slik at jeg kunne få frisk luft og prøve å gå av meg den verste kvalmen før jeg kom til skolen. Det eneste jeg orket å spise til frokost var agurk og Marie kjeks. Det var et tøft år med mye følelser i sving og mye som måtte på plass. Jeg flyttet, tok lappen og fullførte siste muntlige eksamen veldig høygravid, bare en uke før termin. 

Etter sommeren ble det enda tøffere med ammetåke, melkespreng, mammahormoner, våkenetter og alt annet som følger med det å være nybakt mamma. Mitt store fokus var Linéa Olivia, og deretter skolen. Det var en veldig stor omveltning, og utrolig mye å tenke på. Å skulle prestere på studiet samtidig som jeg hadde en liten baby var ikke enkelt. Jeg glemte meg selv litt midt oppi alt, og jeg ble syk. Jeg raste ned i kilo og buksene var løse rundt leggene mine. Tester hos legen viste at jeg var undervektig, dehydrert og hadde alvorlige mangler på både jern og vitaminer. Det måtte bli tatt tak i med én gang. Jeg ble heldigvis gradvis bedre etter hvert med medisiner og litt mer fokus på å passe på meg selv også. 

Selv om Linéa begynner i barnehage nå i august og jeg kan lese mer på dagtid, så ser jeg ikke for meg at dette året skal bli noe lettere. Jeg studerer og har en unge, det kommer alltid til å være tøft. Det er jeg klar over! Hun blir større og krever mer, i tillegg til at barnehageunger får med seg mye sykdom. Studiet kommer også til å kreve enda mer. Dette blir en ny hverdag for oss alle, og jeg skal gjøre alt i min makt for å gi Linéa mest mulig stabilitet og trygghet. At jeg ble syk sist skoleår er noe som egentlig skremmer meg litt. Når du får barn så vier du hele livet ditt til den lille, og all oppmerksomheten går til han/hun. Men for at de skal få det beste fra deg, så må også du bli tatt vare på. Og det er det du selv som har ansvar for. Jeg har heldigvis lært mye av det å bli syk, slik at jeg vet mer hva jeg må passe på og går forhåpentligvis ikke på samme smell igjen. Jeg tror at alt skjer for en grunn, og enhver utfordring eller tøff tid gjør deg sterkere og klokere. Jeg har troen på at det aller beste ligger foran oss ♥

Jeg ønsker ikke å gå mer inn på det i dette innlegget, men vil dere lese mer om det kan dere klikke på linkene under! 

 

LES OGSÅ: 

DET HAR GÅTT FOR LANGT

JEG GIKK NED 18 KILO. 

ET HELT SPESIELT ÅR

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Mine beste tips til deg som er gravid

 • 21.07.2016 - 17:11Dette var jeg ikke forberedt på  - Jeg deler ti ting som jeg ikke var forberedt på ved graviditeten. Et ganske humoristisk og lærerikt innlegg, skrevet på mine hormonelle dager. 

Gravid på flyreise - 10 tips - Det er noe å tenke på ved alt når du er gravid, til og med når du skal ut og fly. Det skal ikke være lett! I dette innlegget gir jeg dere mine ti beste tips til når du skal ut og fly med gravid magen. 

Tre fine stiler til gravid magen - Å være gravid er utrolig fint (synes jeg), men jeg skal innrømme at jeg ikke alltid følte meg like fin i det dårlige utvalget av mammaklær som er der ute. Og dette er jo en tid der du virkelig får stråle! Med litt inspirasjon fra Kourtney Kardashian deler jeg noen forslag til fine stiler som kler den lille eller store bumpen!  

Last month of pregnancy checklist - Har man alt under kontroll før den lille skal komme? Det er greit å få en oversikt over både nyttige og unyttige ting som kan være greit å ha forberedt før den lille kommer. I innlegget finner dere min liste! 

Fødebagen - Et av de store spørsmålene: "Hva pakker du i fødebagen?" Jeg viser innholdet i min fødebag, og jeg kan meddele at jeg fikk bruk for nesten alt! Husk at du må pakke det som passer deg og dine behov, ikke hva alle andre mener. Jeg har også fått endel tilbakemelding på at flere har pakket mye av det samme, og fant det veldig nyttig! 

Tips til amming og pumping - Et innlegg med tips til utstyr for pumping, samt salve for såre ammebryst. 

Fem tips til en god fødsel - Dette er ikke en oppskrift, men bare mine erfaringer om hvordan du kan forberede deg fysisk og mentalt til fødselen. Dette er bare vennlige tips, og ikke en fasit. Det er ting som fungerte for meg, men er ikke sikkert det er rett for deg. Håper i hvert fall at dere kan finne noe av det nyttig! Vurdering av babyboxer - Visste dere at du kan hente gratis babyboxer på flere apotek og dagligvarebutikker? Jeg fikk hentet litt forskjellige og laget et innlegg hvor jeg vurderer innholdet og gir terningkast. Kanskje greit å vite hvilke som er verdt å hente? 

Håper dere liker innleggene! ♥ Klem 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Ettårsfotografering: Behind the scenes

 • 21.07.2016 - 10:33

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen fine ♥ I går hadde vi ettårsfotografering av Linéa Olivia, og resultatet ble såå bra! Det var søskenbarnet mitt, Camilla, som tok bildene, og hun gjør alltid en super jobb. Vi hadde en veldig fin dag i parken hvor vi knipset litt forskjellige bilder, og det ble enda bedre enn hva jeg hadde sett for meg. Jeg hadde med endel forskjellige ting vi kunne bruke, blant annet det nydelige tipi teltet moren til Sindre har laget. Jeg gleder meg masse til å vise dere resultatet, men i mellomtiden kan dere få se et par bilder jeg knipset underveis: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Jeg var flau over å være en av dem

 • 20.07.2016 - 23:58

Jeg tror det er så og si umulig å leve helt uten fordommer, noen ganger bare kommer det automatisk. Enten du mener det eller ikke. Jeg ser på meg selv som ganske fordomsfri, og ser det beste i alle. Likevel merket jeg at etter at jeg fant ut at jeg var gravid så dømte jeg også, noe jeg ikke hadde trodd jeg kom til å gjøre. Jeg var akkurat blitt 20 år, og hadde kommet en måned ut i mitt aller første år på en femårig utdannelse. Jeg visste det ikke da, men jeg var gravid. Jeg skulle bli en ung mamma som fikk en baby helt i begynnelsen av studiene sine. Jeg var en av dem. Og jeg kjente at noen ganger når jeg tenkte på det så ble jeg litt...flau? Jeg hadde ikke trodd at jeg kom til å føle det sånn, for jeg hadde egentlig et ganske positivt syn på unge mødre. Jeg tenkte at de var tøffe. Men når jeg var en av dem selv, så jeg plutselig litt annerledes på det. Bakerst i hodet mitt hadde jeg en forestilling om at dem som var i min situasjon hadde en liten sjanse for å komme seg noe videre. De ble værende der de var. Jeg er ikke stolt av den tanken, men jeg må være ærlig.

Jeg skjønner på en måte litt tankegangen, for det er mye vanskeligere å komme seg opp og fram når du har mye annet å tenke på enn bare deg selv. Du har ansvaret for en liten baby og livet som hun/han skal ha fremover. Så kan vi jo argumentere rundt det at utdanning ikke er alt. Men for meg er utdanning veldig viktig. Det gir meg en trygghet på at jeg får en god jobb som kan forsørge familien min. Noen ønsker å jobbe seg oppover uten en utdannelse, og det er selvfølgelig opp til dem. Jeg er ikke alene om å tenke at mange unge mødre som får unge før studiene er i gang, ender ofte opp med å ikke fullføre. Det har blitt antatt så utrolig mange ganger at jeg har avsluttet utdanningen min, men det har jeg ikke. Jeg fortsatte, og kommer til å fortsette til jeg kan kalle meg selv en lektor med mastergrad. 

Jeg har alltid vært en av dem som skulle vente med barn til "alt var på stell" (hva enn det betyr, for kommer du egentlig noen gang helt dit?) Jeg visste at det var mange fordommer mot unge mødre, og en av tankene mine da jeg ble gravid var: "Nå kommer de til å se på meg også på den måten." Jeg var flau over å være en av dem. En av dem som ikke kom seg opp og fram. Jeg skjønte etter hvert hvor feil jeg tok. Dere som har lest bloggen min en stund vet at jeg kan være flink til å snu vanskelige situasjoner til noe positivt. En tøff utfordring er bare en sjanse til å vise hva du er god for. Ett år senere er jeg stolt over å kunne fortelle at jeg er en av dem som fikk barn i begynnelsen av studiene mine i ung alder, og fortsatte med å jobbe meg oppover. Og gjør det fortsatt. Jeg er snart halvveis i studiene mine, vi har et sted å bo, jeg har lappen, Linéa har alt hun trenger og enda mer, og ikke minst er vi lykkelige. Det kommer til å gå bra med oss, akkurat som med veldig mange andre i vår situasjon. 

Jeg lærte meg å se det positive ved situasjonen. Jeg er i den aller beste alderen til å bære frem og ta vare på et barn. Det er noe jeg stadig får høre fra både helsesøster og lege. Jeg er ung, leken og sprek. I og med at jeg er ung og student så er jeg vant til å tilpasse meg de stadig endringene i livet, noe som gjør at jeg fint klarer å tilpasse meg og bygge livet mitt rundt den lille. Selvfølgelig er det noen ting jeg må ofre, men det takler jeg bedre enn om jeg var "grodd fast i mine egne vaner". En annen positiv ting er at du setter mye mer pris på ting når du har hatt en bratt vei oppover. Du ser mye mer verdien av noe du har måttet jobbe hardt for, enn om det bare ble lagt i fanget ditt. Akkurat nå bor vi i en liten kjellerleilighet. Det var noe jeg var flau over å fortelle en stund, fordi jeg følte at så fort du har en unge så forventes det at du eier et eget hus. Jeg følte jeg bare passet enda bedre inn i den båsen med "unge mødre i kjellerleiligheter som ikke kommer seg noen vei", som samfunnet har laget. Nå ser jeg litt annerledes på det; jeg ser på det som et fornuftig, økonomisk valg. Vi sparer mye penger som kan brukes på å kjøpe noe skikkelig, istedenfor å kaste ut masse penger på dyr leie. Det er mer enn nok plass for oss akkurat nå, og Linéa er jo like lykkelig uansett. Det er det viktigste. Jeg tror vi bruker mye energi på å bekymre oss over hva andre tenker og synes. Jeg har begynt å si til meg selv at jeg selv er fornuftig og klarer å tenke at det alltid ligger en grunn bak valgene andre tar, så da må det finnes mange andre som klarer å se de samme positive tingene i vår situasjon og de valgene vi har tatt. Hvis ikke er de virkelig ikke verdt tanken engang! 

Jeg fikk høre en gang at om noen sa til meg at jeg hadde flaks eller var heldig som hadde kommet dit jeg var, så var det nesten en fornærmelse. Det er ikke flaks, det er hardt arbeid. Det vil jeg alltid huske. Det er jeg som har fått meg selv dit jeg er. Ikke flaks eller noen ting annet. Det er ingen tvil om at det er beintøft, men jeg tror Linéa kommer til å ha fordel av å ha to foreldre som har måttet jobbe så hardt. Jeg føler meg som en sterkere, klokere og mer positiv person på grunn av den veien vi har måttet gå. Og med ansvaret for et lite gull har motivasjonen aldri vært større. Det er utrolig hva du får til med rett innstilling og motivasjon! Teorien om unge mødre i kjellerleiligheter som ikke kommer seg noen vei har jeg planer om å motbevise. Fordi den teorien er basert på fordommer uten et rettferdig grunnlag. Og den gjør skam på alle de hardtarbeidende mødrene som klarer å skape et fantastisk liv for sine små, til tross for en litt tøff start. Fordommene vil nok dessverre alltid være der, men det skal ikke få stoppe meg fra å være stolt. Stolt over livet jeg har, og hva jeg oppnår. For jeg er glad for å være "en av dem"

LES OGSÅ: 

HAR JEG ØDELAGT LIVET MITT?

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Den første gåturen

 • 14.07.2016 - 11:17

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen ganger slår det meg virkelig hvor stor Linéa Olivia har blitt. I går da hun labbet avgårde på egenhånd i nye sko var ett av de øyeblikkene. Hun fikk ha med seg dukkevognen sin ut og trille en liten tur - åå så stolt hun var! Hun gliste og lo, og var veldig fornøyd med seg selv. Vi var selvfølgelig utrolig stolte vi også. Plutselig har den lille jenta som lå i armene mine hele tiden blitt en bestemt liten frøken som bare vil gå selv. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt knall og fall er ikke til å unngå når de små skal lære seg å gå, men det er ingenting et prinsesseplaster ikke kan fikse! Skrubbsår hører til på små barneben om sommeren, uansett om vi mødre føler at de er små knuselige dukker. 

Et lite tips helt til slutt: Skoene er av merket Superfit, og de er utrolig gode sko når de små nettop har begynt å gå. De gir god støtte på foten, spesielt rundt ankelen, og er samtidig myke og behagelige. Jeg var veldig spent på om hun kom til å synes det var greit å ha sko på føttene, men hun likte å gå på dem allerede i butikken. Hun ble liksom litt ekstra stolt når hun gikk med dem på føttene! De anbefaler i skobutikkene at barna ikke bruker sko før de klarer å gå selv, med tanke på at de utvikler best motorikk og balanse ved å øve seg mest mulig på å gå på bare fotbladet. Men nå har hun gått såpass mye selv, at vi følte det var på tide! 

En stor dag!

 • 12.07.2016 - 10:33

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fredag var en stor dag for oss, og etter hva vi gjorde den dagen har det nye kapittelet som venter oss til høsten føltes veldig mye mer virkelig. Det er snart et helt år siden jeg gikk til skolen som nybakt mamma, full av hormoner og melkespreng. I år har jeg en ettåring i barnehage! Så på fredag var vi og besøkte barnehagen som Linéa skal gå i, og vi er veldig fornøyde. Det er en stor barnehage med et veldig stort uteområde. Hovedfokuset deres er natur og friluftsliv. De hadde en veldig god plan på maten med blant annet varm lunsj, og systemet deres på alt virket egentlig veldig bra. Jeg føler meg trygg på å levere Linéa i en barnehage hvor jeg kan være sikker på at hun blir tatt godt vare på og at jeg blir godt oppdatert på alt som omhandler henne. De ansatte var veldig hyggelige, og vi var der i et par timer slik at hun fikk utforske litt og bli kjent med området, og leke litt med noen av barna der. Det virker som hun er veldig klar for dette, og jeg tror det kommer til å bli bra for henne. Hun er veldig sosial, nysgjerrig og aktiv! Hun gled rett inn i barnehagen og storkoste seg de timene vi var der. Jeg gruer meg fortsatt til å levere henne fra meg, men jeg føler meg litt tryggere på det nå. Det blir et nytt steg i livet vårt, og jeg gleder meg til å få oppleve denne delen også. Ikke minst skal det bli godt å få gjort mye av leksene før jeg går fra skolen og henter henne i barnehagen, istedenfor å henge over skolebøkene sent på kvelden. Jeg har heldigvis muligheten til å hente henne litt tidligere enn hva jeg hadde gjort om jeg jobbet til fire hver dag! Dette blir bra, selv om mammahjertet kommer til å lengte seg ihjel 

Vlog: Vår tur til Nederland

 • 06.07.2016 - 10:56

Hei fine! Her kommer videoen fra turen vår til Nederland. Håper dere liker den! Dere kan følge kanalen min HER. Jeg tenkte å begynne med å ha en videoblogg i uken, hvis dere ønsker det? Kom gjerne med forslag til hva dere ønsker å se på video. Husk å sette på 720HD for best mulig kvalitet! Kos dere 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Et koselig besøk

 • 05.07.2016 - 20:52

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Superskjønne sko som vi fikk av foreldrene til Sindre

Hei dere! Nå har vi kommet hjem og landet i sofaen etter et veldig koselig besøk hos foreldrene til Sindre. Vi dro dit i 12 tiden i dag, og har tilbrakt hele dagen der. Solen skinte så vi gikk tur ned til havet, og Linéa fikk vasse i vannkanten. Hun ble etterhvert veldig modig og ville hele tiden gå lenger utover. Hun lo og koste seg med å løpe ned til vannet, vasse litt, løpe opp til stranden igjen og deretter snu igjen. Så herlig å se at hun liker seg ute ved havet også! Ellers nøt vi bare solen på terrassen, med blant annet en deilig lunsj fra bakeren. Litt senere fikk vi jammen servert nydelig middag også, før det var tid for oss å dra hjem. En veldig koselig og fin dag 

Hva har dere gjort i dag? Vil gjerne høre! God klem ♥

Mine juli-favoritter

 • 05.07.2016 - 16:20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malene Birger duftlys: Dette fikk jeg i en goodiebag på Capone sin sommerfest, og det var sikkert det kjekkeste med hele goodiebagen, haha! Jeg elsker jo duftlys, og dette lukter utrolig friskt og godt. Duften heter mimosa, og lukter veldig sommerlig. 

Blomstrete topp: Denne kjøpte jeg på min favoritt butikk i Nederland; Costes. Den ble faktisk også kåret til Elle magasinet sin absolutte favoritt butikk! De har alltid utrolig masse fint der. Denne toppen har et kjempefint print, men det jeg liker best er de åpne skuldrene og at den henger veldig løst og fint på kroppen. 

Parfyme: Som jeg skrev tidligere har jeg for første gang på lenge gått til innkjøp av parfyme. Jeg har ikke brukt det på evigheter ettersom jeg var veldig nøye på å ikke ha noe som helst som inneholdt parfyme rundt Linéa. Nå som jeg fant denne har jeg begynt å bruke litt igjen innimellom. Jeg er veldig kresen på parfyme, så jeg er glad for at jeg har klart å finne frem til en jeg liker skikkelig godt. Den lukter helt himmelsk! 

Matte Velvet Teddy Mac leppestift: Denne bruker jeg hele tiden på leppene, den er såå fin. Den har en litt brun/nude farge med litt rosa i. Den passer til alt, og jeg kan fint bruke den til hverdags uten at det ser for pyntete ut. 

Popcorn scrub: Jeg elsker produktene fra Lush, og har brukt leppeskrubben deres i et par år nå. Jeg gikk tom for en liten stund siden, så da jeg kom over en Lush butikk i Nederland måtte jeg selvfølgelig plukke med meg en ny. Denne gangen valgte jeg med popcorn smak. Den både smaker og lukter utrolig godt! 

Soloppgang av Victoria Hislop: For første gang på lenge leser jeg noe annet enn en pensumbok eller en babybok. Jeg har lest flere av bøkene til Victoria Hislop, og så langt virker denne også veldig god! Et lite tips om dere trenger en bok å lese på stranden i sommer ;-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Badedrakt: Linéa Olivia sin badedrakt fra Vesla & Broremann er så søt. Den ble flittig brukt på stranden i Nederland, og kommer nok til å bli brukt her hjemme også på fine dager! 

Nattlampe: Denne fikk Linéa til bursdagen av fadderen sin, Camilla. Se så søt da! Den har fått seg en fin liten plass på hyllen ved sengen hennes, og hun får et trygt fint lys i nærheten av seg år hun skal sove. 

Sophie the Giraffe produkter: Da vi gikk tom for lille gull sin dusjsåpe og olje bestemte jeg meg for å teste ut et annet merke enn det vi brukte tidligere. Sophie the Giraffe er jo kjent for sine leketøy, men nå har de altså begynt å selge ulike velværeprodukter for de små også. De er laget kun av naturlige ingredienser, og er veldig snille mot huden. 

Englevinger: Disse fant jeg på en søt liten barnebutikk i Sandnes, og skal muligens bli brukt på ettårsfotograferingen. Jeg har ikke helt bestemt meg enda! Utrolig fine er de i hvert fall. Jeg elsker at de ikke er som de vanlige hvite englevingene med fjær, men litt mer spesielle! 

Vår historie

 • 05.07.2016 - 13:19

Hei! Mange av dere har vært med på hele reisen vår fra å være bare to til å bli tre gjennom bloggen, mens mange har ikke. Derfor tenkte jeg å dele litt av historien vår med dere, slik at dere blir litt bedre kjent med hvem som står bak bloggen. Nederst i innlegget linker jeg til andre innlegg som forteller litt dypere alt vi har vært gjennom dette året 

Høsten 2014 begynte jeg på lektorstudiet ved universitetet i Stavanger. Jeg var travelt opptatt med mye nytt på skolen i tillegg til tre jobber (Gina Tricot, Kremmerhuset og Tango). Jeg var endel trøtt og sliten, som jeg trodde var fordi det var tungt med et nytt studie og mye jobbing. Jeg slet også endel med mandlene og streptokokker. Hos legen fikk jeg beskjed om at det var vanlig å føle seg litt mer trøtt enn vanlig når jeg hadde så mye problemer med mandlene. I og med at jeg gikk på p-piller og fortsatt fikk mensen, hadde jeg ikke en liten anelse om at jeg var gravid allerede i begynnelsen av september. Kvalmen var jeg også til tider, men jeg har hatt perioder med mye halsbrann og ofte blitt kvalm etterpå så jeg stilte ikke noe spørsmål ved det heller. 

Det var ikke før midt i eksamensperioden min i desember at jeg hoppet over mensen. Jeg hadde vært veldig stresset, og tenkte at det kanskje var derfor. Det er jo alltid veldig typisk at du tror du er gravid med en gang du er litt sen, og så kommer den ikke fordi du begynner å stresse over den tanken. Så jeg prøvde å ikke bekymre meg og tenke at den kom nok når jeg og Sindre dro til Paris på kjærestetur rett etter eksamen. Det gjorde den ikke. Den siste dagen vår i Paris kjøpte jeg en test i en kjempekoselig og sjarmerende gate i Paris. Planen var å ta den kvelden jeg kom hjem, men da vi var på Gardemoen på mellomlanding bestemte jeg meg bare for å ta den når jeg gikk på do der. Jeg var så sikker på at den kom til å være negativ at jeg ville bare få det overstått for å kunne utelukke en eventuell graviditet. 

Den viste positiv. Det var veldig uvirkelig, og jeg følte meg brått liten og redd. Sindre var utrolig støttende og god, og vi bestemte oss for at dette skulle vi klare sammen. Hos legen regnet vi ut hvor langt jeg var på vei utifra siste menstruasjon, og jeg var ikke så veldig mange uker ute i svangerskapet. For å være sikre bestilte legen en tidlig ultralyd til meg. Der kom sjokk nummer to: Jeg var 18 uker på vei med en liten jente! 

Etter at sjokket hadde fått synket inn og vi hadde fått roet oss litt, kom gleden. Vi fortalte det til venner og familie, og jeg kunne slappe litt mer av. Nyte svangerskapet og forberedelsene. Magen vokste, og det samme gjorde kjærligheten vi hadde for den lille og hverandre. Vi kom bare enda tettere innpå hverandre, og gjorde alt av forberedelser sammen. Handle til den lille, gå til jordmor og legekontroller. Vi begynte å få ting litt mer i orden, og jeg så et lys i enden av tunellen. Det kom til å gå fint.

På bare noen få måneder hadde vi flyttet, jeg hadde tatt lappen og begge fullførte alle sine eksamener. Jeg var ferdig en uke før termin, og Sindre ble ferdig tre dager før termin. Vi var ferdig med alt som skulle gjøres, og jeg kunne nyte den siste uken med å bare slappe av ute i hagen og lade opp til alt som skulle skje. Den dagen Sindre var ferdig med sin siste eksamen kom han ut i hagen til meg, klappet på magen min og sa: "Nå kan du bare komme, lille venn!" 

Den natten gikk vannet, og om morgenen var Linéa Olivia kommet til verden. En frisk, velskapt, nydelig og perfekt liten jente. Vi var forelsket 

Dette har vært en berg-og-dal-bane av et år. Det beste året i mitt liv, men også det tøffeste. Når jeg tenker tilbake på alt som har skjedd så synes jeg det er helt utrolig at alt sammen har  hendt i løpet av dette året. Det har vært en bratt læringskurve, og jeg føler at jeg har vokst mye som person. Å få ta del i det første leveåret til et lite menneske er virkelig helt fantastisk, og mye kjekkere enn jeg noen gang kunne forestilt meg. Å begynne på skolen bare to og en halv måned etter at Linéa Olivia ble født var tøft, men når jeg ser tilbake på året som har vært, så kunne jeg ikke vært mer stolt og fornøyd. Som jeg har sagt så mange ganger før så blir livet ikke alltid slik du hadde tenkt, men det trenger ikke å være noe negativt. Veldig ofte ender uforutsette ting med å være til det beste! 

 Dette har vært et år fullt av små, fine hverdagsøyeblikk, travle skoledager og eksamener, sene kvelder med hodet i pensumbøker, mange reiser både utenlands og innenlands, babysang og babysvømming, turer ute på fjellet og i skogen og så mye mer. Det føles som det er enda mer å oppleve og sette pris på med en liten i bildet, og jeg gleder meg bare til alt vi har i vente. Nå har vi en liten ettåring i hus, og det er enda travlere enn noen gang. Til høsten begynner hun i barnehage, Sindre som er ferdig med bacheloren sin skal jobbe og jeg fortsetter med mine studier. Det blir et nytt og spennende kapittel for oss alle! Og jeg gleder meg til å ha dere med på det ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper dere vil følge med oss videre! 

Følg bloggen på facebook HER eller instagram HER for flere oppdateringer 

 

LES OGSÅ:

VENTER EN LITEN PRINSESSE

DA LINEA OLIVIA KOM TIL VERDEN

JEG KLARTE DET

HVORDAN KLARER DU DET?

HAR JEG ØDELAGT LIVET MITT?

DET HAR GÅTT FOR LANGT

JEG GIKK NED 18 KILO

DET VERSTE SOM KUNNE SKJE

DET MÅ FEIRES

ET HELT SPESIELT ÅR

Denne ukens...

 • 05.07.2016 - 00:16

Høydepunkt: Det er ingen tvil om at høydepunktet for uken var den lille kjæresteturen vår til Amsterdam. Det er en evighet siden jeg og Sindre opplevde et nytt sted sammen og bare koste oss i hverandres selskap. Det trengtes, og vi hadde det utrolig fint  Skal jeg velge favoritt opplevelse i Amsterdam må det bli Anne Frank huset. Jeg har alltid hatt lyst til å dra dit, så det var veldig kjekt å endelig få oppleve det. Det var veldig interessant, og jeg anbefaler det sterkt om noen av dere skal til Amsterdam i fremtiden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opptur: Komme hjem og se jentene fra klassen igjen! Vi hadde ikke sett hverandre siden den siste eksamenen, så det var virkelig på tide med en liten jentekveld. Vi koste oss med tapas, skravling og EM-kamp til langt på natt. Veldig kjekt å se alle sammen igjen, og oppdatere hverandre litt. Vi er jo egentlig vandt til å se hverandre nesten hver eneste dag!

Milepæl: Linéa har en latter som sitter løst, og er blid som dagen er lang. I det siste har jeg merket at hun utvikler mer og mer humor, og har forståelse for hva andre synes er morsomt. For eksempel at hun prøver å kile oss og sier "tikke-tikke-tikk", og ler med det store røvergliset sitt. Haha, det er så herlig! 
De små er virkelig mye smartere enn vi tror, og Linéa imponerer meg stadig med hvor mye hun skjønner og klarer. Det merkes at hun blir større på tingene hun liker å gjøre for tiden også, som å grave i sandkassen, pusle med plastelina og tegne. Store lille jenta mi 

Innkjøp: Påfyll av eyelineren og concealeren min som jeg er så utrolig fornøyd med, samt en ny parfyme. Alt kjøpt på flyplassen! Det er flere år siden jeg kjøpte meg en parfyme, og ganske lenge siden jeg har brukt det. Jeg klarte ikke å bruke parfyme, da jeg gikk gravid, for jeg tålte ikke lukten. Og når Linéa kom brukte jeg selvfølgelig ingenting med parfyme i, så jeg bestemte meg for at når hun ble stor nok skulle jeg unne meg en ny parfyme ettersom den gamle var tom. Valget falt på en fra Giorgio Armani, og den lukter helt h.i.m.m.e.l.s.k! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hehe, det er virkelig ikke lett å ta bilder når du har en liten lur rev som alltid ligger på lur, klar til å rive ned alt hun ser. Så fort hun ser at vi har noe som hun ikke har sier hun: "OI!" og labber bortover så fort hun kan for å få tak i det. 

Tanke: Er det noe som fascinerer meg så er det mennesker. Jeg elsker å oppleve nye kulturer og møte nye mennesker. Det er noe av det som interesserer meg mest når jeg er ute og reiser. Etter at vi kom hjem har jeg brukt litt tid på å fordøye hele turen vår, inntrykkene av alle stedene og menneskene vi så. Når jeg var liten pleide alltid pappa å lage quiz om stedet vi var på, og så stilte han oss spørsmål imens vi ventet på middagen på restauranten. Jeg tror kanskje det er der jeg har det fra, at jeg alltid vil vite endel om stedet jeg er på. 

Mest leste: Ukens mest leste innlegg finner dere HER. Det handler om mine tanker rundt hvordan jeg ønsker å gå frem når jeg skal snakke om kjærlighet og det å forelske seg i noen til Linéa Olivia. For som jeg skriver i innlegget så er det utrolig viktig å være bevisst på hvilke ord jeg velger å bruke og hvordan jeg legger ting frem foran henne. Det var mange som var enige i innlegget og engasjerte seg, og det varmer veldig ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mat: Uten tvil tapasen vi hadde på jentekvelden i går. Vi hadde alle med oss litt hver, og det ble et nydelig bord av deilig mat. Så diigg!

Bilde: Linéa Olivia fra gullbryllupet vi var i på lørdag! Hun har på seg min gamle, nydelige kjole. Jeg synes det er så fint at slike spesielle ting har blitt tatt vare på, og at jeg nå kan kle Linéa opp i det (takk mamma). På dette bildet synes jeg trekkene fra både meg og Sindre kommer utrolig godt frem, fine jenta vår!

En litt sen oppdatering av uken som var! Nå har vi vært på ferie og det har skjedd veldig mye, så nå gleder jeg meg til en ny uke med hverdag og rutiner. Det skal bli godt det også! Og selvfølgelig gleder jeg meg til å dele alt med dere 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Hvorfor er du så bitter?

 • 04.07.2016 - 22:12

Noe av det som irriterer meg mest her i verden er trangsynte mennesker. Mennesker som ikke er åpne for forandring, ute av stand til å ville tilpasse seg og mennesker som sier "jeg er bare sånn". Eller hvis det ikke blir helt som de hadde sett for seg, så gir de opp og droppet det. Mennesker som ikke respekterer andre sine valg, og dømmer dem utifra det. Innlegget "Har jeg ødelagt livet mitt?" har brakt med seg mye positivt. For det meste er det andre mødre som vil dele sine tanker og erfaringer, og det synes jeg er helt fantastisk. Jeg blir så utrolig imponert over alle supermoms der ute! Det er virkelig imponerende og motiverende å lese om. Jeg synes det føles så trygt og godt at vi kan støtte hverandre og søke råd hos hverandre. 

Men som ved alt annet så brakte også det innlegget med seg fordommer. Kommentarer som "Hvem i alle dager planlegger å bli gravide i studietiden?" eller "Jeg hadde aldri fortsatt studiene og droppet å være hjemme i ett år med ungen min", har strømmet inn. Jeg planla ikke å bli gravid i studietiden, så den tar jeg ikke til meg i det hele tatt. Men ettersom det var endel som kommenterte at de lurte på forskjellige ting fordi de skulle prøve å bli gravide imens de studerte, vil jeg gjerne ta opp denne. Noen tenker virkelig ikke lenger enn sin egen nese, og klarer ikke å se at andre sitt liv kanskje er annerledes enn deres.

Ta dette eksempelet: Du er 24 år og akkurat kommet inn på legestudiet. Det tok deg lang tid å komme inn fordi du måtte få nok poeng til å klare kravet. Du har ikke fått deg en kjæreste du vil holde sammen med og få barn med før nå, og han har sin egen utdannelse og jobb. Legestudiet er veldig langt, spesielt med praksis og spesialisering. Du vil ikke være ferdig før du er over 30. Både du og samboeren har veldig lyst på ett eller flere barn, og vil gjerne begynne før du passerer 30. Det er kanskje ikke så veldig rart da at du ønsker å få barn i løpet av studietiden? Og hvorfor skal det være så galt, når det faktisk er godt mulig og går veldig fint? Jeg synes ikke det virker som du prioriterer hverken det ene over det andre. Dette var ett eksempel, men jeg tror det finnes tusen andre eksempler på hvorfor det passet noen best å få et barn i studietiden. 

Det at noen sier de aldri ville valgt å studere og droppe å være hjemme i ett år med ungen sin tar jeg heller ikke til meg, fordi jeg er så sikker i mitt valg og står for det. At jeg valgte å fortsette på studiene bare to og en halv måned etter at Linéa ble født var et veldig gjennomtenkt valg, det kan jeg forsikre dere om. Jeg forhørte meg med flere fagpersoner og gikk flere runder med meg selv, før jeg bestemte meg. Vi er alle forskjellige og tenker ulikt, men noe vi mødre har til felles er at vi setter barna våre først. Og det har jeg også gjort. Etter å ha undersøkt litt fant jeg ut at skoledagene mine gikk sånn: Mandag 10-12, Tirsdag 8-10 og 12-14, osv. Noe som vil si at jeg kun har to timers økter om gangen. Sindre tok permisjon fra jobben sin og skrev på bacheloren sin hjemmefra. I mine øyne så hadde det blitt egoistisk av meg å utsette en veldig god og stabil jobb med enda ett år fordi jeg ville være hjemme og se på at Linéa sov. For det var jo det hun gjorde imens jeg var borte. Jeg ammet før jeg dro, la henne i sengen sin eller trillet tur, og når jeg kom hjem igjen sov hun fortsatt. De dagene jeg hadde to timer pause mellom forelesningene dro jeg hjem i pausen, og deretter tilbake på skolen. Så slik jeg ser det har jeg egentlig vært hjemme ett år med Linéa, bare at jeg studerte i tillegg istedenfor å for eksempel hvile meg når hun sov alle de timene. Selvfølgelig ville jeg veldig gjerne være hjemme i nærheten av henne imens hun sov også, det hadde jo vært det mest behagelige og komfortable. Istedenfor å presse seg selv til å gå ut døren og vri hjernen for kunnskap. Men jeg valgte det som var best for hennes fremtid, og jobbet hardt for å klare det. Etter hvert mot slutten sov hun selvfølgelig mindre og det hendte at hun våknet før jeg kom hjem igjen, men da hadde hun en fantastisk pappa der. Og så kom jeg like etter. Skolen ligger bare en 12 minutters kjøretur fra der vi bor.

Så er spørsmålet om hun har hatt det dårligere enn andre fordi jeg har gått på skole. Det er heller tvert imot vil jeg si! Hun har hatt begge foreldrene sine mye involvert dra første stund, og det har gjort henne veldig godt. Hun har blitt en utrolig trygg og sikker baby full av kjærlighet. Hun er blid som dagen er lang, og er veldig åpen og nysgjerrig mot andre mennesker. Jeg er utrolig stolt over jobben vi har gjort dette første leveåret hennes. Vi har en sunn, smart og trygg baby i tillegg til Sindre er ferdig med sin utdannelse og jeg er ett år nærmere en god, sikker og stabil jobb som skal sammen med Sindre forsørge gullet vårt. 

Det vil alltid finnes bitre mennesker der ute som stiller seg kritiske til alt du gjør. Noen gjør det av sjalusi og misunnelse, mens andre har bare ikke evnen til å se ting fra noe annet enn sitt eget ståsted. Alt er ikke svart hvitt. Det er ikke alltid slik at du prioriterer den ene tingen om gangen, av og til passer det bedre å sjonglere flere ting samtidig. Du skaper bare et liv slik du ønsker å ha det. Det er jo tross alt ditt liv, og dine drømmer som skal oppfylles. Livet blir ikke alltid slik som vi har tenkt og det kommer uforutsette ting, men er du tilpasningsdyktig istedenfor å legge deg ned og være vrang så kan du nå målene dine til slutt. Kanskje blir det enda bedre? Veien blir til imens vi går, og vi lærer å finne utav hva som er best for oss. Uten at noen trenger å dømme oss for det, bare for de ikke har tatt de samme valgene. 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

LES OGSÅ:

JEG KLARTE DET

HVORDAN KLARER DU DET?

HAR JEG ØDELAGT LIVET MITT?

DET HAR GÅTT FOR LANGT

JEG GIKK NED 18 KILO

DET VERSTE SOM KUNNE SKJE

DET MÅ FEIRES

ET HELT SPESIELT ÅR

Vår erfaring med babysvømming

 • 04.07.2016 - 17:04

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Vi har nå gått på babysvømming i ett år, og har meldt oss på et nytt kurs til høsten. Det vil jo si at vi er veldig fornøyde, og jeg vil gjerne dele vår erfaring med dere! Dette innlegget er ikke sponset, men kun min ærlige mening og erfaring som jeg ønsker å videreføre til dere. Kanskje det frister for noen andre å begynne? 

Allerede da jeg gikk gravid bestemte jeg meg for at jeg ville gå på babysvømming med Linéa. Jeg hadde lest veldig mye positivt om det, og i tillegg var det den eneste aktiviteten vi kunne gå på som ikke var midt i skoletiden min. Vi landet på Delfinen i Stavanger, og er utrolig fornøyde med den svømmeskolen. De er veldig dyktige, og jeg har aldri vært redd for at det skal skje noe uforsvarlig når vi er i vannet. De har utrolig god kunnskap og kontroll, og forteller ofte hvorfor vi gjør de ulike øvelsene og trener på de tingene vi gjør. I tillegg til en veldig fin kosestund sammen med Linéa og Sindre, så føler jeg at jeg har lært veldig mye. Og det er veldig positivt! Jeg ser enda mer verdien av å gå på babysvømming nå, enn før jeg begynte. 

Vi begynte da Linéa var to og en halv måned, og det var en veldig fin tid å begynne syntes jeg. Før de små er et halvt år har de en lukkerefleks som gjør at de automatisk "stenger" slik at vannet ikke skal gå ned i lungene, men rundt seks måneder forsvinner denne. Går du på babysvømming og fortsetter med å øve på å dukke under vann kan babyen trenes opp til å fortsette med å lukke når den kommer under vann. Dette kan være veldig viktig når det kommer til drukningsulykker! Vi jobber også mye med trivsel i vann, motorisk utvikling, balanse og selvberging. Vi får også øving i å redde noen som ligger livløse på bunnen av vannet, lære om sekundærdrukning og får tilbud om gratis førstehjelpskurs som vi valgte å gå på. Jeg føler at jeg sitter igjen med veldig mye kunnskap, i tillegg til at jeg har satt veldig pris på den aktiviteten vi har gjort sammen som familie hver eneste uke. 

Jeg sier ikke at babysvømming er avgjørende for om babyen din kommer til å trives i vann eller ikke, men det er definitivt et pluss. Linéa elsket svømmingen fra første stund, og har vist mer og mer glede over det etter hvert som hun har blitt større. Det er veldig godt å se at hun føler seg trygg i vann og koser seg sammen med oss. Hun dukker under vann akkurat som ingenting! I tillegg føles er jeg veldig glad for at vi trener på slike ting som kan komme godt med hvis det skulle skje noe. Du skal selvfølgelig aldri ta noen sjanser, men du kan aldri være for sikker, tenker jeg. At vi har leker og øvelser som skal fremme den motoriske utviklingen synes jeg er helt fantastisk. Barn lærer jo aller best gjennom lek! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg gleder meg allerede til å begynne på babysvømmingen igjen til høsten, og hvis noen lurer på om de skal begynne så vil jeg anbefale det veldig! Bare spør i kommentarfeltet om det er noe dere lurer på  Tips til hva vi pakker med oss i stellevesken når vi går på svømming kan dere finne HER

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

En date i Amsterdam

 • 04.07.2016 - 13:10

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei dere! Nå er vi hjemme igjen i Norge, og selv om vi har hatt en fantastisk fin ferie, så er det alltid godt å komme hjem. Dagen før vi dro hjem hadde jeg og Sindre en liten kjærestetur til Amsterdam. Det var utrolig herlig å ha litt kvalitetstid sammen bare oss to, kan ikke huske sist vi gjorde noe sånt! Oppleve et nytt sted sammen og bare nyte hverandres selskap. Vi tok toget inn i ett tiden, og kom hjem i igjen på kvelden. Vi fikk gjort ganske mye på bare en halv dag! Vi tok en båttur på kanalen, ruslet rundt og kikket i gatene, spiste på et ekte nederlandsk Pancake House og var inne i Anne Franks hus. Sistenevnte var vel kanskje det som var størst for meg å få gjøre. Jeg har alltid hatt lyst til å gå på Anne Frank museumet, så det var veldig stas å endelig få oppleve det. Jeg synes den historien er så utrolig interessant. Det var utrolig bra laget til, så jeg anbefaler virkelig andre som skal til Amsterdam å ta turen dit. Vi avsluttet dagen med en liten bursdagsmiddag for Sindre, og det smakte helt nydelig. Vi var så mette på både mat, inntrykk og opplevelser, da vi satt på toget hjem. Veldig fornøyde med dagen! 

I dag begynner hverdagen skikkelig igjen, men det er egentlig greit det også. Sindre er tilbake på jobb igjen, og jeg og Linéa Olivia koser oss hjemme. Hun lot meg sove helt til halv åtte i dag (en time lengre en vanlig), så jeg fikk en rolig start på mandagen. Vi har kost oss inne i dag med puslespill og plastelina, imens det har regnet utenfor. Jeg har flere innlegg på lur, så titt innom litt senere! Vi skrives ♥ 

Ha en kjempefin mandag, god klem ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Veronica Reime

Hei og velkommen til mitt lille fristed! Jeg er en jente på 21 år fra Stavanger. Her deler jeg hverdagsglimt, tanker og følelser helt uten filter om hvordan det er å være en ung, nybakt mamma og lektorstudent. Følg meg gjerne videre!

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no