hits

Veronica Reime

Blåtirsdag

 • 29.03.2016 - 20:13

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei mine kjære! Jeg skulle ønske at jeg var en av dem som startet første dagen etter ferien med en grønn smoothie og intervaller på mølla, men det er så langt fra sannheten. Jeg dro meg i halvsøvne ut av sengen i morges, droppet frokosten hjemme og presset heller i meg en yoghurt imens jeg prøvde å få meg noe av forelesningen. Heldigvis har jeg bare skole 10-12 på tirsdager, og var hjemme igjen ganske tidlig. Uansett om jeg har vært borte to timer eller to minutter, så er det alltid like godt å komme hjem og klemme masse på Linéa. Hun er min gledesspreder på en blåtirsdag som dette. Dagene kan være så grå og lite innholdsrike som bare det, men har du barn så blir det aldri kjedelig. Det kan nok flere foreldre være enig i! Da lille gull hadde sin andre lur for dagen og lå i dyp søvn, krøp jeg opp i sengen igjen med macen på fanget. Jeg ignorerte de to kurvene med brettede klær som skulle bli lagt på plass, og satt heller og strigråt til episoden i Friends hvor Rachel føder. Haha, mammatårene sitter løst altså! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fine påsketulipanene vi fikk av faren og stemoren til Sindre! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tirsdag og tilbake til hverdagen betyr selvfølgelig at det var tid for babysvømming i dag! Det var kjempegøy å være tilbake, og Linéa koste seg masse som vanlig. Det er veldig kjekt å se når hun har utviklet seg så mye, og får utøve det i vannet. Hun plasker og ler, og vinker til alle rundt seg, haha! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi blir alltid utrolig trøtte alle tre etter svømmingen, tror det er det varme vannet som gjør det. Skulle tro vi hadde svømt flere hundre meter. Så skal det sies at å ha med seg en baby som skal rive ut alt av vesker og poser, reise seg opp etter benker og krabbe i motsatt retning av der du vil ha henne hele tiden kan sammenlignes med en treningsøkt, hehe! Linéa bar rett hjem i seng, og nå skal vi bare slappe av resten av kvelden. Jeg har planer om å lage litt god kveldsmat, og sette på en serie. Jeg setter virkelig pris på helt enkle dager som dette, og nyter rolige kvelder med S. 

Ellers var det utrolig hyggelig å logge inn og lese de hyggelige kommentarene deres! Igjen blir jeg minnet på hvorfor dette er så givende. Aller beste leserne mine, jeg er så glad i dere ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

Ikke helt klar

 • 28.03.2016 - 23:12

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ååh - denne ferien har vært så fin! Man sier at det alltid er ekstra godt med ferie når man er student, og det stemmer. Denne påsken har hatt litt av alt, både fjell og by. Vi har funnet på noe hver eneste dag, og fått tid med alle settene med besteforeldre til Linéa. Både pappa og stemoren min, faren til Sindre og familien hans kom på besøk til Stavanger. Veldig godt å se alle sammen igjen! Bordet over er fra da vi inviterte til påskebrunch hjemme hos oss. Så koselig å være samlet rundt bordet med en haug av god mat, spise og skravle i lang tid uten å ha noe du skal rekke. Senere på dagen dro vi til moren til S og familien på nydelig lammestek, hjelpes så godt det var. Jeg har spist så utrolig masse god mat denne påsken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette ble Linéa sitt påskeegg i år. Hun er så liten at det er vel strengt tatt koseligere for meg å sette det sammen enn det er for hun å få det, men jeg klarte ikke å la være! Det ble smoothie, maispops, smoothiebiter, en harepus rangle, strømpebukse med harepuser på og en lys gul sløyfe til håret. Skikkelig påskete! Hun syntes selve påskeegget var det mest interessante, og ikke det som var oppi, men jaja. Neste år skal hun få være med på eggjakt, det blir stas!

Nå skal jeg straks hoppe i seng slik at jeg får nok søvn til å dra på forelesning i morgen. Jeg kjenner at jeg ikke er helt klar enda, men når jeg først kommer meg avgårde så går det alltid fint! Håper dere har hatt en fin ferie, slappet av og ladet opp batteriene. Så er vi klare for hverdagen igjen i morgen! Det har blitt litt fravær fra bloggen for min del, men jeg har rett og slett trengt å fokusere kun på venner og familie når de først tar seg tid til å komme på besøk. Jeg har alltid bloggen i bakhodet, og jeg gleder meg allerede til å skrive mer til dere i morgen ♥ Sov godt alle sammen, og lykke til i morgen! 

Definisjonen på påske

 • 24.03.2016 - 19:35

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei fine! Er dere i påskemodus eller? Det er i hvert fall jeg! Da eksamen var levert på fredag gikk jeg inn for å nyte hvert eneste minutt av denne ferien. I helgen hadde vi besøk av pappa og stemoren min, som det var utrolig godt å se igjen. På mandag stelte jeg i stand kosekveld med ost, kjeks og påskequiz for noen venninner. Jeg hadde på forhånd laget en quiz med masse forskjellige spørsmål, og den som fikk flest poeng vant et påskeegg. Det var en kjempefin kveld!

På tirsdag ettermiddag satte vi kursen mot fjellet til mamma og dem, og kom hjem igjen i dag fra en tur som inneholdt alt påsken dreier seg om i mine øyne. Det var strålende sol og vi gikk en 1,2 mils lang tur over fjellet, og hadde pause på toppen med grilling av pølser på spyd. Solsteiken som varmer, lukten av bål, en iskald solo og dele en kvikk lunsj, idyll! Vi var ute i fem timer og koste oss i finværet, det er så herlig å være omgitt av så nydelig natur. Jeg storkoste meg og virkelig nøt turen. Linéa lå i pulken sin og hadde en kjempebehagelig tur over fjellet.

Som en perfekt avslutning på dagen samlet alle seg i hytten til et vennepar av familien, som også hadde vært med på skituren, og grillet hjemmelagede burgere ute på bålpanne. Linéa som hadde sovet masse i pulken sin fikk være oppe litt lenger ettersom hun ikke var trøtt til vanlig leggetid, og satt ute sammen med oss både når vi grillet og spiste. Hun er virkelig en engel å ha med å gjøre, og veldig koselig å ha henne sammen med oss. Da lille gull var lagt, satte alle sammen seg i lofstuen og så på påskekrim. Prikken over i-en på en kjempefin dag! 

Er det lov å føle seg så ufattelig heldig? 
 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

En helg på luftmadrass

 • 14.03.2016 - 21:15

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God mandag fine! Denne helgen kan oppsummeres i koseklær, skiskyting, husarbeid, eksamenslesing, kinamat og tv-titting. Og ja! Prosjekt avvenning av nattpupp. Dette hadde jeg gruet meg sånn til! Dere som følger meg på snapchat (veronicacr) fikk sikkert med dere at vi rigget til med et lager av tytter, kosedyr og tytteflaske med vann. Så denne helgen sov jeg på luftmadrass i et annet rom, dels fordi hun ikke skulle lukte melken og dels fordi jeg er så svak på griningen... Men som den mammabjørnen jeg er så lå jeg selvfølgelig våken og bekymret meg over at hun skulle våkne og bli sint/lei seg. Men man må bare bite tennene sammen, for det var på tide nå. Hun trenger det ikke lenger, og det gjør meg så umenneskelig trøtt å amme flere ganger om natten og deretter stå tidlig opp neste dag for å være på skolen klokken 8. Det gikk heldigvis veldig fint de første nettene, men jeg blir på luftmadrassen et par netter til slik at vi er helt sikre. Føler meg litt som en 12 åring på fotballcup, hehe! 

I dag har jeg prøvd å få jobbet litt med eksamen som skal leveres inn på fredag (!!) mellom alt annet som skjer her hjemme. Jeg kjenner at det er tungt å presse seg til å formulere en god oppgave, og motivasjonen er ikke helt tilstede. Men jeg kommer alltid i mål, og da er det endelig påskeferie. Jeg gleder meg til familiebesøk, skitur og venninnekveld. Det skal bli godt for kropp og sjel! Det blir ikke så mye oppdatering her inne før fredag, det håper jeg dere forstår. Jeg kommer sterkere tilbake. Håper dere får en kjempefin uke, siste innspurt før påske nå! Heia heia 

Linéa Olivia 9 måneder

 • 13.03.2016 - 15:09

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gratulerer så mye med ni måneders dagen din, lille venn ♥ Jeg må passe på å kalle deg lille venn så lenge jeg kan, for nå vokser du skremmende fort. Det er mye fart i deg, og du vil opp og frem hele tiden. Reiser deg opp og balanserer bortover langs bordet, eller krabber avgårde i en fart jeg ikke trodde var mulig for en så liten kropp. Og vi er travelt opptatt med å løpe etter deg. Du er nysgjerrig på livet, og det er en ære å få være med deg og utforske verden. Jeg føler at du utvikler deg for hver dag nå, og du imponerer meg stadig. Du er en modig og selvstendig liten jente. Blid som dagen er lang, og smiler konstant et lite røversmil med den ene tannen din. Du er veldig sosial og elsker å prate, noe du gjør hele tiden. Du er heller ikke vanskelig å be når vi vil ha en klem, og du deler ut masse koser og susser til alle rundt deg. Vår lille gledesspreder og klump av kjærlighet, vi er så glad i deg! Og ubeskrivelig stolte 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg 

 

Nabby Babycall

 • 10.03.2016 - 17:03

// Reklame - sponset produkt 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei! Jeg vil gjerne tipse dere om en genial liten sak som jeg har vært så heldig å få teste ut! Nabby Babycall er veldig enkel å bruke, og du styrer alt fra en app på mobilen. Noen veldig kjekke funksjoner ved Nabby Babycall er: 

Lytt nå: Du kan velge å skru av bakgrunnsstøy, slik at du kun får beskjed når kommer lyd fra vognen eller sengen. Det er veldig deilig ettersom de babycallene vi har brukt tidligere fanger opp så mye lyd at det suser i dem konstant. Vi hører når skolen ovenfor oss har friminutt gjennom babycallen liksom.. Hvis du ønsker å lytte til omgivelsene rundt så kan du trykke på Lytt nå, og lytte i 15 sekunder, 1 minutt, 15 minutter eller til du skrur den av igjen. 

Vibrasjon og lyd: Når det kommer lyd fra Nabbyen vibrerer telefonen, og det kommer opp en melding på skjermen: Linéa Olivia trenger din oppmerksomhet! Jeg var først litt redd for at jeg ikke skulle høre når det kom lyd, men dette er altså umulig å få med seg! 

Temperaturmåler: Nabbyen måler temperaturen, og du kan stille inn slik at det går av en alarm om temperaturen faller eller stiger over en viss grad. Det er veldig greit for eksempel om sommeren hvis du setter vognen i skyggen, og så flytter solen seg litt og det blir varmere der du har satt vognen. 

Søvnteller: Nabbyen teller automatisk hvor lenge lille sover fra du skrur den på til du skrur den av igjen, og ikke minst lagrer det. Slik får du helt super kontroll over søvnmønsteret til den lille!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den er veldig enkel å feste på sengen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slik ser den ut i bruk. Linéa sover søtt uten å gi fra seg en eneste lyd, det er 13 grader i vognen hennes og hun har sovet i 19 minutter. God oversikt! Og som et ekstra pluss synes jeg at designet på appen og funksjonene er veldig søtt å se på. Jeg er veldig fornøyd med vår Nabby Babycall, og den danker lett ut de vi har brukt tidligere. Anbefales sterkt!

Dere finner nettsiden deres HER.

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #babyutstyr #tips #anbefaling

 

Svaret vi har ventet på

 • 10.03.2016 - 12:20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei mine kjære! Det er en rimelig redusert Veronica som skriver til dere nå. Det er ganske mange som er syke for tiden, så det var jo bare snakk om tid før det var min tur til å bli smittet. Hodet føles som det er stappet med bomull, halsen er tørr og sår som sandpapir og jeg har vondt i brystet fordi det er så tett. Da er det ingenting annet å gjøre enn å holde seg under dynen og drikke masse hostesaft og C-vitamin. Jeg er i hvert fall veldig glad for at det er jeg som er syk, og ikke Linéa! Morningen har blitt brukt til mye sofakos hvor vi har lest i bøker og sett på Prinsesse Sofia. Linéa pleier aldri å få se på TV, men jeg tenkte at i dag var det lov. Hun fant det interessant i et halvt minutt, før hun krabbet avgårde igjen for å rive ned bøker og spise hundemat. 

I går var vi forresten på helsestasjonen for å snakke om spisingen til Linéa. Dette har jeg vært veldig spent på, men det gikk veldig fint. Nå har hun jo faktisk begynt å spise litt, og hun putter skiven i munnen selv og gaper mot skjeen. Selv om hun ikke spiser så mye, så er det allikevel ikke farlig lite. Hun ligger foran sin  egen alder når det kommer til motorisk utvikling og samspill, så det har ikke påvirket noe som helst. Hun er bare en veldig aktiv, selvstendig, nysgjerrig og bestemt liten frøken som synes alt annet enn mat er interessant. Men så lenge hun får spise skive selv imens vi mater henne så er det greit! Det var egentlig veldig betryggende å høre at alt var i orden, og mammahjertet trenger ikke å bekymre seg så mye for akkurat det lenger. 

Nå har Linéa en liten lur og jeg har lest litt pensum, men har planer om å bytte ut bøkene med smågodtposen og et par episoder med Friends. Takk Gud for tilbud på smågodt og Netflix! 

Håper dere har en fin torsdag, og er friske og raske. Snart helg, hang in there! 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg 

Gårsdagens antrekk

 • 06.03.2016 - 12:12

// annonselenker

God morgen fine! Som jeg skrev i forrige innlegg så var jeg ute med jentene i går, og for en kveld! Jeg føler meg så utrolig heldig som har så kjekke venninner som bare vil meg godt. Vi var samlet både jentene fra "gamle" gjengen, og dem fra skolen. Det er så kjekt når alle går så godt i sammen! På byen var det god stemning, og jeg koste meg veldig. Jeg møtte til og med noen blogglesere, og det var utrolig hyggelig. Dere er så skjønne alle sammen, og jeg er veldig glad for at jeg fikk møte noen av dere i går. Jeg våknet opp i dag og følte meg som verdens heldigste jente. Etter en kjempefin kveld på byen med både jentene og dere, så fikk jeg komme hjem til S og verdens beste lille gull. Kanskje jeg er litt ekstra klissete i dag, men jeg synes det er viktig å ikke ta slike ting for gitt. 

Jeg har blitt så vandt til livet mitt slik det er nå at jeg kommer aldri på hvor annerledes det er fra tidligere, før jeg er ute på slike sosiale ting. Altså, før når jeg skulle ut så var det eneste jeg trengte å tenke på hvilket antrekk jeg skulle ha og huske å rekke polet. Nå er det mye mer forberedelser med pumping av melk, regning ut av antall timer, sminke meg tidlig fordi jeg må legge Linéa rett før jeg skal gå. Jeg kan ikke dille like mye, og må bare bli kjapt ferdig. Ettersom det blir litt lugging av hår og kladding i ansiktet med klissete barnehender under leggerutinen, så var jeg nødt til å bare dra pudderkosten kjapt over ansiktet igjen, før jeg løp ut døren. Og neste morgen våkner du ikke opp med hangover, men med helt grusom melkespreng. Noe som er verre, vil jeg påstå. 

Jeg rakk bare å ta et par raske bilder med kjolen på, men under ser dere litt bedre detaljer fra gårsdagens antrekk. Jeg burde kanskje ha ryddet bort lekene før jeg startet en selfie shoot, men jeg er ikke så rutinert på det greiene, og la ikke merke til det før etterpå. Vel, sånn er det å være mamma, det er leker over alt! Jeg elsker kjolen jeg hadde på meg i går, den sitter kjempefint på og er utrolig behagelig. Dere finner den HER. Skoene jeg brukte inntil finner dere HER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hva synes dere? 

 

Lørdag og nyeste innkjøp

 • 05.03.2016 - 12:19

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God lørdagsmorgen! Her har vi vært oppe i flere timer og kost oss allerede. Selv om jeg må innrømme at jeg er så trøtt det føles som øynene er limt igjen når jeg våkner, så finnes det ikke noe bedre enn å våkne med Linéa. Hun er verdens blideste fra sekundet hun ruller seg rundt på alle fire og bestemmer seg for at det er morgen. Her skal vi ikke ligge på latsiden! Vi har lest bøker (det elsker hun!), ringt pappa med leketelfonen for å høre hvordan han har det på jobb, spist frokost og griset til hele kjøkkenet, og ellers har jeg løpt rundt etter Linéa for å redde henne fra å rive ned ting og spise hundemat. Herlig! 

I går var forresten jeg, Linéa og mamma ute på en liten handletur, ettersom Linéa trengte sårt litt nye klær. Hun har snart vokst utav mesteparten av det hun har, så det var på tide. Jeg synes Kappahl har utrolig søte babyklær, og i tillegg hadde de nå 3 for 2 på alle barneklær, så det ble et kupp! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så masse fint til våren! Jeg elsker tighstene med rysjer på, noe så søtt! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har jeg tatt med begge ungene på en liten tur i finværet, og lille gull sover søtt i vognen sin. Så da tenker jeg å ta meg en liten lur selv faktisk, så jeg i det hele tatt klarer å holde meg våken i kveld! Jeg skal nemlig ut med noen venninner, og det gleder jeg meg masse til. Det er veldig sjeldent jeg drar ut på ting med jentene (naturlig nok), så da er det ekstra gøy når det skjer. 

Håper dere har en strålende fin lørdag! God klem ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!
 

Dette er sannheten

 • 03.03.2016 - 21:02

Her har dere sannhten folkens, svart på hvitt. Håret mitt er fett og i en bustete flette fordi jeg rett og slett ikke orket å dusje det. Det sier litt når håret er så stygt at det må være i en flette istedenfor en løs hestehale. Etter x antall oppvåkninger i natt har jeg måttet bruke tre lag med concealer for å prøve å redde meg fra å se ut som en zombie. Jeg ser at jeg har vært heldig på bildene, for det ser mye verre ut i virkeligheten. Bildene er tatt rundt klokken to, og vi har begge akkurat kommet oss ut av pysjamasene. Bleieskiftet var også en utfordring i seg selv, og Linéa fikk bæsj både på hender og føtter. Noe som skulle være en fin photoshoot endte opp med at vi heller herjet i sengen. Jeg ble kløpet, bitt og siklet på, og fikk revet ut både nakkehår og vipper. Forresten så lå vi rett på overmadrassen, fordi alt sengtøyet var fullt i leverpostei så det drev og snurret i vaskemaskinen. Vi hadde egentlig tenkt til å gå en lang tur ute, men det ble det visst ikke noe av. Vi fikk utlevert en eksamensoppgave i dag, men den får jeg begynne på i morgen. Ellers har vi gjort veldig lite i dag, men likevel er jeg helt utslitt. Sånn er det noen dager! 

Innimellom får jeg kommentarer på at vi finner på så mye kjekt, at jeg er flink som klarer både skole og Linéa, og at jeg fremstiller livet vårt så fint med blant annet merkeklær og lekkert interiør. Livet mitt er hektisk, herlig, sprudlende, rotete, vimsete, komisk, latterlig, slitsomt, og så absolutt ikke et glansbilde. Men jeg elsker det! Jeg er hun som sitter og spiser frokost imens jeg pumper meg for melk, bruker fem minutter på badet og dukker opp på skolen med bustete hår og ringer under øynene. På skolen må jeg sluke en energidrikk og en iskaffe for å i det hele tatt klare å følge med når jeg først er der. Linéa går for det meste i bare body og strømpebukse, ettersom det er mest praktisk og behagelig når hun driver og krabber rundt hjemme. Når jeg kommer hjem hopper jeg alltid rett i en kosedress, og som regel har den en flekk eller to. Når det kommer til klær så har Linéa både rimelige klær, merkeklær og arvede klær. Arvede leker har hun visst også en hel haug av! Vi er veldig heldige og har fått masse fint til henne, og selvfølgelig vil vi bruke det. Men det gjør meg ingenting at Linéa noen ganger går rundt i en sparkebukse jeg hadde når jeg var liten, eller sover i en pysj vi arvet av tanteungen til Silje. Jeg synes det er fint å kunne bruke ting om igjen, det er bra for både miljøet og lommeboken. Babyer vokser så fort utav klær uansett! Og det kommer tidsnok en tid der hun vil ha akkurat den buksen eller den dukken. Vi bor i en liten kjellerleilighet under foreldrene mine, og den er akkurat stor nok for oss. Til tross for at det er lite så har jeg prøvd å lage det så fint jeg bare kan, og det har blitt ganske koselig. Jeg synes heller ikke det er flaut å si hvor vi bor, fordi jeg ser på det som et lurt, økonomisk valg. Det ser kanskje fint og koselig ut på bilder, men tro meg, det kan være utrolig rotete! Vi prøver å finne på kjekke ting; svømming, turer og lage god mat. Men det er også mange dager hvor vi lager en rask middag, og gjerne har jeg måttet dra på butikken to ganger fordi den første gangen fant jeg bare tytter og våtservietter i vesken istedenfor en lommebok. Mange dager finner vi ikke på noe som helst og er bare hjemme, rett og slett fordi vi ikke orker noe annet. Slik som i dag for eksempel. Og det er helt greit! 

Det jeg prøver å si er at ting er ikke alltid like spennende og perfekt som det kan se ut som. Jeg ønsker ikke å fremstille meg som en overfladisk person, når jeg egentlig er veldig enkel av meg og tar meg selv veldig lite høytidelig. Jeg vet at vi er heldige og har fått utrolig masse fint til Linéa, noe vi er veldig takknemlige for. Men det viktigste for meg er at Linéa er glad og har det fint. Jeg kunne bodd i et telt uten noen som helst fine eiendeler, så lenge de jeg er glad i har det trygt og godt. Noen ganger kan livet vårt være et glansbilde, men veldig mange ganger er det ikke det. Og det er slik jeg vil ha det. Jeg vil ikke være med på å bidra til det presset som er i samfunnet, men jeg skjønner at mange kan føle det slik etter bildene og videoene jeg legger ut. Naturligvis vil jeg som alle andre vise frem det fineste, men jeg kan prøve å bli flinkere på å legge ut en god blanding. Men som jeg har skrevet tidligere så vil det egentlig ikke hjelpe så mye om jeg lar være å vise Emmaljunga vognen vår, Khaler vasen eller Nike skoene til Linéa. Det vil ikke endre så mye. Det som vil gjøre en forskjell er om alle jobber med seg selv og sin egen innstilling. Hvordan du møter inntrykkene har mye å si. Hold på dine egne, gode verdier og ikke bruk for mye krefter på å sammenligne deg med andre. Det er mange ting jeg også blir misunnelig på, og jeg sammenligner meg selv hele tiden. Men så finner jeg ut at misunnelse er ikke særlig attraktivt, og å sammenligne seg med andre er bare håpløst. Ofte er det bare et falskt bilde uansett. Så jeg jobber med meg selv og mine egne, gode verdier. Det synet og de verdiene jeg ønsker å videreføre til Linéa. Et perspektiv på hva som egentlig er viktig her i livet, for det er ingen av de tingene jeg ramset opp ovenfor. 

Jeg håper dere får en god følelse av bildene og videoene av hverdagen vår, at de litt dypere innleggene får dere til å tenke og reflektere, og at dere får bruk for noen av tipsene jeg kommer med. Men neste gang jeg serverer et bilde av en nusselig baby i en fin kjole eller en munter video hvor vi drar fra den ene aktiviteten til den andre så vil jeg dere skal huske på alt det jeg har sagt nå. Og dette er så viktig! Fordi klarer dere det med denne bloggen, så håper jeg at det blir en vane for dere å alltid tenke sånn, enten dere leser en blogg eller scroller nedover instagram. Og kanskje letter presset, litt etter litt. 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #ærlig #hverdag

Alle mødre kjenner seg igjen

 • 02.03.2016 - 22:49

Slutt på flørtemeldingene - Meldingene mellom meg og pappaen til Linéa har endret seg drastisk det siste året. Fra klissete meldinger med masse hjerter til oppdateringer på bæsjebleier og diskutering av hvilken middag det går raskest an å lage. Smileyer har vi sjeldent tid til, så det blir en bæsjeemoji eller ingenting. Snapchat er vi flinkere på, og det er like gøy med film nummer 99 av Linéa som spiser skive med leverpostei som det var med den første. 

Superhelten - Noen ganger lurer jeg virkelig på hva jeg brukte tiden på før. Sånn helt seriøst! Med ekstremt lite søvn innabors kan jeg løpe rundt fra morgen til kveld og få gjort både det ene og det andre. Gjerne flere ting samtidig! Men når jeg på slutten av dagen synker ned i sofaen, full i skitne flekker, med bustete hår og trøtte øyne så klarer jeg ikke å ramse opp hva jeg har gjort. Når du har fått to timer på øyet og gjør mer på ti minutter enn hva andre gjør på en hel dag, og så kommer de til deg og klager over at de er slitne. Ha-ha....



10 minutters ferie - Det er ikke mye alenetid å få som småbarnsmor, til og med i dusjen eller på do er gjerne den lille med. En handletur på butikken føles som en shoppingtur til New York og en 15 minutters dusj alene er det samme som en langweekend på spa. Med alentiden følger seperasjonsangsten. Når jeg er borte fra Linéa lengter jeg etter henne hele tiden, og maser ihjel på den hun er med om å få oppdateringer på snapchat. Armene føles så uvanlig lette og tomme, og jeg vil holde i noe eller trille på ett eller annet. Det kribler bokstavelig talt i hendene. 

Rare sovestillinger - Med en liten varm kropp inntil deg ender du opp med å sove i de rareste stillinger. Skal Linéa sove sammen med meg så ligger hun helt oppe i halsgropen min, helst imens hun har et godt tak i håret mitt og føttene boret inn i magen min. I løpet av natten blir jeg utallige ganger kløpet i armen, sparket i magen, klort i ansiktet og fått revet ut nakkehårene. Man lærer seg til å sove med en arm i en rar vinkel, med føttene rett ned istedenfor den vanlige fosterstillingen, med dynen over halve kroppen og uten å røre en eneste muskel i frykt for å vekke dovendyret. Alt for at det lille gullet skal sove godt og uforstyrret! 

Sist i rekken - Som mamma vil du alltid komme sist i rekken, bokstavelig talt. Det er du som skal holde kontroll på alt og få flokken ut av huset. Jeg begynner gjerne to timer før med forberedelser til vi skal ut av døren, fordi jeg vet at det fort dukker opp uventede hendelser. En million ting skal pakkes, dobbelsjekkes og trippelsjekkes. Jeg skal sørge for at både mann og barn har med seg alt som trengs, og litt til. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg klarte å komme for sent til ting når jeg bare hadde meg selv å tenke på. Når alle har kommet ut av døren og er klare for å dra, oppdager jeg at jeg fortsatt går i kosebuksen med gulpeflekk på, håret er i en dott fordi jeg rakk ikke noe annet og kun et øye har fått mascara på seg. 

Viktige, små milepæler - Jeg kommer aldri til å slutte å bli fascinert av det å se et annet menneske utvikle seg, det et utrolig interessant og spennende. Det var noe jeg aldri skjønte før jeg ble mamma selv. Noe så lite som at jeg kunne kjenne Linéa sin første tann ble jeg helt i ekstase over. Jeg vekket Sindre og hoppet opp i sengen med Linéa på armen: "Kjenn! Kjenn! Hun har fått en tann!" De små tingene, som egentlig er helt vanlig, føles så utrolig spesielle. Som om din unge er den eneste som får melketenner! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barnesanger og barnefilmer - Jeg hadde virkelig glemt hvor kjekke alle barnefilmene og sangene er. Nå gleder jeg meg til vi skal se alle Disney klassikerne sammen, og jeg tar meg selv i å gå rundt og nynne på barnesanger selv om Linéa ikke er der. De er overraskende fengende!

Babyspam - Både lageret på mobilen og iCloud er fullt opp for lenge siden med bilder av lille. Det er bare umulig å ikke ta bilder og filme absolutt alt, vi synes jo de er så søte hele tiden. Og aller helst vil vi jo vise dem frem til hele verden fordi vi der så stolte, det er så utrolig stas! Litt sånn som Simba på løveklippen i Løvenes Konge ;-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gråter av alt - Jeg har alltid vært en følsom person, men etter at jeg ble mamma føles det som om tårekanalene sitter utenpå kroppen, og det skal ingenting til for å få dem til å renne. En koselig reklame, en fin audition på idol, en unge med en sjelden sykdom, en klem fra et bløtt barnekinn - alt gjør meg blank i øynene! Jeg er virkelig helt håpløs noen ganger. 

Setter mer pris på min egen mamma - Etter at jeg ble mamma selv så setter jeg enda mer pris på min egen mor, og føler meg faktisk enda nærmere henne enn før. Nå skjønner jeg bedre hva mamma har gjort for meg, og alle følelsene hun har gått gjennom. Jeg kan relatere mer. Det er ganske fint, egentlig. 



Noen som kjenner seg igjen? Klikk liker for en del 2 ♥

 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg 

Hvem skal få skylden?

 • 01.03.2016 - 14:48

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du bor i et trygt og godt hjem med masse mat og flere leker enn du trenger. Du har både en og to dobbelhaker, imens på andre barn kan du se ribbeina stikke ut gjennom huden. En av lekene dine er en dukke, fordi det er pedagogisk riktig at du skal lære å ha omsorg gjennom å leke med den. Noen barn får ikke nok omsorg for seg selv engang. I en alder av åtte måneder har du både Levis bukse og Gant jakke, mens andre tar til takke med en plastikkpose som fotballdrakt. Du får være barn lenge, og nyte alle stadiene av oppveksten din. Før du har vært på ditt første skoleball, så har en annen jente på din alder giftet seg. Når du sitter på drømmeskolen din og noterer på en splitter ny MacBook Pro, så sitter noen i et mørkt og trangt klasserom hvor de er fire stykker om å dele både pult og bok. Og det er dem som i det hele tatt har mulighet til å gå på skolen. Rundt den tiden du begynner å vurdere silikon, restylane, og rompeforstørring så har andre blitt lemlestet for både armer og bein. 

Så hva er forskjellen på deg og alle barna vi ser på nyhetene? Barna i de vonde, hjerteskjærende historiene som vi scroller forbi når vi ligger med iPhonene våre i sengen om morningen på vår daglige "oppdateringsrunde". Dem som vi egentlig later som ikke er virkelige, fordi det er for vanskelig å forstå at dette er ekte. Det er så langt fra vår virkelighet som det går an å komme. Men den eneste forskjellen på deg og dem er at du vant gullbilletten i lotteriet. Du ble født i Norge, verdens beste land. Det er forskjellen, ingenting mer. 

Du vokser opp i et land hvor "perfeksjonsjaget" er vårt største problem. Det gir både psykiske og fysiske plager. Det er en sykdom som har rammet hele landet, og vi er på jakt etter smittebæreren. Vi trenger noen å skylde på, fordi vi tror at det vil fikse problemet. Enten det er bloggere, foreldre, Kardashian-søstrene eller instagramfiltre. Noen må være syndebukken. Før vi innser at det er vi selv som smitter hverandre, så vil dette aldri gå bort. 

Jeg vet at jeg har en tøff jobb foran meg som mamma. Det må være utrolig krevende å oppdra noen i dette samfunnet. Som en ung mamma og lektor student kjenner jeg definitivt på presset. Jeg føler at jeg blir litt delt mellom to verdener. Jeg trodde det var tøft å være en ung jente som prøvde å passe inn over alt, men for å være ærlig er det mye tøffere etter at jeg ble mamma. Det er en helt ny type press, som jeg ble overrasket over var så stort. Vi skal ha Emmaljunga vogner, lage babymat fra bunnen av og ha flate mager fire dager etter fødselen. Vi skal gå på aktiviteter, oppdra pedagogisk riktig, gå søndagsturer i fjellet, melde oss inn i FAU og trene. Prestere bra på jobb/skole, ha et strøkent hjem og lage skikkelige middager hver dag. Vi skal ha stort hus, fine biler og hytte både på fjellet og på sørlandet. Vi skal utvikle oss som individer og gå gjennom en selvrealisering. Og alt dette skal det legges ut skrøytebilder av på instagram. Du trodde kanskje at det var tungt å være en ungdom som skal prestere på skolen, i det sosiale og på fotballen? Det er ingenting i forhold til hva du har i vente. Det blir høyere krav, flere arenaer å forholde seg til og et mye større ansvar. 

Ikke bare har vi oss selv å tenke på og presset i forhold til det, men vi kjenner også på et press om at barna skal ha det best mulig. Og at mammapolitiet ikke får en grunn til å komme frem med pekefingeren. For hva om lillebror dukker opp i barnehagen i storesøster sin rosa dress? Eller at du gir etter for hylingen på butikken og gir ham den Kaptein Sabeltann isen han så gjerne ville ha? Når barna går i 4.klasse må vi gi dem Parajumper og Hunter støvler til jul. For hva om vi lar være å gi dem noe som gjør at de blir utestengt og mobbet? Vi betaler gledelig årsavgiften på både ridning, turn og fotball hvis det gjør at barnet vårt er glad og fornøyd. Deres lykke reflekterer hvor god jobb vi gjør. Så vær så snill og ikke skyld alt presset på oss. Det er ekstremt vanskelig å vite hvordan du skal løse alt dette på best mulig måte. Vi er bare mennesker vi også, og jeg tror jeg snakker for alle foreldre når jeg sier: Vi gjør så godt vi kan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det jeg egentlig sier er at det ikke blir lettere eller mindre press med årene, heller det motsatte. Slutt med å prøve å finne den skyldige, og innse hvor utrolig godt du egentlig har det. Jeg sier ikke at du skal gå rundt og ha dårlig samvittighet fordi du bor i Norge, men av og til trenger vi å få litt perspektiv. Jeg kjenner at mammahjertet gråter når jeg ser noen av nyhetssendingene. Det kunne like gjerne vært oss, og vi må skjønne hvor ufattelig heldige vi er. De følelsene som perfeksjonsjaget gir oss er heller ikke til å spøke med, så jeg undervurderer det så absolutt ikke. Men jeg sier at vi er for opphengt i å finne ut hvem vi skal skylde på, for det synes jeg burde være ganske åpenbart etter hvert: Det er oss selv. 

Det er vi som skaper presset, og det er vi som må gjøre noe med det. Tenk at vi faktisk har den makten og muligheten! Det gjelder bare å finne ut på hvilken måte du kan og vil gjøre noe med det. Innse at det er ditt ansvar like mye som alle andre sitt. Lærerne kan senke kravene, Kardashian søstrene kan slutte med leppeinjenksjoner, det kan bli forbudt å skrive om operasjoner på blogger og det kan komme en lov om at alle instagrambilder må merkes med hva som er redigert. Jeg tror likevel ikke at alt presset kommer til å forsvinne. Når alt kommer til alt så er det du som må gjøre jobben selv. 

Akkurat som jeg vil lære min datter å sette skikkelig pris på et varmt hjem, et trygt nabolag, skolegang, et dyktig helsevesen, rene klær og morsomme leker. Og det viktigste av alt: At hun har mange rundt seg som er glad i henne og bare vil hun vel. For det er ikke en selvfølge for alle. Jeg skal gjøre det jeg kan for å videreføre gode verdier og et sunt perspektiv til henne. Slik som alle foreldre gjør. Men jeg vil også gjøre henne bevisst på at hun har en viktig jobb foran seg, et ansvar som bare er hennes. Som alle andre mødre vil jeg være der og holde henne i hånden, men det kommer til et punkt der det ikke er nok lenger.

Og da er alt opp til henne. Slik som jeg er nødt til å gjøre jobben for meg selv, og du er nødt til å jobben for deg selv. For den makten har vi. 

LES OGSÅ: Har jeg ødelagt livet mitt? og "Mamma, hvorfor ligner jeg ikke på deg?"

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #helse #aktuelt #samfunn

 

 

Veronica Reime

Hei og velkommen til mitt lille fristed! Jeg er en jente på 21 år fra Stavanger. Her deler jeg hverdagsglimt, tanker og følelser helt uten filter om hvordan det er å være en ung, nybakt mamma og lektorstudent. Følg meg gjerne videre!

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no