Veronica Reime

Toårsfotografering

 • 15.06.2017 - 20:56

Vi er så utrolig heldige med at fadderen til Linéa er utdannet fotograf, og har tatt både gravidbilder, nyfødtbilder, ettårsbilder, og nå toårsbilder for oss. Vi hadde en herlig ettermiddag sammen hvor vi koste oss ute, og Camilla sørget for å få knipset mange nydelige bilder av lille gull. Jeg setter så pris på å få slike bilder av alle milepælene, som virkelig kaprer Linéa sitt vesen og slik hun er akkurat nå. Det er noe jeg verdsetter så høyt. Vi knipset et par bilder av Linéa og meg sammen også (blant annet bildet jeg bruker som header), og jeg håper Linéa setter like mye pris på det i fremtiden som meg. Under ser dere i hvert fall resultatet av bildene av Linéa ♥

 


 

 
 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

 

Instagram: @veronicareime

Snapchat: veronicacr

#mamma #mammablogg #baby #barn #hverdag #familieogbarn #foreldre

Kjære toåringen vår

 • 13.06.2017 - 21:59

 

Jeg blir alltid litt full av følelser på dager som dette. Det er litt vanskelig å tro at jeg har vært så heldig å ha deg i livet mitt i to år allerede, samtidig som det er litt rart å tenke på at det har vært et liv før deg også. Jeg husker enda helt tydelig dagen du bestemte deg for å møte oss, og minnet om første gangen jeg så deg er fortsatt helt klart. De store, mørkeblå øynene dine. Jeg syntes du var det vakreste jeg noen gang hadde sett, og det synes jeg fortsatt. Fordi du er den du er.

Den tiden du er født på er alltid utrolig fin. Skolen har akkurat sluttet, men de fleste har ikke dratt på ferie enda, så vi har mange rundt oss å nyte sommerdagene med. Peonene blomstrer, norske jordbær er kommet i butikkene, vi kan gå med bare knær, Nordsjørittet blåses i gang, og nye epiosder av Orange Is the New Black kommer ut (hehe). Det er bare en tid på året hvor roen senker seg, og ting faller på plass. Og det var den perfekte tiden for at du skulle komme til verden. 

På to år har du vokst opp til å bli en jente med en sterk personlighet, som vet akkurat hva hun vil. Du er en smart, nysgjerrig, utforskende, omsorgsfull, blid, tøysete, veslevoksen, utadvendt og sosial jente som sjarmerer alle du møter. En skikkelig hjertesmelter er du, og pappaen din og jeg er så ufattelig stolte av deg. 

Å våkne opp med deg hver dag hvor du synger "blomster små, gule, blå", og spør om jeg har sovet godt, er den beste måten å starte dagen på. Vi hører alltid på Kardemommeby i bilen på vei til barnehage og skole, og vi synger begge i kor. Du er alltid like overlykkelig hver gang jeg henter deg i barnehagen, og det er et øyeblikk jeg ser frem til hver eneste dag. Hver dag med deg er et eventyr. Du elsker å synge og snakke i vei, og samtalene med deg er noe jeg verdsetter veldig høyt. Du liker godt å kose deg med bøker, puslespill, maling, dukker og bondegården din, men du er også veldig glad i å være ute og utforske, dra på turer enten i bæremeisen eller pulken, hoppe i sølepytter, plukke blomster, svømme i basseng og ri på Eloma (som du selv mener er bare din). 

På dine to år har du blitt en veldig verdensvant liten jente som har reist mange steder, og du er en fryd å ha med på tur. Vi får ofte spørsmålet fra fremmede "om du alltid er så blid?!", og ja det er du. Du er utrolig sjeldent sutrete, og er det noe som du ikke synes er greit er du flink til å sette ord på hva du føler og hva som ikke er helt greit. 

Du elsker å lære, og har en fascinasjon av verden rundt deg som jeg føler meg veldig heldig for å ta del i. Jeg er så takknemlig for alle opplevelsene jeg får dele med deg. Å se verden gjennom dine øyne lærer meg så masse. Du utforsker og oppdager, og det er ikke mye som går forbi dine skarpe øyne.

Selv om jeg er stolt over dine mange imponerende evner, så er det aller viktigste godheten og omsorgen du viser for alt og alle rundt deg. Enten det er en snegle, en stein, hunden vår, dukken din, venner, familie eller oss foreldre. Du viser en overveldende kjærlighet mot hvert et vesen du møter på. I barnehagen er du den første som kommer løpende om noen faller og slår seg, og vi har fått høre at du leker litt politi, hvor du er kjapp til å si "ikkje slå" eller "ikkje dytta" om noen gjør det. Rettferdighetssansen og godheten din kommer til å gi deg mye bra her i livet. Og vi kommer alltid til å være her for deg. Utrolig glad i deg gullskatten vår! Og gratulerer med dagen, igjen ♥

 

- Et lite tilbakeblikk -


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

Instagram: @veronicareime

Snapchat: veronicacr

#mamma #mammablogg #baby #barn #hverdag #familieogbarn #foreldre

 

Tenk om alle var sånn!

 • 19.08.2016 - 21:07
 
Jeg må bare dele denne søte videoen med dere som jeg la ut på instagram i går. Hun er så herlig! Hun elsker musikk, og begynner alltid å danse når vi setter det på. Og for en stund siden begynte hun å snurre rundt i ring også. Det er så utrolig herlig å se hvor glad og lykkelig hun blir bare av å danse rundt i ring, bli litt svimmel og falle i på rompa før hun reiser seg igjen. Tenk om vi alle var sånn! Det hadde vært fint det ♥ Ønsker dere å se flere videoer kan dere følge meg på Instagram HER eller abonnere på YouTube-kanalen min HER. 
 
God kveld mine skjønne! Håper dere har fått en god start på helgen og sitter nå avslappet i sofaen eller er ute på noe gøy. Hva enn dere måtte foretrekke! Bare husk å gjøre det som passer best for akkurat deg. Sindre slutter straks på jobb så jeg skal begynne på en sen middag slik at den er klar når han kommer inn dørene. Da blir han nok glad! Jeg og Linéa har hatt en veldig fin dag etter at hun kom hjem fra barnehagen. Vi koste oss i hagen hvor hun fikk bade i baljen sin, og etterpå trillet vi til Kvadrat for å møte Silje. Vi skulle handle en gave til bursdagen i morgen. Før kunne Linéa sitte i vognen sin leenge om vi var på kjøpesenteret og bare kikket rundt seg, mens nå blir hun litt mer ivrig etter å få komme utav og gå selv etter en stund. Hun løp rundt i butikken og gjemte seg inni klesstativ. Det syntes hun selvfølgelig selv var hysterisk morsomt, og når jeg prøvde å ta henne ut av kaoset av klær så tok hun det bare som at vi lekte "fange-leken". Ingenting av hva jeg har med av leker er interessant nok til at hun ville sitte oppi vognen sin igjen, så hun fikk seg en nøkkelring med tre små dusker på. Da gikk det fint! Jeg vet ikke hvordan dere tenker rundt dette med bestikkelser, men jeg er ikke så streng på det. Jeg vil jo at hun skal synes det er kjekt og stas å få være med i butikkene, så om jeg må kjøpe en nøkkelring til 15 kr på salg så synes jeg det er helt greit. Jeg har aldri forstått dem som skal pine ungene sine gjennom en tre timers handletur og såå kan de få velge seg en liten ting. Men det er sikkert fordi jeg er vandt til at når jeg selv var liten så fikk jeg alltid en liten ting (typisk en sprettball for eksempel) i begynnelsen av handlingen, og så koste jeg meg med den og var med på alt. Men alle har sine metoder, og må velge det som fungerer best på sin unge. 
 
Ha en fin fredagskveld dere, så skrives vi mer i morgen! ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Linéa Olivia sitt antrekk 06.08

 • 09.08.2016 - 17:28

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kjole: Absorba (Capone Kids)

Lue: Huttelihut (Capone Kids)

Strømpebukse: Sørbø Barn 

Sko: Superfit (Skoringen) 

Veske: Vesla & Broremann

Nå var det lenge siden jeg har vist der ett av mini sine antrekk, så da vi var ute og gikk tur med hunden her om dagen benyttet jeg sjansen til å knipse et par bilder. Jeg liker høstklær best både for liten og for stor, så jeg er litt glad for at det har blitt litt kaldere ute og vi kan ta frem et par høstplagg. Linéa hadde samme lue i fjor bare i hvit, og den var så nusselig at vi måtte gå til innkjøp av den i år også. Det er rart det der hvordan du plutselig synes det er mye kjekkere å handle til de små, enn deg selv!

Jeg vurderer å lage et innlegg med mine favorittbutikker for de små, er det noe dere er interessert i? Gi en lyd i kommentarfeltet eller trykk på liker knappen ♥

Hei forresten! Dag to i barnehagen gikk like fint som dag en, og det er så godt å se hvor trygg og aktiv Linéa er. Vi er så stolte! I dag var de ute og lekte en stund i regnet, men ifølge de ansatte pleier de å være enda mye mer ute ettersom fokuset deres er friluftsliv. Det var også varm lunsj i dag, og de fikk deilig fiskesuppe å spise. I dag skulle de voksne trekke seg enda mer unna, og vi satt oss i et annet rom, imens barna koste seg på avdelingen sin. Da vi kom tilbake fikk jeg høre at Linéa hadde lekt masse og vært blid hele tiden, og at hun var en selvstendig liten frøken. Gode jenta vår! Beklager at det blir mye barnehagesnakk om dagen, men det er bare en så stor milepæl at det er litt umulig å ikke snakke om det. Jeg regner med at det er flere som kan kjenne seg igjen? Ingenting gleder et mammahjerte mer enn at de små glir godt inn i barnehagen og trives. Uansett! Nå har Sindre kommet hjem fra jobb, og vi skal ut på noen ærend. Titt gjerne innom litt senere, da kommer mitt bidrag til momchallenge som arrangeres av momscollective Vi snakkes om litt!

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #baby #barn #foreldre #familie #familieogbarn 

Ettårsbildene

 • 21.07.2016 - 23:19

Her er noen av bildene fra ettårsfotograferingen, var de ikke fine? Jeg er så utrolig fornøyd! Denne nydelige jenta er virkelig min største kjærlighet, og jeg kunne ikke vært mer stolt ♥ Jeg synes det ble veldig bra med en hvit blondekjole, dukkevognen hennes, ballonger og tipi teltet moren til Sindre laget til henne. Enkelt og fint! Bildene ble veldig sommerlige, og Linéa fikk bare kose seg i de fine omgivelsene imens det ble knipset i vei. Bildene ble faktisk tatt i samme park hvor mine ettårsbilder ble tatt, det er litt hyggelig å tenke på! Lille gull er veldig flink og tålmodig, og holdt ut lenge foran kameraet. Alle bildene er tatt av flinkeste fadderen til Linéa Olivia, Camilla. Hun er utrolig flink, og har en så god kjemi med Linéa at det gikk veldig fint å få tatt bildene. Jeg er veldig glad for at vi har bilder som markerer både graviditeten, når hun nettop har blitt født, og nå ett år. Det er noe både vi og Linéa kommer til å sette veldig pris på senere ♥

 

SE OGSÅ: 

GRAVIDBILDENE

NYFØDTBILDENE

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Ettårsfotografering: Behind the scenes

 • 21.07.2016 - 10:33

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen fine ♥ I går hadde vi ettårsfotografering av Linéa Olivia, og resultatet ble såå bra! Det var søskenbarnet mitt, Camilla, som tok bildene, og hun gjør alltid en super jobb. Vi hadde en veldig fin dag i parken hvor vi knipset litt forskjellige bilder, og det ble enda bedre enn hva jeg hadde sett for meg. Jeg hadde med endel forskjellige ting vi kunne bruke, blant annet det nydelige tipi teltet moren til Sindre har laget. Jeg gleder meg masse til å vise dere resultatet, men i mellomtiden kan dere få se et par bilder jeg knipset underveis: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

En stor dag!

 • 12.07.2016 - 10:33

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fredag var en stor dag for oss, og etter hva vi gjorde den dagen har det nye kapittelet som venter oss til høsten føltes veldig mye mer virkelig. Det er snart et helt år siden jeg gikk til skolen som nybakt mamma, full av hormoner og melkespreng. I år har jeg en ettåring i barnehage! Så på fredag var vi og besøkte barnehagen som Linéa skal gå i, og vi er veldig fornøyde. Det er en stor barnehage med et veldig stort uteområde. Hovedfokuset deres er natur og friluftsliv. De hadde en veldig god plan på maten med blant annet varm lunsj, og systemet deres på alt virket egentlig veldig bra. Jeg føler meg trygg på å levere Linéa i en barnehage hvor jeg kan være sikker på at hun blir tatt godt vare på og at jeg blir godt oppdatert på alt som omhandler henne. De ansatte var veldig hyggelige, og vi var der i et par timer slik at hun fikk utforske litt og bli kjent med området, og leke litt med noen av barna der. Det virker som hun er veldig klar for dette, og jeg tror det kommer til å bli bra for henne. Hun er veldig sosial, nysgjerrig og aktiv! Hun gled rett inn i barnehagen og storkoste seg de timene vi var der. Jeg gruer meg fortsatt til å levere henne fra meg, men jeg føler meg litt tryggere på det nå. Det blir et nytt steg i livet vårt, og jeg gleder meg til å få oppleve denne delen også. Ikke minst skal det bli godt å få gjort mye av leksene før jeg går fra skolen og henter henne i barnehagen, istedenfor å henge over skolebøkene sent på kvelden. Jeg har heldigvis muligheten til å hente henne litt tidligere enn hva jeg hadde gjort om jeg jobbet til fire hver dag! Dette blir bra, selv om mammahjertet kommer til å lengte seg ihjel 

1-årsdag: detaljer

 • 20.06.2016 - 15:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enda et vellykket bursdagsselskap! Det føles litt som vi feirer Linéa i en hel måned, men jeg klager så absolutt ikke. Å ha stor familie er fantastisk! Og så blir man jo bare ett år én gang i livet, tross alt. Denne gangen var det her hjemme vi hadde det, og jeg koste meg med å pynte og ordne i stand. Det var en perfekt tid å ha det på, hvor flere som har bodd borte en stund nå var kommet hjem. Blant annet fadderen til Linéa som har kommet hjem fra Politihøgskolen i Oslo. Det var veldig godt å se alle sammen igjen! Vi koste oss med mat og kaker, leking i hagen og med å bare oppdatere hverandre. Linéa fikk mange fine gaver, og trivdes godt med å være midtpunktet igjen. Hun labbet avgårde med dukkevognen sin, og et stort glis om munnen. Og trengte hun en time-out, tok hun seg bare en liten hvil på gulvet, haha!  

Når dere leser dette er vi på flyet og skal snart lande, så jeg oppdaterer dere igjen senere når vi har kommet frem. I mellomtiden kan dere følge oss på snap: veronicacr ♥

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

 

 

En vellykket bursdag

 • 14.06.2016 - 10:50

God morgen ♥ Gårsdagen ble så bra, og lille gull koste seg fra morgen til hun sovnet med et smil om kvelden. Vi startet dagen med bursdagssang og frokost, og deretter gaveåpning. Det kjekkeste var selvfølgelig eskene og papiret! Hun fikk veldig mye fint, og vi koste oss masse med å leke med de nye lekene. En av gavene fra meg og Sindre var et sett med spade, rake, bøtte, vannkanne og former som du kan ha i sandkassen, så det måtte selvfølgelig prøves ut med én gang. Sindre var på jobb 8-4, og jeg planla egentlig ikke så veldig mye for dagen hennes ettersom jeg ville det skulle være en fin dag der alt skjedde på hennes premisser. Vi koste oss i finværet, og fikk besøk av både den ene og den andre som var innom med gaver. Veldig hyggelig! Det er ingen tvil om at hun i hvert fall får nok oppmerksomhet og kjærlighet 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her har hun på seg min gamle kjole fra Paris Så koselig å bruke noe som en selv har hatt!

Jeg tok et par bilder av noen av gavene som lå fremme, bare for å vise dere litt av hva hun har fått. Hun har fått så mye fint, og vi er så utrolig takknemlige for alle som skjemmer bort den lille prinsessen vår. Hun mangler ikke en eneste ting i hvert fall! Av oss fikk hun barnehagesekk, badedrakt, smykkeskrin med musikk, sandkassesett, tegnestifter og puslespill med lyd. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som har denne boken og synes at den fungerer? Veldig spent på å lese den når hun blir litt større!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For noen venninner jeg har! Klærne til venstre er fra Silje, Marit, Anette og June (studiegruppen min), de i midten har flinkeste Ingrid strikket og settet til høyre er fra Bettina ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå gjenstår det bare å planlegge, handle inn og ordne i stand til stort bursdagsselskap på søndag. Gleder meg! 

Ha en fin tirsdag så lenge, så skrives vi mer senere! Da deler jeg blant annet bilder fra helgen vår med dere ♥ Klem
 


 

Gratulerer med 1-årsdagen, Linéa Olivia

 • 13.06.2016 - 21:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hipp hurra for verdens fineste, snilleste, skjønneste og mest godhjertede 1-åring i dag! Gratulerer så mye med dagen din, lille skatt ♥ 

Jeg lå våken en god stund i natt, enda mer spent nå enn for mine egne bursdager. Dagen din får meg til å mimre tilbake til denne tiden for ett år siden. Termindatoen var spådd til 15. juni, men da jeg satt i hagen og solte meg 12. juni kom pappaen din hjem fra sin aller siste eksamen og hvisket til magen min: "Nå må du bare komme, lille venn". Og det gjorde du! Jeg kommer aldri til å glemme tiden fra da vannet gikk, til jeg holdt deg i armene mine for aller første gang tidlig om morgenen 13. juni, og selvfølgelig tiden etter. Det var en helt magisk boble å være i, og jeg tar meg selv i å lengte litt tilbake noen ganger. 

Det første jeg tenkte når jeg så deg var at du var det nydeligste jeg noen gang hadde sett. Øynene dine var så store og fine. Jeg klarte ikke å få deg fort nok i armene mine, og etter det var jeg forelsket. Jeg visste at jeg alltid ville være ved din side. Du er det kjæreste jeg har. 

Helt fra du lå i magen min har vi hatt en veldig fin og helt spesiell reise sammen. Du har endret livet mitt totalt, og alt til det bedre. Jeg kunne aldri tenke meg et liv uten deg, du er det aller viktigste for meg. Du utfordrer meg og setter meg på prøve, får meg til å utvikle meg enda mer som person og mamma gjennom alle de tusen oppgavene som følger med å få en liten baby. Jeg føler at jeg har vokst sammen med deg, og blitt en enda bedre versjon av meg selv. Jeg skjønner nå at den gangen jeg satt på Gardemoen på vei hjem fra Paris med en positiv graviditetstest i hånden ante jeg virkelig ingenting om hvilken lykke og kjærlighet jeg hadde i vente. Det er en av de tingene man bare må oppleve selv for å kunne forstå. 

Du har bare vært i livene våre i ett år, men du har allerede rukket å sette dype spor i hjertene våre. Det er en ære å få se deg vokse og utvikle deg hver eneste dag, og jeg gleder meg bare til alt som skal komme. Du er en så aktiv, nysgjerrig, lærevillig, snill og god liten jente som imponerer oss hele tiden. Du har vært tidlig ute med alt fra dag én, og det er veldig kjekt å se den stor mestringsfølelsen du får når du klarer nye ting. Du har en fantastisk motorikk og er utrolig flink til å kommunisere. Vi er så uendelig stolte av deg. Du er et lite menneske med en stor personlighet. Vi blir bare mer og mer glad i deg for hver eneste dag som går! 

Dette året har virkelig gått fort, men samtidig føler jeg at vi har fått utrolig mye utav hver eneste dag sammen. Jeg er så takknemlig for den tiden jeg har fått sammen med deg, og jeg gleder meg til alt som kommer. Vi har fått oppleve så mye sammen allerede både av hverdagslige ting, aktiviteter og reiser. Livet er så mye bedre og innholdsrikt med deg i det. Hver eneste opplevelse blir kjekkere når jeg får dele den med deg og se din reaksjon. 

Til tider kan du være et lite bøllefrø og finner på alle mulige rampestreker som å tømme ut kurvene med alle de brettede klærne, slikke på duftlysene og spise hundemat. Med et røveraktig smil sjarmerer du oss alle i senk, og det er nesten skremmende hvor svake vi er for deg. Du er en storsjarmør og en hjerteknuser. Du elsker å være sosial og vise deg frem, og du sprer mye glede til alle rundt deg. Til høsten blir du barnehagejente, og der tror jeg du vil trives veldig godt sammen med mange andre barn. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den godheten, tryggheten og lykken du utstråler i en alder av bare ett år er helt utrolig. En liten jente med et stort hjerte. Det skal ingenting for å gjøre deg glad, og du er en engel å ha med å gjøre. Jeg føler meg som verdens heldigste som får være mammaen din. Du fortjener kun det beste her i verden, og jeg og pappaen din kommer alltid til å være her for deg og gjøre alt for at du skal være lykkelig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hjertet mitt brenner for deg hver eneste dag, men på dager som dette kjenner jeg det ekstra godt. Jeg vil så inderlig gi deg den aller beste dagen du kan få, det fortjener du. Du skjønner ikke så mye av at det er bursdagen din, men jeg tror at du vil like å få rive papir av alle gavene, leke med esker og nye leker, spise kake og få masse oppmerksomhet og kjærlighet fra familien din. Jeg og pappaen din skal i hvert fall gjøre alt vi kan for at den første bursdagen din skal bli den beste du kan få. Den første av mange fine bursdager! Jeg håper du føler deg trygg, elsket og lykkelig i dag, og alle andre dager. Vi elsker deg mest av alt på jord, lille venn. Mer enn noen ord kan beskrive ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper du har hatt en fantastisk fin dag, solstråla vår! Det fortjener du ♥

 

LES OGSÅ:

Venter en liten prinsesse

Velkommen til verden, lille venn

Da Linéa Olivia kom til verden 

Linéa Olivia 9 måneder

 • 13.03.2016 - 15:09

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gratulerer så mye med ni måneders dagen din, lille venn ♥ Jeg må passe på å kalle deg lille venn så lenge jeg kan, for nå vokser du skremmende fort. Det er mye fart i deg, og du vil opp og frem hele tiden. Reiser deg opp og balanserer bortover langs bordet, eller krabber avgårde i en fart jeg ikke trodde var mulig for en så liten kropp. Og vi er travelt opptatt med å løpe etter deg. Du er nysgjerrig på livet, og det er en ære å få være med deg og utforske verden. Jeg føler at du utvikler deg for hver dag nå, og du imponerer meg stadig. Du er en modig og selvstendig liten jente. Blid som dagen er lang, og smiler konstant et lite røversmil med den ene tannen din. Du er veldig sosial og elsker å prate, noe du gjør hele tiden. Du er heller ikke vanskelig å be når vi vil ha en klem, og du deler ut masse koser og susser til alle rundt deg. Vår lille gledesspreder og klump av kjærlighet, vi er så glad i deg! Og ubeskrivelig stolte 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg 

 

Linéa Olivia 6 måneder

 • 14.12.2015 - 20:45

Jeg kan nesten ikke tro det, et halvt år allerede! Det føles som i går at vi en varm sommerdag dro hjem fra sykehuset med et lite nurk i baksetet. Det var så rart å tenke på at du bare var VÅR, men samtidig føltes det veldig rett. Jeg var så utrolig stolt. Du var så fin og perfekt i det litt for store hentesettet jeg og mormoren din hadde strikket til deg. Det er du fortsatt, helt nydelig perfekt. Og jeg blir bare mer og mer stolt over deg og glad i deg for hver dag som går. Du imponerer meg hele tiden med nye ting. De små øyeblikkene og mestringene blir så store. Det er en ære å få se deg utforske verden, oppdage omgivelsene på ny gjennom dine øyne. Du er en livlig, aktiv, sterk, uredd, blid, sta og sosial liten frøken. Jeg ante ikke at det kunne være så mye personlighet i en så liten skapning. Vi er helt sjanseløse mot deg, lille sjarmtrollet vårt.

Du er tidlig ute med alt, og har det veldig travelt med å komme deg opp og frem. Du vet godt hva du vil! Du liker ikke å ligge nede, og aller helst vil du sitte selv. Det er lenge siden du begynte med å snu deg rundt fra rygg til mage og omvendt, og nå har du til og med begynt med å dra deg fremover og sette deg halvveis opp i krabbestilling. Snart får vi det veldig travelt med å løpe etter deg. På babysvømmingen er du helt rå, og kaster deg ut i nye ting. Vi er stolte uansett hva du gjør, lille stjerna vår.  

Selv om du er en liten tøffing, så er du veldig glad i kosestund i mamma sine armer. Du strekker deg ofte etter meg med et uimotståelig smil, og jeg skulle ønske jeg kunne sitte og holde på deg i timesvis. Et stort smil, hånden din på kinnet mitt og jeg er solgt. I mine øyne er du verdens skjønneste, og jeg kan nesten ikke tro at du er bare vår! Du vokser og vokser, og vi vokser med deg. Du utfordrer oss og lærer oss nye ting hele tiden. Takk for at du er så tålmodig med oss!

Tenk at om et halvt år har vi en ettåring i hus, det føles helt surrealistisk. Jeg er så takknemlig for tiden vi har hatt sammen, og gleder meg bare til å se deg vokse og lære nye sider ved deg. Jeg vet at det kanskje virker tullete å markere en halvt års dag, men jeg klarer ikke å la være. Hver dag med deg er en grunn til å feire! Takk for at jeg får være mammaen din, og takk for at du er du ♥  

Vår store lille kjærlighet  

Savner å være gravid

 • 10.12.2015 - 21:38


 

Utrolig nok savner jeg kulen på magen, det hadde jeg aldri trodd at jeg kom til å gjøre. Jeg føler at jeg ikke satte nok pris på det da jeg gikk gravid. Jeg syntes ikke at jeg var noe særlig fin, men når jeg ser tilbake så synes jeg det er kjempefint med en liten babybump. Det er jo så utrolig koselig å gå og kjenne alle de små sparkene, stryke over magen og snakke til den lille. Det er jo selvfølgelig enda kjekkere når hun har kommet ut, men det er noe helt spesielt ved ventetiden. Det blir lenge til jeg skal gå gravid igjen, så jeg får mimre litt med disse bildene 

Sov søtt lille prinsesse

 • 09.12.2015 - 23:12Mamma elsker deg mer enn alt  

Bildene dere ikke har sett

 • 25.11.2015 - 11:48

Elsker disse bildene! Her er lille gull bare noen dager gammel. Tenk at hun har vært så liten! Bitteliten og skjør med for store klær og et hårbånd som nesten glir av. Det er utrolig å se hvor mye hun har forandret seg, og føler hun ser helt annerledes ut nå enn da. I dag har vi vært og tatt litt nye bilder, og jeg tror de ble veldig bra. Vi får tilgang til dem i helgen, så da gleder jeg meg til å se gjennom og plukke ut de beste. Vi har fortsatt ikke fått hengt opp noe bilder på veggene, men nå skal jeg få hengt opp gravidbildene, nyfødtbildene og nå disse nye som vi tok i dag. Koselig med et litt mer personlig preg 

Nå får jeg vende tilbake til eksamenslesingen! Ha en fin onsdag ♥ 

Lille ballerina

 • 08.11.2015 - 16:12

Nå skal vi straks dra avgårde på besøk, jeg ville bare titte innom og vise dere et par bilder jeg knipset av Linéa Olivia i går når hun hadde pyntet seg til vi skulle ut og spise. Vi feiret lillebroren til Sindre som blir 18 i dag, og hele familien var ute og spiste på Bullock Steak House. Det var helt nydelig mat og god stemning. Nå fortsetter feiringen med enda mer godsaker. Godt det er mandag i morgen! Nyt resten av søndagen deres 


Ballerinadrakt strikket av min gode, flinke venninne Ingrid // Body fra Kappahl // Hårbånd fra prinsesseverden

Babylevis

 • 26.10.2015 - 13:35

Hei mandag - og hei DERE! Etter et par etterlysninger så må jeg bare si at jeg har absolutt ikke sluttet å blogge. Det har bare vært en ekstremt hektisk tid! Selv om jeg ikke har postet noe til dere så har jeg brukt notat appen på mobilen flittig, og har nå fått skrevet over masse innlegg som ligger klart i "utkast". Gled dere til mange kjekke innlegg fremover! 

Siden sist har vi vært på Linéa Olivia sin første utenlandstur hvor vi var i Nederland og besøkte besteforeldrene hennes. Reisen gikk veldig fint, Linéa er en engel å ha med på tur. Da vi landet fikk hun helt latterkrampe, og alle rundt henne begynte også å le fordi det var så komisk. Haha, sjarmtrollet vårt altså! Det var veldig kjekt å være på tur med den lille familien min. Dra bort litt og se nye ting. Vi koste oss masse hele langhelgen. Håper på å få dratt ned en tur i sommer også! Sindre var også en tur på Østlandet, og da hadde jeg med meg Linéa på skolen. Jeg må innrømme at jeg ble litt svett i trøyen i begynnelsen, men så sovnet hun etter hvert og da gikk det veldig fint. Grunnen til at det har vært ekstra travelt den siste tiden er fordi jeg har hatt min første eksamen. Dermed har all tiden hvor Linéa sover blitt brukt til å lese og øve til eksamen. Det har vært hektisk og tungt, men endelig er første av tre unnagjort og jeg kan senke skuldrene litt. 

Høstværet har kommet for fullt til Stavanger og vi koser oss med trilleturer og koselige innekvelder. Ingenting er bedre enn kvalitetstid med mine to favoritter. I går var det skikkelig storm ute, så vi koste oss inne med grøt, bading og lek. Senere var vi på besøk hos foreldrene til Sindre og spiste nydelig mat. En veldig fin avslutning på helgen! I dag er det mandag, noe som betyr mamma og Linéa dag hvor vi har på pysjen litt ekstra lenge og bare slapper av og koser oss vi to. Akkurat nå ligger hun og sover søtt, så jeg benyttet sjansen til å oppdatere dere. Senere er det klart for babysvømming, gleder meg! 

 Du kan også følge oss på instagram (@veronicachr) eller snapchat (veronicacr). 

Gårsdagens antrekk som Linéa Olivia har fått av oldemoren og oldefaren sin 

Levis: Genser og kjole // Newbie: Strømpebukse // Zara: Sko 

 

#mamma #mammablogg #hverdag #høst Linèa Olivia 3 måneder

 • 14.09.2015 - 12:27Det føles som mammahjertet mitt kan sprekke av stolthet og kjærlighet hvert sekund når jeg sitter og skriver dette. For oss som er foreldre så er disse små milepælene så utrolig store. At jeg har kjent deg i tre måneder allerede føles helt uvirkelig, og samtidig føler jeg meg veldig heldig. For hver dag som går så blir jeg mer og mer kjent med deg, og det er en fryd å få være med og se den store utviklingen din fra dag til dag.

Nå ble du tre måneder gammel i går, men alle de tingene som jeg leste vi kan ha i vente i nærmeste fremtid begynte du med for flere uker siden. Vi har hele tiden fått beskjed fra helsesøster og andre som har sett deg at du er så foran din egen alder, og du er en utrolig oppvakt og nysgjerrig jente som er ivrig etter å utforske dine omgivelser. Ettersom du er så tidlig ute med alt, så har vi prøvd å henge med og prøve nye ting med deg slik at du ikke blir understimulert. Jeg plasserte en rangle i hånden din, da du bare var litt over to måneder, og den klarte du å holde på og leke med helt selv. Favorittleken din er en rangle som lager lyd når du rister på den, og som har noen puter du kan tygge på. Den kan du sitte og kose deg med i evigheter. Ettersom vi allerede på 6 ukers kontrollen fikk beskjed om at du hadde styrken til en tre måneder gammel baby, har du lenge kunnet ligge på magen og løfte hodet og brystet imens du støtter deg opp med armene. Du ruller deg også over på ryggen igjen lett som en plett. På babysvømmingen koser du deg ekstra mye, og det er høydepunktet  i uken min å se deg kose deg i vannet. 

Du er nysgjerrig og elsker å kommunisere. Heldigvis fikk vi en tripp trapp stol med babysete til dåpen din slik at du kan sitte litt oppe i høyden og ha full oversikt over alt som skjer rundt deg. Vi leker masse med deg, og du engasjerer deg veldig. Du lytter, følger med med blikket, hermer etter oss, prater og ler høyt. Sang er noe av det du liker best, og sangkortene vi fikk av fadderen din Camilla brukes hver dag. Lille Petter Edderkopp og Vi har ei tulle er favorittene. Som sagt elsker du å kommunisere, og vi kan ligge lenge og ha en samtale. Du prater ivrig i vei, og er alltid blid som en sol. Da ligger vi med ansiktene veldig nære, og du bruker hendene til å kose på ansiktet mitt, håret og klærne. Du hermer gjerne etter lyder og ansiktsuttrykk som vi lager, og ler høyt av den minste lille ting. 

Jeg elsker hverdagen med deg, og alle rutinene vi har dannet oss etter hvert. Blant annet kveldsstellet om kvelden hvor du blir vasket og får på deg pysjamas. Vi leker og prater om dagen vår imens du spreller ivrig med armer og bein på stellebordet. Etterpå får du ligge litt i mamma og pappa sin seng imens du får mat og kos. Tytten og kosekluten må alltid være med, og det er tryggest å ligge helt tett inntil meg og holde i hånden min. Denne kosestunden varmer hjertet mitt, og er en perfekt avslutning på enda en fin dag. 

I mine øyne er du verdens beste jente. Min lille engel som er så utrolig snill og enkel å ha med å gjøre. Gleden du viser bare når jeg kommer inn i rommet gir meg så utrolig mye. Jeg er så heldig som har akkurat deg i livet mitt. Den gleden og kjærligheten du gir meg hver eneste dag er uerstattelig. Jeg gleder meg til hver eneste dag sammen med deg. 

Mamma elsker deg skatt ♥

Tapasbordet

 • 04.09.2015 - 20:06

God fredagskveld mine kjære! Maten er på bordet, Linèa Olivia ligger og koser seg i babygymmen og vi venter på at Norske Talenter skal dukke opp på tv skjermen. Før jeg lukker ned pc skjermen for kvelden tenkte jeg å vise litt flere bilder fra barnedåpen. Har forstått at det er ønsker om at jeg skal dele litt inspirasjon og tips med dere fra dåpen, så det kommer i noen innlegg litt fremover. 

Det fantastiske tapasbordet vi hadde i dåpen fortjente et eget innlegg syntes jeg. Det var moren og bestemoren til Sindre som sto for maten, og det var helt nydelig. De gjorde en helt super jobb, og alle gjestene skrøt maten opp i skyene. Det var så masse forskjellig mat, og alt smakte utrolig godt. Kjenner jeg får vann i munnen bare av å se på bildene. Tapas er jo helt genialt i slike store selskap, da er du garantert at alle finner noe de liker. Det var noe for enhver smak! Vi spiste oss alle mette, og deretter litt til. Jeg advarer mot å se bildene på tom mage! 

- Tapasfest - 

 
 

Håper dere har inntatt sofaen, lagt beina på bordet og er klare for å bare slappe av resten av kvelden ♥ 


 

 VIXEN_NOMINASJON_GIF2

I dag er det din dag

 • 30.08.2015 - 09:43

For rundt 21 år siden var jeg dåpsbarn selv og ble fotografert på akkurat samme sted som på bildene over. I dag er det din store dag, Linèa Olivia. Du vet det ikke selv, men i dag kommer både familie og venner fra fjernt og nært for å feire deg. Jeg har gledet meg veldig til denne dagen, og jeg kjenner at mammahjertet bobler over av stolthet. For det er jeg virkelig! Så stolt over den glade, nydelige, skjønne lille engelen som jeg kan kalle for min datter. I mine øyne er du helt perfekt. Jeg føler meg så utrolig heldig som har deg i livet mitt. 

Jeg har gledet meg til denne dagen helt siden før du ble født. Dåp er en så fin og høytidelig tradisjon synes jeg, og det er så stort å få bære deg frem foran alle og få deg døpt. Når vi hadde dåpssamtale med presten så kjente jeg faktisk tårene presse på når han fortalte om hvordan dåpen skulle foregå. Jeg har alltid vært følsom, men etter du kom har jeg bare blitt enda mer lettrørt. Du bringer frem så mye følelser i meg. Det kommer nok til å renne et par gledestårer i dag også. Jeg har vært så spent, og jeg kjenner tusenvis av sommerfugler i magen. Denne dagen skal bli så fin! Jeg har jobbet hardt for at denne dagen skal bli perfekt helt til punkt og prikke. Vi har også fått god hjelp fra andre fordi vi alle ønsker at denne store dagen skal bli så bra som overhode mulig. Om noen år skal vi sette oss ned og se på bilder og videoer fra dåpsdagen din, og jeg skal fortelle deg om hvor fint det var.

Gratulerer så mye på dåpsdagen din Linèa Olivia Mamma elsker deg!

Det er lov å skryte litt

 • 29.07.2015 - 17:42

Noen ganger føles det som mammahjertet bare kan eksplodere av stolthet. Linèa Olivia er den merkeligste, skjønneste, morsomste og fineste skapningen jeg vet om. Slik føler nok alle mødre det! Hun imponerer meg så mye for hver dag som går, og det er helt merkelig å tenke på at hun bare har vært her i 6 uker og har allerede utviklet seg så mye. Vi var på 6 ukers kontroll på helsestasjonen i dag, og hun ble sjekket både av helsesøster og lege. Hun har lagt godt på seg, et tydelig tegn på at hun har det helt perfekt. De sa også at hun er en usedvanlig kvikk, våken og nysgjerrig baby. Men det har vi jo oppdaget for lenge siden! For noen dager siden begynte hun å snu seg fra mage til rygg helt alene. Det er like morsomt hver gang å se det overraskede uttrykket hennes når hun får det til. På helsestasjonen sa de at hun var like sterk som en 3 mnd gammel baby! Hun smiler og ler mer og mer, og prøver å "snakke" med oss gjennom masse herlige lyder. Hun søker kontakt med øynene og elsker når vi lager grimaser og snakker til henne. Vi pleier jo å bade henne i baljen på stellebordet, men for to dager siden fikk hun være med meg i dusjen, og det elsket hun! Vi må jo øve oss til vi skal på babysvømming ;-)

Hun fikk også sin første vaksine, men det var heldigvis bare en drikkevaksine som ikke smaker noe vondt. Kjenner jeg gruer meg allerede til hun skal begynne å ta sprøyter! Hun fikk litt vondt i magen etterpå så det ble masse kos og omsorg i armene på mamma til hun til slutt sovnet. Sindre er på jobb, og jeg skal benytte sjansen til å jobbe litt med bloggen imens hun sover. Beklager litt mye babysnakk, men det må være lov til å skryte litt en gang i blant!Elsker forresten denne deilige bodyen i merket Lilleba som vi fikk av faren til Sindre. Perfekt til slike "innekos-dager" som dette!

Håper dere har en fin onsdag

 Følg bloggen på facebook ved å klikke HER  ♥ 

Linèa Olivia 1 måned

 • 14.07.2015 - 13:27

På lørdag ble Linèa Olivia akkurat en måned gammel, og jeg kan ikke tro at tiden har gått så fort! Det er så gøy å bli kjent med henne, og jeg lærer noe nytt hver eneste dag. Helt fra begynnelsen har hun vært utrolig kvikk og våken til å være så liten, og mange som har fått sett henne kommenterer det. Hun var tidlig ute med å feste blikket, og hun liker aller helst å bli holdt slik at hun kan se og følge med på alt som skjer rundt henne. En liten nysgjerrigper! Føler hun får mer og mer personlighet, og det er så gøy å bli kjent med henne og oppdage nye sider. Hun er også veldig sterk i nakken, og løfter alltid opp hodet for å se på meg hvis jeg holder henne. Jeg er så imponert og stolt over den tøffe jenta vår. Håndgrepet hennes er også veldig sterkt, og det går hardt utover håret mitt og smykkene mine, haha! Hun har en koseklut med en kanin bamse som henger på som hun har blitt veldig glad i, og når jeg løfter henne ut av sengen om morningen så tviholder hun på den. Fått seg en liten favoritt allerede! Hun hadde tidlig antydning til smil, og nå smiler hun bare mer og mer for hver dag som går. Mammahjertet mitt smelter! Jeg gleder meg til hver dag med det lille gullet vårt, bli mer kjent med henne og bare lære enda mer.  

 

Da Linéa Olivia kom til verden

 • 21.06.2015 - 15:08

To dager før termin bestemte lille seg for at hun ville ut og hilse på oss. Den 12. Juni hadde Sindre sin siste eksamen, og vi hadde krysset fingrene for at hun holdt seg inne til han var ferdig med den. Jeg våknet opp den dagen med en skikkelig følelse av at enten kommer hun i natt, eller så går jeg et par dager over termin. Sindre ble ferdig med eksamen, og vi lå ute i hagen og nøt solen resten av dagen. Det er om å gjøre å samle mest mulig krefter tenkte jeg. Sindre snakket til lille i magen og sa at nå kunne hun bare komme. Han tullet til og med med at om hun ikke kunne komme i natt for han hadde ikke lyst til å gå på jobb kl 8 lørdags morgen. Lydig og snill som hun er, hørte hun på oss.


 

Jeg våknet kl. 03:00 av at jeg måtte på do. Da jeg la meg i sengen etterpå kjentes det ut som det begynte å murre nederst i magen, akkurat som litt sterke mensensmerter. Like etter begynte jeg å lekke litt. Jeg var ikke sikker på om det var fostervann eller ikke, så jeg ga bare beskjed til Sindre om at det var litt vått i sengen og gikk tilbake på do. Der begynte det å lekke enda mer, og jeg skjønte at nå skjedde det. Jeg ropte på Sindre for at han skulle hente truse og bind til meg, men var fortsatt veldig rolig ettersom jeg ikke hadde fått noe rier enda, og ville ikke lage noe oppstyr. Jeg ga beskjed til mamma om at vannet hadde gått, ettersom hun skulle være med på fødselen. Jeg gikk tilbake og pusset tennene, tok på deodorant og begynte å sjekke litt i fødebagen om jeg hadde alt jeg trengte. Smertene i magen begynte å komme litt sterkere, så jeg la meg ned i sofaen og Sindre gjorde seg klar med rieteller appen. Smertene var vonde, men jeg tenkte at det skulle bli mye verre og var redd vi bare ble sendt hjem hvis vi dro til sykehuset. Men da mamma kom så hun på meg at dette kom til å gå fort, og sa at vi burde ringe inn. Sindre ringte fødetelefonen, og vi fikk beskjed om å komme inn med en gang. 

Kjøreturen føltes helt uvirkelig, vi var på vei for å møte jenta vår! Denne dagen hadde vi ventet på så lenge, og plutselig skjedde det. Det var både skummelt og fint på en gang. Det føltes som tiden stod stille på den kjøreturen. Det var lyst ute, men ikke en eneste sjel å se. Det var bare oss og vår lille hemmelighet om at noe stort kanskje kom til å skje veldig snart. Sindre kjørte veldig forsiktig ettersom riene begynte å bli litt sterkere og hadde funnet et skikkelig mønster, og det føltes som det gikk en hel evighet før vi var fremme. Da vi kom frem til sykehuset hjalp mamma meg inn og bort til heisen hvor vi stoppet for å vente på Sindre som var og parkerte. Han slapp bare oss av ved inngangen slik at jeg skulle slippe å gå så langt. Vi gjorde som vi hadde fått beskjed om på omvisningen; tok heisen opp til syvende etasje til fødeloftet og gikk til vaktrommet. Der ble vi møtt av en veldig hyggelig jordmor, og jeg husker at jeg likte henne med en gang. Vi ble tatt inn på et undersøkelsesrom og jeg ble koblet til en ctg-scanner. Vi skulle måle riene i hyppighet og styrke, og sjekke om lille hadde det fint. Riene ble målt til medium sterke rier og kom 4 stk på 10 minutt. Jeg hadde allerede en åpning på 3 cm. Jeg ble både veldig glad, og samtidig litt satt ut. Wow, var vi allerede så godt i gang? Det hadde gått så fort! Nå skjer det virkelig, vi skal få møte jenta vår i dag! Alt var fint med den lille, hun var utrolig klar for å komme ut og møte oss. Målingene ble gjort over 20 minutt, og etterpå fikk jeg klystèr før vi skulle inn på føderommet. Riene begynte å øke i styrke og hyppighet, og jeg skalv over hele kroppen når de nådde den verste toppen. På vei til føderommet måtte jeg på do for å kaste opp. Kroppen hadde begynt å reagere på smertene.

Det er litt vanskelig å huske alle detaljene etter dette, siden det var mye som skjedde på én gang, men skal prøve så godt jeg kan! Jeg fikk lagt meg i sengen, tatt på sykehusskjorten og satt opp håret bort fra ansiktet. Jordmor viste meg hvor lystgassen var og sa at jeg måtte si ifra når jeg ville ha den. Epidural hadde jeg klart sagt ifra om at jeg ikke ønsket. Jeg ville ikke ha lystgass enda, men spurte om å få en kald klut på hodet. Sindre satte seg ved siden av meg og holdt meg i hånden. Det var veldig godt å holde i ham, og høre at han skrøytet masse av meg når jeg pustet meg gjennom riene. Det var utrolig motiverende. Mamma satt ved siden av Sindre igjen, litt bak hodet mitt, og kom med beroligende, gode ord. Jeg lukket øynene og konsentrerte meg om å puste i dype, dype drag. Riene var så sterke og tette at jeg hadde ikke noe særlig pause mellom. Den eneste "pausen" jeg fikk var da riene gjorde litt mindre vondt da bølgen dalte litt nedover før den tok seg opp igjen. Når den verste rietoppen slapp litt taket, sank jeg sammen i sengen. Smertene ble sterkere og mer intense, men overlevbare. Det hadde gått en time siden vi kom til sykehuset, og jordmor sa at hun skulle sjekke åpningen igjen om en halv time. Jeg hadde begynt å kjenne en trang til å presse som bare ble sterkere og sterkere. Jeg tenkte at hvis jeg bare hadde gått fra 3-4 cm nå så kom jeg aldri til å klare å holde igjen helt til jeg var på 10 cm. Jeg sa ifra til jordmor om at jeg kjente en veldig trang til å presse, og heldigvis tok hun meg på alvor og bestemte seg for å sjekke med en gang. Jeg ble nesten litt lettet da hun sa at jeg hadde 7 cm åpning. Da var jeg ikke så langt unna målet alikevel! Å gå fra 3-7 cm på en time er veldig mye, så det var ikke rart at kroppen min hadde begynt å reagere så sterkt. Jeg ble igjen tilbudt lystgass, men ville fortsatt ikke ha. Jeg så for meg hele tiden at det skulle bli mye mye verre, og ville ha litt å gå på. Jeg fikk beskjed om å motstå trangen til å presse litt til, og holdt igjen alt jeg klarte. Hun skulle sjekke åpningen igjen om 20 minutter.


Det var noen lange 20 minutt. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive smerten, men det er som om du bare vil ut av din egen kropp. Det er en helt spesiell form for smerte. Jeg syntes ikke at noe var behagelig lenger. Jeg skiftet side i sengen, og Sindre stakkars måtte flytte stolen frem og tilbake for å sitte ved ansiktet mitt. Jeg klamret meg til hendene hans, for så å bare vikle meg utav dem for jeg klarte ikke å holde i noe. Kluten ble tatt nytt kaldt vann på hele tiden, men snart rev jeg bare den også av. Mens alt dette stod på sjekket jordmor om alt fortsatt var bra med lille, og jeg husker at bare det å ha det lille apparatet på magen var ubehagelig. Sindre fortsatte med å komme med masse støttende ord og oppmuntringer, og jeg prøvde å holde fokuset så godt jeg kunne, men det ble bare mer og mer vanskelig. Jeg ble spurt om lystgass igjen og sa nei, men ombestemte meg igjen litt etterpå. Jeg måtte ta den nå for at det skulle være noe effekt, før jeg skulle begynne å presse. Smertene hadde tatt enda en ny vending, og økte på. Det var vanskelig å kontrollere pusten på egenhånd når det gjorde så vondt, og lystgassen hjalp. Jeg tok dype åndedrag i apparatet, og fikk mer kontroll enn hva jeg hadde hatt uten. Jeg ble heller ikke kvalm av den, slik jeg har hørt mange blir., men det var kanskje fordi jeg ikke brukte den så lenge. Jeg lå fortsatt på siden og holdt Sindre i den ene hånden, og lystgassen i den andre. Alt virket veldig fjernt på dette tidspunktet. 

Det var tid for å sjekke åpningen igjen. Jeg merket jeg kviet meg hver gang hun skulle det, for det var virkelig ubehagelig. Hun ville også kjenne på toppen av rien, og det gjorde grusomt vondt. Jeg klarte ikke å separere smertene lenger, alt var bare vondt. Jeg følte meg svimmel og fjern, men jordmor fanget blikket mitt og fikk meg til å konsentrere meg om det hun sa. Jeg hadde en åpning på 9 cm, men hvis jeg presset forsiktig ved neste rie så kunne hun skyve opp den siste cm. Dette ga meg nytt mot, og jeg følte meg klar for kamp igjen. Dette skulle jeg da klare med glans! Klarte jeg å få opp den siste cm så kunnne jeg snart få lov til å jobbe med å få ut lille. Rien kom og jeg presset forsiktig slik jordmor hadde sagt, livredd for at jeg skulle gjøre det for hardt og ødelegge alt. Jeg hadde nå 10 cm åpning, men måtte fortsatt vente 15 minutt før jeg kunne begynne å presse aktivt. Hodet til lille måtte få bevege seg litt lenger ned i bekkenet først. Jeg fikk lov til å gi etter for pressetrangen, men ikke presse aktivt. Det var veldig godt å slippe å holde igjen, for det er tungt å motstå noe som hele kroppen din forteller at du skal gjøre. Disse 15 minuttene husker jeg veldig lite av. Jeg hadde øynene igjen hele tiden, pustet så godt jeg kunne i lystgassen og hørte Sindre sin stemme i det fjerne. Det var bare utrolig smertefullt. Jeg lot kroppen jobbe så godt jeg kunne med riene. Det føles litt som om du går inn i "kamp modus". Du henter krefter du ikke ante at du hadde i deg. Jordmor begynte å gjøre klart, satte opp sånne jeg kunne ha beina på og viste meg noen håndtak jeg kunne holde i når jeg skulle presse. Jeg sa først at jeg ikke ville ha dem, men hun satte dem opp og forklarte hvordan jeg skulle bruke dem til tross. Jeg fant fort ut at det kom til å hjelpe å bruke dem, så hånden min gled nå ut av Sindre sin. Lystgassen skulle jeg heller ikke bruke lenger. Det var tid for å presse.

Det hadde kommet en til jordmor inn som stod og gjorde klart et bord med noe utstyr. Hun kom og hilste på meg, men jeg husker ikke noe særlig av henne. Nå var det bare å lytte til hva jordmor sa, og følge instruksene så godt jeg kunne. Jeg brukte håndtakene til å dra kraften ut av meg, og presset alt jeg kunne når jordmor ga beskjed. Denne delen er også litt skurrete, men husker jeg hadde øynene igjen og fokuserte tankene mot målet. Dette skulle jeg klare! Jordmor sa når jeg skulle presse og når jeg skulle puste. Haken presset jeg hardt ned mot brystet, og hendene tviholdt på håndtakene. Jeg hadde en helt fantastisk jordmor, hun var virkelig helt perfekt for meg. Hun fortalte hele tiden hva som skjedde og hvorfor, og ga meg gode instrukser. Det jeg husker fra pressingen var hennes stemme som ropte: "Ikke gi deg! Litt til nå, ikke gi deg!"  Det var utrolig motiverende, og hjalp mye. Hun sa at nå kom jeg til å kjenne en veldig sprengende følelse, men at jeg ikke måtte bli redd. Det kom en slags lyd, som om noe åpnet seg litt mer, og jeg husker Sindre gispet. Det var da jeg skjønte at nå fikk jeg se jenta vår øyeblikk. Det ga en stor boost av motivasjon og krefter. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive følelsen, det brenner utrolig mye samtidig som det føles som om noe blir revet ut av deg. Jeg hadde fått ut hodet, og hadde en rie igjen hvor jeg kunne få ut kroppen, før jeg måtte vente på neste. Jeg tenkte at ikke søren om jeg skulle vente noe lenger, så jeg presset alt jeg klarte. Jordmor heiet på meg, og plutselig kjentes det ut som alt inni kroppen min ble dratt ut. Det tok et par sekund før jeg skjønte at hun faktisk var helt ute, og da prøvde jeg febrilsk å heise meg litt opp slik at jeg kunne få se henne. Jeg kunne såvidt skimte den lille kroppen, og alt jeg tenkte var: Gi henne til meg! Jordmødrene tørket henne raskt, og jeg fikk henne på brystet. Jeg fikk et lite glimt av øynene hennes, og jeg syntes hun var så utrolig nydelig. Varm og god lå hun på brystet mitt, og kravlet seg oppover mot halsen min. Det var den skjønneste lille skapningen jeg noen gang hadde sett. Jeg var forvirret, glad, utmattet og sjokkert på èn gang, og tårene begynte å trille. Sindre kysset meg på pannen og sa hvor utrolig flink jeg hadde vært, og mamma ga meg en klem. Sindre klippet navlestrengen, og jeg så vekselsvis på han og lille, helt betatt av hele situasjonen egentlig. Vi lå slik helt tett en god stund, og jeg nøt hvert minutt. Hun var allerede flink til å drikke av meg, og jeg var så stolt av jenta vår.

Jeg ville bare ligge sånn i fred og holde på lille gull, men selv om fødselen var over så var det alikevel en del ting til som skulle skje. Morkaken skulle ut, og jeg måtte sy et par sting ettersom jeg hadde fått et par "skrubbsår" som de kalte det. Det var bare noen overfladiske rifter heldigvis. Hun ble vasket og stelt litt mer, veid og målt, før Sindre fikk holde henne. Jeg blødde i overkant mye, og jordmor kom stadig tilbake for å presse på magen min slik at alt skulle komme ut. Det var helt grusomt vondt, og jeg ville at hun bare skulle la være. Jeg var ferdig med det som var vondt, og ville ikke at noen skulle røre meg mer. Etterpå ville de at jeg skulle ta en dusj og prøve å gå på do. Jeg satt helt slapp på en krakk inni dusjen, mens Sindre spylte over meg. Jeg fikk på en ren skjorte og bind. Å gå på do var helt umulig. Svimmelheten og kvalmen begynte å ta tak i meg, og jeg falt nesten i bakken før jeg kom meg tilbake til sengen. Det var pga jeg hadde mistet så mye blod, og jeg fikk høre etterpå at det var helt i grenseland før jeg skulle fått en blodoverføring. Jeg var utrolig utmattet og sliten, men samtidig veldig våken. Jeg ville ikke sove, jeg ville bare være våken og se på lille jenta vår. Mamma hentet litt mat til meg, og jeg klarte å få i meg litt brød og juice, matlysten var egentlig ikke til stede i det hele tatt. Jordmor kom og sa at hvis jeg ikke fikk til å tisse litt så måtte de sette inn et kateter, så jeg fikk en time på meg før de kom til å gjøre det. Jeg orket virkelig ikke å måtte gjøre enda mer som kom til å gjøre vondt/være ubehagelig, så jeg slukte en hel mugge med vann og klarte å tisse fem minutt før fristen. Nå var jeg helt utmattet og orket ikke å gjøre en eneste bevegelse. Sindre var også utrolig trøtt og sliten, og mamma passet lille mens jeg og han fikk sovet en stund. Det var utrolig godt å ha henne der, og hun var til stor hjelp under hele fødselen og etterpå. Det var ikke ledig rom på barselhotellet før i to tiden, så vi ble liggende på føderommet i noen timer. Mamma gikk etter en stund, og det var bare oss tre igjen på rommet. Jeg vekslet litt mellom å sove og å beundre den lille skapningen som nå lå og sov søtt i sengen sin.

Det er litt vanskelig å gjenfortelle noe som er så vanskelig å beskrive. Jeg hadde en veldig hard og intens fødsel, og alt skjedde veldig på en gang. Vannet gikk 03:15 ca, og hun var ute 06:45. Jeg er utrolig glad for den flinke jordmoren jeg hadde, og den fantastiske støtten jeg fikk fra mamma og Sindre. Jeg kunne ikke vært i tryggere hender. Fødselen er noe jeg er utrolig stolt av, og jeg sitter igjen med en stor mestringsfølelse. Jordmor sa etterpå at jeg hadde vært utrolig flink til å samarbeide, og hun takket for å få ha vært med på en så fantastisk fødsel. Jeg hadde gjort akkurat slik jeg skulle, og vi var et bra team. Jeg hadde en trykketid på 20 minutt før hun var ute, noe jeg fikk høre var veldig uvanlig til å være førstegangsfødende. Det krever ikke bare kraftige pressrier, men også at du er sterk i kroppen og klarer å presse riktig med en gang. Hun sa det var utrolig imponerende at jeg hadde klart det. Sindre forteller meg hver dag hvor stolt og imponert han er over meg og hvordan jeg taklet alt på. Jeg føler meg sterk på en helt ny måte.
 

Det føles helt uvirkelig å tenke på at det allerede er en uke siden lille jenta vår ble født. Disse dagene etterpå har fløyet forbi, og det har vært en helt fantastisk begynnelse på et nytt kapittel i livet vårt. Jeg gleder meg til hver eneste dag med den nye, lille familien min ♥Velkommen til verden, lille venn

 • 14.06.2015 - 16:38

Et par mørkeblå øyne stirrer nysgjerrig opp på meg, og fra munnen kommer noen uskyldige koselyder. Armene og føttene vifter ukontrollert, og de bittesmå tærne spriker. Jeg stryker hånden over den lille kroppen og smiler. Hjertet mitt banker for denne lille skapningen.

Lille Linèa Olivia kom til verden 13. juni kl 06:45, og vi er så utrolig stolte over den lille skatten vår! Både jeg og Sindre var ferdig med alt av eksamener, så jeg sa til henne at hun bare kunne komme, og da ville hun ikke vente et sekund lenger! Det er en helt fantastisk ny tilværelse. Jeg er nyforelsket i den lille familien min, både Sindre og lille gull. Vi koser oss så mye sammen, og jeg vil nesten ikke sove fordi jeg vil tilbringe hvert minutt med å se på lille jenta vår. Er det mulig å lengte etter noen som ligger rett ved siden av deg og sover? 
Veronica Reime

Hei og velkommen til mitt lille fristed! Jeg er en jente på 21 år fra Stavanger. Her deler jeg hverdagsglimt, tanker og følelser helt uten filter om hvordan det er å være en ung, nybakt mamma og lektorstudent. Følg meg gjerne videre!

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no