hits

Veronica Reime

Mine 8 mest leste innlegg

 • 24.01.2017 - 21:39

HAR JEG ØDELAGT LIVET MITT?

Mitt mest leste innlegg noen sinne. Det handler om presset fra samfunnet og hvordan det føles som om du har mislyktes når du ikke følger den planen som forventes av deg. Jeg deler mine tanker rundt det å være en ung mor og få barn før jeg er ferdig etablert, og hvordan jeg har håndtert dette presset. Det ble også publisert av TV2 HER. 

"Jeg mener og tror at du aldri vil føle deg helt "ferdig". Ferdig med alt du skulle ha studert, jobbene du skulle hatt, alle stedene du skulle ha sett og all selvrealiseringen du skulle gjøre. Det er en reise som varer hele livet. Jeg er så lei av å bli satt i en bås og stereotypisert av samfunnet. Bare fordi jeg ikke har fulgt den ferdige oppskriften vi fikk levert til punkt og prikke. Teorien om unge mødre i kjellerleiligheter som aldri kommer til å komme seg noen vei har jeg planer om å motbevise."

DETTE FORTJENER DU

Har du noen gang vært sammen med noen som behandlet deg dårlig? Et forhold som tar all energien din, og ikke gir noe tilbake? Du er verdt mer. Et innlegg skrevet utifra egne tanker og erfaringer til alle dere som er/har vært i samme situasjon. 

"Vi blir værende i giftige forhold som vi innerst inne vet ikke er bra for oss. Forhold som vi hadde rådet venninnen vår om å gå ut av for lenge siden, men klarer det ikke selv. Vi himler med øynene og har sterke meninger om både det ene og det andre. Vi ville aldri godtatt det. Fordi det er jo så lett å slå opp, ikke sant? Vi skjønner ikke hvordan andre jenter kan være så dumme og finne seg i så mye, helt til vi plutselig er den jenta selv. En dag sitter du der fanget i et giftig spindelvev uten å helt vite hvordan du skal komme deg ut, det har blitt altfor komfortabelt der. Det er ikke sunt, men du husker ikke hvordan det er å ha det på noen annen måte. Hvordan du havnet her har du ingen anelse om. Det er et helvete å komme seg ut, tro meg, jeg har vært den jenta selv."JEG GIKK NED 18 KILO

"Kiloene raste av, jeg hadde konstant vondt i hodet, ble mer stressa og sliten i kroppen. Da jeg gikk til legen for å ta prøver var jeg sikker på at de kom til å være helt fine, kanskje litt jernmangel, men ellers ingenting. Jeg fikk helt sjokk da legen ringte meg klokken 6 om kvelden og sa at  jeg hadde ekstremt lave verdier på både vitaminer og jern og at jeg var dehydrert og underernært. Mødre er superhelter, men ingen kan leve på bare luft og kjærlighet. "

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HVORDAN KLARER DU DET?

Jeg svarer på et spørsmål som jeg har fått mye etter at jeg fortsatte studiene etter at jeg ble mamma. 

"Linéa er min største motivasjon, og jeg har aldri vært så motivert til å lese mye og jevnt som jeg er nå. Jeg kan ikke satse på å ta skippertak, ettersom jeg aldri vet om hun plutselig blir syk eller får en ny tann midt i eksamenstiden min. Du må hele tiden henge med, og helst gjerne ligge litt i forkant. Det beste i verden er å komme inn døren hjemme etter et par timer med forelesning på skolen og bli møtt av den blideste solstrålen som lyser opp og strekker armene etter meg. Hun smiler og ler og borer ansiktet ned i halsgropen min. Det er da jeg tenker at det er så absolutt verdt det. Hun fortjener den beste fremtiden det er mulig å få, og det skal jeg gi henne."DET VERSTE SOM KUNNE SKJE

Et innlegg skrevet om da jeg ble innlagt på sykehuset.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JEG VILLE GI OPP

"En av mine første tanker etter at jeg så plusstegnet på graviditetstesten var at jeg måtte avslutte studiene. Eller i hvert fall utsette noen år, og kanskje aldri begynne igjen. Jeg måtte bare gi dem opp, det kom aldri til å gå. Men etter at jeg fikk tenkt en stund kom jeg frem til den beslutningen om å fortsette. Det går ikke en eneste dag hvor jeg ikke er takknemlig for at jeg stolte på magefølelsen min om å prøve å fortsette. Jeg har blitt spurt om "hvorfor jeg ikke bare tok abort siden jeg er midt i studiene", og andre har lurt på hvorfor i alle dager noen får barn i studietiden istedenfor å "fokusere skikkelig på skolen". Det har blitt antatt så utrolig mange ganger at jeg har avsluttet studiene. Noen har til og med påstått at Linéa kan få tilknytningsproblemer. I mine øyne hadde det vært egoistisk å ikke fortsette med studiene. For meg betyr en utdanning at jeg setter Linéa og hennes fremtid først."

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12 ØKONOMISKE TIPS FOR SMÅBARNSFORELDRE (OG ANDRE)

Mine små, gode tips til lommeboken! Rådene er skrevet til småbarnsforeldre, men flere av punktene gjelder alle. 

JEG VAR FLAU OVER Å VÆRE EN AV DEM

"Jeg tror det er så og si umulig å leve helt uten fordommer, noen ganger bare kommer det automatisk. Enten du mener det eller ikke. Jeg ser på meg selv som ganske fordomsfri, og ser det beste i alle. Likevel merket jeg at etter at jeg fant ut at jeg var gravid så dømte jeg også, noe jeg ikke hadde trodd jeg kom til å gjøre. Jeg var akkurat blitt 20 år, og hadde kommet en måned ut i mitt aller første år på en femårig utdannelse. Jeg visste det ikke da, men jeg var gravid. Jeg skulle bli en ung mamma som fikk en baby helt i begynnelsen av studiene sine. Jeg var en av dem. Og jeg kjente at noen ganger når jeg tenkte på det så ble jeg litt...flau? Jeg hadde ikke trodd at jeg kom til å føle det sånn, for jeg hadde egentlig et ganske positivt syn på unge mødre. Jeg tenkte at de var tøffe. Men når jeg var en av dem selv, så jeg plutselig litt annerledes på det. Bakerst i hodet mitt hadde jeg en forestilling om at dem som var i min situasjon hadde en liten sjanse for å komme seg noe videre. De ble værende der de var. Jeg er ikke stolt av den tanken, men jeg må være ærlig.​"STUDERE MED BABY - DETTE MÅ DU VITE

Jeg avslører flere ting du må vite hvis du skal være mamma og student samtidig! Dette ble også publisert på byas.no HER.

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer! 

Instagram: @veronicareime

Snapchat: veronicacr

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn 

Mine mål for 2017

 • 23.01.2017 - 18:23

HEI fine lesere ♥ Det føles som en evighet siden jeg skrev til dere, selv om det bare var noen dager. Både jeg og Linéa har vært syke i over en uke, så alle kreftene mine har gått til å pleie lille gull og prøve å bli frisk selv. Vi har heldigvis blitt friske begge to, så krysser jeg fingrene for at L holder seg frisk en stund nå. Jeg får så vondt av å se at hun ikke har det helt godt! I dag var hun tilbake i barnehagen igjen, og jeg tilbake på skolen. Ord kan ikke beskrive hvor deilig det var å starte hverdagen igjen etter noen sykedager hjemme. Jeg hater å være syk og driver hele tiden å skriver ting ned som jeg vil/må gjøre når jeg blir frisk igjen. Jeg liker ikke følelsen av å ikke ha nok energi til å gjøre alt jeg vil/må. Men nok om det! En liste jeg har skrevet, og som jeg føler meg veldig klar for å ta fatt på nå som jeg har blitt frisk, er mine mål for 2017. Jeg vet at det er delte meninger om dette med nyttårsforsetter, men personlig liker jeg det. Jeg synes det er en fin tradisjon å reflektere over året som har vært, og sette seg realistiske mål for det nye året. Så lenge målene tar utgangspunkt i deg selv og utvikle det gode i deg, så ser jeg ikke hvorfor det skal være en negativ ting. Det er når målene blir så ekstreme at det fører til et voldsomt press at jeg synes det blir snudd til noe negativt. Det skal sies at å sette meg mål er noe jeg liker å gjøre året rundt, og ikke bare fordi det er et nytt år. Jeg vil alltid jobbe med å bli den beste versjonen av meg selv. Her er i hvert fall mine mål for 2017: 

♥ Være snill mot meg selv.

Jeg er veldig perfeksjonist og kan til tider være veldig streng og hard mot meg selv. Jeg synes det er en god ting å være nøye og ville gjøre en god innsats i alt jeg går inn for, men jeg vil også bli flinkere på å være mer fornøyd med det jeg gjør og gi meg selv noen gode "pauser". Det betyr ikke at jeg skal gjøre mindre innsats eller en dårligere jobb, så absolutt ikke, men jeg vil gjøre små ting for meg selv som jeg vet gir meg glede og litt pusterom i hverdagen. Det kan være å lese 20 minutter på noe som ikke er pensum, tenne et duftlys eller gå en tur. 

♥ Gå flere turer ute. 

Når vi snakker om turer; jeg vil gå enda flere turer i skog og fjell. Vi var mye ute på tur i 2016, og Linéa elsker det like mye som oss. Hun er allerede godt vandt til å sitte både i bæremeis og pulk, og jeg gleder meg til å ha henne med på enda flere turer i 2017. Det trenger heller ikke alltid være lange turer, og det kan være like gøy å gå en liten tur ned til havet som bare er ti minutter å gå til fra oss. Det er så deilig å koble ut fra hverdagen litt og gå ute i frisk luft og utforske naturen. Ingenting er som å ha med barn ut i naturen, da de er mye flinkere til å glede seg over små ting som vi kanskje tar for gitt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Bli enda flinkere økonomisk. 

Dette punktet er med hvert år, nettop fordi det er noe du alltid kan bli flinkere på. Vi er ganske flinke på dette punktet, men som sagt er det alltid noe som kan forbedres og jobbes med! 

♥ Gjøre flere varierte aktiviteter. 

Det er så mye jeg har lyst til å gjøre, og jeg elsker å finne på nye ting. Jeg føler ofte at vi er best på å gjøre mye forskjellig når vi er på ferie? Det er vel så gøy å finne og bruke mulighetene i sin egen by! Vi har blant annet hatt med Linéa på kunstutstilling, og det syntes hun var overraskende gøy. Det var både bilder og skulpturer i bronse, og hun løp rundt med store øyne og pekte og kikket på alt. Jeg vil gjøre enda flere av slike ting, og har begynt å skrive det ned hver gang jeg får en idé om noe jeg har lyst til å finne på. Så får vi se hvor mye av det jeg gjennomfører!  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Lese på sengen. 

Dette gjorde jeg i et par måneder, og det var så deilig! Dessverre har det blitt byttet ut med pensumlesing og scrolling på sosiale medier, noe som ikke er bra! Jeg har jobbet mye med skole på sengekanten denne høsten og vinteren, og etterpå ligger jeg og scroller på instagram uten å egentlig følge med. Jeg merker at jeg blir mye mer sliten av det, og jeg sover faktisk bedre når jeg legger bort alt og leser en halv time på sengen. Jeg sovner naturlig nok tidligere også da, ettersom jeg blir trøttere av det. Dette er en vane jeg ønsker å få tilbake igjen, bare legge bort alt av jobb og sosiale medier og fordype meg i en god bok (som ikke er pensum!). 

♥ Variere leseplass. 

Jeg skal ærlig innrømme at jeg blir så utrolig lei av lesesalen, grupperommene og skolebiblioteket på skolen. Jeg vil prøve å variere leseplass litt mer for å gi meg selv mer motivasjon og inspirasjon. Jeg liker best å komme meg ut av døren istedenfor å jobbe hjemmefra, så jeg har tenkt til å sette meg mer på det offentlige biblioteket eller på en café når jeg får sjansen. Jeg blir veldig inspirert av å ha mennesker rundt meg, og jeg kan godt tenke meg å ta en kaffe på en café og fordype meg i pensum, enten alene eller sammen med studiegruppen. 

♥ Jobbe mer med bloggen. 

2016 var det beste året så langt for bloggen min, og jeg er veldig glad og stolt over alt jeg oppnådde med den. Dette er noe jeg liker veldig godt å drive med, og jeg gleder meg til alt 2017 har å by på på denne fronten. Jeg skal jobbe godt med å levere gode innlegg her, samt knytte alle kanalene mine (blogg, instagram og YouTube) bedre sammen. Jeg gleder meg! Dere kan følge meg på instagram HER, og YouTube HER. På snapchat heter jeg veronicacr ♥ Få en god karakter på bacheloren min.

Dette semesteret skal jeg skrive bachelor (iiik), og jeg har allerede valgt tema og kommet i gang med prosessen. Jeg elsker å fordype meg i noe faglig og jobbe godt med det. Det er så gøy når du finner noe du interesserer deg for! Målet mitt er å jobbe godt nok til at jeg sier meg fornøyd med min egen innsats, men selvfølgelig håper jeg på en god karakter også. 

♥ Reise. 

Akkurat som i 2016 så skal vi reise litt i 2017 også, og det gleder jeg meg veldig til! Å reise er også et mål hvert år, og det er noe jeg alltid kommer til å ha på listen min. Det gir meg så mye, og det er noe som Linéa også har veldig godt av når hun skal vokse opp og forstå verdenen vi lever i. Å reise og se nye kulturer og mennesker beriker livet vårt på så mange måter, og jeg gleder meg til alt vi skal lære sammen på reiser i 2017. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper dere likte innlegget, og kanskje ble inspirert til å sette noen mål selv også. Dere er gode nok akkurat som dere er, og å sette seg mål handler kun om å utnytte sitt fulle potensial på best mulig måte ♥ Håper mandagen og den nye uken behandler dere bra så langt! Klem. 

Har dere noen nyttårsforsetter? Jeg tenker på å lage et innlegg om hvordan jeg går frem for å nå målene mine, er dette noe dere ønsker å lese om? Let me know!

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #baby #barn #hverdag

Dette gleder jeg meg til

 • 17.11.2016 - 22:04

Når jeg har så travle dager tar jeg meg selv i å lage en liste i hodet over ting jeg gleder meg til. Det er mye kjekt som skjer fremover, og jeg føler meg heldig som har så mye fint i vente. Jeg er veldig glad for at jeg har bloggen og har dokumentert så mange fine minner her. Vi har fått sett og opplevd utrolig mye sammen som en familie, og jeg ser utrolig frem til alle de fine minnene vi skal skape fremover. Her er en liten liste over ting jeg gleder meg til: 

Høytider:En perfekt påske med strålende sol, skiturer, solo, kvikklunsj og pølsegrilling

Når du har barn så blir alltid høytider ekstra spesielle. Du vil gjerne la dem få oppleve de fine tingene du gjorde, da du var liten, og prøver å gi dem en best mulig opplevelse av tradisjonene rundt høytidene. I tillegg gleder du deg gjerne litt mer over de små tingene gjennom barnas begeistring. I fjor var vi på fjellet i påsken, noe jeg håper at vi kan gjøre i år også. Jeg gleder meg til flere skiturer med Linéa i pulk. I fjor lå hun godt pakket inn i pulken sin og lå bare og kikket og studerte omgivelsene helt til hun sovnet. I år vil hun sitte mer oppreist og gi mer uttrykk for at hun synes det er gøy. Så gleder jeg meg selvfølgelig til å lage i stand påskeegg, og i år er Linéa kanskje stor nok til at vi kanskje kan gjemme hennes også? Det er nemlig en tradisjon vi har! Aller mest gleder jeg meg til jul. Julestemningen kommer over meg sånn innimellom, og det kribler i magen ved tanken på alt det koselige vi skal finne på! Nå er jo Linéa større og skjønner litt mer, og kan bli med på mye mer enn i fjor. I år har vi for eksempel bestilt billetter til juleforestilling. Det er noe jeg alltid fikk gå på som liten, og jeg husker at jeg syntes det var veldig stas å pynte meg og gå på forestilling. I tillegg driver jeg og henter inspirasjon til julekalender på Pinterest, og har allerede handlet og planlagt mesteparten av hva hun skal få. Det blir en god blanding av gaver og opplevelser! Jeg gleder meg til julegaveshopping med varm sjokolade mellom hendene i gater som er pyntet med julelys. Jeg gleder meg til å sitte i pyjamasen og se julefilmer, og jeg gleder meg til å bake pepperkaker. Dette blir en så koselig tid! Jeg teller allerede ned dager til juleferie. 

Reiser:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som jeg har nevnt tidligere skal vi ut og reise endel fremover, og det er noe jeg gleder meg veldig til. Jeg har alltid elsket å reise, men det er enda kjekkere nå som jeg drar med den lille familien min. Linéa har jo blitt ganske reisevant allerede, og er utrolig grei å ha med på tur. Vi har hatt et par turer til Østlandet i løpet av høsten, men nå er det to litt større destinasjoner som står for tur:  

København:

// Bilder lånt fra Pinterest

Allerede om rundt en uke reiser vi til København! Vi reiser sammen med familien til Sindre, og det gleder jeg meg veldig til. Vi skal på julemarked, kikke i butikker og spise god mat. Det blir så koselig! Den helgen skal jeg virkelig koble ut alt og bare kose meg med det København har å by på. Jeg har faktisk bare vært der én gang da jeg var liten, så jeg gleder meg til å oppleve denne byen på ny. Når jeg kommer hjem begynner hardkjøret med masse lesing, så jeg skal få en liten smakebit på julen og samle masse motivasjon til å stå på de siste ukene fremover. 

Nederland:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den andre turen til utlandet går til Nederland for å feire nyttår hos pappaen min. I fjor feiret vi nyttår på fjellet, og i år feirer vi i en storby. Det blir veldig kjekt! Jeg har blitt veldig glad i Nederland etter at vi har vært der et par ganger nå, og jeg gleder meg til å få oppleve nyttår der også. Vi har vært der både på høsten, sommeren og våren, så nå blir det spennende å få oppleve litt vintertid der også. Bildet ovenfor er fra en helt nydelig park som er bare et par minutter gange fra der pappa og stemoren min bor. Jeg gleder meg til å gå tilbake dit og se hvor annerledes det er der på vinteren, i motsetning til sommeren.

Turer: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linéa og bestemoren sin ♥

Linéa trives så godt ute på tur, og har blitt en liten fjellgeit allerede. Vi elsker å gå på tur og jeg gleder meg til flere fine turer nå på vinterstid også. Det er liksom noe trolsk og magisk over denne årstiden vi er inne i nå. For bare et par uker siden gikk vi en veldig spesiell tur til Dalsnuten som arrangeres hvert år. Da går vi alle sammen opp fjellet om kvelden når det har blitt mørkt med hodelykter og lommelykter. Det er tent bål og satt opp telt som du kan grille i, og så er det forskjellig underholdning på veien. Det er mange som har kledd seg ut som skogsdyr, spøkelser, huldra, troll og alver, og alle disse er å møte på veien oppover fjellet. Det er også noen som har små danseoppvisninger. Målet er å finne nøkken ute i tjernet. Det var en utrolig fin opplevelse, og Linéa elsket det! Dette er bare en gang i året, men vi skal ha mange andre fine turer også nå på vinterstid. 

Mørke kvelder:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har det allerede blitt veldig mørkt ute på ettermiddagen, og selv om mange synes at det er en litt mørk og kjedelig tid, så synes jeg det er en egen sjarm over denne tiden. Ta seg en varm dusj, hoppe i koseklærne, lese en god bok og drikke varm kakao imens det stormer utenfor. Det blir ikke bedre enn det! Jeg prøver å bli flinkere til å legge fra meg alt, finne roen og bare nyte det når kvelden kommer. Det er ikke alltid det er rom for det, men noen ganger er det i hvert fall mulig. Og de stundene ser jeg frem til. 

 

Hva er det dere gleder dere til? ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Mine mål for høsten

 • 07.09.2016 - 17:21

Jeg er veldig glad i høsten, og føler at på mange måter er det en ny start med blanke ark. Istedenfor å skrive nyttårsforsetter så skriver jeg alltid ned noen mål jeg ønsker å jobbe med når høsten kommer. Jeg har laget en liten liste over ting jeg håper på å få gjort i løpet av høsten, og ville gjerne dele den med dere:

♥ Jobbe godt med skolen: 

Denne står på listen hvert år, og måtte selvfølgelig med i år også. Det er ikke livsviktig for meg å få A i alle fag, men heller at jeg jobber godt og får gode leserutiner slik at jeg kommer meg gjennom studiet på en bra måte. Alt fra C og oppover er jeg utrolig fornøyd med! Det er ikke karakterene som alltid er det viktigste synes jeg, men at jeg jobber godt med stoffet og finner en interesse som gjør at jeg brenner for studiet mitt. Det er en så utrolig deilig følelse! 

♥ Poste to innlegg hver dag: 

Det har gått så bra for bloggen i sommer, og det gir meg motivasjon til å jobbe enda mer. Jeg har så mange ideer og ting jeg ønsker å dele, og målet er å publisere minst to blogginnlegg hver eneste dag. Jeg setter så pris på hver og en av dere som klikker dere inn her hver dag, at det skulle bare mangle at det var noe nytt lesestoff når dere bruker tid på å titte innom. 


 

♥ Poste minst én video i løpet av to uker:

Her ville jeg egentlig skrive at jeg skulle poste en video i uken, men jeg er redd det blir uoppnåelig til tider. Jeg synes det er veldig kjekt å lage videoer og er glad for at de blir så godt tatt imot, så det er helt klart noe jeg ønsker å publisere litt jevnlig. Dere kan se mine tidligere videoer HER, og gjerne klikk subscribe for å få med deg med en gang det kommer en ny video ut. ♥ Klippe meg:

Denne kan jeg faktisk allerede krysse av listen! Det er så deilig å klippe seg etter sommeren og starte høsten med friskt og sunt hår. Jeg klippet meg rett før skolestart, og det var veldig herlig! 

♥ Spare penger:

Naturlig nok så blir det brukt endel mer penger i ferien hvor du ønsker å kose deg litt ekstra, og kanskje drar på ferie. Jeg synes vi har vært flinke til å ikke bruke altfor mye, men målet er å minske forbruket enda litt til i løpet av høsten. Det er alltid forbedringspotensiale, og jeg synes vi bare blir bedre og bedre på å håndtere økonomien. Matbudsjettet er innført for lenge siden, og det er alltid en god følelse når du ser at du klarer målet. Det ble brukt endel penger til barnehagestart og til nye skolebøker osv, men nå ser det ut som vi har alt vi trenger for en god stund! Jeg vet ikke med dere, men jeg synes det er veldig herlig å spare istedenfor å se at pengene forsvinner på små unødvendige ting som du ikke trenger.

♥ Gå turer: 

Vi har gått endel turer siden Linéa ble født, og jeg håper på at vi klarer å fortsette med det utover høsten. Og gjerne finne litt andre ruter enn dem som er i nærområdet. Det er veldig kjekt å gå på tur, og ekstra kjekt er det å ha med lille gull som ser verden på en helt annen måte enn oss. Det er mye mer spennende å se verden gjennom hennes øyne. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Få gode treningsrutiner:

Det plager meg litt at jeg lot de gode treningsrutinene jeg startet med i begynnelsen av sommeren dabbe av igjen. Men det skal ikke så mye til for å snu det rundt! Jeg tenker at først skal jeg komme inn i rutinene med skolen igjen, og deretter tar jeg fatt på treningen. Jeg vil få gode treningsrutiner igjen som kan gi meg energi og overskudd. Jeg har planer om å booke meg en PT time for å få et skikkelig program som er tilpasset meg, og så har jeg faktisk meldt meg på yoga! Jeg gikk på gravid yoga under nesten hele svangerskapet, og likte det veldig godt. Nå gleder jeg meg til å prøve meg på klassisk yoga igjen!

♥ Se gode filmer:

Når høsten kommer og det blir mørkere om kvelden blir jeg alltid i humør for å krype under et teppe og se gode filmer. Jeg føler at det ofte kommer ut flere gode filmer om høsten/vinteren også. En film som jeg gleder meg til å se er Bad Moms. Nora og jeg hadde egentlig planer om å se den på kino, men ettersom vi ikke rakk det før den sluttet å gå er planen å ha kosekveld hjemme og se den sammen. Like hyggelig det! 

Har dere noen gode filmtips? Eller har dere sett Bad Moms?

 
♥ Reise:

Denne høsten byr på en god del reiser, og det gleder jeg meg veldig til. Ingenting er kjekkere enn å reise sammen med den lille familien min. Og jeg gleder meg til å ha med dere på tur! Vi reiser allerede nå til helgen, og to til reiser er planlagt. Iiik - jeg gleder meg! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Koble ut og nyte kveldene:

Det koseligste ved høsten er å krype opp i sofakroken med noe godt å drikke, og kose deg med en god bok eller et tv-program. Jeg føler ofte at kveldene blir preget av ting som må bli gjort og sosiale medier. Jeg vil bli flinkere på å legge bort alt og bare ha litt kvalitetstid sammen med kjæresten min. Det trenger ikke være noe stort annet enn et fruktfat og en kopp te, et par myke tepper og en film på skjermen. Eller skru av TV-en og bare sitte og prate! 

♥ Gå på babysvømming: 

Vi elsket å gå på babysvømming sammen før sommeren, og har allerede meldt oss på et nytt kurs som begynner i oktober. Jeg gleder meg veldig! Det er en utrolig fin aktivitet for familien, samtidig som det er veldig godt for den lille i forhold til fysisk og mental utvikling, og ikke minst sikkerhet. Dere kan lese mer om vår erfaring med babysvømming HER.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥ Tilbringe tid sammen med venner og familie:

Det er ikke alltid like lett å få tid til alt som du vil gjøre i en hektisk hverdag, men jeg håper på å få mange fine stunder sammen med venner og familie. Det krever bare litt ekstra planlegging for å få kabalen til å gå opp noen ganger, men det er ikke umulig. Og tiden sammen med dem jeg er mest glad i er gull verdt, og absolutt noe som er verdt å prioritere. Det er de som gir meg god støtte og tro på at jeg kan klare det jeg vil. De får meg alltid i godt humør, og gir meg overskudd. 

♥ Samle masse inspirasjon:

Høsten er nydelig på så mange måter, både i naturen og alt som finnes av klær og interiør. Jeg finner kanskje aller mest inspirasjon om høsten, og elsker å kose meg på Pinterest eller med å bla gjennom et magasin. Jeg finner også utrolig mye inspirasjon på Instagram, og her har jeg funnet ut at jeg må gjøre noe. Jeg følger så utrolig mye rart, at jeg føler det er på tide med en liten opprydning i hvem jeg følger. Det er ikke vondt ment, men jeg vil at det skal være et sted hvor jeg samler inspirasjon, ikke blar over masse random bilder for å finne frem til det jeg ønsker å se på. Det er så herlig å klikke innpå og få min daglige dose inspirasjon! 

♥ Opprydning i klærne: 

Denne har jeg jo faktisk fått unnagjort endel på! Rett før barnehagestart hadde jeg en stor opprydning i skuffene og skapet til Linéa. Det er en prosess å sortere hva som skal brukes i barnehagen (og merke alt dette), hva som skal brukes til litt "finere", klær som er for små skal sorteres og gis bort til andre som venter små jenter og noe til Fretex. Men det er så godt når det blir litt system på ting, for i sommer har det virkelig blitt litt kaos i skuffene hennes. Da blir det mye lettere å finne frem klær til barnehagen! Jeg tenker at jeg må ta for meg skapet til både meg og Sindre etter hvert, men det får vente litt til. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har dere noen mål for høsten? ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Ukens inspirasjon

 • 07.09.2016 - 12:46 

Ååh - et deilig påfyll av inspirasjon. Det trengtes virkelig denne uken. Når hverdagen slår til er det ikke alltid like lett å finne hverken motivasjon eller inspirasjon, men etter å ha bladd meg gjennom alle disse fine og kreative bildene ovenfor kjente jeg et lite boost på den fronten. Håper dere likte bildene like mye som meg ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg  #barn #foreldre #familie #familieogbarn

Ukens inspirasjon

 • 08.08.2016 - 21:58

Er det noe jeg liker å gjøre i begynnelsen av uken så er det å scrolle gjennom Pinterest og Weheartit og samle litt inspirasjon. Et lite friskt pust som får de kreative evnene i gang. Jeg elsker å drømme meg bort, plukke opp tips og triks, og få et lite påfyll av motivasjon og inspirasjon. Dette er noe jeg vil gjerne dele med dere, så fremover kommer dette til å bli et fast innlegg på mandager. Håper dere liker det ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #baby #barn #foreldre #familie #familieogbarn 

17 ting vi har gjort i sommer

 • 08.08.2016 - 15:42

Mange soldager på terrassen: Det første jeg gjorde, da jeg hadde levert min siste eksamen før sommeren var å dra hjem og sette meg på terrassen sammen med Linéa. Vi feiret med sommerens første is, og det var bare virkelig en magisk dag. Selv om det har vært endel regnvær i løpet av sommeren så har vi kost oss masse på terrassen og i hagen så fort solen har kommet frem på himmelen. Vi har lekt i gresset, spist is og Linéa har fått badet i baljen sin og vannet blomstene. Det har vært så masse fin kvalitetstid sammen med lille gull ute i hagen ♥

Feiret 17. mai for første gang som familie: Ettersom jeg hadde siste eksamen før 17. mai, så kommer denne også på listen. Når skolen er slutt regner jeg det som sommer ;-) Det var vår første 17. mai sammen som en liten familie på tre. Det var en veldig fin dag, og Linéa var helt i hundre. Hun veivet som en gal med flagget sitt, kikket på alle menneskene og var riktig så stolt over ballonghesten hun hadde fått seg. Lille gullet ble så sliten av alle inntrykkene etter hvert at hun sovnet sittende i vognen sin. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spist masse godt mat: Ååh - jeg kjenner at jeg får vann i munnen av å se på disse bildene. Vi har hatt så mange gode måltider denne sommeren, både hjemmelaget og ute på restaurant. Selvfølgelig i veldig godt selskap ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gått tur i fjellet: Vi har gått flere turer, blant annet så hadde vi en kjempefin jentetur opp Øvre Eikenuten. Det var meg, Linéa Olivia og moren, bestemoren og søskenbarnet til Sindre. Det var en nydelig tur, og Linéa koste seg som vanlig ute i naturen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Andre turer: Vi har også hatt flere turer både i området der vi bor, og på stranden hvor vi var og så på alle dragene på himmelen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soma gård: Jeg, Linéa Olivia og moren, bestemoren og søskenbarnet til Sindre hadde en kjempefin dag på Soma gård sammen. Linéa elsker dyr og koste seg masse med både å se og klappe på dyrene. Det er en utrolig stor og fin gård hvor du kan gå inn til mange av dyrene og komme tett innpå dem. I tillegg var det flere kjekke lekeplasser og trampoliner som jentene kunne kose seg på. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Capone sommerfest: Silje og jeg var på årets sommerfest som blir arrangert av Capone. Det var moteshow med nydelige klær, drinker, goodiebags og konsert med Julie Bergan. En veldig bra kveld! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bryllup på Østlandet: Vi var i et helt nydelig bryllup på Sigstad gård til tanten og onkelen til Sindre. Selve vielsen ble holdt utendørs i hagen, og resten av festen var inne på gården. Det var et helt magisk bryllup, og vi koste oss masse. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linéa ble ett år: Den store dagen til lille gull! Linéa fylte ett år, og ble overøst med god mat, gaver og kjærlighet. For selve dagen hennes planla vi ikke stort annet enn en litt god frokost, gaveåpning og leking ute på lekeplassen og terrassen. Vi syntes det var greit at bursdagen ikke skulle bli et mas for henne, men at hun fikk kose seg med alle dem som kom innom for å gratulere, og leke med de nye gavene sine. Det var en veldig fin dag! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feiret ettårsdagen: Med så stor familie på flere forskjellige steder var vi så heldige og fikk feire Linéa hele fire ganger! Alle selskapene var veldig fine, og Linéa nøt virkelig all oppmerksomheten. Vi er så heldige som har en så stor og god familie med masse mennesker som bryr seg om oss og Linéa. Det er vi veldig takknemlige for ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ferie i Nederland: Vi hadde ti herlige feriedager i Nederland for å besøke pappa og stemoren min. Vi har vært der en gang før med Linéa, men det var enda kjekkere nå som hun har blitt så stor og kan utforske ting litt mer. Det var en veldig fin ferie hvor vi fikk oppleve mye, og samtidig ladet opp batteriene litt. Vi besøkte de tre største byene i Nederland: Amsterdam, Rotterdam og Den Haag. Sistenevnte er der pappa og stemoren min bor. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gått turer i parken: De har helt nydelige parker i Nederland, og vi forelsket oss helt i en stor park som lå bare ett par minutter i gangavstand fra der vi bodde. Her tilbrakte vi flere timer, og Linéa fikk gå og utforske fritt som hun selv ønsket. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vært på stranden: Vi har også vært endel på stranden, både i Nederland og i Norge. Det var så fint å se Linéa prøve seg frem i vannkanten, studere bølgene, leke i sanden og bare bli kjent med noe nytt. Det er noe av det kjekkeste med å ha barn, se dem oppdage og utforske nye ting. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syklet turer: I Nederland syklet vi mange fine turer, og Linéa elsket det! Det er så fint tilrettelagt der for syklister, at det er nesten ikke noe poeng å kjøre bil. Det var helt nydelige omgivelser og vi fikk sett både ville kaniner og ekorn på turene våre. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linéa lærte å gå: Hun begynte såvidt å gå rett rundt året, og et par skritt ble fort til flere. I løpet av sommeren har hun lært seg å gå stødig og raskt. Vi må virkelig følge med henne hele tiden, for hun forsvinner på et lite blunk! Hun måtte selvfølgelig få seg skikkelige gåsko, og hun er såå kry når hun labber avgårde på egenhånd med sko på føttene. Og vi er såklart også veldig stolte ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tok ettårsbilder: Jeg knipser jo bilder av Linéa hver eneste dag (hehe), men slike bilder som markerer milepæler som nyfødtbilder og ettårsbilder vil jeg gjerne gjøre litt mer utav. Heldigvis for oss er fadderen til Linéa utdannet fotograf, og stiller gjerne opp for å forevige milepælene for oss. Vi ble såå fornøyde med bildene, og jeg gleder meg til å få noen inn i album og opp på veggen!  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gladmaten: Jeg og Zahra var innom Gladmaten i år (en mat-festival som arrangeres i Stavanger hvert år), og koste oss i finværet. Det er alltid noe jeg liker å få med meg i løpet av sommeren; gå rundt og kikke i alle bodene og nyte god mat i solsteiken. Veldig glad for at jeg fikk gjort det i år også sammen med min gode venninne ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette var en liten (lang) oppsummering av mye av det vi har gjort i sommer. Denne sommeren har virkelig fløyet forbi, men den har vært veldig fin og vi har fått mange gode minner. Nå er høsten rett rundt hjørnet og jeg gleder meg til alt som skal skje i løpet av høsten. Mest av alt gleder jeg meg til turer ute i høstværet, hoppe i sølepytter og leke på lekeplassen, for deretter å gå inn og drikke varm sjokolade og lese i bøker sammen med Linéa. 

Fortell gjerne om noen av deres sommerminner, jeg vil høre ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Mine juni-favoritter:

 • 03.06.2016 - 11:58

Juni er offisielt min favorittmåned. Det er noe helt spesielt ved starten på sommerferien, roligere morninger og sene kvelder. Mer tid til å finne på kjekke ting sammen med venner og familie, og generelt en mer avslappet atmosfære. I tillegg er det jo den måneden Linéa har bursdag! For vår del er denne måneden fullstappet med kjekke ting, og jeg skal kose meg en hel haug. Jeg tenkte å begynne med en ny månedsspalte hvor jeg viser dere mine favoritter for måneden, både for liten og for stor. Da syntes jeg det passet fint å begynne med mine favoritter for juni: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meraki håndkrem: Jeg har lenge hatt lyst til å teste ut Meraki sine velvære produkter, og da jeg kom over denne håndkremen havnet den fort oppi handlekurven. Den fukter og gjør hendene dine silkemyke, i tillegg til at den lukter veldig godt. Jeg er ikke noe fan av kremer som lukter veldig søtt, og denne har en type duft som du ikke blir lei av selv om du bruker den hver dag. 

Guerlain mascara: For en liten stund siden fjernet jeg vippeextensionene, og fant ut at jeg måtte gå til innkjøp av en god mascara. Jeg ble anbefalt Guerlain sin nyeste mascara Cils d´Enfer, og etter å ha prøvd den et par ganger må jeg si at det er en av de beste jeg har prøvd. Nå har jeg færre og litt kortere vipper enn før (men driver og gror dem ut med castor olje), men denne mascaraen gjør dem likevel lange og separerte. Den har et fint design, og til og med god lukt! Guerlain har virkelig klart å lage en mascara som har alt.

Youngblood highlighter: Dette må være sommerens produkt! Dette produktet fortjener nesten et eget innlegg, så fornøyd er jeg med det. Jeg har aldri kastet meg helt på denne contour og highlighter trenden, og har ikke klart å finne en highlighter som gir meg det resultatet jeg ønsker. Før nå! Denne highlighteren i kremform fra Youngblood gir en kjempefin duggfrisk glød som passer perfekt nå til sommermånedene. Jeg bruker den på kinnbeina, litt på neseryggen og noen ganger under øyenbrynene. Jeg "tapper" den bare på med to fingre, så er jeg good to go. Skal du kjøpe et sminkeprodukt til sommeren, så er det denne! Den heter Champagne Life Luminous Crème Blush. 

Bo Bedre: Etter flere måneder med lesing av pensumbøker har jeg virkelig savnet å krype opp i sofakroken med et magasin. Det er noe helt spesielt å sitte med en god dose inspirasjon mellom hendene, fremfor å scrolle nedover nettsider. Det skal jeg bli flinkere på å gjøre i sommer! 

Gul veske: Om sommeren er gul en av mine absolutte favorittfarger. Jeg synes det fremhever brunfarge og blå øyne så fint. Denne lille skinnvesken fra Match synes jeg virkelig setter prikken over i-en på et enkelt antrekk. Skal definitivt bli brukt til en enkel hvit t-skjorte og jeans eller en søt, hvit kjole i sommer. 

Gul skinnjakke: Denne jakken var min eksamensgave til meg selv (hehe). Den er helt rå! Vanligvis liker jeg best basic farger på yttertøy, men denne spriter virkelig opp et antrekk. Kommer nok til å bli brukt på samme måte som den gule vesken (bare ikke begge to samtidig, det blir litt too much i mine øyne). 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peoner: Min favorittblomst er peoner, og nå har de funnet en ekstra spesiell plass i hjertet mitt ettersom Linéa ble født på den tiden de blomstrer. Det var også peoner vi dekorerte med på nyfødtfotograferingen hennes. Så da måtte selvfølgelig en liten bukett med peoner kjøpes inn når juni måned stod for dør. Jeg har også planer om å pynte med dem på dagen hennes. Det blir fint! 

Kaninveske: Akkurat som da jeg var liten elsker Linéa små vesker hun kan åpne og lukke. Hvis vi skal ut på noe tar jeg ofte med vesken slik at hun kan gå rundt med den og kose seg. Hun elsker å putte noe oppi, åpne og lukke, ta det utav og gjøre det samme om igjen. Denne kaninvesken var faktisk en av tingene hun som kom bort til meg på flyplassen ville vite merket på, fordi hun ville bestille den inn til barnebutikken hun driver. 

Blondekjole: Denne kjolen er jeg helt forelsket i! Den er akkurat min smak når det kommer til barnetøy. Linéa fikk den i tidlig bursdagsgave av oldeforeldrene sine, og jeg gleder meg til hun skal bruke den i bryllupet på lørdag.

Bursdagslys: Denne måneden er årets store bursdag; Linéa´s ettårsdag! Jeg har begynt å handle inn til selskapet, og kom over noen kjempefine lys på Sprell i byen. Gleder meg veldig til å pynte og dekorere, og ikke minst vise dere alt etterpå! 

 

Det verste som kunne skje

 • 11.05.2016 - 20:52

Kvelden før en av mine to siste eksamener begynte jeg å føle meg veldig dårlig. Jeg kaldsvettet og hadde vondt i hele kroppen. Det eskalerte veldig raskt, og jeg fikk høy feber og begynte å kaste opp. I tillegg fikk jeg en veldig stor hevelse i det ene brystet, og det var ømt og vondt. En time før jeg skulle ha eksamen satt jeg på legevakten og fikk konstantert at jeg hadde fått en kraftig brystbetennelse. Det var jo noe av det verste som kunne skje, på et utrolig dårlig tidspunkt. Dere som har hatt det selv vet hvor vondt det er! Det var ikke bare i brystet det gjorde vondt, men i hele kroppen og alle ledd, og allmenntilstanden generelt var utrolig dårlig. Jeg hadde likevel ikke lyst til å sykemelde meg fra eksamen, da jeg hadde brukt mye tid på å øve. Da måtte jeg eventuelt tatt konteeksamen i august, og jeg orket virkelig ikke å ha den hengende over meg hele sommeren. Legen var helt sjokkert over at jeg hadde tenkt til å dra rett på en eksamen, men jeg kan være utrolig sta når jeg har bestemt meg for å klare noe. Jeg fikk utskrevet antibiotika og kvalmestillende, og hev innpå med det i tillegg til smertestillende. I og med at jeg hadde så vondt i kroppen smøret jeg meg også med smertelindrende krem. Jeg ankom eksamen fem minutter før den skulle begynne, og heldigvis hadde Silje vært så snill og holdt av en plass til meg ved døren slik at jeg hadde kort vei ut. Det var en seks timers eksamen, så den var ikke akkurat liten heller, men med litt luftepauser og tabletter klarte jeg å komme meg gjennom det. Etter eksamen gikk jeg rett hjem og sov litt av og på, helt til neste dag. 

Til tross for antibiotika ble jeg ikke bedre i løpet av de neste dagene, faktisk følte jeg meg verre. En ny tur til legevakten endte opp med sykehusinnleggelse. CRP-en min hadde steget kraftig, selv om jeg gikk på medisiner. Det var først snakk om at jeg måtte operere for abscess, men heldigvis slapp jeg unna med å bare ligge og få antibiotika intravenøst. Jeg hadde fortsatt en eksamensinnlevering igjen, og det så ikke lyst ut. Jeg ville bare hjem og sove i min egen seng og våkne opp med Sindre og Linéa. De på sykehuset var utrolig flinke og nøye, tok masse prøver og sjekket hele tiden at alt var bra. Jeg følte at jeg var i veldig trygge hender! Takket være dem ble jeg etter hvert frisk nok til å kunne reise hjem, og etter at jeg ble utskrevet hadde jeg to dager på meg til å skrive eksamensinnleveringen ferdig. Aldri før har jeg vært så glad, lettet og stolt over å ha fullført alle eksamener. For en følelse! Det er alltid herlig å bli ferdig med eksamener og føle at du har gjort en god jobb, men denne gangen føltes det ekstra bra. Jeg er veldig bestemt og biter tennene sammen om det er noe jeg vil klare. Et lite øyeblikk så det ut som jeg ikke skulle klare det, men jeg er så utrolig fornøyd og stolt over at jeg fikk det til! 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Dette er sannheten

 • 03.03.2016 - 21:02

Her har dere sannhten folkens, svart på hvitt. Håret mitt er fett og i en bustete flette fordi jeg rett og slett ikke orket å dusje det. Det sier litt når håret er så stygt at det må være i en flette istedenfor en løs hestehale. Etter x antall oppvåkninger i natt har jeg måttet bruke tre lag med concealer for å prøve å redde meg fra å se ut som en zombie. Jeg ser at jeg har vært heldig på bildene, for det ser mye verre ut i virkeligheten. Bildene er tatt rundt klokken to, og vi har begge akkurat kommet oss ut av pysjamasene. Bleieskiftet var også en utfordring i seg selv, og Linéa fikk bæsj både på hender og føtter. Noe som skulle være en fin photoshoot endte opp med at vi heller herjet i sengen. Jeg ble kløpet, bitt og siklet på, og fikk revet ut både nakkehår og vipper. Forresten så lå vi rett på overmadrassen, fordi alt sengtøyet var fullt i leverpostei så det drev og snurret i vaskemaskinen. Vi hadde egentlig tenkt til å gå en lang tur ute, men det ble det visst ikke noe av. Vi fikk utlevert en eksamensoppgave i dag, men den får jeg begynne på i morgen. Ellers har vi gjort veldig lite i dag, men likevel er jeg helt utslitt. Sånn er det noen dager! 

Innimellom får jeg kommentarer på at vi finner på så mye kjekt, at jeg er flink som klarer både skole og Linéa, og at jeg fremstiller livet vårt så fint med blant annet merkeklær og lekkert interiør. Livet mitt er hektisk, herlig, sprudlende, rotete, vimsete, komisk, latterlig, slitsomt, og så absolutt ikke et glansbilde. Men jeg elsker det! Jeg er hun som sitter og spiser frokost imens jeg pumper meg for melk, bruker fem minutter på badet og dukker opp på skolen med bustete hår og ringer under øynene. På skolen må jeg sluke en energidrikk og en iskaffe for å i det hele tatt klare å følge med når jeg først er der. Linéa går for det meste i bare body og strømpebukse, ettersom det er mest praktisk og behagelig når hun driver og krabber rundt hjemme. Når jeg kommer hjem hopper jeg alltid rett i en kosedress, og som regel har den en flekk eller to. Når det kommer til klær så har Linéa både rimelige klær, merkeklær og arvede klær. Arvede leker har hun visst også en hel haug av! Vi er veldig heldige og har fått masse fint til henne, og selvfølgelig vil vi bruke det. Men det gjør meg ingenting at Linéa noen ganger går rundt i en sparkebukse jeg hadde når jeg var liten, eller sover i en pysj vi arvet av tanteungen til Silje. Jeg synes det er fint å kunne bruke ting om igjen, det er bra for både miljøet og lommeboken. Babyer vokser så fort utav klær uansett! Og det kommer tidsnok en tid der hun vil ha akkurat den buksen eller den dukken. Vi bor i en liten kjellerleilighet under foreldrene mine, og den er akkurat stor nok for oss. Til tross for at det er lite så har jeg prøvd å lage det så fint jeg bare kan, og det har blitt ganske koselig. Jeg synes heller ikke det er flaut å si hvor vi bor, fordi jeg ser på det som et lurt, økonomisk valg. Det ser kanskje fint og koselig ut på bilder, men tro meg, det kan være utrolig rotete! Vi prøver å finne på kjekke ting; svømming, turer og lage god mat. Men det er også mange dager hvor vi lager en rask middag, og gjerne har jeg måttet dra på butikken to ganger fordi den første gangen fant jeg bare tytter og våtservietter i vesken istedenfor en lommebok. Mange dager finner vi ikke på noe som helst og er bare hjemme, rett og slett fordi vi ikke orker noe annet. Slik som i dag for eksempel. Og det er helt greit! 

Det jeg prøver å si er at ting er ikke alltid like spennende og perfekt som det kan se ut som. Jeg ønsker ikke å fremstille meg som en overfladisk person, når jeg egentlig er veldig enkel av meg og tar meg selv veldig lite høytidelig. Jeg vet at vi er heldige og har fått utrolig masse fint til Linéa, noe vi er veldig takknemlige for. Men det viktigste for meg er at Linéa er glad og har det fint. Jeg kunne bodd i et telt uten noen som helst fine eiendeler, så lenge de jeg er glad i har det trygt og godt. Noen ganger kan livet vårt være et glansbilde, men veldig mange ganger er det ikke det. Og det er slik jeg vil ha det. Jeg vil ikke være med på å bidra til det presset som er i samfunnet, men jeg skjønner at mange kan føle det slik etter bildene og videoene jeg legger ut. Naturligvis vil jeg som alle andre vise frem det fineste, men jeg kan prøve å bli flinkere på å legge ut en god blanding. Men som jeg har skrevet tidligere så vil det egentlig ikke hjelpe så mye om jeg lar være å vise Emmaljunga vognen vår, Khaler vasen eller Nike skoene til Linéa. Det vil ikke endre så mye. Det som vil gjøre en forskjell er om alle jobber med seg selv og sin egen innstilling. Hvordan du møter inntrykkene har mye å si. Hold på dine egne, gode verdier og ikke bruk for mye krefter på å sammenligne deg med andre. Det er mange ting jeg også blir misunnelig på, og jeg sammenligner meg selv hele tiden. Men så finner jeg ut at misunnelse er ikke særlig attraktivt, og å sammenligne seg med andre er bare håpløst. Ofte er det bare et falskt bilde uansett. Så jeg jobber med meg selv og mine egne, gode verdier. Det synet og de verdiene jeg ønsker å videreføre til Linéa. Et perspektiv på hva som egentlig er viktig her i livet, for det er ingen av de tingene jeg ramset opp ovenfor. 

Jeg håper dere får en god følelse av bildene og videoene av hverdagen vår, at de litt dypere innleggene får dere til å tenke og reflektere, og at dere får bruk for noen av tipsene jeg kommer med. Men neste gang jeg serverer et bilde av en nusselig baby i en fin kjole eller en munter video hvor vi drar fra den ene aktiviteten til den andre så vil jeg dere skal huske på alt det jeg har sagt nå. Og dette er så viktig! Fordi klarer dere det med denne bloggen, så håper jeg at det blir en vane for dere å alltid tenke sånn, enten dere leser en blogg eller scroller nedover instagram. Og kanskje letter presset, litt etter litt. 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #ærlig #hverdag

Alle mødre kjenner seg igjen

 • 02.03.2016 - 22:49

Slutt på flørtemeldingene - Meldingene mellom meg og pappaen til Linéa har endret seg drastisk det siste året. Fra klissete meldinger med masse hjerter til oppdateringer på bæsjebleier og diskutering av hvilken middag det går raskest an å lage. Smileyer har vi sjeldent tid til, så det blir en bæsjeemoji eller ingenting. Snapchat er vi flinkere på, og det er like gøy med film nummer 99 av Linéa som spiser skive med leverpostei som det var med den første. 

Superhelten - Noen ganger lurer jeg virkelig på hva jeg brukte tiden på før. Sånn helt seriøst! Med ekstremt lite søvn innabors kan jeg løpe rundt fra morgen til kveld og få gjort både det ene og det andre. Gjerne flere ting samtidig! Men når jeg på slutten av dagen synker ned i sofaen, full i skitne flekker, med bustete hår og trøtte øyne så klarer jeg ikke å ramse opp hva jeg har gjort. Når du har fått to timer på øyet og gjør mer på ti minutter enn hva andre gjør på en hel dag, og så kommer de til deg og klager over at de er slitne. Ha-ha....10 minutters ferie - Det er ikke mye alenetid å få som småbarnsmor, til og med i dusjen eller på do er gjerne den lille med. En handletur på butikken føles som en shoppingtur til New York og en 15 minutters dusj alene er det samme som en langweekend på spa. Med alentiden følger seperasjonsangsten. Når jeg er borte fra Linéa lengter jeg etter henne hele tiden, og maser ihjel på den hun er med om å få oppdateringer på snapchat. Armene føles så uvanlig lette og tomme, og jeg vil holde i noe eller trille på ett eller annet. Det kribler bokstavelig talt i hendene. 

Rare sovestillinger - Med en liten varm kropp inntil deg ender du opp med å sove i de rareste stillinger. Skal Linéa sove sammen med meg så ligger hun helt oppe i halsgropen min, helst imens hun har et godt tak i håret mitt og føttene boret inn i magen min. I løpet av natten blir jeg utallige ganger kløpet i armen, sparket i magen, klort i ansiktet og fått revet ut nakkehårene. Man lærer seg til å sove med en arm i en rar vinkel, med føttene rett ned istedenfor den vanlige fosterstillingen, med dynen over halve kroppen og uten å røre en eneste muskel i frykt for å vekke dovendyret. Alt for at det lille gullet skal sove godt og uforstyrret! 

Sist i rekken - Som mamma vil du alltid komme sist i rekken, bokstavelig talt. Det er du som skal holde kontroll på alt og få flokken ut av huset. Jeg begynner gjerne to timer før med forberedelser til vi skal ut av døren, fordi jeg vet at det fort dukker opp uventede hendelser. En million ting skal pakkes, dobbelsjekkes og trippelsjekkes. Jeg skal sørge for at både mann og barn har med seg alt som trengs, og litt til. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg klarte å komme for sent til ting når jeg bare hadde meg selv å tenke på. Når alle har kommet ut av døren og er klare for å dra, oppdager jeg at jeg fortsatt går i kosebuksen med gulpeflekk på, håret er i en dott fordi jeg rakk ikke noe annet og kun et øye har fått mascara på seg. 

Viktige, små milepæler - Jeg kommer aldri til å slutte å bli fascinert av det å se et annet menneske utvikle seg, det et utrolig interessant og spennende. Det var noe jeg aldri skjønte før jeg ble mamma selv. Noe så lite som at jeg kunne kjenne Linéa sin første tann ble jeg helt i ekstase over. Jeg vekket Sindre og hoppet opp i sengen med Linéa på armen: "Kjenn! Kjenn! Hun har fått en tann!" De små tingene, som egentlig er helt vanlig, føles så utrolig spesielle. Som om din unge er den eneste som får melketenner! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Barnesanger og barnefilmer - Jeg hadde virkelig glemt hvor kjekke alle barnefilmene og sangene er. Nå gleder jeg meg til vi skal se alle Disney klassikerne sammen, og jeg tar meg selv i å gå rundt og nynne på barnesanger selv om Linéa ikke er der. De er overraskende fengende!

Babyspam - Både lageret på mobilen og iCloud er fullt opp for lenge siden med bilder av lille. Det er bare umulig å ikke ta bilder og filme absolutt alt, vi synes jo de er så søte hele tiden. Og aller helst vil vi jo vise dem frem til hele verden fordi vi der så stolte, det er så utrolig stas! Litt sånn som Simba på løveklippen i Løvenes Konge ;-) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gråter av alt - Jeg har alltid vært en følsom person, men etter at jeg ble mamma føles det som om tårekanalene sitter utenpå kroppen, og det skal ingenting til for å få dem til å renne. En koselig reklame, en fin audition på idol, en unge med en sjelden sykdom, en klem fra et bløtt barnekinn - alt gjør meg blank i øynene! Jeg er virkelig helt håpløs noen ganger. 

Setter mer pris på min egen mamma - Etter at jeg ble mamma selv så setter jeg enda mer pris på min egen mor, og føler meg faktisk enda nærmere henne enn før. Nå skjønner jeg bedre hva mamma har gjort for meg, og alle følelsene hun har gått gjennom. Jeg kan relatere mer. Det er ganske fint, egentlig. Noen som kjenner seg igjen? Klikk liker for en del 2 ♥

 

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg 

Hvem skal få skylden?

 • 01.03.2016 - 14:48

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du bor i et trygt og godt hjem med masse mat og flere leker enn du trenger. Du har både en og to dobbelhaker, imens på andre barn kan du se ribbeina stikke ut gjennom huden. En av lekene dine er en dukke, fordi det er pedagogisk riktig at du skal lære å ha omsorg gjennom å leke med den. Noen barn får ikke nok omsorg for seg selv engang. I en alder av åtte måneder har du både Levis bukse og Gant jakke, mens andre tar til takke med en plastikkpose som fotballdrakt. Du får være barn lenge, og nyte alle stadiene av oppveksten din. Før du har vært på ditt første skoleball, så har en annen jente på din alder giftet seg. Når du sitter på drømmeskolen din og noterer på en splitter ny MacBook Pro, så sitter noen i et mørkt og trangt klasserom hvor de er fire stykker om å dele både pult og bok. Og det er dem som i det hele tatt har mulighet til å gå på skolen. Rundt den tiden du begynner å vurdere silikon, restylane, og rompeforstørring så har andre blitt lemlestet for både armer og bein. 

Så hva er forskjellen på deg og alle barna vi ser på nyhetene? Barna i de vonde, hjerteskjærende historiene som vi scroller forbi når vi ligger med iPhonene våre i sengen om morningen på vår daglige "oppdateringsrunde". Dem som vi egentlig later som ikke er virkelige, fordi det er for vanskelig å forstå at dette er ekte. Det er så langt fra vår virkelighet som det går an å komme. Men den eneste forskjellen på deg og dem er at du vant gullbilletten i lotteriet. Du ble født i Norge, verdens beste land. Det er forskjellen, ingenting mer. 

Du vokser opp i et land hvor "perfeksjonsjaget" er vårt største problem. Det gir både psykiske og fysiske plager. Det er en sykdom som har rammet hele landet, og vi er på jakt etter smittebæreren. Vi trenger noen å skylde på, fordi vi tror at det vil fikse problemet. Enten det er bloggere, foreldre, Kardashian-søstrene eller instagramfiltre. Noen må være syndebukken. Før vi innser at det er vi selv som smitter hverandre, så vil dette aldri gå bort. 

Jeg vet at jeg har en tøff jobb foran meg som mamma. Det må være utrolig krevende å oppdra noen i dette samfunnet. Som en ung mamma og lektor student kjenner jeg definitivt på presset. Jeg føler at jeg blir litt delt mellom to verdener. Jeg trodde det var tøft å være en ung jente som prøvde å passe inn over alt, men for å være ærlig er det mye tøffere etter at jeg ble mamma. Det er en helt ny type press, som jeg ble overrasket over var så stort. Vi skal ha Emmaljunga vogner, lage babymat fra bunnen av og ha flate mager fire dager etter fødselen. Vi skal gå på aktiviteter, oppdra pedagogisk riktig, gå søndagsturer i fjellet, melde oss inn i FAU og trene. Prestere bra på jobb/skole, ha et strøkent hjem og lage skikkelige middager hver dag. Vi skal ha stort hus, fine biler og hytte både på fjellet og på sørlandet. Vi skal utvikle oss som individer og gå gjennom en selvrealisering. Og alt dette skal det legges ut skrøytebilder av på instagram. Du trodde kanskje at det var tungt å være en ungdom som skal prestere på skolen, i det sosiale og på fotballen? Det er ingenting i forhold til hva du har i vente. Det blir høyere krav, flere arenaer å forholde seg til og et mye større ansvar. 

Ikke bare har vi oss selv å tenke på og presset i forhold til det, men vi kjenner også på et press om at barna skal ha det best mulig. Og at mammapolitiet ikke får en grunn til å komme frem med pekefingeren. For hva om lillebror dukker opp i barnehagen i storesøster sin rosa dress? Eller at du gir etter for hylingen på butikken og gir ham den Kaptein Sabeltann isen han så gjerne ville ha? Når barna går i 4.klasse må vi gi dem Parajumper og Hunter støvler til jul. For hva om vi lar være å gi dem noe som gjør at de blir utestengt og mobbet? Vi betaler gledelig årsavgiften på både ridning, turn og fotball hvis det gjør at barnet vårt er glad og fornøyd. Deres lykke reflekterer hvor god jobb vi gjør. Så vær så snill og ikke skyld alt presset på oss. Det er ekstremt vanskelig å vite hvordan du skal løse alt dette på best mulig måte. Vi er bare mennesker vi også, og jeg tror jeg snakker for alle foreldre når jeg sier: Vi gjør så godt vi kan. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det jeg egentlig sier er at det ikke blir lettere eller mindre press med årene, heller det motsatte. Slutt med å prøve å finne den skyldige, og innse hvor utrolig godt du egentlig har det. Jeg sier ikke at du skal gå rundt og ha dårlig samvittighet fordi du bor i Norge, men av og til trenger vi å få litt perspektiv. Jeg kjenner at mammahjertet gråter når jeg ser noen av nyhetssendingene. Det kunne like gjerne vært oss, og vi må skjønne hvor ufattelig heldige vi er. De følelsene som perfeksjonsjaget gir oss er heller ikke til å spøke med, så jeg undervurderer det så absolutt ikke. Men jeg sier at vi er for opphengt i å finne ut hvem vi skal skylde på, for det synes jeg burde være ganske åpenbart etter hvert: Det er oss selv. 

Det er vi som skaper presset, og det er vi som må gjøre noe med det. Tenk at vi faktisk har den makten og muligheten! Det gjelder bare å finne ut på hvilken måte du kan og vil gjøre noe med det. Innse at det er ditt ansvar like mye som alle andre sitt. Lærerne kan senke kravene, Kardashian søstrene kan slutte med leppeinjenksjoner, det kan bli forbudt å skrive om operasjoner på blogger og det kan komme en lov om at alle instagrambilder må merkes med hva som er redigert. Jeg tror likevel ikke at alt presset kommer til å forsvinne. Når alt kommer til alt så er det du som må gjøre jobben selv. 

Akkurat som jeg vil lære min datter å sette skikkelig pris på et varmt hjem, et trygt nabolag, skolegang, et dyktig helsevesen, rene klær og morsomme leker. Og det viktigste av alt: At hun har mange rundt seg som er glad i henne og bare vil hun vel. For det er ikke en selvfølge for alle. Jeg skal gjøre det jeg kan for å videreføre gode verdier og et sunt perspektiv til henne. Slik som alle foreldre gjør. Men jeg vil også gjøre henne bevisst på at hun har en viktig jobb foran seg, et ansvar som bare er hennes. Som alle andre mødre vil jeg være der og holde henne i hånden, men det kommer til et punkt der det ikke er nok lenger.

Og da er alt opp til henne. Slik som jeg er nødt til å gjøre jobben for meg selv, og du er nødt til å jobben for deg selv. For den makten har vi. 

LES OGSÅ: Har jeg ødelagt livet mitt? og "Mamma, hvorfor ligner jeg ikke på deg?"

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #helse #aktuelt #samfunn

 

 

Den dårlige mamma-samvittigheten

 • 23.02.2016 - 22:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hver morgen før jeg går til skolen pakker jeg vesken min med alt jeg måtte trenge til forelesningen. Jeg sjekker over en siste gang for å være sikker på at jeg har fått med meg alt. Skrivesaker - MacBook - pensumbok. Check - check - check. I tillegg putter jeg oppi en drikkeflaske og et par andre småting som jeg alltid må ha med meg. Sånn! Good to go. Jeg gir Linéa en stor moseklem og et ekstra stort kyss. Hun borer ansiktet ned i halsgropen min og ler. De lubne barnefingrene griper et godt tak fast i håret mitt. Jeg nyter øyeblikket litt til, før jeg må vikle meg utav hendene hennes. Jeg slenger vesken over skulderen, og med meg har jeg fått litt ekstra bagasje. 

Noen ganger kjenner jeg den ekstra vekten så snart jeg er ute av døren, mens andre ganger merker jeg den ikke før jeg sitter i bilen på vei til skolen. Det er dager jeg ikke føler den ekstra tyngden på skuldrene før jeg er på skolen og ler med klassekameratene mine eller lever meg skikkelig inn i det foreleseren står og snakker om. Det gjør like vondt hver gang. Som et hardt slag i magen, og jeg får frysninger nedover ryggen. Den dårlige samvittigheten tett etterfulgt av savnet knyter seg i brystet mitt som en vond klump. Den får meg til å savne å sitte svimlende av trøtthet og amme en liten varm kropp inntil seg. Den får meg til å lengte etter klær med klissete brødsmuler og babymat, og tre lag med den beste concealeren parfymeriet hadde å tilby. Den får meg til å ville sitte hele dagen og entusiastisk aktivisere den lille med en haug av ulike leker. 

Den kommer krypende når du minst venter det. Fordyper du deg i jobb, ler litt for høyt sammen med venninner, ser på klokken at du har vært ute litt lenger enn planlagt? Da kommer den som et hardt slag i magen. Du føler deg skyldig, som om du har gjort noe skikkelig ulovlig. Du burde vært et annet sted enn hvor du er akkurat nå. Det er umulig å slippe unna den følelsen, den ligger klar for å ta deg. Den dårlige mamma-samvittigheten er nådeløs mot sine offer. 

I 10/10 tilfeller kommer barna først. Alltid. Så hvorfor bærer vi denne dårlige samvittigheten med oss om vi unner oss en kveld ute med venninner, drar på kino med kjæresten eller engasjerer oss i en oppgave forbundet med jobb. Kanskje drar du til og med bort for en dag eller to? Plutselig kjenner du det. Det kribler i hendene etter å trille på en vogn, armene føles tomme og altfor lette uten en 8 kilos bylt å holde på og du skvetter til når du oppdager at tankene plutselig ikke er på bleier og barnehagemøter. Det er uvant å bare være deg, ikke mamma-deg.  

Du får dårlig samvittighet enten du fortjener den eller ikke, sånn er det bare. Det er en del av det å være mamma. Uansett hvor mye barna savner deg så vil du alltid savne dem mer. Du er like avhengig av dem som de er av deg. Om ikke mer. Det er nå jeg skjønner hvorfor mamma spilte jag trodde änglarna fanns på repeat hver gang jeg var bortreist. Den gangen lo jeg litt og sa: "Mamma da, jeg kommer jo hjem om en uke." Nå vet jeg hvordan mammasavnet er, og jeg kommer garantert til å sitte sånn selv en dag. 

Dette innlegget er til alle dere mødre som må ta vanskelige valg basert på kjærlighet til deres små. Dere som må være borte på skole eller jobb, dere som klarer å se at dere trenger en kveld alene med venninner eller samboeren, eller dere som kjenner at barna må til besteforeldrene på avlastning fordi du trenger å samle krefter. Dere gjør en fantastisk god jobb, og dere er mine helter 

10 tips - Slik lykkes du i en travel hverdag

 • 10.02.2016 - 22:24

Hei dere! Ettersom jeg har fått så utrolig mange fine tilbakemeldinger på innlegget "Hvordan klarer du det?", tenkte jeg at det kanskje kunne være gøy å dele noen av mine tips med dere! Noen sa til meg en gang at hvis jeg fikk høre at jeg var heldig og hadde flaks som var kommet dit jeg er i dag så er det nesten en fornærmelse. Det er ikke flaks, det er hardt arbeid. Selvfølgelig har jeg vært heldig også innimellom, men jeg mener at du skaper din egen lykke. Ta grep om ditt eget liv, alt blir hva du gjør det til selv. Det er ingen tvil om at det kreves mye hardt arbeid for å nå målene, men med noen enkle grep kommer du godt på vei. 

Okey, here we go: 

Planning is key: Jeg er en stor tilhenger av lister. Jeg skriver lister over den minste lille ting, og har et stort behov for kontroll. Jeg skjønner at ikke alle er sånn, men jeg anbefaler sterkt å gå til anskaffelse av en almanakk eller bruke kalenderen på pcen. Det hjelper så mye å ha litt oversikt over dagene og planlegge hva du skal gjøre til hvilken tid. Da får du gjort mye mer! Lykkelige mennesker er ofte organiserte og strukturerte.Vær streng med deg selv når du deler opp i "work" og "play". Vær fokusert når du er på jobb eller skole, for deretter å ta deg fri med god samvittighet. 

Fyll opp dødtiden: Det er kjedelig å gjøre husarbeid og lese lekser, men er du effektiv så vil du få mye mer tid til de tingene du faktisk har lyst til å gjøre. Alltid tenk over hvor du kan smette inn noe produktivt. Sette på en maskin med klær før du går på jobb? Lese pensum på bussen fra skolen? Brette klær imens du ser på nyhetene? Fyll dødtiden med noe produktivt, da får du mye mer fritid til de kjekke tingene! 

Kvitt deg med negativitet: Vi har alle på et eller annet tidspunkt opplevd å ha negative mennesker rundt oss som drar all energi ut av oss. Den ene vennen som tar mer fra vennskapet enn hva hun gir tilbake eller kjæresten som får frem det verste i deg. Råd? Kvitt deg med dem. Vit at du fortjener å omringe deg med mennesker som vil deg godt, som gir deg like mye som du gir til dem og som gjør at du sitter igjen med overskudd istedenfor null energi. En av nøklene til å prestere bra på jobb eller skole er å kunne ta seg et skikkelig "friminutt". La hodet hvile og gjøre noe kjekt. Dette har ingen effekt om menneskene du omgir deg med drar ut masse negativ energi. 

Smil: Selv om du ikke føler deg helt på topp hver dag så kan det likevel være lurt å møte verden med et smil. Å smile og gi komplimenter til dem rundt deg vil bare ha en positiv effekt tilbake på deg. Det vil glede deg å se andre glade, i tillegg til at sjansen er stor for at du får et smil og et kompliment tilbake. I tillegg "lurer" du kroppen til å tro at du er i bedre humør enn du egentlig er når du smiler, og dermed blir du også gladere. En god sirkel! Det er faktisk vitenskapelig bevist ;-)  

Skjem deg selv bort: Du fortjener å ha det godt med deg selv, og litt hverdagsluksus er noe alle bør unne seg. Det trenger ikke å være de store tingene, lær deg å sette pris på de små gledene. En god ansiktsskrubb i dusjen, et duftlys eller en frisk bukett med blomster. Det gir i hvert fall min hverdag et lite løft! Stå opp litt tidligere enn du pleier for å  gjøre litt ekstra utav morningen og få en god start på dagen. Sett på musikk imens du er på badet, smør deg inn med en bodylotion, kle deg i yndlingsgenseren din, oppdater deg på siste nytt imens du nyter en god frokost og scroll deg gjennom en dose inspirasjon fra instagram og weheartit.  

Nok søvn: Prøv å få litt rutiner på leggetidene dine. Det trenger ikke å være større greiene enn at du har som mål å legge deg før midnatt. Du fungerer så mye bedre når du er litt mer uthvilt! Tro meg, det merkes godt på både kropp og humør når du har mangel på søvn. Du orker mindre, blir lettere irritert og deprimert. Det vil vi ikke ha noe av! 

Fysisk aktivitet: Trening, eller i det hele tatt komme seg ut og bevege kroppen litt er noe som løfter mitt humør et par hakk i hvert fall. Ta på deg et par sneakers og går en 30 minutters tur ute i frisk luft. Ha musikk på ørene og ta deg tid til å nyte omgivelsene istedenfor å gå med nesen ned i telefonen, det gjør underverker! Ellers kan jeg anbefale yoga og kickboksing. 

Skaff deg en hobby: Finn noe du liker og sett av tid til å gjøre det. Være kreativ og bruke hodet litt på noe du interesserer deg for gir en så god følelse! 

Vær fornøyd med det du har og aksepter deg selv: Vi er veldig flinke til å se på hva alle andre har, sammenligne oss med noen som er flinkere og bedre. Vi legger fokuser på alt det som ikke skjer og alt vi ikke har. Vi har alle ulike forutsetninger og vil oppnå forskjellige ting. Sett pris på det du har, og tenk over hvor heldig du faktisk er! Vær deg selv 100%, og ikke tenk så mye over hva alle andre synes. Du er god nok akkurat som du er! Du kommer utrolig langt ved å være åpen og ærlig. 

Lev i nuet: Aksepter at det som har skjedd tidligere hører til fortiden, og ikke bruk energi på å gruble over det. Ta lærdommen med deg til hva enn som måtte skje i fremtiden. Alt skjer for en grunn! Sett pris på det som skjer akkurat her og nå, og nyt hverdagsøyeblikkene. Ikke gå rundt og vent på en bedre fremtid, gjør det beste ut av hver dag.

 Lykke = Suksess

Inspirational monday

 • 08.02.2016 - 18:39

Hei fininger! Det har vært en veldig rolig start på uken for min del, med to timer forelesning 12-14, og utenom det har det bare vært rydding, vasking og handling som har stått på planen. Slike kjedelige ting som er så utrolig deilig å ha unnagjort! Været er heller ikke noe å skryte av, derfor passer det fint å ha litt å pusle med inne. Jeg satt og samlet litt inspirasjon tidligere i dag, og tenkte jeg like gjerne kunne dele litt med dere. Det passer vel bra på en litt grå mandag? Kos dere // Bildene er hentet fra pinterest og weheartit

"Hvordan klarer du det?"

 • 02.02.2016 - 21:03

Noe av det jeg kanskje får mest spørsmål om er hvordan jeg klarer å kombinere det å være masterstudent med mammarollen. Jeg merker stor forskjell på om jeg snakker med noen som har gjort det samme selv og dem som ikke har det. Noen går til og med så sterkt ut og sier at ungen kommer til å få tilknytningsproblemer. Det er faktisk utrolig sårt å få høre at noen mener det, selv om jeg selv vet at Linéa har det bra. Jeg rådførte meg både med helsepersonell og andre rundt meg før jeg bestemte meg 100% for å fortsette med studiene rett etter sommeren. Jeg hadde kuttet det ut med en gang om jeg hadde sett at Linéa ikke hadde det bra, eller at det gikk på bekostning av henne. Jeg tror noe av det verste du kan gjøre er å kritisere en mor for jobben hun gjør som mamma og valgene hun tar, det er et så utrolig sårbart tema. Vi er alle veldig forskjellige, både foreldre og barn. 

Det første jeg kan si er at det er utrolig tøft. Det krever veldig mye av deg. Du må være viljesterk, strukturert og ha disiplin. Du kan ikke lese når det passer deg best og du føler deg mest våken, du må benytte de sjansene du får. Om det er klokken 6 om morningen og etter klokken 10 om kvelden så er det da du er nødt til å finne frem skolebøkene. Det gjelder å være fleksibel. Jeg tror det tyngste er at når jeg er ferdig med å amme Linéa om morningen og hun har sovnet igjen, så må jeg stå opp og gjøre meg klar for skolen istedenfor å sove videre jeg også. Og at hun sover for det meste imens jeg er på skolen slik at jeg ikke kan ta meg en powernap imens hun sover. Det å kjenne på savnet kan også være litt tøft til tider, spesielt i begynnelsen. Da måtte jeg kjempe mot tårene hver morgen, og ringte hjem i alle pausene. På den tiden sov hun jo enda mer, så det var ikke akkurat mye å rapportere tilbake til meg... Haha, kan tro jeg var slitsom! Nå har jeg funnet ut at det beste er å bare konsentrere seg fullt og helt om forelesningene, se på det som en jobb som må gjøres. Og med et par snapper hjemmefra så går det litt bedre.

Det krever mye planlegging for å få kabalen til å gå opp. Nå har jeg gått på universitetet samtidig som jeg er mamma i over et halvt år, og det har virkelig gått over all forventning. Jeg trodde det skulle dukke opp flere problemer, men det har faktisk gått veldig fint. Imens jeg er på universitetet så er Linéa hjemme med pappaen sin, og når han skal skrive på bacheloren så har jeg henne. Vi er også veldig heldige og får god støtte fra familiene rundt oss, det er noe jeg absolutt ikke tar for gitt. De dagene ting kræsjer tidsmessig så har vi fantastiske barnevakter som stiller opp. Det er veldig godt både for oss og for Linéa. I tillegg har jeg også hatt med Linéa på skolen, og det funket også veldig fint. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å prøve, jeg klarte ikke å la være å gi det et forsøk. Det er bare sånn jeg er. Nå angrer jeg ikke et eneste sekund på det! 

Alle barn er forskjellige, og det sier seg selv at jeg hadde aldri klart dette om jeg hadde hatt en kolikk baby som gråt døgnet rundt. Det kommer helt an på hvordan babyen er, og ikke minst hvilken type person du er. Det er ikke noe for alle, og det er helt greit. Men jeg vil gjerne vise dere gjennom bloggen at det faktisk er veldig mulig! Jeg er veldig glad i skole og er motivert nok til å ta det ekstra steget og lese. Jeg føler at midt oppi alle mamma oppgavene så har jeg et sted hvor jeg bare får være meg, og det er veldig viktig mener i hvert fall jeg. Man glemmer ofte seg selv i barseltiden, og det er veldig lett å bare være hjemme med ungen og ikke komme seg så mye ut på egne ting. Det er fullt forståelig, det er jo det som er det kjekkeste. Jeg har selv ofte lyst til å bare sitte og holde på Linéa hele dagen, bare klemme og kose på henne. Og mange ganger gjør jeg akkurat det. Men jeg tror det er viktig å komme seg ut litt også, og for meg føles det godt å bryne hodet litt og få utfordringer på et litt annet plan. 

Når det kommer til Linéa så får hun akkurat det hun trenger, og det er ingenting som går utover henne på noen som helst måte. Hun får masse tid både sammen med mammaen og pappaen sin. For det meste sover hun imens jeg er på skolen, ettersom en av de lengste hvilene hennes er på formiddagen. Det er ofte at hun sovner litt etter at jeg har gått, og sover fortsatt når jeg kommer hjem igjen. Og er hun våken så er det bare fint at hun får litt kvalitetstid med pappaen sin. Vi ser på det som utrolig viktig at hun har et trygt og godt forhold til pappaen sin også. Jeg tror det viktigste er at når du er tilstede så er du der 100%. Leker og prater med lille, ikke løpe rundt og drive med alt annet. Små babyer krever ikke de store aktivitetene akkurat, og det holder å sitte og lese en bok, ta et bad eller leke på krabbeteppet. Ta vare på de fine hverdagsøyeblikkene. Når du er hjemme så er det mamma-tid som gjelder, og alt annet kan vente til lille sover igjen. Og det får Linéa massevis av! I tillegg har vi også babysvømmingen hver uke som er en veldig fin aktivitet å gjøre sammen som familie. Hun har absolutt ikke tilknytningsproblemer, og er en skikkelig mammajente. 

Linéa er min største motivasjon, og jeg har aldri vært så motivert til å lese mye og jevnt som jeg er nå. Jeg kan ikke satse på å ta skippertak, ettersom jeg aldri vet om hun plutselig blir syk eller får en ny tann midt i eksamenstiden min. Du må hele tiden henge med, og helst gjerne ligge litt i forkant. Det beste i verden er å komme inn døren hjemme etter et par timer med forelesning på skolen og bli møtt av den blideste solstrålen som lyser opp og strekker armene etter meg. Hun smiler og ler og borer ansiktet ned i halsgropen min. Det er da jeg tenker at det er så absolutt verdt det. Hun fortjener den beste fremtiden det er mulig å få, og det skal jeg gi henne. 

Det er helt klart to vidt forskjellige verdener som til tider kan være utfordrende å balansere. Men jeg tror at hemmeligheten er å være 110% begge steder. Holde fokuset på de ulike rollene både når du er hjemme og når du er på skolen. Og ikke minst tenke at du gjør bare ditt beste, ingen kan forvente noe mer enn det. 


 Og forresten: Etter at TV2 publiserte dette innlegget har det kommet inn så mange fine kommentarer og meldinger. Det setter jeg så utrolig pris på, dere aner ikke! Jeg har lest alle, og skal straks sette meg ned og svare resten. Dere er best. Masse kjærlighet til dere alle sammen!

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

Litt mer voksne ønsker

 • 12.12.2015 - 14:08

// Inneholder annonselenker 

For hvert år blir det vanskeligere og vanskeligere å finne noe å ønske seg. Jeg har gått fra å ønske meg sminke og klær til litt mer praktiske ting som trengs i hjemmet. Kitchentime har et stort utvalg av produkter til hus og hjem, både til matlaging, baking og servering. Under ser dere noen av mine ønsker, og nederst i innlegget finner dere en rabattkode! 1. HER / 2. HER / 3. HER / 4. HER / 5. HER / 6. HER / 7. HER / 8. HER

Alt av blendere elsker jeg ettersom jeg ikke er så glad i frokost, og foretrekker smoothie fremfor brød. Smoothie blenderen ovenfor har jeg faktisk selv, og den er helt super. Da er smoothien ferdig klar i en flaske og du trenger bare å sette på en kork og putte den i vesken. Genialt! Tassimo maskinen og espresso koppene er en fin gave til kaffeelskeren. Det runde serveringsbrettet er noe jeg alltid har tenkt på at jeg burde skaffe meg. Det ser så mye finere ut når fredagstacoen blir servert på et slikt brett som du bare kan snurre rundt alt etter hva du vil ha. Hverdagsluksusen dere! 

Hele utvalget finner dere HER.  


Med koden KitchentimeVER får dere 10% på alle varer ut i morgen! 

Happy shopping ♥♥♥

Ikke legg skylden på Sophie Elise!

 • 09.12.2015 - 18:35

De aller fleste har fått med seg innlegget "Hvorfor i all verden skal vi støtte Sophie Elise Isachsen?"  (direktelink) som nå skaper store oppslag på flere blogger og nettaviser. Det er ikke den unge jenten i meg som rynker på nesen når jeg leser dette krasse innlegget, det er heller mammaen i meg. Det er ingen tvil om at vi befinner oss i et samfunn med mye påvirkning på flere kanaler. Jeg har selv vært en tenåringsjente som har opplevd press og blitt påvirket, og jeg bekymrer meg ofte for hvordan Linéa kommer til å ha det i sine tenåringsdager. Likevel er det ikke Sophie Elise jeg bekymrer meg for, og jeg synes det er en utrolig billig vei å gå når du angriper og beskylder en enkelt person. 

Som foreldre er det vårt ansvar å lære døtrene våre gode verdier, bli selvstendige og følge sitt eget hjerte istedenfor å blindt kopiere alle andre. Jeg vil i hvert fall lære min datter at hun godt kan få lov til å klippe lik pannelugg som Camilla i A klassen, men det vil ikke endre henne som person. Jeg vil bevisst gi henne flere komplimenter for personligheten og handlingene hennes enn jeg gjør for utseendet, nettop fordi det er det som er det viktigste. Å bli påvirket av samfunnet og menneskene rundt oss går det ikke an å komme unna, men det er vår jobb som foreldre å trene opp ungene våre til å møte disse påvirkningskreftene med fornuftige øyne. Jeg vil lære henne at hvordan du er mot andre sier mye om deg selv, og det er dette som er det viktigste. Jeg ønsker at hun skal bli påvirket og inspirert, finne ut av hva hun liker. Prøve og feile, finne seg selv. Det er noe alle tenåringsjenter må gjennom. Det er min oppgave som mor å sette meg ned med henne, snakke om det hun er opptatt av og det hun lurer på. Veilede og støtte. 

Jeg begynte tidlig med å være opptatt av hvordan jeg ville se ut. Jeg nektet å gå i noe annet enn kjoler, og brukte det både sommer og vinter. Jeg klippet pannelugg fordi jeg ville se ut som Hermine i Harry Potter og maste til meg en leopardbukse fordi Spice Girls jentene brukte det. Likevel vokste jeg opp til å være en omsorgsfull, smart og engasjert jente med gode verdier. Akkurat som Sophie Elise har. Jeg vil lære min datter å ikke dømme, men se med åpne øyne. Det er så mye mer ved et menneske enn bare utseendet. Uansett hvor klisjé det høres ut, så skal du ikke dømme en bok etter omslaget. Jeg hadde håpet at samfunnet hadde kommet litt lenger enn denne trangen til å sette noen i en bås. Akkurat som jeg skrev i et tidligere innlegg (direktelink) hvor mange så på ung mor som synonymt med dårlig mor, så ser visst en del av samfunnet på et fint utseende som et tegn på lav intelligens. Det går ikke an å være opptatt av både sminke og hår i tillegg til flyktningkrisen og pelsdyrnæringen. Alt er ikke svart hvitt lenger. Selvfølgelig er det mange av leserene til Sophie som lar seg inspirere på utseendefronten, men så bidrar hun til så mye mer også. Jeg tror mange av leserne blir inspirert av den beintøffe stå-på viljen hennes og evnen til å få drømmene sine til å gå i oppfyllelse. Hun har aldri oppfordret noen til å fikse på utseendet sitt, heller det motsatte. Det hun har oppmuntret til er blant annet at alle burde lære seg førstehjelp, og er dermed med på å bidra til et tryggere samfunn. Hva om det er din datter som plutselig trenger førstehjelp, og venninnen hennes hadde tilfeldigvis vært på kurs ettersom hun leste på bloggen til Sophie at det hadde vært lurt. Satt litt på spissen. Sophie påvirker leserene til å tenke litt lenger enn hvilken countouringbørste de skal bruke, og får dem til å engasjere seg i saker de kanskje aldri hadde syntes var interessante om hun ikke la dem frem på bloggen sin. Takket være henne er det nok flere fjortenåringer som spiser ett par mindre påskeegg i påsketider fordi de nå vet at det er palmeolje i dem. Vi som foreldre burde være glad for at viktige debatter blir tatt opp på kanaler som også barn og ungdom oppsøker. Hvor mange tolvåringer bryr seg om å sitte og se på nyhetene? Det er ikke mange.

 Det vil alltid komme eksempler på noen med sterk påvirkningskraft. Vi skal selvfølgelig se med kritiske øyne og ikke ta alt for god fisk, men å direkte mobbe noen for det blir veldig galt. Jeg synes derimot det positive ved Sophie er at hun har vært åpen om ting rundt utseendet sitt, og det at hun en tid har vært sykelig opptatt av å fikse på seg selv. Ungdommen trenger et friskt pust av åpenhet og skjønne alvoret rundt slike tanker. Det er ti ganger bedre enn alle reklamer og annonser som er retusjert til det ugjenkjennelige uten å legge ved noe informasjon rundt alt som er fikset på. Eller ta for eksempel alle instagram kontoene som ser ut som glansbilder av et utseende og et liv vi alle drømmer om. Vi sluker det rått uten å tenke over hvor mye som kan være tilgjort og hvor mange filter som har blitt lagt på. Jeg husker jeg leste en gang om en godt trent jente som viste sine vanlige poseringer opp mot sine instagram poseringer, hvor sistenevnte viste utrolig mye mer markerte muskler. Det er utrolig hvor stor forskjell rett posering, lys og vinkel kan gjøre. Det er ingen som skriver under bildene sine alt arbeidet de har gjort for å få til det perfekte bildet. Og så trener vi hver dag og lever på protein shakes for å se ut som dem, noe som er uoppnåelig. Leserne til Sophie Elise vet i hvert fall at ingen er født med så lange dådyrvipper, og at store, fyldige lepper er en sjelden vare blant norske jenter. 

 Jeg velger i hvert fall å ikke skylde på Sophie Elise, og om hun fortsatt blogger i fremtiden så skal datteren min få lov til å lese hvis hun vil. Jeg har såpass tro på at jeg klarer å oppdra en reflektert og fornuftig datter. 

 

Hilsen en rosablogger/mammablogger som er over gjennomsnittet interessert i sminke og klær i tillegg til å være masterstudent og samfunnsengasjert. 

Kjære pappa, jeg kommer til å bli kalt hore

 • 07.12.2015 - 21:37

Linéa Olivia bare et par minutter gammel 

Det var en datter vi begge håpet på. Sindre klemte hånden min ekstra hardt når vi fikk vite at det var en liten jente jeg hadde inni magen min. En prinsesse som bare er vår, så skjør og fin. Aldri hadde jeg sett for meg hvor mye glede et lite nurk kan bringe. At det går an å være så glad i noen at du får fysisk vondt bare ved tanken på at noe skulle skje dem. Hånd i hånd med gleden går bekymringene og angsten for at noe skal skje. Det er en del av det å bli foreldre å stadig ha bekymringer. Du vil beskytte denne gullskatten med nebb og klør, mot alle farer som måtte oppstå. Det vi ofte glemmer er at de største farene er rundt oss i det dagligdagse livet. 

For en stund siden dukket en film opp i facebook feeden min som traff meg skikkelig. Jeg ber deg, pappa eller ei, om å ta deg et par minutter og se filmen under. Jeg har sett den flere ganger, og får fortsatt gåsehud. Jeg viste den til Sindre, og han ble også helt satt ut. Det er et så godt og viktig budskap som virkelig treffer deg midt i hjertet. Jeg får ikke sagt det bedre selv, bare se filmen:  

#Kjærepappa

Kjære pappa, blivende pappa, framtidige pappa (men også alle gutter og menn), gjør din datter eller din sønn en stor tjeneste: Se og del denne filmen! #kjærepappa

Posted by CARE on Thursday, November 26, 2015
#mamma #mammablogg 

Du vet du er småbarnsmor når...

 • 07.12.2015 - 18:44

- Kamerarullen på mobilen består av 1 million bilder av det lille nurket.

- Du blir tagget i giveaways som for eksempel "Vinn en smokkesnor" eller "Få et gavekort på 500 kr hos barn og baby" hele tiden.

- Facebooken din består av 10 forskjellige barselgrupper som diskuterer ulike bleietyper og legger ut skrytebilder. 

- Du har fått både gulp, bæsj og tiss over hele deg. Og det er egentlig greit. 

- Du snakker til andre gjennom babyen: "Linéa syntes det var veldig kjekt å være på besøk."

- Du kan vaske fem maskiner med klær til dagen. 

- Du ønsker deg strikkebok og allværsjakke til jul. 

- Alt planlegges etter den nye sjefen i huset. 

- Du plutselig har blitt en løsningsorientert-multitaskende-superhelt. 

- Du føler deg naken hvis du ikke bærer på en baby eller triller på en vogn. Du vet liksom ikke helt hvor du skal gjøre av hendene, og tar deg selv i å vugge på handlevognen.

- Du omtaler deg selv som tredje person hele tiden: "Mamma skal bare hente bamsen din". 

- Ungen er fint stelt med nye, rene klær, stellevesken er pakket med alt som er nødvendig (og alt annet i tilfelle krise) og vognen er satt frem med alt av vognpose osv. Men du selv har bare mascara på det ene øyet, håret har fortsatt balsam i seg, trusen er på vrangen, amme-bhen har åpne klaffer og genseren har en stor gulpeflekk på seg. 

- Du har sovet 2 timer i løpet av en natt og klarer på et mirakuløst vis å fortsatt fungerer gjennom hele dagen. Og andre klager på at de er trøtte?! 

 - Vesken er full av våtservietter, smokker og gulpekluter, og du klarer ikke å finne lommeboken når du skal betale på butikken. 

- Du tyr oftere til tørrshampooen enn du vasker håret i løpet av en uke. 

- Filmen du hadde planlagt å se på kino er plutselig i hyllen på Rema 1000 til 99 kr, hvor ble tiden av?

- Det er du og pensjonistene som trasker rundt på kjøpesenteret rett etter det har åpnet lørdags morgen, ettersom det er et mareritt å kjempe seg gjennom det havet av mennesker som kommer etter klokken 12. 

- Duringen fra en brystpumpe er den mest irriterende lyden i hele verden. 

- Det ligger smokker over alt, men når du trenger en er alle borte. 

- Du har lært deg hvor alle knirkende planker i gulvet ligger, og hopper som en ninja bortover for å unngå dem når lille akkurat har sovnet for å ikke vekke h*n. Noen som kjenner seg igjen? 

Trykk gjerne  på liker knappen om dere likte innlegget!

 

#mamma #mammablogg

 

 

 

 

Det har gått for langt

 • 06.12.2015 - 12:56

Dere vet den følelsen av at du kjenner tårene svi bak øyeeplet, men de kommer ikke frem? Følelsen av at kroppen er helt nummen fordi du klarer ikke å kjenne at du har vondt eller er sliten lenger. Du går på autopilot. Suser avgårde, kroppen er liksom bare med på lasset. Jeg har alltid vært en "stå på-jente" med mottoet at du klarer alt du vil. Jeg kjører på og glemmer meg selv midt oppi alt. Det er så kort vei fra toppen og ned. Det går skremmende fort. 

Dere som har lest bloggen min en stund vet at jeg fant ut at jeg var gravid når jeg var fire måneder på vei. Jeg var begynt på mitt første år på universitetet på et veldig krevende studie, og det var ikke en del av planen min. Jeg ble kastet uti det, og det var en veldig stor omveltning. Jeg fikk det travelt med gravid yoga, svømming, lese pensum, handle babyutstyr og masse andre forberedelser, flytte og ta lappen. Mange ble overrasket over at jeg fortsatte med studiene, men for meg var det ikke et spørsmål engang. Jeg fullførte siste eksamen høygravid som bare det, ti dager før Linéa Olivia ble født. Når jeg tenker tilbake så ser jeg på det som en veldig intens tid. Jeg fikk elveblest som følge av stress, jeg var nesten utbrent og blodtrykket var høyt. Jeg stresset mye og sov lite. Jeg var på vei utfor et stup. Legen ga meg streng beskjed om å HVILE. Nå er jeg igjen på vei utfor det samme stupet, og denne gangen har det gått litt for langt.

Jeg har lenge visst at jeg har drevet meg selv litt hardt. Prøvd å strekke til på alle områder uten å ta hensyn. Jeg har hatt noen episoder der kroppen føles helt lett, jeg blir varm i hodet, kaldsvetter og skjelver. Jeg får synsforstyrrelser og blir helt lam i kroppen. Den ene gangen skjedde det når jeg bar på Linéa. Hun hadde holdt meg våken fra klokken fire på natten et par netter på rad, jeg hadde hatt lange dager på skolen i tillegg til et arrangement i forbindelse med bloggen. Midt oppi alt dette så hadde jeg glemt bort alt som heter mat og drikke, og fikk i meg minimalt. Det å amme, og egentlig bare generelt å være mamma krever at du har mye næring innabords (og for alle andre også sånn egentlig). Jeg skal innrømme at det har vært andre dager jeg har vært mer sliten hvor jeg har vært overrasket over at jeg fortsatt står oppreist. Derfor var det ganske uventet at det skulle skje akkurat den dagen, men det er vel fordi jeg har brutt ned kroppen litt og litt. Jeg var nede på badet og stelte Linéa, da jeg plutselig begynte å kjenne meg litt varm og "svevende" i hodet. Rett etterpå begynte skjelvingen. Jeg regnet ut hvor lenge det var siden jeg hadde spist eller drukket noe som helst, og konkluderte med at jeg måtte spise så fort jeg var ferdig med bleieskift. Skjelvingen ble bare verre og verre, og jeg fikk en veldig rar følelse i hele kroppen. Jeg røsket med meg resten av det som var av klær, og tok med meg Linéa på armen. Sindre kunne ta på resten av klærne, imens jeg fikk i meg noe mat. Idet jeg gikk opp trappen begynte beina å kjennes som gelé under meg, og jeg så hvite flekker. Ting begynte å bli uklart. Jeg ville rope på Sindre så han kunne komme og ta Linéa, men jeg klarte ikke å få ut en eneste lyd så jeg tviholdt på henne og konsentrerte meg alt jeg kunne på å komme meg inn i stuen og gi henne fra meg. Alt bare snurret rundt, og det var et sterkt blendende lys som gjorde vondt i øynene. Jeg klarte å komme meg bort til Sindre og bare lempe henne i fanget hans, før beina sviktet under meg. 

Legen sa til meg at det var kroppen som sendte meg varselsignaler som jeg bare valgte å ignorere. Jeg måtte ta en hel haug med tester, og et par dager etterpå fikk jeg en telefon. Vanligvis får jeg prøvesvar over nettet eller at resepsjonen ringer meg, men nå ville legen snakke med meg selv slik at jeg skulle skjønne alvoret fordi det prøvene viste var ganske urovekkende. Jeg hadde utrolig mange mangler på flere typer vitaminer og jern. Jeg lå på noe med 40% og verdiene skulle være over 75%. Jeg var dehydrert, underernært og hadde for lav fettprosent. Jeg veier nå 5 kilo mindre enn hva jeg gjorde FØR jeg ble gravid. Det vil si at i tillegg til å miste alle 10 kiloene jeg la på meg under graviditeten så har jeg gått ned gjennomsnittlig et ekstra kilo til hver måned. Legen sa at jeg måtte skjønne alvoret ved at jeg hele tiden ga bort all næringen uten å få noe påfyll til meg selv. Det kom til å bryte ned kroppen min helt til slutt. Jeg fikk en resept på to ulike tabletter som jeg må gå på i tre måneder, og så skal jeg tilbake og ta tester igjen. I tillegg må jeg ta tran, jern, en haug av vitaminer, og ikke minst spise og drikke nok. Det hadde vært mye lettere om jeg bare passe på fra begynnelsen av, istedenfor å nå måtte ta et skikkelig tak for å bygge meg opp igjen. 

Jeg tror at noen ganger må man bare få et skikkelig slag i ansiktet. At noen utenforstående røsker tak i deg og får deg til å innse alvoret. Du må se at det du driver med er faktisk å ødelegge deg selv, litt og litt. Du blir helt blind. Selvfølgelig har dem rundt meg latt merke til det og sagt ifra, prøvd å få meg til å skjerpe meg, men det synker ikke inn. Det sklir bare rett ut igjen. Du skjønner ikke at du faktisk holder på å bli syk. De snakker alltid om at du må huske å passe på deg selv når du er gravid fordi mye av energien din blir brukt til å bære frem et lite barn, men så glemmer vi at det samme gjelder når ungen har kommet ut. Ingenting er verdt å ofre egen helse for, hverken fysisk eller psykisk. Det aller viktigste er at både jeg og Linéa har det bra og er friske og raske. Og hvordan skal jeg klare å ta vare på Linéa om ikke alt er i orden med meg selv? Det er litt sånn som når du sitter på flyet og de opplyser om sikkerhetsrutinene: "Ta alltid på din egen oksygenmaske, før du hjelper andre." 

Dette har i hvert fall vært en wake up call for meg, og jeg håper at det kanskje når ut til noen andre også. Jeg vet godt at det er veldig lett å gå i den fellen me at "oi, jeg klarer jo å fungere på bare to timer søvn!" eller "et knekkebrød i løpet av en dag gikk helt fint". Det får du svi for i det lange løpet. Det gjelder selvfølgelig alle, men akkurat nå vil jeg snakke til mødre og kommende mødre. Det er helt naturlig å legge alt fokuset på den lille, det blir hele din verden. Så lenge ungen har det helt perfekt så blir du blind på alt det andre. Som oftest går det helt fint, men andre ganger ikke. Mødre er superhelter, men ingen kan leve på bare luft og kjærlighet. 

LES OGSÅ: JEG KLARTE DET OG DET INGEN VET 

#mamma #mammablogg #helse 

Verdens beste sjef

 • 22.11.2015 - 15:47

Min sjef er uforutsigbar, både på godt og vondt. Arbeidsdagen begynner sjeldent på samme tidspunkt, men når den begynner så gjelder det å være klar NÅ. Min sjef kan lugge meg, bite, sikle, og gulpe på meg - for så etterpå le av det. Det er jo umulig å bli sint når hun serverer meg verdens største glis. Hun kan være en skikkelig diva og slenge bort maten jeg har laget så både gulv og vegger blir dekket av grøt. Jeg må bare tørke opp og lage ny, imens sjefen sitter utålmodig og venter. Det er ikke noe glamorøst over denne jobben. Jeg må tåle å få både tiss, bæsj og gulp på meg, uten å gjøre noe stort nummer utav det. Det er ikke noe krav på en spesiell uniform, men klærne bør tåle flekker. At noe blir ødelagt bør forventes. Jeg må kunne jobbe både inne og ute, uansett hvilken årstid. At det er vinter, full storm og 20 minus er ingen unnskyldning når lille vil trilles i vognen. 

Min sjef kan være utrolig takknemlig, selv for de aller minste ting. Bare jeg kommer inn i rommet eller sier navnet hennes så blir hun overlykkelig. Sjefen min smiler og ler. Masse. En trillende latter som gjør at du blir varm langt inn i hjerterota. Det er ikke vanskelig å gjøre henne glad. Hun er aktiv og vågal, alltid nysgjerrig på nye ting. Jeg blir så stolt av sjefen min at det er like før jeg sprekker. Lønnen i denne jobben er verdt mer enn gull og diamanter. Bekreftelsen på at jobben du gjør er god nok kommer gjennom et trygt og varmt smil. Og det er det som betyr noe. Ingen annen jobb klarer å gi meg det. 

Min sjef krever å ha all oppmerksomheten rettet mot seg. Hele tiden. Hun tror at hele verden kretser rundt bare henne. Blir hun glemt bort et lite sekund får jeg høre det!  Alle bragder skal heies frem og skrytes av, store som små. Hun elsker å være sosial, og da aller helst være midtpunktet i et selskap. Sjefen min er et lite sjarmtroll og kan tvinne hvem som helst rundt lillefingeren. Det vet hun veldig godt selv også. Hun liker å møte nye mennesker, flørte, vise seg frem og gjøre seg til. Det er spennende å utforske og se noe nytt. Men det er ingen tvil om hvem som er nummer en, og det er egentlig litt godt.  

Min sjef vet akkurat hva hun vil, og alt skal skje etter hennes ønsker. Og hun vet akkurat hvilke knapper hun skal trykke på for å få det som hun vil. Hun kan til og med ta til tårer noen ganger for å få viljen sin. Sta og viljesterk er hun. Hun er hensynsløs og har null respekt for hverken matpauser eller søvn. Det er ingenting som heter overtid i denne jobben, her forventes det at du er tilgjengelig 24 timer i døgnet. Alt skal skje etter sjefens klokke og hva som passer henne til hvilken tid. Det er nytteløst å prøve på noe annet, så det kan jeg bare glemme. Sjefens ønsker er LOV. 

Min sjef gir meg ny kunnskap og får meg til å løse problemer jeg aldri visste fantes. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag. Sjefen min har fått meg til å synes at ting som jeg aldri hadde trodd jeg skulle bry meg om er ganske interessant. Jeg utvikler meg hele tiden, og har blitt en ganske god  løsningsorientert multitasker etter hvert. Hun presser meg stadig vekk. Til å gå ut av komfortsonen og til å søke informasjon. Hun kaster meg ut i nye situasjoner uten noe som helst forvarsel. Jeg føler meg ofte usikker og redd, men samtidig så klarer hun å få frem det beste i meg. Jeg blir aldri helt utlært i denne jobben, og kommer aldri til å gjøre den helt perfekt heller. Men det er ikke mindre motiverende fordet! Jeg er villig til å gjøre alt for sjefen min. Ofre alt uten å nøle et sekund. Hun bringer frem styrken i meg som jeg ikke visste at jeg hadde. Både fysisk og psykisk. 

Uansett hvor trøtt og sliten jeg er i denne jobben, så vil et par myke, lubne barnehender rundt halsen og et klissvått kyss på kinnet gjøre opp for alt som kan være slitsomt og tungt. Når jeg legger meg i sengen etter en lang arbeidsdag (som egentlig aldri tar slutt), så kjenner jeg at alt er verdt det. Og jeg kunne gjort enda mer også om nødvendig! Bare fordi jeg har verdens beste sjef  Takk til @jentemammaen for inspirasjon! Følg henne gjerne ♥ 

Gjør et kupp på høstmoten!

 • 27.09.2015 - 11:43

// i samarbeid med Rabble.no 

Noe av det kjekkeste med høsten er å fornye garderoben synes jeg! Fylle den opp med deilige gensere, fine kjoler og sett både til hverdags og fest, og ikke minst bytte ut sandalene med et par boots. Jeg elsker å handle på nettet, og synes det er mye lettere å plukke ut noen favoritter fra stuen hjemme enn å gå fra butikk til butikk. Hvis dere også er på jakt etter et par nye skatter til høstgarderoben tenkte jeg bare å tipse dere om en super side hvor du kan finne mange gode tilbud og kampanjer. Rabble.no er nemlig en side med mange rabattkoder og kampanjer som gir deg gode tilbud på en hel rekke med nettsider. Det er veldig lurt å ta en titt innom der når du skal handle på nettet. Det er så utrolig kjipt å handle, for deretter å finne ut etterpå at du kunne fått det for et par hundrelapper mindre. Klikk på banneret nedenfor for å gjøre et kupp!

 

 

 

HER // HER // HER

 

 

  

HER // HER // HER

 HER // HER // HER

Klikk HER eller på et av bildene ovenfor for å komme til gode tilbud og rabatter på Nelly. 

Jakke HER  // Veske HER  // Bukse HER // Stan Smith sneakers HER 

Klikk HER eller på bildet ovenfor for å komme til gode tilbud og rabatter på Zalando. Jakke HER  // Vest  HER  // Klokke HER  // Veske HER 

Klikk HER eller på bildet ovenfor for å komme til gode tilbud og rabatter på Ellos.  

Mine favoritter må være den militærgrønne kjolen fra Nelly, den oransje vesken fra Zalando og den hvite ytterjakken fra Ellos. 

Hvilke er dine favoritter? 

En ny start

 • 20.09.2015 - 10:47

Hei skjønne  Håper dere nyter helgen og får ladet opp batteriene litt før en ny uke. Jeg har hatt en veldig fin og rolig helg, akkurat det jeg trengte. Pappa var i Stavanger for helgen, så jeg og Linèa Olivia var på besøk hos tanten min på fredag for å tilbringe litt tid med pappa sin side av familien. Det var veldig godt å se dem igjen. Jeg, Sindre og Linèa Olivia skal faktisk til Nederland i Oktober for å besøke pappa og stemoren min. Gleder meg så masse til den første ferien sammen med den lille familien min!

Selv om det  har vært veldig deilig med helg, så gleder jeg meg faktisk til mandag og blanke ark. Jeg tror vi alle trenger et lite spark bak noen ganger, et lite boost med inspirasjon. Og det fikk jeg massevis av på torsdag! Jeg var nemlig på Berit Nordstrand sitt foredrag "En ny start" på Scandic hotell. For en imponerende og rå dame! Hun tok opp masse viktig i forhold til mat og trening, og jeg lærte masse om enkle grep som gir stor effekt for glede, overskudd og helse. Jeg har vært på ulike foredrag og lest masse om disse temaene, men ingenting har kunnet måle seg med dette. Det var ikke snakk om kompliserte ting, og etter å ha hørt på henne så gikk jeg ut derfra med en følelse av at dette klarer jammen jeg også! Det handler om de små endringene som til sammen gjør den store forskjellen. Jeg føler meg i hvert fall klar til å ta et tak! Jeg har alltid vært opptatt av å være sunn, trene og holde meg i form. Jeg lever egentlig ikke usunt, men jeg glemmer ofte å spise og har blitt litt matlei. Matlysten er ikke helt på topp, og da passet det perfekt med litt ny inspirasjon på den fronten! Nå som jeg har Linèa Olivia er det så utrolig viktig for meg å holde meg frisk og rask slik at jeg har nok overskudd til å være den mammaen hun fortjener. Det har alltid vært viktig, men jeg tar det kanskje enda mer på alvor nå. 

Vi kjøpte i hvert fall alle bøkene hennes med oss hjem, og nå sitter jeg og blar i den ene for å planlegge noen matretter jeg vil prøve meg på. Jeg og mamma skal lage noe i dag som vi fant oppskrift på i en av bøkene hennes, og blir det vellykket deler jeg gjerne oppskriften videre med dere! Ha en kjempefin søndag fine lesere, og titt gjerne innom litt senere for da skal jeg nemlig holde en konkurranse! Klem 


 VIXEN_NOMINASJON_GIF2

 

 

Det alle lurer på

 • 06.09.2015 - 14:41

Det spørsmålet jeg kanskje har fått mest etter at jeg fikk Linèa Olivia er: "Nå tar du vel permisjon fra skolen i noen år?"  Når jeg svarer nei, og sier at jeg fortsetter som vanlig er det neste spørsmålet jeg får: "Hvordan skal dere gjøre det?"

Jeg lovet dere et innlegg om hvordan det er å gå på skole imens jeg har Linèa Olivia, men jeg følte jeg måtte gå på skolen i hvert fall i to uker før jeg kunne sette meg ned og skrive dette innlegget skikkelig. Jeg skjønner at mange er nysgjerrige og lurer på alt fra barnepass, om jeg har med meg Linèa på skolen og hvordan jeg gjør det med ammingen. Endel som ikke vet det fra før lurer også veldig på hva jeg studerer. Jeg har svart på dette mange ganger, men tenkte å skrive et eget innlegg om det siden det stadig dukker opp i kommentarfeltet her på bloggen, og andre steder.

Sindre går siste året på markedsføring og ledelse, og jeg går mitt andre år på lektorstudiet (master). Jeg har engelsk som hovedfag og nordisk som breddefag. Jeg har forelesninger tirsdag-fredag fast, men innimellom har jeg noen ekstra lesedager. Sindre skal skrive bachelor og har veldig lite undervisning. Som regel har han undervisning på mandager, den dagen jeg har fri. Da er det Linèa Olivia og mamma dag, og vi har masse kvalitetstid sammen bare vi to. I tillegg er babysvømmingen på mandager så det passer perfekt at vi har hele dagen til å kose oss sammen på før vi drar på delfin skolen. 

Jeg har forelesninger som varer 2x45 minutter, og hvis jeg har to økter så er det to timers pause mellom dem. Da drar jeg hjem for å være med Linèa og Sindre. Vi bor en 15 minutters kjøretur borte fra universitetet, så det går ikke lang tid før jeg er hjemme igjen. Etter at jeg og Sindre har gått gjennom timeplanene våre for hele høst semesteret så passer det som regel slik at når Sindre er på skolen så er jeg hjemme, og omvendt. Når det kræsjer litt med tidene for meg og Sindre så er vi så heldige at vi har besteforeldre på begge sine sider som mer enn gjerne har lyst til å passe. Det synes jeg egentlig bare er koselig og bra for Linèa Olivia å knytte bånd til besteforeldrene sine også. Dette er bare snakk om av og til, og ikke så lenge om gangen. Her om dagen begynte jeg på skolen klokken 10, og Sindre sluttet 11, så da hadde vi barnepass i den lille overlappingen. Det fungerte veldig fint! Et annet alternativ er også at jeg har henne med meg på skolen. Jeg ser stadig mødre på universitetet som har barnevogner med seg. Det er mange muligheter! Det gjelder bare å være fleksibel og planlegge bra. Når det kommer til amming så pumper jeg meg om morningen slik at det skal stå melk klart om det trengs, men som regel sover hun når jeg er borte og blir ikke sulten før etter jeg har kommet hjem. Men det er alltid greit å ha det der for sikkerhets skyld!

En vanlig dag for meg kan se slik ut:

Alarmen ringer kl 06:00. Jeg står opp, dusjer og steller meg, og spiser frokost. Linèa har begynt å sove til rundt klokken 07:00, så når hun våkner får hun mat og sovner igjen. Da benytter jeg anledningen til å lese pensum frem til klokken nærmer seg 09:30. Da gir jeg henne litt mer mat før jeg drar avgårde til forelesningen som begynner 10:15. Klokken 12:00 er forelesningen slutt og jeg raser hjem for å være med Linèa. Enten sover hun fortsatt eller så har hun akkurat våknet. De dagene jeg skal ha to forelesninger så har jeg to timer på meg til å leke med lille gull og gi henne litt mer mat, før jeg kjører tilbake til skolen igjen kl 14:15. Klokken 16:00 er jeg ferdig med forelesninger for dagen, og jeg skynder meg hjem for å være med skatten min. Fokuset mitt er 100% på Linèa frem til hun sovner mellom 21:00-22:00. Etter det leser jeg litt til før jeg kryper under dynen. 

Dette var et eksempel, og noen dager har jeg forelesning bare fra 10:15-12:00. Mandager har jeg alltid helt fri, men det kommer også andre dager innimellom hvor jeg ikke har noen forelesninger. Som for eksempel nå så har jeg fri fredag-tirsdag. Det kan variere litt. 

Jeg vet at mange tror vi kommer til å være mye borte fra henne, men det stemmer ikke. Jeg synes det er dumt at mange antar at jeg bare overlater henne til andre når det ikke er tilfellet i det hele tatt. Jeg bruker mye tid og krefter på å kunne være med henne mest mulig. Jeg står opp klokken 6 hver dag for å lese før skolen, slik at jeg ikke må gjøre det senere på dagen når hun er våken. Den to timers pausen jeg har mellom forelesninger kunne jeg brukt til å sittet på skolen og lest med andre i klassen siden jeg allerede er der, men jeg velger å dra hjem fordi jeg vet at Linèa våkner på denne tiden. Da må jeg heller finne andre tidspunkt å lese på, når hun ikke er våken. 

Hadde vi begge vært i full jobb nå så hadde jeg hatt permisjon og Sindre jobbet mye hver eneste dag. Nå er hun så heldig og får ha begge foreldrene sine mye hjemme. Såklart blir det veldig travelt og krevende, men det kommer ikke til å gå utover henne på noen negativ måte. Det er heller vi som må ofre ting vi brukte mye tid på før slik at hovedfokuset blir på Linèa Olivia og å fortsette med utdanningen slik at vi sikrer den lille familien vår en god og stabil fremtid. Det er krevende å være både student og mamma på fulltid, men målet er verdt det. Jeg vil gi den lille jenta vår alt hun fortjener ♥ Det er bedre å prøve og feile, enn å ikke prøve i det hele tatt. 
VIXEN_NOMINASJON_GIF2

Earlybirds do it better

 • 03.09.2015 - 07:15

Hei og hopp♥ Det er like tungt å stå opp hver gang når alarmen ringer, men så er det så utrolig deilig når du først har kommet deg tidlig opp og får utnyttet så mye av dagen! Jeg vil alltid ligge litt ekstra lenge under den varme dynen, men etter en god dusj føler jeg meg mye mer opplagt og klar for å gripe dagen. Og så er det jo så deilig å trippe ut på kjøkkenet imens alle andre sover, med bare føtter og iført morgenkåpe, lage en kopp med kaffe mocca, for så å rusle tilbake igjen til sengen og åpne opp macbooken for å oppdatere meg litt på dagens nyheter. 

 Jeg har alarmen på klokken 6 slik at jeg kan få unnagjort endel ting imens Linèa Olivia fortsatt sover. Jeg dusjer og steller meg, spiser frokost, leser pensum, finpusser dagens blogginlegg og setter gjerne på en maskin med klær.  Det er veldig herlig å ikke ha så masse hengende over seg hele dagen, og heller få det gjort i løpet av de første morgentimene. I tillegg er tiden jeg har med Linèa gull verdt, så jeg vil ikke bruke den på å gjøre masse andre ting.

Jeg tenkte å dele et lite motivasjonsbilde med dere med 6 gode grunner for hvorfor du burde stå opp tidlig. Kanskje flere blir motivert til å komme seg opp om morningen? 

Ha en strålende fin torsdag alle morgenfugler 

En baby gjør slutt på romantikken

 • 09.08.2015 - 16:56

Okei, tredje forsøk. Jeg kryper inntil Sindre under dynen. Vi har vært så lite i nærheten av hverandre i løpet av dagen, at det føles nesten litt merkelig å plutselig ligge helt inntil hverandre. Lille har endelig sovnet i sengen sin, og jeg kan faktisk ligge med hodet på brystet til S og lukke øynene. Det varer bare et par minutter. Fra sengen til den nye sjefen i huset lyder det sutring som snart kommer til å gå over i gråt. Vi er aldri alene lenger, og jenta vår vil være midpunktet. Så vi tilbringer enda en natt på hver vår side av sengen, og med et fornøyd lite nurk mellom oss.  

Når man får barn er det slutt på romantikken. Da består livet ditt av bleieskift, gulping og lite søvn. Dette var jeg forberedt på. Jeg tenkte at jeg måtte ikke bli lei meg om vi virket mindre forelsket i hverandre eller ikke hadde tid til å gjøre så mange koselige ting sammen. Nå handler tross alt livet vårt om en liten unge som var avhengig av oss, og alt annet blir liksom skjøvet litt til sides. 

Det er sant at det er endel bleieskift og gulp, og du får kanskje mindre/dårligere søvn enn før. Den første tiden er det knapt nok tid til å gå på do, langt mindre tid til å gi hverandre oppmerksomhet og romantikk.  Men det stemmer ikke at romantikken forsvinner helt, ikke hvis du ikke vil at den skal det. Å gå på restaurant eller kino og være romantisk på den litt klisjè måten er koselig det altså, men det er de små romantiske tingene i hverdagen jeg setter mest pris på. Det er de som virkelig betyr noe. Etter at vi har fått en liten i hus føles det litt som å forelske seg på ny, både i hverandre og i den lille. Å våkne opp klam og svett fordi både Sindre og Linèa Olivia har krøpet helt inntil meg i løpet av natten, at Sindre lager klar en mugge med saft og setter på nattbordet når vi skal legge oss fordi han vet at jeg blir så ufattelig tørst når jeg ammer om natten eller at han forteller meg hver dag hvor fin han synes jeg er selv om jeg ikke har rukket å ta meg en dusj engang og klokken er 8 om kvelden. Det er dette som er kjærlighet for meg. 

Gjennom disse siste ukene har vi begge utviklet oss og vokst enda mer. Å se denne nye siden av Sindre har bare fått meg til å bli forelsket på ny. Det er ikke slik at kjærligheten falmer fordi vi er opptatt av å ta vare på en baby. Den blomstrer bare enda mer. Vi deler noe som bare er vårt, en blanding av oss to. Det er noe helt spesielt. Det varmer hjertet mitt å se Sindre sammen med Linèa Olivia, og jeg kjenner jeg blir både stolt og imponert. Og Sindre forteller meg ofte hvor stolt han er over hvordan jeg taklet fødselen og hvor flink jeg er med jenta vår. Men jeg skjønner godt hvorfor mange mener at de føler det ikke er noen gnist mellom dem lenger. Fordi det er veldig fort gjort å glemme å gjøre det lille ekstra for hverandre, det som holder kjærligheten vedlike. 

Hvis romantikken tar slutt så er det ikke barnet sin skyld, da er det vi som er for dårlige til å opprettholde den. Det er en utfordring som krever kreativitet. Ingenting dreper romantikken raskere enn kjedsommelighet. Gå en liten tur sammen og fortell hverandre hvordan om hvordan dagen har vært, eller at når dere spiser middag så demper dere belysningen og tenner levende lys. Det skal så lite til! Det aller viktigste er å være oppmerksom på hverandre og kommunisere. Synes du at kjæresten din ser bra ut i dag? Har han ryddet leiligheten eller rett og slett bare vært en god pappa? Si det! Gi komplimenter helt uoppfordret og kanskje når din kjære minst venter det. Du får kanskje ikke dratt og sett alle de siste filmene på kino eller gått på restaurant og spist så ofte, men det gjelder å huske på de små tingene vi kan gjøre for hverandre. Jeg føler vi ofte har for høye krav når det gjelder slike ting. En fin regel vi har er at vi alltid skal si at vi elsker hverandre før vi legger oss om kvelden, uansett hvor trøtte, utslitte og smågretne vi kan være.  

Jeg gleder meg til hver eneste dag jeg får våkne opp mellom favorittene mine. De stundene vi deler sammen om morningen, trøtte og slitne men så utrolig glade og forelsket i den lille skapningen som ligger der og stirrer opp mot oss, de er gull verdt. Jeg ville ikke byttet det bort mot noe som helst i hele verden! Selv om vi bytter flere bleier enn vi kysser, så har vi fått et nytt fokus som bare har gjort kjærligheten sterkere. Vi har blitt voksne sammen og deler den aller største gaven vi noen sinne kunne ha fått Nå er Sindre på butikken for å kjøpe bleier og godis. Lille har akkurat sovnet og vi skal benytte sjansen til å ha skikkelig kosekveld med klissefilm og noe godt å spise. Håper dere har en fin søndag sammen med noen dere er glad i 

Hva er deres tanker om dette?

STEM PÅ BLOGGEN MIN I ÅRETS VIXEN BLOG AWARDS VED Å KLIKKE HER ♥

 

Mødre er hverdagshelter

 • 02.08.2015 - 17:58

Jeg har i lang tid hatt 2-3 jobber i tillegg til skole, så dere skjønner kanskje at jeg er vant til å ha det travelt (og trives best med det). Jeg var veldig spent på hvordan det kom til å bli å ikke jobbe. Om det kom til å føles litt tomt? Kom jeg til å savne den følelsen av å prestere, mestringsfølelsen? 

Å være mamma er en fulltidsjobb. Egentlig er det mer enn det, for du klarer liksom aldri helt å skru av bryteren. Å være mamma er den mest krevende jobben i verden, men også den mest givende. Jeg får mestringsfølelse hver eneste dag. Jeg har fått en ny selvtillit etter jeg ble mamma, og jeg blir stolt over de små prestasjonene i hverdagen fordi jeg vet hvor mye det krever. I begynnelsen tenkte jeg at når Sindre hadde vært på jobb så kunne jeg ikke klage over at jeg var sliten, fordi jeg hadde tross alt bare vært hjemme. Men du blir sliten etter 8 timer helt alene med en liten baby. Jeg har lært meg å skryte litt mer av meg selv, være fornøyd med den gode jobben jeg gjør som mamma for Linèa Olivia. Vi mødre gjør ti tusen ting i løpet av en dag, som andre kanskje ikke tenker over at vi gjør før de blir mødre selv. Slik var det i hvert fall for meg! 

Lille tok rotavirusvaksinen på onsdag, og  i dagene etterpå har jeg virkelig fått kjenne på hvor travelt det kan være når en baby ikke er helt i form. Hun har hatt magesmerter og har vært skikkelig klengete, sutrete og trøtt. Hun har villet bli båret på konstant, og sov kun hvis jeg kjørte med henne i bilen eller trillet en lang tur med vognen. Jeg aner ikke hvor mange mil jeg har gått til sammen frem og tilbake på stuegulvet og bysset på henne, eller hvor mange skritt jeg har gått trillende med vognen foran meg. Kanskje jeg burde begynne med skritteller? Haha! Det gjør virkelig vondt i mammahjertet å se at hun ikke har det helt bra, og jeg kjører med glede rundt i to timer for at hun skal få seg litt god søvn. Og jeg sitter gjerne oppe til langt på natt og vugger på henne for at hun skal få sove. Det er utrolig at det går an å fortsatt fungere med så lite søvn og mat (ikke at det er en positiv ting). 

Håret skulle hatt seg en vask, klærne lukter gulp, undertøyet er på vrangen og kroppen fungerer kun på siste overskudd. Men ingenting av dette spiller noen rolle så lenge den lille har det bra. Dette er bare små filleting, mødre ofrer med glede mer enn dette for at barna skal ha det bra. Likevel er det viktig å ta vare på seg selv også innimellom. Har ikke mor det bra så har ikke de små det bra! 

Jeg føler meg heldig som får være mammaen til Linèa Olivia. Å være en av de aller viktigste personene i noen andre sitt liv er den største gaven du kan få. Det får meg til å føle meg spesiell, fordi jeg vet hvor viktig alt jeg gjør er. Vi mødre gjør alle de små tingene i hverdagen som andre kanskje ikke engang tenker over. Vi skal gi et barn alt det trenger, i tillegg til alt annet som må gjøres (husarbeid, ærender osv). Det er alltid noe som må gjøres, og du får sjeldent en pause. Som sagt er det en utrolig krevende jobb, men likevel den beste som finnes! Vi mødre er hverdagshelter som fortjener litt oppmerksomhet og skryt for den jobben vi gjør. Det er viktig å huske på at det vi gjør er vel så viktig og like mye arbeid som det noen som har en 8-4 jobb gjør. Jeg skal i hvert fall bli flinkere til å klappe meg selv på skulderen på slutten av dagen og si: "Job well done!"

Lille føler seg heldigvis bedre i dag, og vi skal straks ut og trille tur i finværet som har kommet til Stavanger. Ønsker dere en strålende fin søndag 

Følg bloggen på facebook ved å klikke HER 

 

#blogg #mamma #mammablogg #inspirasjon 

En annerledes fremtid

 • 02.08.2015 - 12:42

Noen ganger er det så utrolig befriende å bare kunne la fingrene løpe over tastaturet, helt uten begrensninger. Bare la tankene flyte i takt med tastetrykkene. Jeg ligger ofte om natten med tusenvis av tanker som holder meg våken. Det er ingen tvil om at livet mitt er totalt snudd på hodet fra hvordan det var før. Vi har nå gått inn i måneden hvor hverdagen virkelig begynner for fullt. For å være ærlig så har jeg utrolig blandede følelser rundt dette. Det er både skremmende og gøy på èn gang. På en side så gleder jeg meg til å komme litt bedre inn i faste rutiner og ha masse å gjøre med skole, babysvømming osv, mens på en annen side så vil jeg kose meg litt til inni den lille boblen vi er i nå. Jeg både gleder og gruer meg, og er så spent at tusen sommerfugler flyr rundt i magen min for tiden. Det er nå det virkelig begynner.  

Facebook er fullt av statusoppdateringer om folk som har fått studieplasser, dratt utenlands på backpacking, eller begynt i ny og spennende jobb. Jeg husker godt hvor jeg var selv ca på denne tiden i fjor. Jeg hadde fått vite at jeg hadde kommet inn på førstevalget mitt når det kom til både skole og studieretning. Jeg gledet meg til fadderuke, møte nye mennesker og gå i interessante forelesninger. Lite visste jeg at bare en måned etter at skolen hadde begynt skulle jeg bli gravid. Et år senere sitter jeg her med henne i armene mine. 

Tiden fra vi fant ut at jeg var gravid i desember og frem til nå har bare rast avgårde. Det føles nesten litt uvirkelig når jeg tenker på alt som har skjedd siden da. Alt jeg har opplevd, alt jeg har oppnådd. Blitt ferdig med mitt første år av masteren, tatt lappen, flyttet, gått gravid, trent masse, vært på kurs, gjort alt av forberedelser, født et barn. Jeg har virkelig fått kjenne på hva jeg er laget av. Jeg har kommet meg gjennom ting jeg først ikke så noen positiv ende på. Jeg føler meg forandret som person, både fysisk og psykisk. Jeg vet nå hvor sterk jeg er, og det er en utrolig god følelse. Samtidig føler jeg meg også mer sårbar, fordi jeg har så mye mer å tape. Jeg vil klare å gjøre det beste både for meg selv og datteren min. 

Jeg ser over timeplanen min for høstsemesteret og kjenner at det stikker litt i magen. Jeg vet at det kommer til å bli tungt, travelt og til tider nesten ikke overkommelig. Det kommer til å kreve så mye av meg. Og så vil jeg jo bare sitte og kose meg med lille jenta mi hele dagen! Jeg gruer meg til hver en stund jeg må være borte fra henne. Samtidig så vil jeg gjøre dette, for både min og hennes fremtid. Det er nå det passer best og er mest gunstig for oss. I tillegg så tror jeg det vil være godt for meg å fortsette på skolen, komme meg ut og holde kontakten med andre på min egen alder. Og jeg er redd for at hvis jeg dropper ut så kommer det til å bli vanskelig å begynne igjen. 

Jeg kjenner virkelig på presset og ansvaret jeg har nå. Valgene jeg tar påvirker ikke bare min fremtid, men også hennes. Det bestemmer hvilket liv hun kommer til å få, og jeg ønsker å kunne gi henne det aller beste. Det fortjener hun! Fremtiden min ser virkelig annerledes ut fra i fjor på denne tiden. Student på fulltid og mamma på fulltid. Likevel ville jeg ikke hatt det på noen annen måte. Linèa Olivia gir meg en ny motivasjon til å jobbe hardt for å få det til. Så da må jeg bare kjøre på og gjøre mitt beste. Jeg vet jeg kan klare alt jeg vil om jeg virkelig går inn for det. Om det ikke går helt slik jeg hadde tenkt så vet jeg i hvert fall at jeg har gjort mitt beste. Jeg må i hvert fall gi det et godt forsøk.   

Vi er et team du og jeg, og sammen klarer vi alt  ♥

 

 

LES OGSÅ: JEG KLARTE DET  

Følg bloggen på facebook ved å klikke HER ♥

 

#blogg #mamma #mammablogg #inspirasjon 

Jeg velger å melde meg ut - Hva gjør du?

 • 19.07.2015 - 17:28

Jeg fikk en kommentarer på at jeg bidro til å få andre til å føle seg feite i dette innlegget, fordi jeg la ut bilder av magen min før, under og etter graviditeten. Innlegget handlet egentlig om hvor fornøyd jeg er med å ha en sterk og velfungerende kropp etter en så stor påkjennelse som fødsel, men det var selvfølgelig det at jeg nevnte at jeg hadde babyfett som fikk oppmerksomhet. Jeg sa jeg hadde babyfett, ikke at jeg var feit. Jeg klaget heller ikke over det, bare konstanterte et fakta. Alle som har født har babyfett, slik er det bare. Og så utrolig glad jeg er for det! Hvordan skulle det ellers gått når jeg ammer?

Jeg synes det er trist at så snart noen legger ut et bilde av kroppen sin og sier at de er fornøyd slik som den er, så står folk klare med høygaflene for å ta deg. Når begynte vi med å være så slemme mot hverandre? Så fort noen er fornøyde med kroppen sin blir det ropt kroppspress etter dem. Hvorfor ikke la dem være fornøyde, og heller bli inspirert til å være det samme? Uansett hvor mange innlegg og artikler du kan lese om hvor galt det er med sommerkropp og negative ting om kroppshysteri, så vil det aldri ta slutt før du slutter å gi det oppmerksomhet. Du kan irritere deg så mye du vil, men det kommer ikke til å roe seg med mindre flere og flere slutter å bry seg så utrolig mye. 

Det er ikke jeg som legger ut et bilde av kroppen min og sier at jeg er fornøyd som jeg er som skaper kroppspress, det er alle dere som velger å kommentere noe på det. For slik er det. Vi hetser veltrente som legger ut bilder av seg selv, og hyller de med ekstra valker, strekkmerker og cellulitter når de gjør det samme. Kropp er kropp, og jeg synes alle burde få være fornøyde med seg selv uansett om de er veltrente eller har et par ekstra kilo. Å sitte klar til å kommentere negative ting om andre eller skrive sinte artikler og innlegg så det ryker fra tastaturet kommer til syvende å sist ikke til å hjelpe noen. Vil du ha slutt på kroppshysteriet så ikke gi det oppmerksomhet, simple as that. Irriterer du deg over disse konkurransene som er nå om drømmekropp og sommerkropp, så er det bare til å la det gå forbi. La dem som velger å bry seg om det drive med det, og ikke gi det mer oppmerksomhet enn det trenger. 

Jeg tror at vi alle opplever å ha litt komplekser over kroppen vår en eller annen gang, men å rope høyt om det har bare en negativ, smittsom effekt. Jeg sier ikke at jeg er noe bedre, for jeg har selv vært misfornøyd med kroppen min og sagt det høyt. Opptil flere ganger. Jeg tok meg selv faktisk i det for en stund siden. Jeg skulle vise noe til noen venninner, og da måtte jeg dra opp genseren. Jeg halvveis satt/lå i sofaen, så derfor sa jeg at jeg måtte reise meg først fordi jeg var redd for at jeg skulle ha valker når jeg dro opp. Har dere hørt noe så dumt? Absolutt alle har valker når de sitter bøyd! Og hvilket signal sender jeg da? At jeg synes jeg selv er tjukk hvis jeg har valker. Hva kommer kanskje dem som er der til å tenke neste gang de selv har valker? Jo, at de er tykke. Og grunnen til at jeg nevnte dette med valker var for å på en måte unnskylde meg selv. Liksom si at "ja jeg vet at jeg har det", før noen andre tenkte det. Dere ser hva jeg vil frem til? Dette er en ond sirkel som det aldri kan komme noe godt utav.

Så neste gang jeg leser ordet kroppspress velger jeg å hverken lese eller kommentere noe som helst. Neste gang jeg hører noen si "Åå lårene mine er så tykke" så skal jeg ikke svare med å si "mine også". Og neste gang jeg har en dårlig dag og føler meg ukomfortabel i mitt eget skinn, så skal jeg ikke sitte og klage over det til venninner slik at de også begynner å tenke over slike ting. Det har mye større effekt enn å rope høyt om hvor galt det er med kroppspress. 

Jeg velger herved å melde meg ut, og jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme! Vær god mot deg selv og andre, så ordner resten seg.

Hva er dine tanker om dette? Gjerne lik og del innlegget om du er enig ♥

 


Går det an å legge ut et slikt bilde uten å få ropt kroppspress etter seg? 

Følg bloggen på facebook  ved å klikke HER  ♥ 

Dere har helt rett!

 • 16.07.2015 - 17:30

"Gud har unge mødre IKKE noe annet på å gjøre nn å skrive blogg? Dette begynner å bli veldig desperat... Jeg hadde vært sååå flau om jeg hadde hatt en mor som plutselig hadde skrevet alt og ment sååå mye random bare fordi hun kjedet seg. Uff tenk å være et fjortisblogg barn!"

"ENDA en mamma blogg?? Er det ALT folk har å gjøre for tiden?"

Dere har helt rett! Jeg har visst ikke noe annet å gjøre for tiden enn å få unge slik at jeg kan blogge om det. Hva gjør man vel ikke for å være trendy? Alt for oppmerksomhet og popularitet. Bare glem alle planer om skole, reising og jobb. Nå satser vi på å få barn og blogge om det slik at jeg blir toppblogger. Det er ikke så mange andre gode blogger der ute fra før, så dette blir lett. Nei.

Hvis dere ser i arkivet mitt så kan dere se at jeg har hatt denne bloggen i ganske mange år, og den har vært med meg gjennom mange ulike stadier i livet. Jeg har blogget mye om trening, reiser, mote og skjønnhet. Da jeg dro til New York og gikk på skole i et halvt år blogget jeg om livet mitt i storbyen. Nå har jeg begynt på et nytt kapittel av livet mitt hvor jeg har fått barn, og det meste som skjer akkurat nå dreier seg om det. Siden dette er min blogg og jeg skriver om hva som skjer i livet mitt, så blir det helt naturlig at nå handler bloggen min for det meste om min hverdag som mamma. Det har vært utrolig gøy å blogge om graviditeten, og nå alt som skjer etterpå. Dele mine tanker, opplevelser og erfaringer med dere. Jeg får så mange gode tilbakemeldinger, støtte og ikke minst råd. Og i tillegg er det veldig fint å kunne ha bloggen å se tilbake på, denne tiden går så utrolig fort! Men denne bloggen ble opprettet flere år før jeg i det hele tatt ble gravid, og en baby er absolutt ikke grunnen til at jeg blogger den dag i dag. Jeg hadde fortsatt blogget uavhengig om jeg ble gravid eller ikke.  

 Alle som har barn kan nok skrive under på at det så absolutt ikke er kjedelig å ha barn. Ikke en eneste dag med barn er kjedelig. Det skjer noe hele tiden og er mer travelt enn kjedelig. Og ting du syntes var kjedelig før blir plutselig spennende for du får være vitne til at noen andre opplever det for aller første gang. Jeg tror ikke det er noen som blogger ut av kjedsomhet. De bloggene kan vel ikke være særlig bra? For min del blogger jeg fordi jeg har alltid elsket å skrive. Gi inspirasjon og dele ting med andre. Jeg mener at de beste bloggene er de som har noe å komme med, de som opplever litt og har noe mellom ørene. Sophie Elise er et godt eksempel på dette. Tror dere alle de sakene hun har sterke meninger om og brenner for er basert på kjedsomhet ?

Jeg har en travel hverdag, og til høsten blir det bare enda mer travelt. Jeg skal ikke bli sittende i en liten leilighet og klø meg i hodet etter ting å blogge om. Scrolle nedover nettavisen for å se hvilke saker jeg kan uttale meg noe om. Jeg skal ut! Gjøre det beste utav livet mitt akkurat nå, og dele det med dere. For det gir meg så mye når jeg får tilbakemeldinger på at bloggen min betyr noe for andre. At de kan kjenne seg igjen i ting jeg skriver, bli inspirert og motivert. Jeg finner ikke på masse random å mene noe om, dette er mitt liv. Jeg deler åpent og ærlig mine tanker og følelser om en tid av livet mitt, ikke noe jeg tilfeldigvis leste på forsiden av avisen. Jeg har masse nye meninger rett og slett fordi jeg er i et nytt kapittel av livet mitt hvor jeg opplever nye situasjoner og blir nødt til å tenker over ting som jeg ikke måtte før. Men alt jeg skriver om er noe jeg opplever selv. Men samtidig skjønner jeg godt hva du mener, fordi jeg har sett slike blogger selv. Men innlegget som ble kommentert handlet om en del av mitt liv og mine tanker og følelser rundt dette, ikke noe random i det hele tatt. Jeg liker ikke å hanke inn lesere på den måten. Jeg vil levere noe ekte.

Noe jeg synes er veldig positivt med dagens samfunn er at det blir mer og mer åpent. Folk deler ting med hverandre, og vi kommer tettere sammen med andre som kanskje er i samme situasjon som oss. Vi kan dele interesser, tanker og erfaringer. Mange har gitt meg tilbakemeldinger på at de synes det er så fint når jeg deler tanker og tips som de selv kan dra nytte av. Det er noe av det jeg liker best ved å blogge. Det begynner å bli et ganske bredt spekter av ulike blogger der ute. Alle kan finne en blogg som handler om noe som interesserer dem, og vi lærer mye av hverandre. Enten du synes det er interessant å høre om hvordan det var å være med på paradise hotel, lese om treningsøvelser, finne gode matoppskrifter eller lese om noen andre sin fødsel. Hva er galt med enda en mamma blogg? Er det så mye bedre at topplisten er full av fitnessbloggere, paradise hotel "kjendiser", rosablogger og alle disse fruene (postfrue, pilotfrue, bipolarfrue osv)? 

 Mødre er hverdagshelter og fortjener oppmerksomhet og skryt for jobben de gjør. Det trengs å dele litt informasjon med hverandre gjennom sosiale medier. Jeg synes det er fantastisk at det norske samfunnet interesserer seg for denne gruppen bloggere. At mødre ikke bare er mødre, men så mye mer. Det er bare noen bitre mennesker som blir skremt av dette og har et behov for å sette oss i en bestemt bås: unge mødre som ikke har noen fremtid og vet ikke hva de skal gjøre med livet sitt så de blogger.

 Og jeg er sikker på at Linèa kommer til å være stolt av å ha meg som mamma. Hun vil se opp til at jeg drev med noe jeg elsket og oppnådde masse med det. Heller det enn å ha en bitter mor som rakker ned på andre.

Vanligvis liker jeg ikke å gi slike kommentarer noe oppmerksomhet, men akkurat nå følte jeg for å svare en gang for alle. Ellers vil jeg bare si tusen takk til alle dere fantastiske lesere som klikker dere innom hver eneste dag. Jeg setter så utrolig pris på all støtten og de gode tilbakemeldingene dere gir meg. Veldig glad i dere alle sammen! 

Følg bloggen på facebook  ved å klikke HER  

#baby #barn #familie #mamma #mammablogg #blogg

Sommerkropp med babyfett og melkespreng

 • 16.07.2015 - 14:39

Jeg må ærlig innrømme at jeg gruet meg til å gå i bikini og stramme kjoler denne sommeren. Jeg orket ikke å tenke tanken på å sole meg med venninner når de så såpass bra ut og jeg hadde denne ekstra valken på magen etter å ha gått gravid. Jeg tenkte at jeg bare kom til å gå i store, løse klær og unngå alt av strender og badebasseng. Jeg var godt trent før jeg ble gravid og gruet meg til å miste det. 

Når jeg ble gravid ble jeg fortalt at en fødsel kan sammenlignes med det å løpe et maraton, påkjennelsen på kroppen er like stor. Kroppen din er det viktigste verktøyet under en fødsel, og jo mer forberedt den er jo bedre kommer den seg igjen etterpå. Jeg bestemte meg for å holde meg i god form under graviditeten og styrke kroppen mest mulig. Hvis jeg skulle miste den flate magen, så ville jeg i hvert fall ikke være svak i tillegg! I og med at jeg var godt trent fra før så hadde jeg et bra utgangspunkt, men jeg tør ikke tenke på hvordan den fysiske tilstanden min hadde vært nå om jeg ikke hadde fortsatt med å holde meg i god form. Jordmor sa til meg etter fødselen at jeg hadde en trykketid på 20 minutt, noe som er veldig uvanlig til å være førstegangsfødende. Hun sa at det krevde at du var utrolig sterk for å klare det. Det gjorde meg utrolig stolt, og alt arbeidet var verdt det!

Jeg svømte to ganger i uken, gikk på gravid yoga en gang i uken og gikk turer. Det er jeg veldig glad for at jeg gjorde, og er utrolig fornøyd med resultatet. Nå tenker jeg ikke på at magen har blitt flat, men at jeg taklet fødselen så bra og sitter igjen med en sterk kropp som kom seg raskt etterpå. Jeg føler meg bra, fungerer akkurat som før og klarer å ta godt vare den lille. Jeg er stolt over kroppen min og at jeg har båret frem et barn. Jeg har fått en helt ny selvtillit og føler meg sterk. De tankene jeg hadde i begynnelsen av graviditeten er helt borte. Jeg har liksom vokst litt ifra alt hysteriet om sommerkroppen. Jeg er fornøyd med kroppen min når den er sterk og fungerer så bra at jeg kan gjøre alt jeg vil, den er ikke en hindring. Da gjør det ingenting at min sommerkropp 2015 er en mage med litt ekstra babyfett og pupper med melkespreng! 

1 måned før jeg ble gravid ca // 20 uker // 25 uker


30 uker // 4 dager før fødselen // 10 dager etter fødselen

Jeg må le litt når jeg ser på det første gavid bildet. På den tiden følte jeg meg utrolig stor, men etter at jeg har vært høygravid synes jeg bare det ser ut som jeg har spist litt for mye taco en kveld, haha! 

Dere kan lese mer om hva som motiverte meg til å trene under graviditeten i dette innlegget.

Følg bloggen på facebook  ved å klikke HER  

Topplisten og Side2

 • 16.07.2015 - 11:44

I går fikk jeg en mail fra Side2 om at de ville lage en sak om bloggen min. Jeg sa selvfølgelig at det var greit, og tenkte at det bare skulle være noe lite. Litt senere så jeg at det var lagt ut et stort oppslag av meg og bloggen min på forsiden. Så utrolig gøy! Det er alltid kjekt å få en slags form for bekreftelse på at det du driver med er bra, at det er godt nok. Det aller beste er alle de fine kommentarene og meldingene som strømmer inn, det motiverer så utrolig mye! 

I dag våknet jeg opp til at jeg hadde klatret enda høyere opp på topplisten. Nå ligger jeg på 29 plass i hele Norge,17 plass i aldersgruppen 18-24 og på 2. plass i Stavanger. Wow! Jeg setter så utrolig pris på at dere klikker dere inn på bloggen min hver eneste dag. Jeg elsker å drive med blogging og det betyr mye at dere vil følge meg. Uten dere hadde den aldri blitt så stor - tusen takk 

Dere kan lese saken på Side2 ved å klikke HER, og blogginnlegget det handler om finner dere HER Ønsker dere en kjempefin torsdag verdens beste lesere!

Følg bloggen på facebook  ved å klikke HER  

 

Hadde jeg bare visst dette før

 • 14.07.2015 - 16:34

På bloggen ønsker jeg alltid å vise frem det positive i livet mitt, og jeg vil ikke at den skal preges av et negativt fokus. Jeg har så utrolig mye å være glad og takknemlig for! Jeg får stadig høre hvor godt jeg har taklet alt etter at jeg ble gravid og fikk Linèa Olivia, at jeg virker så rolig og tar utfordringen på strak arm. Men jeg kan love dere at slik har det ikke vært hele tiden. 

Den 23. Desember satt jeg på handikapptoalettet på Gardemoen med en positiv graviditetstest i en skjelvende hånd. Jeg var både sjokket, forvirret, sint, glad, lei meg, og ikke minst livredd på èn gang. Jeg har aldri følt meg så liten og ubetydelig som jeg gjorde da. Jeg ante ikke hva som kom til å skje videre, og hvordan jeg egentlig skulle reagere på en nyhet som dette. På flyplasser står tiden stille, du kan ikke gjøre annet enn å vente. Vente på den neste reisen. Flyplassen ble på en måte en liten boble, det var ingenting vi fikk gjort der og da. Det var midt på natten, alt på flyplassen var stengt og jeg og Sindre hadde funnet oss en krok å sitte i hvor det ikke var noen andre. Det var kun vi to som visste om dette, det var vår hemmelighet. Jeg lå med hodet tett inntil Sindre og lot tårene trille. Jeg ville ikke at flyet vårt skulle komme og ta oss med hjem til Stavanger. Jeg ville ikke møte virkeligheten. 

 Vi fløy hjem tidlig på morningen lille juleaften, og de neste dagene fokuserte jeg egentlig bare på å være mest mulig normal i alle juleselskapene. Jeg tror det var det som gjorde at jeg ikke ble helt vippet av pinnen. Jeg distanserte meg litt fra det og fokuserte på å bare komme meg gjennom dagene ved å bare være meg - ikke gravide meg, jeg var ikke helt klar for det enda. Legekontoret åpnet heller ikke før om et par dager, og jeg ville gå dit og få snakket med en profesjonell og sjekket alt skikkelig, det sank liksom ikke helt inn før jeg hadde fått gjort det. Jeg trengte tid til å prosessere det selv før jeg fortalte nyheten videre. På dagen var det lett, men hver gang jeg var i dusjen eller om kvelden når jeg skulle legge meg og tok frem de tre testene jeg hadde tatt så kom tårene trillende. De var bevis på at hemmeligheten vår var virkelig. Det ble mange tårer hver eneste dag, det skal jeg innrømme. Jeg følte veldig på det presset med hva som var forventet av meg, hva min plikt var. Jeg skulle ta masteren min, utveksling til forskjellige land, og deretter jobbe og etablere meg før jeg tenkte tanken på barn. Og hvis jeg skulle fullføre den planen, så var det bare en utvei. En utvei jeg innerst inne ikke vil ta, som kom til å ødelegge meg helt. 

Når jeg ser tilbake på den tiden av livet mitt så kan jeg dele det opp i ulike faser. Først var det uvirkelighetsfasen hvor det fortsatt ikke hadde gått helt opp for meg. Tiden sto litt stille og det hadde ikke synket helt inn. Følelsene og tankene gikk på høygir, og alt var bare kaos. Deretter gikk det fra å være uvirkelig til å få virkeligheten smelt rett i trynet. Et foster som vi trodde var 8 uker gammelt viste seg å være en jentebaby på 18 uker. Bildet av henne lyste mot oss på skjermen. Det var rett før jeg falt av benken jeg lå på under ultralyden, og jeg klarte egentlig ikke å få med meg noe av hva legen sa etter det. Etter at det vi nettop hadde sett hadde fått sunket inn kom gleden. Vi skulle få en liten jente! Vi dro på butikken og kjøpte søte, rosa nyfødt klær og jeg satt hele tiden og beundret ultralydbildet. Så gjenstod det bare å fortelle resten av verden. 

Et nytt smell av virkelighet. Nå visste alle det. Det føltes som at nå var det ingen vei tilbake, selv om det egentlig aldri hadde vært det. Kroppen min kortsluttet og jeg ble helt tappet for krefter. Kastet opp og hodet føltes som det skulle sprenge. Jeg følte meg helt lammet, og klarte ikke å gjøre annet enn å bare ligge der. Jeg ville ikke ut og møte verden igjen. Jeg hadde forventet at så snart alle visste det og gratulasjonene begynte å strømme så kom lykkerusen til å slå inn. Jeg skulle sveve på en rosa sky av lykke slik som alle andre gravide. Når dette ikke skjedde gikk jeg rett i kjelleren. Jeg brukte opp alle kreftene på å late som jeg var så lykkelig som andre forventet at jeg skulle være. Det virket som om andre var mer glad for dette enn meg. Jeg klistret på et smil og ga svarene de ville høre. Jeg fikk ofte kommentarer som at jeg kledde så godt å være gravid og at jeg hadde en så fin glød, men jeg følte ingenting av dette selv. Jeg skammet meg så utrolig mye over at jeg ønsket at dette ikke hadde skjedd, ikke på dette punktet i livet mitt. Her finnes det så mange kvinner i verden som ikke har muligheten til å bli gravide og så sitter jeg her og er ikke overlykkelig over at deres største drøm har gått i oppfyllelse for meg. Det er jo rett og slett egoistisk. 

Dette var kanskje den tøffeste og lengste fasen, og ikke minst den vanskeligste å komme seg ut av. Du skulle trodd at det var det å finne det ut helt i begynnelsen som var tøffest, men det var det ikke. Å gå rundt og vente på en følelse av lykke som egentlig burde komme men ikke gjør det, det er det verste. Jeg følte ikke at jeg koste meg med å være gravid, og at alle forberedelsene jeg drev med gjorde jeg bare fordi jeg måtte, ikke fordi jeg hadde så utrolig lyst. Jeg misunnet sånn alle dem som kom vaggende med magen først og deretter et ansikt som glødet gravid lykke. Og det jeg gruet meg mest til ved fødselen var første gang jeg skulle få henne i armene mine, for jeg var så utrolig redd for at jeg ikke skulle få den overlykkelige mamma følelsen. Jeg stod skikkelig på for å få til alt, og det lurte nok veldig mange. Men sannheten er at jeg følte meg bare tom. Noen ganger skulle jeg ønske jeg fikk en sjanse til å gjøre det om igjen. Være gravid på ny, men denne gangen kose meg helt fra hun bare er et bittelite frø til hun kommer ut. Men så vet du ikke hvordan det føles å ha din egen baby i armene før det skjer, det nivået av glede du oppnår da. Det er kanskje litt klisjè å si, men det er virkelig sant det de sier: Alt ordner seg til slutt. Det gjør det. Uansett hvor håpløst og umulig ting virker, så ender det godt. Hadde jeg bare visst dette før kunne jeg vært spart for mange tårer og søvnløse netter. Noen ganger skulle jeg ønske jeg kunne gå tilbake og gi den livredde jenta på Gardemoen en klem og si at alt kom til å ordne seg.Men så er det litt det å kjenne seg livredd og føle at livet er litt usikkert og håpløst iblant, for å deretter komme seg til lyset i enden av tunnelen. Kjenne på hvor sterk du egentlig er.

Jeg skriver om dette på bloggen fordi jeg vil dere skal skjønne at selv om ting går bra nå, så har veien hit ikke akkurat vært en dans på roser. Jeg føler at mange tror at når du blir gravid så blir du automatisk overlykkelig og svever på en rosa sky. Og når du ikke blir så lykkelig som du hadde sett for deg så skammer du deg og tror at noe er galt fordi "alle andre har det jo sånn". Men vi er forskjellige, og ting er ikke alltid så perfekte som vi tror. Det løsnet opp etter hvert for meg også, og jeg klarte å skikkelig kose meg med å være gravid. Og nå når jeg ser ned på Linèa Olivia så kunne jeg aldri tenkt meg et liv uten henne. Det som jeg trodde skulle være helt håpløst ordnet seg til slutt på beste måte. Jeg elsker den lille jenta vår over alt på jord, og det er deilig å kunne føle på at jeg er lykkelig.

 

For å lettere følge med på oppdateringer på bloggen kan dere like facebooksiden min HER

 

 

Forsiden av TV2.no

 • 14.07.2015 - 11:47

I dag føler jeg meg skikkelig som en zombie, helt trøtt og ør i hodet. To netter på rad nå har jeg hatt problemer med å få sove, til tross for at lille gull ikke har vært våken noen ting i løpet av natten. Jeg ligger bare og grubler, hodet mitt holder på å eksplodere av tanker for tiden. Heldigvis har jeg en blogg jeg kan få rast fra meg litt på, og arkivet er fullt av utkast som er klare til å bli publisert. Jeg synes alltid bare at det er litt skummelt å være så naken og ærlig, selv om de gangene jeg har vært det så har det blitt tatt godt imot og gått over all forventning! 

Jeg har ikke fått takket dere skikkelig for all den gode støtten og de fine kommentarene jeg fikk på innlegget "Jo, graviditeten min er et mirakel". Det ble publisert på forsiden av TV2.no dagen etter fødselen, så jeg fikk ikke helt med meg alle tilbakemeldingene før noen dager etterpå. Men da jeg gjorde det, ble jeg helt overveldet. Det har kommet inn så mange meldinger både til meg og dem rundt meg som har videreført det til meg, og folk som har delt det videre, jeg blir nesten rørt! Jeg er utrolig stolt av bloggen min og det jeg oppnår med den, og det at TV2 så på innlegget som bra nok til at de ønsket å poste det var en utrolig god bekreftelse. Jeg er så ydmyk og glad, det hadde aldri nådd så langt uten dere! Jeg setter så pris på hver og en av dere. Dette gir meg bare enda mer motivasjon til å jobbe med bloggen, og fortsette med det jeg gjør. Tusen tusen takk!


For dere som ikke allerede har lest det kan finne det HER.

Tusen takk for at dere klikker dere innom bloggen min hver eneste dag, det gjør meg så glad! Vi skrives mer senere ♥ 

Latest Nelly faves

 • 13.07.2015 - 23:44

God kveld skjønninger Ville bare titte innom en siste gang før jeg finner sengen. Jentene har akkurat dratt hjem etter flere timer med god mat, snacks og masse skravling. Alltid koselig å ha dem på besøk! Linèa Olivia har vært med oss hele kvelden og var selvfølgelig midtpunktet. Pyjamasen har kommet på og hun er allerede langt inne i drømmeland. Hun sovner som regel i elleve - halv tolv tiden og våkner ikke igjen før i fem tiden for å få mat og deretter sove igjen. Veldig deilig! 

Nå koser jeg meg litt med nettshopping. Er det bare jeg som synes det er litt dårlig utvalg i butikkene for tiden? Finner nesten ingenting.. Så da klikket jeg meg inn på Nelly, og tenkte jeg med det samme kunne dele noen av favorittene mine med dere: HER //  2 HER // 3 HERHER // 5 HER // 6 HER HER // 8 HER // 9 HER10 HER // 11 HER // 12 HER 

 (adlinks)

Nr 1 er nå bestilt og på vei hjem til postkassen iik! Jeg er så svak for todelte sett, og dette i beige har jeg faktisk overvåket størrelsen min av i lang tid. Det har kommet inn to ganger før, men blitt solgt ut igjen før jeg har fått rukket å bestille. Endelig var jeg rask nok når jeg fikk mail om at den hadde kommet inn igjen! Hadde det ikke vært for at jeg allerede hadde kjøpt lignende topper på Bik Bok som jeg viste i forrige innlegg så hadde også 4 og 5 blitt klikket hjem, elsker disse. Ellers er hvitt så utrolig fint om sommeren, gjerne matchende med en veske i en sterk farge? Love love love ♥ 

Noe dere likte? ♥ 

For ung til å være mor

 • 07.06.2015 - 12:56

Hvis jeg snakker med noen jeg ikke kjenner så godt og forteller at jeg gravid, så kan jeg se at de får et litt forvirret uttrykk i ansiktet. De spør gjerne videre noen spørsmål som om jeg må forklare hvorfor jeg er gravid i en alder av 20 år. De skjønner det liksom ikke helt. Det forventes nå at alle tar utdanning til de er 26+, deretter kjøper seg hus og gifter seg før de begynner å tenke på barn. Jeg føler meg ung, men ikke for ung til å bli mor. Jeg ser på meg selv som moden nok til å ta ansvar for handlingene mine og konsekvensene som følger med. Hvorfor skulle ikke jeg kunne klare å bli en like god mor som noen på 30? Jeg synes jeg er i en nydelig alder å bli mor i! Jeg er aktiv, sprek og leken, men samtidig ansvarsfull, moden, flink til å tilegne meg den kunnskapen som trengs og ikke minst holde meg godt oppdatert. Biologisk sett er jeg faktisk i den perfekte alderen til å få barn, det er nå kroppen min kommer til å takle det best. Selvfølgelig så skulle jeg ønske at jeg kanskje var ferdig etablert først, men alt kan ikke skje etter den perfekte "oppskriften" som samfunnet har laget. 

Jeg føler ofte at unge mødre blir alle satt i samme bås og må jobbe med å motbevise andres fordommer. Hvis noen snakker om unge mødre så blir det assosiert med et skrekkeksempel fra MTV programmet "Teenage Mom". Det finnes tusenvis av "mamma på 16 år" blogger, og jeg blir helt sjokkert over hva folk skriver i kommentarfelter eller rundt om på andre sosiale medier. Og dette er for det meste voksne folk som sitter og dømmer unge mødre opp og ned, skriver stygge ting og tror at de vet alt om andre. De sitter med forstørrelsesglass, klare til å peke ut den minste feil. De blir så opptatte av å følge med på andre, at de blir helt blinde for at det de selv driver med er galt. 

Jeg kjenner selv på presset at nå må jeg bevise at jeg klarer dette. Ettersom vi fant det ut da jeg allerede var 4 måneder på vei, så fikk jeg det skikkelig travelt med å finne utav absolutt alt jeg kunne om forberedelser før og etter den lille er født. Jeg fikk skikkelig dårlig samvittighet og en klump i magen om jeg hørte noen snakke om noe jeg ikke hadde lest om. Jeg nektet å være dårligere enn noen andre, og følte at siden jeg var yngre enn de fleste så betydde det at jeg hadde et dårligere utgangspunkt. Nå skjønner jeg at det er så langt ifra sant som det går an. Det er ingen som har mer erfaring med ungen sin enn andre, uansett alder. Det er en læringsprosess som alle må gjennom. Du vokser med rollen. 

 Jeg vet at det blir tøft, og selvfølgelig skulle jeg ønske at jeg kanskje var ferdig etablert. Men det er ikke det som definerer om jeg kommer til å bli en god mor eller ikke. Det er bare et perfekt bilde som samfunnet har dannet. Jeg sier ikke at det er så ekstremt at jeg skal ha unge i en alder av 20 år, for det synes jeg virkelig ikke. Men det er noen forventninger som har blitt dannet over de siste årene som gjør at mange stusser litt når jeg sier alderen min. Jeg har selv vært med på å skape det presset, for det var en del av min plan også å vente til jeg var 26, ferdig med utdanningen og hadde begynt i jobb. Nå ser jeg det faktisk som en fordel at vi må jobbe litt ekstra for å få ting til å fungere. Det krever mye planlegging, disiplin, struktur og gode rutiner. Det er ting som jeg mener vi kommer til å tjene på senere. At det blir travelt er det ingen tvil om, men så er jeg en type person som liker at det skjer litt!

Det er ikke alderen om avgjør om du kommer til å bli en god mamma, alle har et like godt utgangspunkt, uavhengig av alder. Mange assosierer unge mødre med negative ting, men hvorfor ikke fokusere på det positive ved det? At du er ung betyr kanskje at du er mer uredd, tar utfordringer på strak arm, er aktiv og leken og er flink til å oppdatere deg på det nyeste og beste for deg og babyen din. Det er i hvert fall egenskaper jeg vet jeg kommer til å nyte godt av når jeg får min lille. 

Som sagt føler jeg at unge mødre har automatisk blitt satt i en veldig stereotypisk bås, og må hele tiden bevise at de er gode nok. Jeg synes 20 år er en ung alder, men ikke for ungt. Å bli gravid når du er 16 er også tidlig, men jeg synes nå at det går like bra med dem som det ville gjort med noen som er ti år eldre. Jeg begynner å bli litt lei det hysteriet som dannes rundt det. "Ung mor" har blitt et veldig negativt ladet uttrykk, selv om det egentlig bare er et fakta. For å være en ung mor betyr bare nettop det, at du er ung. Det er bare alderen din, ikke definisjonen på hvilken type mor du er.
#blogg #mamma #mammablogg #tanker #inspirasjon

 

Kosehjørnet

 • 13.04.2015 - 19:51

Hei og god mandag ♥ Det ble en litt trøtt start på uken ettersom flyet vårt hjem i går ble forsinket over en time, og vi landet ikke før halv 12. Men etter en god morgentur med hunden cruiset jeg avgårde til skolen  med radioen på fullt. Det må være to av mine favoritt ting om morningen; en frisk tur ute i det fri og god musikk på radioen når jeg kjører til skolen. Etter forelesning i dag hadde jeg en liten study session med Ingvild og Vilde, og vi fikk gjort en god del. Innspurten mot eksamen begynner snart, så det blir mye jobbing fremover! Det var en god start på uken, så nå gjelder det bare å gi jernet resten av uken også. Jeg er klar ;-) 

Nå har jeg sittet og jobbet litt med bloggen, imens et deilig nytt sengetøy surrer rundt i vaskemaskinen. Jeg skal nemlig hente Sindre på jobb om en time så skal vi ut og kjøpe seng! Gleder meg til å vise dere litt bilder av hvordan vi har fått det. Jeg er ekstremt kresen og har villet finne akkurat det perfekte, og nå begynner det å bli en liten samling av interiørdetaljer fra et knippe forskjellige, fine butikker. Interiørshopping er jo så gøy! Og det beste er jo når det er fra litt ulike, spesielle butikker og ikke alt bare fra èn. Saueskinnet under er for eksempel fra en liten butikk oppe på fjellet hvor S har hytte. Stjerneputene kjøpte snille bestemoren til Sindre til oss på en butikk i Lillehammer, så de fikk vi med oss hjem nå i helgen. Det er litt shimmer/glitter i den store hvite, men det kom ikke frem på bildene. Dette kommer garantert til å bli mitt favoritt kosehjørne i sofaen, såå deilig ♥ Regner med det kommer mange blogginnlegg fra denne kroken! 

Hvordan har mandagen deres vært? 

A green start

 • 07.04.2015 - 08:42

Opp og hopp! Etter en ekstra feriedag i går er jeg klar for å starte hverdagen igjen, det skal bli godt å komme inn i rutinene igjen. Denne påskeferien har vært skikkelig anderledes enn hvordan jeg pleier å ha det, men det har vært godt å få så mye gjort! Litt fred og ro rundt seg til å dille og ordne i stand i sitt eget tempo. Så har vi jo kost oss med turer, god mat og kino i tillegg, mer trenger ikke jeg! Det føles litt rart at det er tirsdag allerede, jeg hadde så utrolig søndagsfølelse i går. Koseklær, knitring i peisen, en ny episode av Frikjent og siste rest av godteri fra påskeegget. Har dere sett den serien forresten? Jeg har blitt helt hekta! Etter litt utskeielser var det godt med en frisk og god frokost, så da ble det smashed avocado toast (oppskrift her) og vann med lime. Det er vel lov å begynne med blanke ark, selv om det er tirsdag allerede? Jeg føler meg i hvert fall helt super etter en grønn og næringsrik frokost, spesielt når den kan nytes med et ferskt magasin fullt av inspirasjon. Nå er jeg klar for å stå på resten av uken, er dere med meg?
Håper dere har hatt en fin ferie og er klare for hverdagen igjen! Stå på, så skrives vi senere ♥


Jenterom inspirasjon

 • 10.02.2015 - 13:06

Jeg fordyper meg i interiør blader og kan sitte timesvis inne på nettsider med masse fint interiør. Jeg elsker at jeg får helt blanke gulv og vegger som jeg kan fylle med alt jeg ønsker av møbler og pynte gjenstander. Ekstra stas er det at jeg skal pynte til en liten jente også. Det er så mange søte ting som jeg har lyst på selv, men som blir for barnslig til mitt rom. Nå har jeg en unnskyldning, haha! Etter hvert som vi har tittet rundt i butikker så virker det som vi har siktet oss litt inn på et dådyr tema. Først tenkte jeg egentlig på ugler, men føler det har blitt brukt så mye så det var gøy med noe annet! Det blir selvfølgelig endel rosa i begynnelsen (føler det aller meste til små baby jenter kommer i rosa), men jeg vil blande inn litt tre elementer; skog og bark sammen med rådyr detaljene. Synes det er så fint når det virker litt gammeldags og "hjemmelaget". Kommer jo til å kjøpe litt nytt, men vil også prøve å lage til litt selv. Synes det blir så mye mer sjarmerende! 

Vimpler, lekekasser og rådyr veggdekor fra Jollyroom  //  Saueskinn fra IKEA  //  Kleshenger med perler fra drlykke  //  Dukkevogn fra Kremmerhuset  //  Rådyr vegglampe fra Sprell  //  Sukkerspinn illustrasjon fra Lovedales  

Her er et par godbiter jeg har sett på nettet og i butikker. Dukkevognen har jeg faktisk allerede kjøpt i lyserosa, så den står ferdig montert med rådyr dynetrekk oppi og alt. Har lagt ut bilde av den på instagram her. Elsker at den er så gammeldags og fin! Jeg kjøpte den med hjem fra jobb litt etter at vi hadde fått vite at vi skulle ha en jente. Det er en av tingene jeg har sagt at hvis jeg noen gang får en jente så skal jeg ha en sånn, så da måtte den bare bli med hjem ♥ Gleder meg til å begynne resten av handlingen, det skal bli så fint! 

Noe dere likte? ♥ 

 

Fanget i et maleri

 • 12.10.2014 - 12:35

Jeg trekker inn den kalde, rå høstluften så jeg kjenner det dypt nedi lungene. Gresset er dekket av frossen dugg, og jeg kjenner kvister og blader knuse under føttene mine. Solen har akkurat stått opp, og den sprer den gylne varmen sin over det fargerike løvverket. Maler bladene på de spinkle greinene i sterke farger av oransje, gult, brunt og rødt. Trærne reiser seg majestetisk og viser seg frem, for snart står de helt nakne. Idet morgentåken letter, avdekker den en mørk, speilblank innsjø. Ikke en eneste krusning på overflaten, den ligger bare helt stille og gir gjenskinn av landskapet rundt den. Hvis jeg lytter nøye etter kan jeg høre fuglene som kommer tilbake til reiret sitt med frokost til ungene, og dådyrene som på lette hover trekker seg tilbake etter å ha spist opp alle rosene i en tilfeldig hage. Det er når jeg står midt i alt dette, tar inn inntrykkene og lar dem overvelde meg at jeg føler meg fanget, men på en veldig frigjørende måte. Jeg er fanget i dette nydelige maleriet, jeg tilhører noe som kan være så fantastisk. Det presser tårene frem, og gir gåsehud langt nedover ryggraden. Dette er min verden.  Jeg har tilbrakt en helg hos besteforeldrene mine sammen med pappa, stemoren min og Sindre. Det har vært utrolig deilig, og en fin avslutning på høstferien. I tillegg til god kvalitetstid, så finner jeg alltid en slags trygghet i å være omringet av disse nydelige omgivelsene. Det er virkelig som et maleri her ute, og jeg tar meg selv i å drømme meg bort hele tiden mens jeg betrakter det. Jeg får lyst til å skrive igjen, slik jeg gjorde før. Sitte i timesvis og male historier med bare penn og papir. Dagene flyr så fort forbi og det er så mye annet som skjer, at jeg finner liksom ikke roen til det. Men her ute er det anderledes, her får jeg gløden og lysten til å skrive tilbake. Til tross for at det bare tar en halv time å kjøre, så føles det som en annen verden. Jeg liker å tro at det har litt en annen verden også, borte fra virkeligheten og den hektiske hverdagen. Bare meg, store skoger og dype innsjøer. I morgen er det tilbake til hverdagen igjen, men jeg skal holde fast på denne drømme verdenen litt til ♥

Sunday necessities

 • 05.10.2014 - 15:22

Søndag, en av mine favoritt dager! Ingenting på planen, bare fokusere på å pleie meg selv. Jeg elsker å ha det travelt og mye som skjer i hverdagen, men det trengs alltid en dag til å omstille seg og lade opp batteriene igjen. De siste søndagene har blitt brukt til iherdig lesing av pensum, og det kjennes på kroppen at jeg ikke har hatt noen skikkelige "pauser". Det må endres! I dag bestemte jeg meg for å pleie både kropp og sjel, og tok like så greit bilder av det jeg brukte etter hvert. En liten guide over mine sunday necessities! Alle fortjener å skjemme seg selv bort litt en gang iblant, oppfordrer dere alle til å bruke søndagen deres på nettop det ♥

- Nourishing care -Ingenting får meg til å føle meg bedre enn en lang god dusj hvor jeg skrubber hele kroppen med en sugar scrub og renser ansiktet nøye, etterfulgt av å smøre meg inn i en velduftende body lotion. Leppene får også en omgang med skrubb og favoritt leppepomaden. Skrubben fjerner alle de døde "flakene" på leppene og etterlater dem silkemyke. Leppepomaden gir masse god fuktighet. For en stund siden plukket jeg med meg et par ansiktsmasker fra Vita, og denne peel-off masken var kjempegod. I tillegg luktet den himmelsk! Et lett strøk med neglelakk i en elegant perlefarge setter prikken over i-en, jeg føler meg alltid mye freshere med fine negler. 

- Get your chill on -Stramme bukser og topper er uaktuelt på en søndag. Komfortabelt er stikkordet. Hoppe inn i favoritt kosedressen fra Ganni og Birkenstock sandalene. Shorts er det ultimate chille plagget for meg, og den vide shortsen med knytting i livet er perfekt. Nå som det har blitt kaldere ute, passer sandalene godt som tøfler. De er så utrolig behagelige! 

- Snuggle up with a cup of tea and some inspiration -Lag en god kopp med te og kryp opp i sofakroken med litt inspirasjon, en god bok eller favoritt tv-serien. Elsker å samle opp ny inspirasjon, det gir så masse motivasjon! Koble ut fra min egen hverdag og bekymringer, og drømme meg bort i en bok eller en kjekk tv-serie. 

- Planning the week -Og sist men ikke minst; planlegge den kommende uken. For at den hektiske hverdagen skal flyte fint, og jeg skal få mest mulig gjort så må det litt planlegging til. Jeg bruker en planbok til å fylle inn hva jeg skal hver dag, oversikt over treningsøkter, andre mål for uken og gjerne en liten motiverende quote. Jeg skriver også ned ideer til måltider og antrekk, på den måten har jeg masse forslag til når jeg trenger det.

My kinda sunday

 • 14.09.2014 - 19:48Hjemmestrikket skappelgenser, en lett silkeshorts, duftlys, ansiktsrens, hjemmelagede ispinner og en god dose inspirasjon. En perfekt søndag i mine øyne ♥

Jeg våknet opp i elleve tiden etter en utrolig gøy kveld/natt. Vi feiret Silje sin 20 års dag i går, og jeg koste meg så masse! Jentegjengen min er så fin. Vi hadde et lite vorsh hjemme hos Silje med mye skravling og latter, før vi dro videre til byen. Det var veldig kjekt med masse bra musikk og endel kjente. Det aller kjekkeste med å gå på byen synes jeg er å danse, hihi. Jeg som egentlig nesten aldri kjøper noe drikke på byen bestilte en drink som het Bubblegum til både meg og bursdagsbarnet. Den smakte godteri, yum! Det var en lang og morsom kveld, og jeg var helt utslitt i bådet hodet og føttene da jeg til slutt kom valsende inn døren hjemme i halv fem tiden.

I dag våknet jeg med en trang til å få det rent og ryddig rundt meg, så jeg vasket, ryddet og ordnet litt rundt i huset. Mamma tok meg med ut på tur med hunden nede ved havet bare ti minutt unna huset mitt, det er så fint og idyllisk der. Gamle båtnaust og brygger, viltvoksende blomster, glitrende hav og et par seilbåter som vugger sakte frem og tilbake. Da jeg kom hjem, tok jeg meg en lang, god dusj, renset ansiktet og smørte meg inn med bodylotion. Deretter krøp jeg inn i den store, hjemmestrikka skappelgenseren min og en deilig silkeshorts. Snakk om topp nivå av komfort når det kommer til klær! Jeg koste meg med et par hjemmelagede ispinner som jeg fikset sammen på ti minutter tidligere i dag og en stor dose inspirasjon fra Det Nye. Artikkelen om Caroline Berg Eriksen er så fin, hun er virkelig et godt forbilde! Kjenner jeg kribler over av inspirasjon etter å ha bladd litt gjennom sidene. I dag kom også S hjem fra hyttetur, veldig godt å se ham igjen! Ingenting er bedre enn å krype inn i en god armkrok og slappe av etter en hektisk helg. Nå er han på butikken, så jeg må runde av straks før han kommer tilbake! Tenkte bare å dele oppskriften på ispinnene med dere: Jeg blandet alt sammen i en blender og tømte det i isformer. Pinnene kjøpte jeg på panduro! Etter 3-4 timer ca er de ferdige og klare til å nytes. Sommeren er jo ikke helt over enda så da passer det bra med en frisk og god ispinne. Du kjenner ganske godt smaken både av kokos og jordbærene, himmelsk! 

Håper dere har hatt en strålende helg, og at dere får ladet opp batteriene til i morgen! God klem til dere alle ♥

Hva har dere gjort i helgen? 

Prosjekt høstgarderobe

 • 03.09.2014 - 22:12

Heisann fininger ♥ Dette har vært en laang og produktiv dag, til tross for at jeg enda er litt syk. Jeg fikk sitte på med Ingrid til og fra skolen i dag, så det var mye koseligere enn å sitte på bussen alene. Etter skolen øvelseskjørte jeg litt og leste en god del i filosofi boken. Det er utrolig mye stoff, så jeg måtte ta meg et par pauser innimellom og gikk en lang tur med hunden og dro på butikken for å fylle opp med litt energirike varer i kjøleskapet. Immunforsvaret mitt trenger et lite boost kjenner jeg! Jeg møtte forresten Rune Carlos på butikken, en god venn fra New York. Det var såå godt å se ham igjen! Vi ble stående å snakke lenge, og da jeg gikk kjente jeg skikkelig på savnet etter verdens beste by. Måtte rett hjem og sette på den første episoden av Gossip Girl, haha!

 Jeg elsker høst, spesielt den fine overgangen som er nå for tiden. Noe av det kjekkeste er alle de fine klærne! Masse print, strikk og flanell, lag på lag og myke skjerf. Siden halve klesskapet mitt allerede lå på gulvet og trengte en liten opprydning bestemte jeg meg for å organisere hele klesstativet mitt på nytt. På ett punkt hadde jeg faktisk klart å gjøre rommet enda mer kaotisk og rotete, men til slutt hang det masse fine plagg på rekke og rad og det var faktisk mulig å skimte gulvet igjen. Synes det er så inspirerende å kunne se på klærne på stativet når jeg skal planlegge antrekk. Har allerede mange ideer etter å ha hengt opp mesteparten av høstgarderoben min. 

Nå har jeg sunket ned i sofaen med litt koselig lesestoff og litt godt å tygge på. Her blir jeg nok helt til jeg er klar for sengen. Begynner heldigvis ikke før 12 på skolen i morgen, det blir deilig! Har planlagt en laang og god frokost jeg kan kose meg litt med på morgenstunden. Gleder meg allerede til å våkne ♥Hva har dere gjort i dag? W e e k e n d

 • 10.07.2014 - 19:19

Happy weekend pretties! ♥ Nå var det endelig helg på denne frøkna også, og det føles så godt. I kveld er det dobbel 20-års bursdag, og i morgen natt drar jeg til Hellas. Gleder meg! Vet ikke egentlig hvor mye jeg trenger varmen, for det er jo tropehete her hjemme. Men det skal bli deilig å ligge på en hvit strand, lytte til bølgesus og bare slappe heelt av. Jeg og S var en liten tur i byen tidligere og gjorde et par ærend. Kjøpte blant annet bok til turen, gaver, og et kjempefint sett fra Ganni som jeg gleder meg til å vise dere! Da vi var på Ganni spurte hun som jobbet der om det var jeg som hadde vært i New York, og sa at hun hadde følget med på bloggen min. Kjempesøt og koselig jente! Blir alltid så glad når folk gjenkjenner meg og sier at de leser bloggen, det betyr så mye. Etter handlerunden møtte vi Ingrid på Joe & The Juice. Ingrid ble jeg jo veldig god venn med i New York, og jeg er så glad for at vi tilfeldigvis kom fra samme sted. Vi satt og maste om alt og ingenting over en frisk juice, det var så koselig. Merket at det var ikke nok tid egentlig, vi blir aldri ferdig med å prate haha! 

Nå har jeg hatt et lite festmåltid for meg selv i skyggen på terrassen, og prøvd å kjøle meg ned litt. Godt med litt alenetid før jeg skal ut på festligheter. Nå må jeg skynde meg og stelle meg ferdig før limosinen kommer og henter meg (haha). Håper dere koser dere masse i solen og får en strålende helg♥ lots of love 

- Perfect me-time - 

Entering summer

 • 02.06.2014 - 20:14

Ny uke og starten på en av mine favoritt måneder: juni ♥ Jeg er et skikkelig sommer menneske, elsker alt ved sol og varme. Norsk sommer er så idyllisk synes jeg, og akkurat nå er Stavanger/Sandnes på sitt fineste. Jeg nyter hver eneste dag, og denne mandagen har ikke vært et unntak. Jeg var en liten runde på Kvadrat med Bettina og Zahra for å se på klær, det er jo så utrolig mye fint sommertøy i butikkene for tiden, jeg har lyst på alt! Heldigvis fikk jeg handlet endel i New York, så sommergarderoben min er egentlig komplett. Senere var det soling og grilling på terrassen med familien, såå koselig! Nå har jeg nettop fullført ukens første treningsøkt og sitter og koser meg med en smoothie, yummi! Morgendagens frokost og lunsj er allerede forberedt, og resten av ukens treningsøkter er planlagt. Føler jeg får så mye mer utav dagene når jeg har planlagt litt, og spesielt nå om sommeren vil jeg få mest mulig utav hver eneste dag. 

Jeg får nesten sommerfugler  i magen når jeg tenker på hvor bra denne sommeren kommer til å bli. Nakne føtter, blomsterkranser, nyplukkede bær, bølgesus, lette sommerkjoler, solkyssede kinn, saltvannskrøller, den røde himmelen når solen går ned og lukten av bål på stranden. Det kribler i hele kroppen, jeg gleder meg ♥

 

Hva gleder du deg mest til i sommer? 

Body & Soul

 • 31.05.2014 - 15:01

God lørdag mine kjære♥ I nuet sitter jeg nydusjet og smørt inn i body lotion med duft av kokos, deilig!  Dette har vært en morgen med fokus på egenpleie; jeg startet dagen med en supersmoothie og litt snacks ved siden mens jeg bladde gjennom et av magasinene jeg kjøpte i går. Artikkelen om Kristina Andersen ga masse inspirasjon, så jeg tok på meg treningsklærne og tok en økt på treningsrommet i kjelleren. Veldig greit å ha litt treningsapparater hjemme til de dagene jeg ikke føler for å dra til et treningssenter. Jeg hadde min første treningsøkt etter jeg kom tilbake til Norge for et par dager siden, og jeg merket stor forskjell fra treningssenteret i New York og her. Hjemme føler jeg mer at folk følger med og dømmer meg i skjul, mens på Synergy i New York kom folk bort og motiverte deg eller ga "thumbs up", og hvis du gjorde en øvelse litt feil så viste de med glede hvordan den skulle gjøres. Jeg lærte veldig mye av hvor høflige, hyggelige og åpne New Yorkerne var mot fremmede, og det er noe jeg har tenkt til å videreføre for meg selv i hvert fall. 

Nå skal jeg sette meg ut i solen på terrassen og nyte lørdagen. Godt å slappe litt av og pleie seg selv både på innsiden og utsiden. Vet ikke helt hva jeg skal i kveld enda, men noe gøy blir det nok uansett! 

Hva skal dere i kveld? 

Akkurat som på film

 • 15.01.2014 - 21:13

God kveld fine♥ Uff, i dag er jeg ikke helt i form. Følte meg ganske slakk og redusert hele dagen på jobb, og det var så deilig å komme hjem til en varm stue og bare legge seg ned i sofaen litt. Det er jo ganske mange som er syke for tiden, og jeg kjenner jeg begynner å få sår hals og vondt i bihulene. Typisk at det skulle skje nå rett før New York, håper det gir seg fort! Ellers var gleden stor da jeg oppdaget at det hadde kommet ut to nye The Carrie Diaries episoder. Elsker slike jentete serier, og dette er min nye favoritt. Synes det er så utrolig kult at AnnaSophia Robb som spiller Carrie i The Carrie Diaries klarer å spille veldig likt som hun som spiller Carrie i Sex and The City. Synes det er ekstra gøy å se på serier fra New York nå som jeg skal bo der selv. Jeg har spurt de jeg kjenner som har vært i New York om det er som på filmene, og de har sagt at: Det er det, om ikke enda bedre. Mine favoritter akkurat nå er Sex and The City, jeg fikk en sånn boks med hele sesongen til jul og den er blitt flittig brukt, i tillegg er Gossip Girl og The Carrie Diaries to yndlingser. Husker jeg kjente sommerfuglene i magen når jeg så den episoden når Carrie kommer til Manhattan for første gang, og jeg tenkte at akkurat sånn kommer jeg til å ha det snart. Kommer nok til å leke litt Blair Waldorf når jeg er der borte, hihi ;-) Og jeg ser for meg at jeg og mine kjære roomies blir som gjengen i SATC som sitter på cafè og skravler om gossip fra helgens festligheter, haha!  

 
 

 

Kick it out of the nest, and see if it can fly

 • 14.01.2014 - 02:44

Jeg synes alltid det er lettere å skrive om natten. Jeg vet ikke helt hvorfor, det føles tryggere på en måte, som om nattens mørke skjuler ordene og tankene mine. Det er hemmeligheter kun månen og jeg deler. Jeg skal ut på en reise, ut i den store verden, nærmere bestemt: Manhattan. Jeg føler meg 13 år yngre, da jeg skulle forlate den trygge barnehagen og begynne på skolen for første gang. Jeg hadde så masse sommerfugler at det gjorde fysisk vondt i magen. Det føles spennende, gøy og skummelt på en gang. Jeg skal for første gang stå på egne ben, langt borte fra mitt trygge sikkerhetsnett her hjemme. Jeg er en sommerfugl som skal spre de fargerike vingene sine for første gang. Eller en fugleunge som skal ta sitt første svalestup ut av reiret. Kommer jeg til å klare å fly med vinden, eller vil jeg miste retningen og falle ned? 

Ett av nyttårsforsettene mine var at jeg skulle bli flinkere til å si ja, kaste meg ut i ting selv om jeg er redd og har helst lyst til å slippe. Utfordre meg selv til å vokse som person. New York var ikke planlagt i det hele tatt, jeg trodde at slike ting var umulige for meg. Jeg søkte på skolen for gøy, og da jeg plutselig en dag fikk telefon om at jeg var tilbudt skoleplass kunne jeg nesten ikke tro det da ordene som glapp ut av munnen min var: "Ja, tusen takk!" Nå sitter jeg her med visum og flybillett, alt er klart. Idet jeg skriver dette kjenner jeg gåsehuden krype oppover ryggen, sommerfuglene våkner til live og flyr i sirkler rundt i kroppen min, en varme sprer seg helt ut til fingertuppene, og jeg vil både hoppe og danse og gjemme meg langt under dynen på èn gang. 

Storheten skremmer meg. Jeg er fra lille Lura, jeg er vant til mitt trygge hjem, mine faste vaner og rutiner. Jeg er vant til å ha alle mine nære rundt meg. Selvfølgelig har jeg vært ute i verden før, jeg har faktisk vært så langt som i Kina og Afrika. Men det er noe helt annet å være en turist på besøk i et annet land for en liten tidsperiode, enn å skulle flytte til et sted du aldri har vært før og bli en del av befolkningen. Jeg ser for meg at jeg blir til en liten maur som prøver å finne plassen sin i en gigantisk maurtue.

Verden har alltid fascinert meg. Jeg elsker å reise, oppleve andre deler av verden. Lære andre språk, kulturer, se hvordan andre mennesker lever, se dyr i deres naturlige habitat. Jeg er nysgjerrig, jeg vil ta på, føle, lukte og smake på alt verden har å by på. Jeg lukker øyene og tar alt inn, samler det i min lille skattekiste av minner. Minner er noe av det kjæreste jeg eier, de ligger dypt begravd inni meg. Og jeg er sikker på at jeg kommer til å få en hel del flere minner fra New York som fortjener en plass i skattekisten. Jeg blir overveldet bare ved tanken på alt jeg kommer til å oppleve. Plutselig er jeg ikke redd lenger, gleden over alt det jeg kommer til å se og oppleve legger seg som et trygt teppe over den glødende frykten.

Det er såklart mye som skremmer meg, men jeg prøver å legge bort de tankene og heller prøve å takle det når de tingene jeg er redd for faktisk skjer. Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har prøvd å snu i løpet av denne lange prosessen. Jeg har funnet på tusenvis av grunner til å ikke dra, planlagt hva jeg skal gjøre istedenfor, men jeg kommer alltid tilbake til at jeg kommer til å angre hvis jeg ikke drar. Ikke minst den følelsen jeg kommer til å sitte igjen med når jeg er tilbake i Norge og vet at jeg klarte det. Jeg flyttet til et annet land, sammen med tre andre personer jeg såvidt har akkurat blitt kjent med. Jeg gikk på skole og lærte mye, men det er kanskje ikke skoleerfaringen som kommer til å være den viktigste. Erfaringen av å ha stått på egne ben, lært mer om meg selv enn jeg noen gang hadde kunnet her hjemme og lært mer om verden rett og slett, vil jeg si er gull verdt. Jeg kommer til å være så stolt av meg selv, og mest sannsynlig føle meg som den tøffeste i verden (haha).

Det er så utrolig mange ganger at jeg har sagt til Sindre: "Hvorfor ber du meg ikke om å bli?" Og han har svart: "Fordi jeg vil at resten av verden også skal få en sjanse til å se hvor bra du er." Og det er noe jeg synes alle burde ta med seg. Vi har alle noe å gi til resten av verden, selv om vi kanskje ikke har latt merke til det eller har tro på det selv. Såklart kommer jeg til å møte mennesker som vil påvirke, og kanskje endre livet mitt. Men hva med dem jeg kommer til å berøre? For en følelse å vite at du kan spille en viktig rolle i noen andre sitt liv. Du får ikke til noen ting hvis du ikke prøver, så jeg har bestemt meg for å være meg selv og stikke meg ut, for både jeg og resten av verden fortjener å se det. 

(Bilde fra Malaga i sommer)

Dette bildet symboliserer utrolig mye i mine øyne. Livet er som havet; Stort, endeløst og uforutsigbart. Noen ganger får du kastet store, knusende bølger mot deg, og du kommer nesten ikke utav det i live. Men det nytter ikke å gjemme seg bak klippene og håpe at alt kommer til å gå fint. Du må klatre helt ut på kanten, sette deg stødig og ta imot alt som blir kastet mot deg. Elsk livet og alt som følger med, for det er fantastisk, og du har bare en sjanse til å oppleve det. 


Jeg blir alltid roligere av å skrive, så jeg vet ikke om dette innlegget er mest til meg selv eller et budskap til dere. Noen ganger sitter jeg inne med så mye følelser at det kribler i fingrene etter å få det ut. Uansett håper jeg at det i hvert fall klarte å treffe noen, det hadde gledet meg utrolig mye♥

Be happy

 • 07.01.2014 - 01:10

Jeg har en liten uro i meg for tiden, jeg vet ikke om det er nerver for reisen, at jeg er stressa og bekymret, men samtidig veldig spent. At jeg gruer meg til å dra fra alle dem hjemme, men gleder meg sånn til å møte mange nye mennesker. Jeg føler jeg går på en tynn line av følelser, og balettskoene mine er ikke stødige. Ser jeg eller leser noe rørende så triller tårene, ler jeg med venninnene mine kjenner jeg tårene svi bak øyehulene, og sovner S før meg ligger jeg og lytter til pusten hans og kjenner en klump vokse i brystet til det bryter ut i et hulk. På en annen side går jeg rundt med sommerfugler i magen, drømmer meg bort i Gossip Girl og The Carrie Diaries og tenker: "Der skal jeg gå snart!", ser på bilder av New York på weheartit og kan ikke tro at min lille jentedrøm skal gå i oppfyllelse. Jeg kan ligge i sengen om kvelden og lukke øynene, og vips så er jeg i New York, ser for meg alle inntrykkene og alt jeg skal få oppleve, og innerst inne vet jeg at det jeg ser for meg ikke er i nærheten av hvordan oppholdet kommer til å bli. Så som dere sikkert har skjønt til nå så er jeg et følelsesladet vrak, og samtidig skal jeg holde fokus på alt som skal ordnes til jeg drar med pakking og ting som må handles inn osv, i tillegg til en hel del jobbing så jeg har mest mulig penger når jeg er der. Spesielt i dag våknet jeg opp med en liten klump i magen og tusen tanker i hodet, og jeg ville bare dra dynen over meg igjen og bli der. Men jeg kom meg opp, for selv om det er endel stress og ting som jeg er nervøs for, så er det så utrolig mye mer jeg har å glede meg til. Og jeg er utrolig takknemlig for at jeg har så mange gode personer i livet mitt som jeg kommer til å savne når jeg drar. En sang som får meg i skikkelig godt humør er Happy av Pharell Williams fra Despicable me 2, elsker filmen og sangen gjør at jeg får en boblende god følelse i meg og føler meg ti ganger lettere i hodet. Utrolig hvor mye en sang kan snu om på humøret ditt! Synes at videoen også gir en skikkelig "goodfeeling", dere kan se på den under:

 

Verdifulle, små hjerter

 • 28.11.2013 - 02:13

Det er utrolig mange oppslag for tiden om dyrmishandling, dyr i fangenskap og det verste marerittet i pelsindustrien. Jeg er utrolig glad i dyr, selv har jeg en hund som jeg elsker utrolig høyt og kunne aldri klart å se på at han skulle være i en situasjon hvor han hadde det vondt, hverken psykisk eller fysisk. Det er så mange der ute som ser på dyr som noe under oss, men det finnes mange dyr som har bedre hjerte enn enkelte mennesker. Jeg tenkte å dele en liten historie med dere som hendte for bare noen uker siden, for å vise at dyr kan være mye mer sårbare enn oss og de trenger ofte noen til å passe på dem, noe ganske mange feiler i. 

Det var sent på kvelden, det hadde regnet hele dagen og asfalten var dekket av et teppe av glitrende regndråper. Vi spilte rolig musikk på radioen og nøt stillheten som fulgte etter stormen fra tidligere på dagen hadde lagt seg. Det var kun oss på veien, bortsett fra en hvit varebil som forsvant rundt svingen litt lenger fremme. Jeg så bort på Sindre og smilte, han tok hånden min og kysset den forsiktig, øynene fortsatt rettet på veien. Jeg lot blikket gli over utsikten gjennom frontruta, og i venstre hjørne fikk jeg øye på noe svart som lå i veikanten. Lyset fra lyktestolpen kastet et gulaktig skjær over det. Da vi kom litt nærmere, klarte jeg å registrere hva det var. Det var en katt, og den lå og ristet kraftigere enn jeg trodde den lille kroppen var i stand til. Det er noe av det verste, mest hjerteskjærende jeg har sett. Kroppen ble vridd fra side til side, halen sto til værs og hodet ristet konstant. Øyeblikket var så fort over, at jeg rakk ikke å registrere hva jeg hadde sett før vi hadde kjørt forbi. "Det var en katt, vi må snu og kjøre tilbake!" Vi snudde litt lenger borte og kjørte tilbake. Vi parkerte bilen på en sidevei, og løp bort til dit hvor katten lå. De voldsomme krampene hadde sluttet, men den var fortsatt i live. Ansiktet var forvridd i en slags grimase som sikkert ikke i nærheten gjenspeilet smerten den hadde, og da vi nærmet oss strakte den såvidt på den ene poten. Den lå i veikanten, men fortsatt såpass langt ute at noen kunne kjøre over den igjen hvis de ikke fulgte med. "Den kan ikke ligge her, vi er nødt til å flytte den," sa jeg fortvilet. Tårene presset på. Sindre løp og hentet hansker i bilen og bar den ut av veien, over gangstien og bort hvor det var litt skog, men før han traff bakken hadde det siste livstegn sivet ut av ham. Jeg følte meg så hjelpesløs, den hadde dødd på en så urettferdig og skjødesløs måte, og det var ingenting vi kunne gjøre. Hadde den en familie som lå og sov nå, uviten om at noen hadde kjørt på kjæledyret deres og bare latt det ligge alene i veikanten. Den var ikke særlig stor, så den var nok et sted mellom kattunge og katt, men vi fant hverken chip eller halsbånd på den. Vi lukket munnen på den så han så litt mer fredelig ut og ikke hadde en så trist grimase, samlet potene litt og la ham så det så ut som han bare lå og sov. Jeg prøvde å legge en liten krans med løv rundt, slik at det ikke så ut som noen bare hadde slengt den der. Aller helst ville jeg grave en fin grav til den, men det var kanskje ikke det beste midt på natten. Tårene trillet, og jeg hadde virkelig ikke lyst til å gå fra den, skulle ønske jeg kunne gjøre mer for den. Jeg hadde blitt helt knust om det var mitt kjæledyr. Jeg skrev en facebookstatus som ble delt endel videre, så jeg håper at den nådde frem til eieren på en eller annen måte. Håper virkelig at smertene ikke varte lenge, og at den visste at den ikke var helt alene. 

Noen synes kanskje det er litt voldsomt skrevet om en katt, men etter min mening er det et levende vesen og fortjener ikke å dø alene i veikanten. Som sagt så er de mye mer sårbare oss, og livene deres avhenger av hvordan vi behandler dem. Det er utrolig mye vondt når det gjelder dyr som har kommet opp i medias lyskastere den siste tiden, jeg har unngått å se på videoene og ser ikke lenge på bildene, men det påvirker meg veldig fordet og stikker langt inni hjertet. Ingen av dyrene som har blitt mishandlet har noen gang gjort noe for å fortjene slik behandling, og slike mennesker burde være låst nede i et mørkt rom uten tilgang til noe som helst. Livet deres er ikke mer verdt enn dyrene de mishandler. Jeg pleier egentlig ikke å skrive slike sterke meningsinnlegg, men i dag da jeg leste om en dame som hadde lagt sin 8 uker gamle chihuahua i en gjennomsiktig plastpose og la ut bilde av det på Facebook for å vise vennene sine hvor liten hunden var. Den stakkars hunden lå med snuten klemt i et hjørne, uten noe tilgang til luft. Sånn gjør meg så sint, trist og fortvilet på en gang. Slike mennesker burde skamme seg. Noe jeg er utrolig stolt av i hvert fall er at jeg jobber på Gina Tricot, og vi slutter med all produksjon av angora, dun, fjær og skinn! jeg håper at flere tenker litt over slike ting, og tar godt vare på kjæledyrene sine. Tenk at de trenger oss og er avhengig av oss, og til gjengjeld får vi ubetinget kjærlighet fra verdens mest trofaste venn.

Gjerne del innlegget om du er enig♥
 

 

Study motivation

 • 27.11.2013 - 23:24

"Grey skies and pouring rain", det beskriver vel dagene ganske godt nå for tiden. Jeg vil helst bare sitte inne i myke koseklær, lese en god bok og lytte til den svake vinden som hyler rundt hushjørnet og den svake trommingen av grå regndråper mot vinduet. Dessverre får jeg ikke fordype meg i andre verdener, løse mysteriumer og gåter, forelske meg og gråte på vegne av karakterene i boken. Det får vente til det snør utenfor, jeg spiser julegodteri og bor i en myk pyjamas og morgenkåpe. Nå får jeg klare meg med å lese om gamle, avdøde konger, norrønske guder og parlamentarisme. Hodet mitt begynner å bli ganske tungt, og jeg gleder meg til å få eksamene overstått, det blir som å løfte fem kilo av skuldrene. Jeg tenkte at det er nok endel som er i samme situasjon som meg akkurat nå, og ville gjerne dele litt motivasjon med dere: 


Bilder fra weheartit

Andre som svømmer i prøver, innleveringer og eksamener? Isåfall, stå på! Dere er så gode alle sammen, og snart er det en fortjent juleferie♥

Room details

 • 05.11.2013 - 16:49

 

 

 


Snapshots

 • 03.11.2013 - 20:31

 

♥ Utkledningsbursdag med min fine bestevenninne Silje. ♥ Inntak av min nye favoritt smoothie med mulitgreens. ♥ Veien min til jobb, elsker å traske gjennom det fargerike høstløvet.


♥ Prøvde jakken til Sindre, en smule for stor kanskje? hihi :--)       ♥ Mitt nye, fine klesstativ.            ♥ Toppen av Ulriken med min kjære. 

 

Tenkte å dele litt bilder fra instagram med dere, siden det er en del som ikke kommer med på bloggen. Kanskje dere har en fin instagram å dele med meg? Følg meg gjerne; veronicachr 

 

The elf princess

 • 03.11.2013 - 11:02

 Hei dere!♥ Hadde dere det gøy i går? Jeg hadde en utrolig koselig lørdagskveld, det var så gøy å "catche up" med venninner fra ungdomsskolen. Det var som sagt utkledningsbursdag, og jeg ante egentlig ikke hva jeg skulle være. Er liksom så lei av de der standard tingene med militær, politi, sexy nurse osv, så jeg fant ut at jeg ville være en alveprinsesse. Vet ikke hvor mye jeg lignet, men det var bedre enn ingenting. Jeg hadde på meg den fineste maxikjolen jeg eier fra Nelly, føler meg skikkelig som en prinsesse når jeg går i den. Så brukte jeg bare et bånd med gullblader og surret håret rundt det, og flettet inn litt blomster her og der. Det viser ikke så godt på bildet, men jeg hadde drysset glitter over hele brystet og nedover armene. 

 

Meg og min fineste, beste cheerleader, Silje♥ Er så glad i denne jenta! Dette var dessverre det eneste bildet jeg hadde fra i går. Men jeg koste meg i hvert fall veldig mye, så godt å snakke med gamle venninner, høre hvordan det er gått med dem og sånn. Det fikk meg egentlig til å tenke litt, for vi er alle i en periode hvor vi skal finne ut av livet vårt, hvem vi er, hva vi vil bli og hvordan vi skal nå målene våre. Vi er bare mennesker, og alle møter på vanskeligheter, uventede hinder og omveier, men vi prøver så godt vi kan. Når du er liten så ser du ganske tydelig foran deg hvordan veien din skal gå, men etter hvert som du blir eldre så skjønner du at det aldri kommer til å bli slik du hadde så fint sett for deg. Av og til så føler jeg meg mye eldre på innsiden, for jeg har gått igjennom ganske mye som kanskje ikke så mange på min alder har. Men jeg er glad for den motgangen og de utfordringene jeg har fått, det har gjort meg til den jeg er i dag, og jeg føler meg mye mer rustet for fremtiden med den erfaringen, enn det jeg gjorde før. Kontrollfreaken som jeg er, så vil jeg helst vite alt som skal skje og ha alt planlagt. Men etter hvert har jeg skjønt at det er ikke mulig, jeg kan ikke alltid se enden av veien. Jeg får bare ta ett skritt av gangen, ta alt som en opplevelse og nyte turen, så får jeg se hvor jeg ender opp til slutt. 


New week

 • 28.10.2013 - 20:18

 

God mandag skjønne♥ Det ble visst litt stille fra min kant sist uke, men denne uken skal det bli bedre. Jeg elsker egentlig mandager, ser på det som en ny start. Blanke ark, muligheten til å male uken til å bli den beste så langt, og du får en ny sjanse til å være den beste versjonen av deg selv. Etter en herlig helg tilbrakt på Gina Tricot med superjentene, og rolig kosekveld med god mat og film sammen med min kjære, gleder jeg meg til enda en ny og kjekk uke. Det høres kanskje litt klisjè ut, men jeg koser meg hver eneste dag.

I dag har jeg først vært på jobb, og etterpå dro jeg til svømmehallen. Jeg drev med svømming når jeg var mindre, og så sluttet jeg en god stund, men nå fikk jeg plutselig lyst til å svømme litt igjen. Jeg begynte sist uke, og har allerede blitt hekta. Svømming er som jogging for meg, det er en så utrolig god terapi. Å bare fokusere på å legge ett og ett svømmetak bak seg, forsvinne inn i en liten boble. Det er utrolig god trening, og jeg kjenner det i hele kroppen etterpå. Anbefaler å prøve det! Synes det er herlig med litt variert trening. 

Nå sitter jeg og slapper av og har litt alenetid med meg selv, før jeg skal løpe bort til Bettina og se Top Model med jentene. Ei venninne er med i år, så da er det ekstra gøy å følge med. Heier på Ingebjørg♥ Håper dere har en god start på den nye uken, god klem til dere alle!

 

 

Hvordan har dagen deres vært? 

Morning sweeties

 • 23.10.2013 - 11:00

 

God morgen mine skjønne! Tenk at vi er halvveis i uken allerede, dagene går så utrolig fort. Jeg har hatt noen travle dager med jobb, trening, lesing på fag og venner. Det er så herlig å komme skikkelig i gang med treningen igjen. Det er en så deilig følelse å kjenne kroppen jobbe, og ikke minst er det en utrolig god måte å koble ut fra den ellers så stressfulle hverdagen. Ta på hodetelefonene med høy og god musikk, og bare fokusere om en ting av gangen. I dag har jeg treningsfri og startet morningen rolig med en varm kopp te med honning og melk, mens jeg leste litt rolig på notatene mine. Det er så godt å våkne langsomt og ha god tid om morningen synes jeg. La kroppen få en rolig start på dagen, spesielt siden den har jobbet så hardt på trening de siste dagene. 

Jeg har det ganske fint for tiden, det er en god følelse når ting ordner seg og du føler du har kontroll over alt du skal gjøre, og mestrer målene du setter deg. Det må bare begynne i det små og ta en ting om gangen, planlegge og motivere seg selv. Nå må jeg straks løpe til bussen for å rekke jobb på Gina Tricot. Kom gjerne innom, vi får inn så mye fint for tiden. I kveld blir det overnatting og kosekveld med verdens beste gutt, gleder meg masse♥Håper dere har hatt en fin uke så langt, og at resten blir like bra. Stå på, snart helg! ;*

Undressed (Cover av Astrid & Julie)

 • 18.10.2013 - 21:16

 

Hei skjønninger! Har dere en god start på helgen? Jeg har vært på jobb på Gina Tricot, og i kveld skal jeg bare slappe av og lese. Merket godt at det var helgemodus på jobb i dag, er så herlig å kunne le og ha det gøy på jobb, har blitt veldig glad i Gina-jentene mine. Fikk eksamensdatoene mine i går, så nå er det bare å stå på. Gleder meg veldig til å få det overstått! Er ikke så veldig spennende å bruke fredagskvelder på å lese, men synes det er så herlig å bare slappe av når helgen først kommer, så om jeg får lest litt på fagene mine i tillegg så er det bare en bonus!

Sindre kommer snart hjem med litt godis til meg, så tenkte å sette på en film da. Hadde satt veldig pris på filmforslag!♥ Men, over til overskriften, jeg var utrolig fan av Astrid Smedplass når hun var med på idol, og nå har hun og Julie Bergan laget et helt nydelig cover av Undressed. Jeg er helt avhengig av musikk når jeg leser og skriver notater, og denne låten gjør det hele så mye bedre! Kan høre den om og om igjen - I`m obsessed♥

 

 

Håper dere har en bra start på helgen, skal dere noe gøy? Gjerne fortell, synes det er så gøy å lese♥

Tired of limodriving

 • 16.10.2013 - 18:12

 

Denne dagen har vart i en evighet, føler jeg har vært over alt. Heldigvis har jeg fått gjort endel også, herlig å krysse av et par ting på to-do listen. Jeg elsker å ha det travelt, å ha mange baller i luften. Nøkkelen bak det ligger planlegging, jeg planlegger nøye dagene mine, lager huskelister for ting jeg må få gjort og prioriterer det viktigste først. Jeg synes det er mye lettere og får gjort mye mer når jeg har planlagt det. Da slipper jeg gjerne å dra til byen og ordne noe, så drar jeg ett annet sted og kommer på at jeg skulle gjort noe mer i byen. Effektivt, og så er det så mye kjekkere når jeg ser at jeg har faktisk fått gjort mye i løpet av en dag. 

 

Det er så koselig å gå i gatene fra sted til sted, når tørt løv knuser under skoene, og du må pakke deg inn med lag på lag av klær for å holde varmen i den kjølige brisen fra havet. Over ser dere en liten sniktitt på dagens antrekk, det kommer flere bilder senere. 

  

 

Nå har jeg hatt litt me-time for å koble ut fra den travle dagen. Det er så masse så surrer oppi hodet for tiden, så det var godt å bare fokusere på noe annet som jeg liker. Drømmer meg bort til Paris, gigantiske motehus, koselige gater, Eiffeltårnet, makroner på små bakerier, alle de fascinerende menneskene, kunsten, jeg kunne fortsatt i evigheter. Det er så lenge siden jeg var i Frankrike nå, må dra tilbake dit en dag.  Nå blir det leseleselese resten av kvelden, eksamen nærmer seg med stormskritt, raskere enn jeg ønsker (panikk). 

Veronica Reime

Hei og velkommen til mitt lille fristed! Jeg er en jente på 21 år fra Stavanger. Her deler jeg hverdagsglimt, tanker og følelser helt uten filter om hvordan det er å være en ung, nybakt mamma og lektorstudent. Følg meg gjerne videre!

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no