Veronica Reime

Vegansk Red Velvet kakao

  • 19.02.2017 kl.17:45

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søndager med litt regn i luften er perfekte for å nyte en kopp med varm sjokolade under et mykt teppe. Spesielt etter en liten tur ute i frisk luft, da smaker det ekstra godt. Nå har jeg prøvd meg på en sunn Red Velvet kakao, og den ble så god at jeg måtte dele oppskriften med dere! Den er rik på både antioksidanter, C-vitamin og jern. Dermed kan du kose deg med en kopp varm sjokolade, og være trygg på at kroppen får masse viktig næring. Bare ikke fortell de små at du har sneket grønnsaker oppi kakaoen deres ;-) Den er i tillegg veldig lett å lage, win-win! 

 

Du trenger:

2 kopper plantebasert melk (jeg brukte mandelmelk) 

1/2 rødbete 

3 spiseskjeer rå kakao 

3-6 myke dadler (avhengig av hvor søt du vil ha den) 

1/2 teskje vaniljeekstrakt 

1 klype kanel

 

Slik gjør du: 

1. Start med å skrelle og kutte rødbeten opp i biter, før du koker den. Dadlene kan også kuttes opp slik at det blir lettere å blande dem inn. 

2. Imens rødbeten koker og blir myk blander du melk, kakaopulver, dadler, vaniljeekstrakt og kanel i en blender. 

3. Når bitene med rødbete har kokt opp og blitt myke heller du av vannet og tilsetter dem i blandingen. 

4. Når alt er blandet sammen heller du det over i en gryte (om rødbetene ikke har blitt helt prosessert kan du helle det gjennom en sil), og varme det opp på lav-medium varme imens du rører rundt. 

....og voilà! Server i yndlingskoppen din, gjerne toppet med kokoskrem og revet sjokolade om du ønsker det. Kremen lager jeg ved å vispe en boks med økologisk kokosmelk sammen med litt sirup og vaniljeekstrakt til den har fått en fin konsistens. Pass på at du kun bruker den tykke kremen på toppen, og ikke vannet. Vannet kan du spare til for eksempel smoothies. Boksen med kokosmelk må ha stått minst tre timer i kjøleskapet før du bruker den. 


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Håper dere har hatt en fin søndag! God klem ♥

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #mat #matglede #vegansk 

3 Kommentarer

Victoria Larsen

19.02.2017 kl. 18:30
Så godt det høres ut! og så fine bilder :=)

Ida Kristoffersen

19.02.2017 kl. 21:48
Genialt! Den der skal jeg faktisk prøve! - Har kjøpt inn massevis av mandelmelk og begynner å bli litt lei av å kun bruke det i kaffe, så dette var virkelig noe jeg kunne tenke meg!

Iselin Renée

19.02.2017 kl. 22:04
Det så utrolig godt ut, må testes :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits