Veronica Reime

Å reise er å leve

  • 09.01.2017 kl.19:10

Helt siden jeg var liten har jeg reist til flere steder over hele verden. Det gir meg så mye, og det er noe jeg vil gjøre så lenge jeg har mulighet til det. Nå har vi vært endel ganger i Nederland for å besøke pappa som jobber her, og stemoren min. Jeg er veldig stolt av pappa og jobben han gjør, og vi er veldig heldige som har muligheten til å dra dit på besøk. Det er et sted jeg har blitt veldig glad i, og Nederland har så mye mer å by på enn jeg hadde forestilt meg. Også denne turen vi var på nå var veldig fin, og vi fikk gjort mye gøy både i Den Haag (hvor pappa bor), Amsterdam og en annen liten by utenfor Den Haag. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leiligheten ligger i ellevte etasje, og vinduene er så store at du kan sitte i dem. Det elsker jeg! Utsikten er helt fantastisk, og vi kan se både helt til byen og til stranden. Det er så fint å sitte der om morgenen og se på menneskene som går forbi eller sitter på den koselige restauranten rett over gaten. Soloppgangen og solnedgangen er også helt nydelig å få med seg herfra. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noe som var veldig gøy ved å feire nyttår der var at vi fikk ta del i en annen kultur sine tradisjoner. På selve nyttårsaften samlet alle seg nede ved stranden for å se på fyrverkeriet. De hadde et fyrverkerishow som var helt fantastisk, og mot slutten tente de et gigantisk stort bål. Det var over hundre tusen mennesker som samlet seg ved stranden for å telle ned til midnatt sammen og se på fyrverkeriet. Det var en veldig fin og magisk stemning. 

Bildet ovenfor er av den andre tradisjonen deres; nyttårsbadet. De har et eget arrangement for bading på første nyttårsdag. Dette er veldig populært, og 10 000 får lov til å være med, men det er enda flere som kommer og vil bade. Det er altså førstemann til mølla hvem som kommer og får billett og en oransje lue, og dermed får bade. De har musikk og teller ned over en høytaler sammen med publikum, og så løper alle sammen ut i vannet samtidig. Pappa var med, og jeg angrer litt på at jeg ikke gjorde det selv. Det var iskaldt og så ut som totalt galskap, men utrolig gøy å ha gjort! Det var i hvert fall veldig kjekt å få oppleve. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sindre og jeg hadde en liten date-dag i Amsterdam sammen, hvor vi blant annet var på Van Gogh museumet. Det var veldig fascinerende og spennende å få se maleriene hans. Det var et stort og fint kunstmuseum som virkelig hadde gjort det meste utav det. Bildet ovenfor er fra utenfor museet. Området rundt er utrolig fint, og vi ruslet rundt der en stund og bare nøt solen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi var også på et annet kunstmuseum i Den Haag med malerier av Esher. Jeg har faktisk en liten kunstelsker i meg, hvem hadde trodd det! Jeg benytter gjerne sjansen til å se ulike typer kunst når vi er ute og reiser, men vi har også vært på utstillinger her hjemme. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var et lunsjsted i Amsterdam som jeg falt helt for, og her serverte de meg denne gode couscoussalaten. Så godt! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På restauranten pyntet de blant annet med disse fine kransene. Jeg likte veldig godt hvor utrolig gjennomført hele stedet var. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lille gull koser seg på lekeplassen i nabolaget. Hun elsker å være på tur like mye som oss, og er virkelig helt fantastisk å ha med på reise. Hun er så åpen og fin mot nye mennesker, og sjarmerer alle vi møter. Når vi er ute løper hun rundt og utforsker, ellers så sitter hun i vognen sin og tar inn alle de nye inntrykkene. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En egenkomponert yoghurt på det beste yoghurtstedet i byen. YUM! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enda mer mat! Til daten vår i Amsterdam hadde jeg bestilt bord på en veldig god, orientalsk restaurant. Maten og stemningen var helt fantastisk, og vi koste oss i flere timer. Vi bestilte flere retter som vi delte, og det var en veldig god smaksopplevelse. Noe av det kjekkeste ved å reise er å prøve ny mat, og dette var virkelig et vellykket restaurantbesøk. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selv om jeg liker Amsterdam best om sommeren, så var det noe magisk ved byen når det ble kveld og vi gikk på broene over kanalen som ble lyst opp av lysene langs vannet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solnedgangen sett fra utsikten til leiligheten. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er en jente etter mammaen sin sitt hjerte, min beste reisepartner. Hun har blitt veldig reisevant, og er utrolig lett å ha med på tur. Flyet gikk litt sent, men det gjorde ingenting for Linéa. Hun var blid som vanlig og koste seg på Starbucks med milkshaken sin og Peppa Pig på iPaden. Vi skiftet til pyjamas før vi gikk på flyet, og hun sovnet av seg selv på fanget mitt etter en liten stund oppe i luften. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

En liten frøken som absolutt skal trille kofferten sin selv. Det var flere som stoppet opp for å se på henne der hun trillet rundt og viftet med bamsen sin. Så fort hun oppdaget at hun fikk oppmerksomhet fra andre, stoppet hun opp for å tøyse og gjøre seg til. Skøyeren! 

Jeg er veldig takknemlig for at vi er så heldige og får reise såpass mye. Det er noe vi liker veldig godt å gjøre sammen, og jeg har alltid ment at det gjør barn godt å se andre ting enn den lille boblen vi bor i hjemme i Norge. Som sagt har jeg alltid blitt tatt med på mange turer rundt om i verden, og det har gitt meg noe veldig verdifullt. Å ha fått sett de tingene og få oppleve det jeg har gjort er noe jeg setter veldig pris på, og jeg ønsker å gi det samme til Linéa. 

Jeg har tenkt litt på om jeg skal lage en liten "Nederland guide" med mine favorittsteder og aktiviteter i Nederland, om det er noe dere ønsker? Dere kan lese om forrige tur til Nederland i innleggene under, samt se en videoblogg. 

 

 

EN DAG PÅ STRANDEN

BYTUR OG FEIRING AV BACHELOR

SYKKELTUR OG SAND MELLOM TÆRNE

BEACH BABY

EN MAGISK PARK

ROTTERDAM

KUNSTUTSTILLING, SOLNEDGANG OG VILLE KANINER

EN DATE I AMSTERDAM

VIDEOBLOGG: VÅR TUR TIL AMSTERDAM

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

 

5 Kommentarer

Victoria Larsen

09.01.2017 kl. 20:32
Så mange fine bilder :)

siljefjaren

10.01.2017 kl. 14:45
Så utrolig mange fine bilder! Ser ut som om du har hatt en veldig fin tur :)

Veronica Reime

06.02.2017 kl. 22:50
siljefjaren: Tusen takk Silje! <3

Siri

11.01.2017 kl. 22:19
Lag gjerne et Nederland guide innlegg! Du skriver så fint, drømmer meg inn i teksten du skriver! Legger ting rundt meg til sides bare for å lese skikkelig de fine innleggene dine, fantastisk!!

Veronica Reime

06.02.2017 kl. 22:50
Siri: Tusen takk for ønske! Og ikke minst, tusen takk for en så fantastisk fin kommentar! Det varmer veldig, og gir motivasjon <3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits