Veronica Reime

12 økonomiske tips for småbarnsforeldre (og andre)

  • 26.07.2016 kl.21:34

Det er ikke lett å spare penger, men det er så gøy når du får det til! Det er en deilig følelse å se at du har noe til overs som kan gå inn på sparekontoen. Det tar en stund før du kommer skikkelig inn i det og finner ut hva som fungerer best. Vi velger å spare inn litt her og litt der, istedenfor å kutte ekstremt ned på én spesiell ting. Jeg har samlet noen tips til dere, som i hvert fall fungerer for oss. Noen tips er rettet mot småbarnsforeldre, mens flere passer for alle. Håper dere finner det nyttig, og del gjerne egne tips i kommentarfeltet ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Først og fremst: Sjekk alle dine faste betalinger! Bruker du all mobildataen du betaler for? Kan du tegne avtalegiro istedenfor å få regningen tilsendt i posten (som ofte koster 50 kroner ekstra), og kan du slå sammen ulike abonnementer og forsikringer til familiepris? 

- Vi har et matbudsjett på 4000 kr i måneden, og dette inkluderer også alt vi kjøper til Linéa på matbutikken (mat, smoothies, bleier og våtservietter). Hver lønningsdag tar vi ut 4000 kr som er øremerket mat. Jeg har også vurdert å bestille et eget kort som kun skal brukes på mat, og heller føre over de pengene på "matkortet". 

- Jeg tar alltid en storhandel istedenfor å handle flere ganger i uken. Hver søndag planlegger jeg nøye hvilke middager vi skal ha den kommende uken, og andre ting vi må kjøpe som vi er tomme for. Dermed handler jeg kun det vi trenger og det vi kommer til å spise, istedenfor å gå på butikken og komme hjem med altfor masse som ikke blir brukt opp. 

- Jeg bruker alltid en app som heter Mattilbud. Den gir en oversikt over flere kjedebutikker, og hvilke tilbud de fører. Jeg planlegger alltid hva vi skal spise utifra hva som er på tilbud, og sjekker om vi er tomme for noe av det som er på kampanjepris. Jeg prøver også å planlegge slik at noe av det jeg bruker til middag på dag 1 som ikke kommer til å bli brukt opp, også kan brukes til middagen på dag 2 osv. Det er utrolig hvor billig du kan gjøre det, om du bare følger med litt og planlegger! 

- Å smøre med seg matpakke til jobb eller skole hver dag gjør at du sparer masse penger. Det er så utrolig mye billigere å lage maten hjemme, og synes du det blir litt for kjedelig kan du bare google litt rundt etter inspirasjon til kreative matpakker. Som regel er ikke maten i kantinen så mye bedre enn den du kan trikse frem hjemme (synes i hvert fall jeg). Jeg har en regel på at jeg kun kan kjøpe meg mat ute én dag i uken, og det synes jeg fungerer veldig bra! 

- Ha alltid en bufferkonto! Du vet aldri når det kommer uforutsette beløp. 

- Vi fyller bensin på søndager, da det er billigst. Noen banker har også avtaler som for eksempel at hvis du fyller bensin på Esso så får du litt tilbake, det kan være lurt å sjekke ut med banken sin. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Du kan spare masse penger og gjøre noen veldig gode kupp ved å handle på salg. Jeg vet at det kan være mye rart som blir hengende igjen på salgsstativet, men er du tidlig ute kan du finne masse fint. Noe jeg gjør er å melde meg inn i kundeklubbene til både kjøpesenteret og butikkene jeg pleier å handle på. På den måten får jeg melding når salget starter og hvor mange prosenter det er snakk om. Det kan også være lurt å sette av penger som skal brukes på de største salgene (sommer og jul), og du kan få utrolig mye for pengene. Jeg handlet nettop en hel haug av barnehageklær til Linéa på salg, i tillegg til et par nydelige, tidløse sommerkjoler som skal brukes neste sommer. Det dyreste plagget betalte jeg 100 kr for! 

- Hvis du er flink til å følge litt med kan Finn.no være en gullgruve full av pent brut utstyr, leker og klær. De små vokser jo så fort utav ting, at mye rekker ikke å bli skikkelig slitt før det ikke kan brukes lenger. Det er mange som selger for en billig penge, eller til og med gir bort. Og kanskje du selv har noe du kan selge og tjene et par hundrelapper? Bare husk at bilstoler, hjelmer og sko ikke er lurt å kjøpe brukt! Barnehageklær kan være supert å kjøpe på Finn! 

- Flere matbutikker og apotek tilbyr gratis babyboxer til deg og den lille, og det er et tilbud det kan være lurt å benytte seg av. Jeg har skrevet et eget innlegg med vurderinger av babyboxene jeg hentet HER. Du får litt forskjellige ting som såper, oljer, våtservietter og bleier. Alt kommer godt med! I tillegg får du kanskje prøvd litt ulike merker og funnet ut hva den lille reagerer på og ikke, istedenfor å måtte bruke penger på det selv og muligens kaste det. 

- Babyshop og Barnas Hus (og kanskje flere) tilbyr gratis bleiebøtte når du kjøper noe annet. Dette tilbudet benyttet vi oss av! 

Jeg hørte en gang et godt ordtak: De rike blir værende rike fordi de lever som fattige, og de fattige fortsetter å være fattige fordi de lever som rike. Veldig godt sagt! 

8 Kommentarer

Maren

26.07.2016 kl. 21:38
Veldig smarte tips og det ordtaket du tok med på slutten, stemmer veldig bra for mange tenker jeg:)

Veronica Reime

28.07.2016 kl. 00:22
Maren: Så kjekt at du likte tipsene! Enig<3

Silje Helen Sjøthun

26.07.2016 kl. 21:43
Vi gjør også det aller meste av dette! Eneste vi er dårlig på er matposten. Der har vi myyyye å spare på og det skal vi få orden på nå! Er så deilig å ha litt mer kontroll. Vi har ikke vært så flinke til å planlegge middager, så ofte har det blitt at Jenta vår får god og sunn minddag mens vi ta en rask og enkel variant litt senere. Veldig bra innlegg :-D

Veronica Reime

28.07.2016 kl. 00:25
Silje Helen Sjøthun: Det er jo det vanskeligste å spare på da! Ligger mye arbeid bak det, og frister såå mye å bare bestille noe god takeaway og ikke styre sånn, haha :-D

Marianne

26.07.2016 kl. 21:47
Så mange gode sparetips! Vi bruker blant annet matkort hvor både jeg og samboeren overfører likt hver måned, da har vi en felles konto med hvert sitt kort. Super genialt :) Og ordtaket du nevner stemmer nok veldig bra! :)

Veronica Reime

28.07.2016 kl. 00:25
Marianne: Luurt! Tror vi også må bestille oss det :-D

26.07.2016 kl. 23:15
Det er bare ikke å bruke masse penger på mye tull så spare man mye ,er ikke verre enn det

Veronica Reime

26.07.2016 kl. 23:16
Anonym: Det er veldig sant :-D

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits