Veronica Reime

Vår erfaring med babysvømming

  • 04.07.2016 kl.17:04

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Vi har nå gått på babysvømming i ett år, og har meldt oss på et nytt kurs til høsten. Det vil jo si at vi er veldig fornøyde, og jeg vil gjerne dele vår erfaring med dere! Dette innlegget er ikke sponset, men kun min ærlige mening og erfaring som jeg ønsker å videreføre til dere. Kanskje det frister for noen andre å begynne? 

Allerede da jeg gikk gravid bestemte jeg meg for at jeg ville gå på babysvømming med Linéa. Jeg hadde lest veldig mye positivt om det, og i tillegg var det den eneste aktiviteten vi kunne gå på som ikke var midt i skoletiden min. Vi landet på Delfinen i Stavanger, og er utrolig fornøyde med den svømmeskolen. De er veldig dyktige, og jeg har aldri vært redd for at det skal skje noe uforsvarlig når vi er i vannet. De har utrolig god kunnskap og kontroll, og forteller ofte hvorfor vi gjør de ulike øvelsene og trener på de tingene vi gjør. I tillegg til en veldig fin kosestund sammen med Linéa og Sindre, så føler jeg at jeg har lært veldig mye. Og det er veldig positivt! Jeg ser enda mer verdien av å gå på babysvømming nå, enn før jeg begynte. 

Vi begynte da Linéa var to og en halv måned, og det var en veldig fin tid å begynne syntes jeg. Før de små er et halvt år har de en lukkerefleks som gjør at de automatisk "stenger" slik at vannet ikke skal gå ned i lungene, men rundt seks måneder forsvinner denne. Går du på babysvømming og fortsetter med å øve på å dukke under vann kan babyen trenes opp til å fortsette med å lukke når den kommer under vann. Dette kan være veldig viktig når det kommer til drukningsulykker! Vi jobber også mye med trivsel i vann, motorisk utvikling, balanse og selvberging. Vi får også øving i å redde noen som ligger livløse på bunnen av vannet, lære om sekundærdrukning og får tilbud om gratis førstehjelpskurs som vi valgte å gå på. Jeg føler at jeg sitter igjen med veldig mye kunnskap, i tillegg til at jeg har satt veldig pris på den aktiviteten vi har gjort sammen som familie hver eneste uke. 

Jeg sier ikke at babysvømming er avgjørende for om babyen din kommer til å trives i vann eller ikke, men det er definitivt et pluss. Linéa elsket svømmingen fra første stund, og har vist mer og mer glede over det etter hvert som hun har blitt større. Det er veldig godt å se at hun føler seg trygg i vann og koser seg sammen med oss. Hun dukker under vann akkurat som ingenting! I tillegg føles er jeg veldig glad for at vi trener på slike ting som kan komme godt med hvis det skulle skje noe. Du skal selvfølgelig aldri ta noen sjanser, men du kan aldri være for sikker, tenker jeg. At vi har leker og øvelser som skal fremme den motoriske utviklingen synes jeg er helt fantastisk. Barn lærer jo aller best gjennom lek! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg gleder meg allerede til å begynne på babysvømmingen igjen til høsten, og hvis noen lurer på om de skal begynne så vil jeg anbefale det veldig! Bare spør i kommentarfeltet om det er noe dere lurer på  Tips til hva vi pakker med oss i stellevesken når vi går på svømming kan dere finne HER

 

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg

4 Kommentarer

Ina Hæstad

04.07.2016 kl. 17:23
Hei :) Har termin i august og går og tenker litt på dette med babysvømming, men det jeg lurer litt på er hvor gamle de må være for å begynne? Og som jeg forstod det så skal man også lære hvordan man skal redde noen fra bunnen i bassenget, er dette noe man må gjøre eller er det valgfritt? Jeg har ganske angst for å få vann over hodet og føler meg ikke trygg under vann :(

Veronica Reime

27.07.2016 kl. 23:22
Ina Hæstad: Hei du! Beklager litt sent svar :-( Der vi går kunne de begynne så tidlig som bare en måned gammel. Vi begynte da Linéa Olivia var to og en halv måned, og det gikk veldig fint<3 Du må ikke dukke ned og "redde" noen fra bunnen om du ikke ønsker, men det blir i hvert fall demonstrert for deg slik at du får sett hvordan det skal gjøres i hvert fall! :-D Så ingenting press<3

Maren

04.07.2016 kl. 19:44
Jeg er jo for ung for barn, men er ofte i bassenget:). Veldig koselig å se på baby svømmingen, ser hvor glad disse "små" bebyene er når de får bade litt:). Sikkert veldig gøy for dem:):).

Veronica Reime

27.07.2016 kl. 23:22
Maren: Ååh jaa<3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits