Veronica Reime

Mine beste tips til flyreise med baby

  • 02.06.2016 kl.12:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen skjønne! Dette er et forhåndsskrevet innlegg, så når dere leser dette har vi nok akkurat landet i Oslo. Vi skal være på Østlandet frem til mandag, og på lørdag skal vi i bryllup. Gleder meg! Linéa har i en alder av snart ett år allerede blitt en bereist liten frøken, og vi har vært på endel flyturer. I dag tenkte jeg å dele mine seks beste tips med dere når du skal ut og fly med en baby: 

1. Stokke PramPack: Skal du ha med vogn er denne helt super til å pakke den inn i. Hvis vognen blir skadet på flyreisen så får du ikke penger tilbake for reparasjon eller ny vogn, med mindre du har pakket den inn i PramPack. Det holder ikke med plastikken mange pakker inn ting i på flyplassen. Vår måtte bli reparert for 3000 kr en gang etter en tur til Nederland, og det ble dekket fordi vi hadde brukt PramPacken. Den kan enten kjøpes på Babyshop eller leies på flyplassen (husk å bestille på forhånd!). 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Bæresele og trille: Bæresele er gull verdt på tur, og jeg har brukt det hver gang vi har vært ute og reist. Da har du frie hender hele tiden, og lille holder seg rolig og trygg inntil mamma, imens hun kikker på alt som skjer rundt seg. I hvert fall i Norge får du lov til å gå gjennom sikkerhetskontrollen med bæreselen på, og det er jo veldig greit å slippe å måtte ta alt av og på! Ellers står det alltid triller til låns rett etter du har kommet gjennom sikkerhetskontrollen som du kan bruke på flyplassen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Snacks og leker: Jeg passer alltid på å pakke med rikelig av forskjellige typer snacks, i tillegg til en kopp vi kan fylle med vann. De små har ikke alltid like stor matlyst på reisen, og da er det greit med litt småting som er lett å få i dem. Under ser dere Linéa sine favoritter! Den lille bien i midten er en helt genial snackskopp som jeg plukket med meg fra Babyshop. Den har håndtak og en liten mekanisme inni som gjør at du ikke søler, perfekt for smårollinger som ønsker å spise selv ;-)

Av leker har jeg alltid med meg bøker med luker eller hjul du kan snurre på osv, det er veldig underholdende, og Linéa elsker det. Ellers har jeg alltid med en bamse og andre små leker, eventuelt noen nye. I tilfelle totalt krise har jeg lastet ned et spill som heter My talking Angela, som er et spill hvor du har ansvaret for en liten katt som du skal kose med, mate og bade. Linéa har fått prøve dette spillet én gang, og likte det veldig godt. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Snorer: Med liten plass på flyet er det ikke akkurat en ønsesituasjon å måtte sitte med hodet mellom beina og lete etter tytten eller leken som falt på gulvet, spesielt hvis den lille begynner å bli trøtt og utålmodig. Derfor har jeg alltid med tyttesnor! I tillegg fester jeg flere leker sammen med små ringer, og deretter fester jeg dem til setet foran oss. Da gjør det ingenting at den lille prøver å kaste lekene på gulvet, og det blir veldig god underholdning. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Klær: Jeg kler alltid både meg og Linéa i lag på lag, slik at det er enkelt å kle av og på alt ettersom om det er varmt eller kaldt. Jeg pakker også med skift både til meg selv og Linéa. Det er ikke noe gøy å bli gulpet eller sølt på i begynnelsen av flyturen, og må sitte med det resten av tiden. Et stort og mykt skjerf som kan brukes som teppe er et must til å pakke rundt når lille skal sove. 

6. På flyet: Jeg anbefaler å bestille et sete ved midtgangen, slik at du lett kan gå på do for å skifte bleie, eller gå opp og ned midtgangen hvis den lille blir veldig urolig. Et annet tips er å amme eller gi flaske rett etter at dere har kommet opp i lufta. Dette letter på trykket slik at de ikke får så vondt i ørene sine! 


 

2 Kommentarer

Victoria

02.06.2016 kl. 14:34
Aw så søtt bilde av dere der hun sitter i selen :)

Veronica Reime

04.06.2016 kl. 00:31
Victoria: Ååh takk! :-D

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits