Veronica Reime

Jeg gikk ned 18 kilo.

  • 21.02.2016 kl.14:36

Det er på tide med en liten oppdatering etter innlegget "Det har gått for langt". Jeg har villet skrevet dette innlegget en stund, men har ikke helt visst hvor jeg skal begynne. Dere fortjener en liten forklaring/oppdatering på alt, men jeg ønsket at det skulle være en skikkelig en, og ikke bare en halvhjertet. Jeg ville ikke skrive om det før jeg selv følte at nå var det på vei i riktig retning. Så det har tatt litt tid, men jeg er utrolig glad og lettet over å endelig begynne å se litt fremskritt. Nå er det under en måned til jeg skal tilbake til legen for å ta flere prøver og se om tablettene har fungert slik de skal og om jeg skal fortsette på dem eller ikke, så det er jeg veldig spent på. Tablettene jeg har på resept er slike som dem med benskjørhet eller noen som har gått gjennom en stor operasjon bruker. I tillegg må jeg ta alt annet av vitamintilskudd og fiskeolje. 

Jeg synes faktisk det burde vært mer fokus på ernæring og kosthold på 6 ukers kontrollen hos legen. Jeg vet at det kanskje høres dumt ut fordi det er jo noe som sier seg selv, men når en er opptatt av en ny, liten baby så kan det være lett å glemme hvor mye viktig næring og vitaminer en faktisk gir fra seg. Det skremte i hvert fall meg hvor utrolig fort det gikk. Kiloene raste av, jeg hadde konstant vondt i hodet, ble mer stressa og sliten i kroppen. Da jeg gikk til legen for å ta prøver var jeg sikker på at de kom til å være helt fine, kanskje litt jernmangel, men ellers ingenting. Jeg fikk helt sjokk da legen ringte meg klokken 6 om kvelden og sa at  jeg hadde ekstremt lave verdier på både vitaminer og jern og at jeg var dehydrert og underernært. Jeg fikk beskjed om å ta tak i det med én gang.

Jeg la på meg 10 kilo under svangerskapet, og etter at jeg fikk Linéa gikk jeg ned totalt 18 kilo på et halvt år. Det er veldig mye for en som var normalvektig fra før, og jeg endte opp med å veie altfor lite. Dem rundt meg begynte å reagere, og da jeg så meg skikkelig i speilet følte jeg meg bare som en skygge av meg selv. Jeg så ut som et fugleskremsel; buksene ble slappe rundt knærne og klær i størrelse XS hang løst på kroppen. Det verste er egentlig at jeg trente veldig mye i svangerskapet og bygde meg opp muskler som skulle hjelpe meg godt under fødselen og tiden etterpå, og nå er mye av det borte. Nå har jeg endelig begynt å legge litt på meg igjen, og da får jeg lov til å begynne å trene meg litt opp igjen. Jeg vet at mange streber etter å få tilbake kroppen sin etter fødselen, og det har jeg forståelse for. Men dere burde være glade og stolte over hva kroppen deres har klart. Vær fornøyd med å være sterk og kunne gi barnet ditt alt det trenger. Tro meg, det er ikke gøy å føle seg utilstrekkelig som mamma fordi du har drevet kroppen din så hardt at du driver og besvimer. Da føler man seg ganske tåpelig og dum. 

Vi mødre føler oss som superhelter som kan klare alt, men som jeg skrev i forrige innlegg:

 Jeg vet godt at det er veldig lett å gå i den fellen me at "oi, jeg klarer jo å fungere på bare to timer søvn!" eller "et knekkebrød i løpet av en dag gikk helt fint". Det får du svi for i det lange løpet. Det gjelder selvfølgelig alle, men akkurat nå vil jeg snakke til mødre og kommende mødre. Det er helt naturlig å legge alt fokuset på den lille, det blir hele din verden. Så lenge ungen har det helt perfekt så blir du blind på alt det andre. Som oftest går det helt fint, men andre ganger ikke. Mødre er superhelter, men ingen kan leve på bare luft og kjærlighet. 

Så når noen sier "husk å passe godt på deg selv" eller "har mor det bra så har barnet det bra", så er det ikke en høflighetsfrase, det er blodig alvor.

Følg bloggen på facebook HER for flere oppdateringer!

#mamma #mammablogg #helse #aktuelt #graviditet 

16 Kommentarer

Charlotte

21.02.2016 kl. 14:57
Godt skrevet!

Veronica Reime

21.02.2016 kl. 14:59
Charlotte: Tuusen takk!<3

Helene

21.02.2016 kl. 16:51
Så bra at du setter fokus på dette, viktig! Hovedfokuset etter en fødsel må være barnet, men også egen helse - ikke å finne tilbake til "sommerkroppen". Du er god <3

Veronica Reime

21.02.2016 kl. 18:30
Helene: Tusen takk for så god kommentar! Jeg er veldig enig med deg<3 Ha en fortsatt fin søndagskveld! God klem :-)

cheerchrissy.blogg.no

21.02.2016 kl. 19:08
wow, for et innlegg! Du er så utrolig ærlig og jordnær! utrolig bra innlegg! Håper det snart blir bedre for deg <3

Veronica Reime

21.02.2016 kl. 23:30
cheerchrissy.blogg.no: Ååh tusen takk, snille gode deg<3 Veldig kjekt å høre at du likte innlegget! Det setter jeg pris på :-) Krysser fingrene for det! :-D Klem

Jeanette

22.02.2016 kl. 15:52
Jeg er så enig! Jeg gikk også ned veldig mye rett etter jeg fikk Oliver, og ble veldig tynn.. Jeg hadde ikke så mye å gå på fra før heller akkurat, så det syntes veldig godt! Babyen min hadde kolikk, så siste fokus for meg var å spise. Kunne gå uten mat helt til han la seg for kvelden! Ikke sunt i det hele tatt. Fikk også telefon fra legen om at verdiene mine var altfor lave, og måtte opp. Burde vært mer fokus på det!

Veronica Reime

22.02.2016 kl. 23:29
Jeanette: Åå det er ikke bra i det hele tatt :-( Du har min dypeste medfølelse, jeg vet hvor slitsomt det er<3 Jeg er så enig med deg, det burde vært mye mer fokus på det!Håper det går bedre med deg<3 Pass godt på deg selv!

toptrends

20.06.2016 kl. 23:58
Fint innlegg! :)

Veronica Reime

21.06.2016 kl. 11:48
toptrends: Tusen takk! :-D

21.06.2016 kl. 00:31
hva gikk du ned til da? 40 kg ? 30?

SIden su var normal vektig før ,da må su ha vært runst 50-60

Veronica Reime

21.06.2016 kl. 11:51
Anonym: Hvor mye man veier er ikke noe jeg synes man skal diskutere offentlig, da man aldri vet hvilken effekt det kan ha på dem som leser det :-D

Maia

27.06.2016 kl. 15:33
Er så DRITLEI AV UNGE mødre som bare har det sååå fælt osv gjennom sosiale medier. Sykt oppmerksomhets behov, uansett hvordan du pakker det inn! Ikke rart at studier viser at de som har høyere utdanning publiserer 80% mindre om seg selv og barnet på medier, tenk litt. Jesus

Veronica Reime

28.06.2016 kl. 14:33
Maia: For det første så skriver jeg en veldig positiv blogg, og innlegget du har kommentert på er ikke negativt ment men heller at jeg vil dele min erfaring med andre mødre fordi jeg ser på det som viktig. Det er noe jeg hadde hatt godt av å lese tidligere, og da tenker jeg at det kan være godt for andre også. For det andre så synes jeg det er veldig smålig av deg å dra alle under samme kam. Veldig morsomt at du nevner høyere utdanning, ettersom jeg faktisk tar høyere utdanning :-D

04.07.2016 kl. 13:17
Kjenner meg igjen. Gikk opp 15 kg i svangerskapet, så ned 20 kg. Var på grensen til undervektig før svangerskapet, så ble også veldig tynn. Familie og venner reagerte, og hs ba meg faktisk slutte å amme da guttungen var ti måneder. Han var rundt og god, mens jeg var en strek. Spiste mye, men ammingen tar ekstremt mye energi. I kombinasjon med lange trilleturer hver dag, ble det vanskelig å få i meg nok energi.

Veronica Reime

27.07.2016 kl. 23:12
Anonym: <3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits