Veronica Reime

Mødre er hverdagshelter

  • 02.08.2015 kl.17:58

Jeg har i lang tid hatt 2-3 jobber i tillegg til skole, så dere skjønner kanskje at jeg er vant til å ha det travelt (og trives best med det). Jeg var veldig spent på hvordan det kom til å bli å ikke jobbe. Om det kom til å føles litt tomt? Kom jeg til å savne den følelsen av å prestere, mestringsfølelsen? 

Å være mamma er en fulltidsjobb. Egentlig er det mer enn det, for du klarer liksom aldri helt å skru av bryteren. Å være mamma er den mest krevende jobben i verden, men også den mest givende. Jeg får mestringsfølelse hver eneste dag. Jeg har fått en ny selvtillit etter jeg ble mamma, og jeg blir stolt over de små prestasjonene i hverdagen fordi jeg vet hvor mye det krever. I begynnelsen tenkte jeg at når Sindre hadde vært på jobb så kunne jeg ikke klage over at jeg var sliten, fordi jeg hadde tross alt bare vært hjemme. Men du blir sliten etter 8 timer helt alene med en liten baby. Jeg har lært meg å skryte litt mer av meg selv, være fornøyd med den gode jobben jeg gjør som mamma for Linèa Olivia. Vi mødre gjør ti tusen ting i løpet av en dag, som andre kanskje ikke tenker over at vi gjør før de blir mødre selv. Slik var det i hvert fall for meg! 

Lille tok rotavirusvaksinen på onsdag, og  i dagene etterpå har jeg virkelig fått kjenne på hvor travelt det kan være når en baby ikke er helt i form. Hun har hatt magesmerter og har vært skikkelig klengete, sutrete og trøtt. Hun har villet bli båret på konstant, og sov kun hvis jeg kjørte med henne i bilen eller trillet en lang tur med vognen. Jeg aner ikke hvor mange mil jeg har gått til sammen frem og tilbake på stuegulvet og bysset på henne, eller hvor mange skritt jeg har gått trillende med vognen foran meg. Kanskje jeg burde begynne med skritteller? Haha! Det gjør virkelig vondt i mammahjertet å se at hun ikke har det helt bra, og jeg kjører med glede rundt i to timer for at hun skal få seg litt god søvn. Og jeg sitter gjerne oppe til langt på natt og vugger på henne for at hun skal få sove. Det er utrolig at det går an å fortsatt fungere med så lite søvn og mat (ikke at det er en positiv ting). 

Håret skulle hatt seg en vask, klærne lukter gulp, undertøyet er på vrangen og kroppen fungerer kun på siste overskudd. Men ingenting av dette spiller noen rolle så lenge den lille har det bra. Dette er bare små filleting, mødre ofrer med glede mer enn dette for at barna skal ha det bra. Likevel er det viktig å ta vare på seg selv også innimellom. Har ikke mor det bra så har ikke de små det bra! 

Jeg føler meg heldig som får være mammaen til Linèa Olivia. Å være en av de aller viktigste personene i noen andre sitt liv er den største gaven du kan få. Det får meg til å føle meg spesiell, fordi jeg vet hvor viktig alt jeg gjør er. Vi mødre gjør alle de små tingene i hverdagen som andre kanskje ikke engang tenker over. Vi skal gi et barn alt det trenger, i tillegg til alt annet som må gjøres (husarbeid, ærender osv). Det er alltid noe som må gjøres, og du får sjeldent en pause. Som sagt er det en utrolig krevende jobb, men likevel den beste som finnes! Vi mødre er hverdagshelter som fortjener litt oppmerksomhet og skryt for den jobben vi gjør. Det er viktig å huske på at det vi gjør er vel så viktig og like mye arbeid som det noen som har en 8-4 jobb gjør. Jeg skal i hvert fall bli flinkere til å klappe meg selv på skulderen på slutten av dagen og si: "Job well done!"

Lille føler seg heldigvis bedre i dag, og vi skal straks ut og trille tur i finværet som har kommet til Stavanger. Ønsker dere en strålende fin søndag 

Følg bloggen på facebook ved å klikke HER 

 

#blogg #mamma #mammablogg #inspirasjon 

2 Kommentarer

Marlene

02.08.2015 kl. 22:55
Så fint skrevet :)

Veronica Reime

03.08.2015 kl. 01:06
Marlene: Tusen takk snille deg <3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits