Veronica Reime

Jeg velger å melde meg ut - Hva gjør du?

  • 19.07.2015 kl.17:28

Jeg fikk en kommentarer på at jeg bidro til å få andre til å føle seg feite i dette innlegget, fordi jeg la ut bilder av magen min før, under og etter graviditeten. Innlegget handlet egentlig om hvor fornøyd jeg er med å ha en sterk og velfungerende kropp etter en så stor påkjennelse som fødsel, men det var selvfølgelig det at jeg nevnte at jeg hadde babyfett som fikk oppmerksomhet. Jeg sa jeg hadde babyfett, ikke at jeg var feit. Jeg klaget heller ikke over det, bare konstanterte et fakta. Alle som har født har babyfett, slik er det bare. Og så utrolig glad jeg er for det! Hvordan skulle det ellers gått når jeg ammer?

Jeg synes det er trist at så snart noen legger ut et bilde av kroppen sin og sier at de er fornøyd slik som den er, så står folk klare med høygaflene for å ta deg. Når begynte vi med å være så slemme mot hverandre? Så fort noen er fornøyde med kroppen sin blir det ropt kroppspress etter dem. Hvorfor ikke la dem være fornøyde, og heller bli inspirert til å være det samme? Uansett hvor mange innlegg og artikler du kan lese om hvor galt det er med sommerkropp og negative ting om kroppshysteri, så vil det aldri ta slutt før du slutter å gi det oppmerksomhet. Du kan irritere deg så mye du vil, men det kommer ikke til å roe seg med mindre flere og flere slutter å bry seg så utrolig mye. 

Det er ikke jeg som legger ut et bilde av kroppen min og sier at jeg er fornøyd som jeg er som skaper kroppspress, det er alle dere som velger å kommentere noe på det. For slik er det. Vi hetser veltrente som legger ut bilder av seg selv, og hyller de med ekstra valker, strekkmerker og cellulitter når de gjør det samme. Kropp er kropp, og jeg synes alle burde få være fornøyde med seg selv uansett om de er veltrente eller har et par ekstra kilo. Å sitte klar til å kommentere negative ting om andre eller skrive sinte artikler og innlegg så det ryker fra tastaturet kommer til syvende å sist ikke til å hjelpe noen. Vil du ha slutt på kroppshysteriet så ikke gi det oppmerksomhet, simple as that. Irriterer du deg over disse konkurransene som er nå om drømmekropp og sommerkropp, så er det bare til å la det gå forbi. La dem som velger å bry seg om det drive med det, og ikke gi det mer oppmerksomhet enn det trenger. 

Jeg tror at vi alle opplever å ha litt komplekser over kroppen vår en eller annen gang, men å rope høyt om det har bare en negativ, smittsom effekt. Jeg sier ikke at jeg er noe bedre, for jeg har selv vært misfornøyd med kroppen min og sagt det høyt. Opptil flere ganger. Jeg tok meg selv faktisk i det for en stund siden. Jeg skulle vise noe til noen venninner, og da måtte jeg dra opp genseren. Jeg halvveis satt/lå i sofaen, så derfor sa jeg at jeg måtte reise meg først fordi jeg var redd for at jeg skulle ha valker når jeg dro opp. Har dere hørt noe så dumt? Absolutt alle har valker når de sitter bøyd! Og hvilket signal sender jeg da? At jeg synes jeg selv er tjukk hvis jeg har valker. Hva kommer kanskje dem som er der til å tenke neste gang de selv har valker? Jo, at de er tykke. Og grunnen til at jeg nevnte dette med valker var for å på en måte unnskylde meg selv. Liksom si at "ja jeg vet at jeg har det", før noen andre tenkte det. Dere ser hva jeg vil frem til? Dette er en ond sirkel som det aldri kan komme noe godt utav.

Så neste gang jeg leser ordet kroppspress velger jeg å hverken lese eller kommentere noe som helst. Neste gang jeg hører noen si "Åå lårene mine er så tykke" så skal jeg ikke svare med å si "mine også". Og neste gang jeg har en dårlig dag og føler meg ukomfortabel i mitt eget skinn, så skal jeg ikke sitte og klage over det til venninner slik at de også begynner å tenke over slike ting. Det har mye større effekt enn å rope høyt om hvor galt det er med kroppspress. 

Jeg velger herved å melde meg ut, og jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme! Vær god mot deg selv og andre, så ordner resten seg.

Hva er dine tanker om dette? Gjerne lik og del innlegget om du er enig ♥

 


Går det an å legge ut et slikt bilde uten å få ropt kroppspress etter seg? 

Følg bloggen på facebook  ved å klikke HER  ♥ 

20 Kommentarer

kristin

19.07.2015 kl. 18:07
Jeg er så enig med deg! Alle bør få være stolte av kroppen sin, også de som er slanke og trente - det blir for dumt at man bare skal hylle når folk som er store viser seg frem og er stolte. Blir litt det samme som "fotballfrue-saken" for en stund siden - selvfølgelig skal ALLE få være stolte av sin kropp !

19.07.2015 kl. 18:28
Heia deg!!!

Cathrine

19.07.2015 kl. 19:22
Idiotisk den der nye trenden om å hylle folk som er overvektig osv .... Men jeg føler at jeg ikke kan legge ut bilder av en trent kropp nesten fordi da støter jeg de som ikke er like trent eller genetisk slank . Har også hørt dritt fra jeg var liten om at jeg var for tynn . Er heller ikke hyggelig , så begynte jeg å trene fordi jeg blei hekta på muskler , for min egen del altså ...likte å være sterk , konkurrere osv . Men det virker jo nesten som jeg må dekke meg helt til om jeg skal legge ut bilde av meg selv . Føles sånn i alle fall . Å slik skal det ikke være heller . Så den nye trenden kan dra til helvete . Og du ser flott ut , jeg synes bare positivt om bilde du la ut også . Om noen ikke liker det er vel demmes sak og problem ikke minst . Burde ikke ha noe å si om du viser hud og ser bra ut :) Alle må få poste det de vil uten at folk skal komme å pirke på verken det ene eller det andre .

Tom

19.07.2015 kl. 20:00
Full støtte til deg.

For det første. Sexy isn't sexist. Og disse radikale feministene som daglig utøver sin krig mot sunne, friske jenter samtidig som de hyller jenter som har noen kilo ekstra er så hyklersk

SarahMiic

19.07.2015 kl. 20:42
Eg liker bloggen din eg :)

Lene-Marie Røstad Sunde

19.07.2015 kl. 20:53
Helt enig!

Hvorfor ha fokus på noe vi ikke vil ha fokus på? Blir jo helt feil. La oss heller nyte livet, og være stolt av oss selv om vi vil det!! :D

Tonje Randrup

19.07.2015 kl. 22:36
Vær stolt.. det vil alltid være noen som mener noe, du vet ;)

mari

20.07.2015 kl. 11:58
Helt enig med deg! Veldig bra skrevet :)

Eirin

20.07.2015 kl. 13:11
Hei!

Vil bare si at jeg liker bloggen din veldig godt. Det er få blogger jeg orker å følge med på, men du formidler det du føler og tenker på en fin, ærlig, og interessant måte. Stå på! :-)

Veronica Reime

20.07.2015 kl. 15:32
kristin: HELT ENIG <3

Veronica Reime

20.07.2015 kl. 15:32
Anonym: Åå takk! <3 <3

Veronica Reime

20.07.2015 kl. 15:34
Cathrine: Så enig med deg! Det er så dumt at du går rundt og føler du må dekke deg til når du skal legge ut bilder, det burde ikke være sånn!
Åå tusen takk<3 Ja sant!! Du er god <3

Veronica Reime

20.07.2015 kl. 15:35
Tom: Tusen takk! Amen to that!

Veronica Reime

20.07.2015 kl. 15:36
SarahMiic: Åå tusen takk skjønningen! Det var veldig kjekt å høre <3

Veronica Reime

20.07.2015 kl. 15:36
leneogmine: Kunne ikke sagt det bedre selv! Så god du er <3

Veronica Reime

20.07.2015 kl. 15:36
Tonje Randrup: Det er så sant!! :-)

Veronica Reime

20.07.2015 kl. 15:36
mari: Tusen takk for det! :-)<3

Veronica Reime

20.07.2015 kl. 15:38
Eirin: Hei skjønne deg!
Tusen takk for så fin kommentar, det var veldig kjekt å høre :-D Skal fortsette å jobbe med bloggen så håper jeg at du vil følge meg videre <3 God klem til deg!

Ingvild Skartveit

21.07.2015 kl. 20:44
Endelig noen som har skjønt det! Så utrolig bra og fint skrevet :-)

Kroppshysteriet har for lengst gått ut av kontroll -både den ene og den andre veien. Det er blitt et evig mas om hva som er definisjonen på sunnhet. Folk sliter seg halvt i hel for å oppnå "sommerkroppen", og plutselig er det "helårskroppen" som gjelder... Det har utviklet seg til et uendelig kappløp. Et kappløp der de færreste henger med. Noen prøver iherdig. Andre sitter oppgitt og utslitt på sidelinjen. Hvorfor gidder vi? Jeg håper inderlig at flere velger å følge ditt eksempel, Veronica. Ignorere hele hysteriet, og heller fokusere på å være god mot seg selv, og god mot andre :-)

Og definisjonen av sunnhet er i og for seg ganske enkel. Vi må akseptere den kroppen vi er skapt med, være stolt over den, og prøve å ta vare på den så best vi kan.

Hurra for deg Veronica; for den inspirasjonen og det forbilde du er!

Du er så god! Klem <3

Veronica Reime

22.07.2015 kl. 23:59
Ingvild Skartveit: Så utrolig godt sagt Ingvild! Eg e så stolt av å ha deg i livet mitt <3 Du e så god! Klem :-)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits