Veronica Reime

12 filmer du MÅ se

  • 17.07.2015 kl.18:41

Siden det er fredag og helg tenkte jeg det passet med et innlegg hvor jeg kommer med noen av mine beste filmtips! Med den sommeren vi har i år så er det sikkert mange av dere som sitter inne mens regnet øser ned, eller det i hvert fall er for kaldt til å løpe rundt ute. Hva er koseligere enn å krype under et teppe og sette på en god film? 

Jeg elsker å finne gode filmer, og er alltid på jakt etter nye. Jeg kan være ganske kresen, og når jeg og Sindre skal velge en film kan det ta en evighet. Og når jeg først finner en bra så skriver jeg det alltid ned i notater på mobilen slik at jeg ikke skal glemme den, og anbefaler den videre til alle jeg kjenner. Men over til poenget! Hvis dere er på jakt etter en god film å se i helgen bør dere sjekke ut noen av disse:

♥ De urørlige - Denne håper jeg nesten dere har sett fra før, men hvis ikke må dere se den nå! Det er en sann historie om en mann som sitter i rullestol og kan ikke bevege annet enn hodet sitt. Han ansetter en mann som har hverken erfaring, utdanning eller penger. Dette snur livet på hodet for dem begge. Denne filmer viser så godt at det er ikke hvor du kommer fra, hvor mye penger du har eller hva som står på papiret som skal avgjøre din skjebne her i livet. Denne filmen får deg til å både le og gråte, og du sitter igjen med en skikkelig god følelse inni deg. 

♥ 12 Years A Slave - Tittelen sier egentlig det meste selv, 12 år som slave. Også en sann historie om en farget mann som bor i New York og blir kidnappet for deretter å bli solgt til slaveri. I 12 år jobber han på plantasjer i Louisiana før han omsider slipper fri. En utrolig sterk film!  ♥ Selma - Dette er en dokumentar lignende film som handler om Martin Luther King og hans kamp for like stemmerettigheter. Jeg så den på kino sammen med noen fra klassen egentlig bare fordi den var relevant for pensumet vårt, men syntes den var så god at jeg ser den gjerne igjen. Jeg satt igjen med en skikkelig klump i magen etterpå, og klarte ikke å riste av meg hva jeg hadde sittet og sett på. Den var utrolig sterk, og når du tenker på at dette faktisk har skjedd! En veldig sterk og god film, hvor du også lærer endel historie. 

♥ Dallas Buyers Club - Også en biografisk dramafilm! Denne er så rå og ekte at jeg får vondt langt inn i sjelen. Den satt i meg lenge etter jeg hadde sett den. Elektrikeren Ron Woodroof blir diagnotisert som HIV-positiv og gitt 30 dager igjen å leve. Han bor i Texas og årstallet er 1986, et sted og en tid hvor homofile opplever mye hat. HIV ble sett på som en sykdom homofile fikk, og i tillegg til å måtte kjempe for livet blir han utstøtt og opplever hat fra tidligere venner. Ron gjør alt for å finne en alternativ behandling, blant annet å smugle ulovlige legemidler inn i Texas. Slik oppretter han Dallas Buyers Club. En utrolig sterk film med kjente, flinke skuespillere som spiller virkelig helt fantastisk! Blant annet spiller Jared Leto den AIDS-positive transkjønnede kvinnen Rayon. Både han og Matthew McConaughey som spiller Ron vant mange priser for sine roller. SE DEN FOLKENS! 

♥  Desert flower - Denne filmen handler om en liten jente som blir født i ørkenen, omskjært og giftet bort som ung jente. Hun nektet sin egen skjebne og flyktet over ørkenen bare som 13 åring. Hun flykter til England hvor hun senere blir oppdaget av en fotograf som gjør henne til en supermodell. En veldig fin og sterk film som tar opp litt tabu temaer. Den får meg virkelig til å føle at skjebnen fins, og at noen destined for greatness. Basert på Waris Dirie`s selvbiografi.  

The Hundred-Foot Journey - Er du glad i filmer med god filming og nydelige bilder er denne virkelig noe for deg! Jeg bare elsker hvordan den er filmet. En indisk familie flytter fra Mumbai til en liten by i Frankrike og åpner opp en restaurant rett over Madame Mallory sin Michelin-stjerne restaurant. Og slik begynner konkurransen! En veldig fin film om kultur, matlaging, drama og kjærlighet. Bør ikke bli sett på tom mage! The Longest Ride - Èn klissefilm måtte få lov til å være med på listen. Jeg vil si at det er en litt moderne versjon av The Notebook. Muligens fordi den er skrevet av samme forfatter! Filmen handler om to sammenflettede kjærlighetshistorier. I dene ene møter vi den eldre mannen Ira som for noen år siden mistet sitt livs store kjærlighet gjennom 55 år. I den andre møter vi kunstelskeren Sophia og bull-rideren Luke. De er fra to helt forskjellige verdener. To par som egentlig ikke har noe med hverandre å gjøre, men likevel kommer veiene deres til å krysses. En utrolig søt og herlig film som gjør at du sitter igjen med tusenvis av sommerfugler i magen! 

Whiplash - Andrew Neiman sin største drøm er å bli en verdenskjent trommeslager. Han går på en av USAs aller beste musikkskoler i New York. Filmen handler egentlig om Andrew og hans forhold til musikklæreren sin, en nådeløs jazz artist. En helt syk film som handler om å presse sine egne grenser for å oppnå sine drømmer. 

♥ The Prestige -  Denne handler om to konkurrerende tryllekunstnere som begge er besatt av å skape den beste sceneillusjonen. Det blir til en endeløs kamp som går på liv og død, og ender opp i mange tragiske utfall. Den handler om så mye mer enn det også, men det er nesten for vanskelig å forklare. Dere må bare se den! En utrolig spennende og nerveprirrende film. Jeg ble i hvert fall helt rundlurt! 

♥ Nightcrawler - En desperat arbeidsløs mann begynner med noe som heter nightcrawling. Det vil si at han hacker politiradioer, drar til åsteder når ulykker skjer og filmer det for så å selge det til nyhetene. Etter hvert som han blir flinkere med filmingen og mer vågal så kommer han farlig nært å krysse grensen fra å være en utenforstående til å være involvert. Det er et farlig spill. Også en veldig spennende og nerveprirrende film! Jake Gyllenhaal spiller helt fantastisk, og det er hans prestasjon som gjør filmen så bra. Han er en sosiopatisk autist med ikke eier sosiale antenner. Får helt gåsehud av å se på ham, spiller så utrolig creepy, men likevel blir du litt glad i ham. ♥ The Butler - Historien til butleren til flere av USAs presidenter. Han startet som en slave, og endte opp som butler i Det Hvite Hus. Han jobber for hvite presidenter som lager lover som nedtrykker de mørke, samtidig som han er mørk selv og det skaper endel konflikter på hjemmebane. Sønnen hans er blant annet en av opprørerne som kjemper for like rettigheter. En veldig sterk og rørende film om å reise seg etter nederlag, og minner deg på at vi mennesker er sterkere enn vi  selv tror. Og han som spiller butleren smelter jo bare hjertet ditt!

♥ Focus - Dette er en god og underholdende film, i tillegg til at Will Smith er helt rå (og digg å se på, ikke minst). Will spiller Nicky, en profesjonell con-man som er rik fra å drive med bedrageri og tyveri. Han tar inn Jess, en nydelig amatør tyv og lærer henne alt om "the game". Men hvem lurer egentlig hvem? En både spennende og morsom film om veien til rikdom, og hvor langt du er villig til å gå. Helt klart en "must see"! 


 

Haha, det er helt utrolig hvor engasjert jeg blir når jeg sitter og skriver dette! Jeg skulle gjerne anbefalt 100 filmer til dere, men jeg måtte kutte det ned til 12. Jeg prøvde å velge ut litt forskjellige filmer, så håper det var i hvert fall noen dere likte. Som dere kanskje merket er jeg veldig glad i filmer som er basert på sanne historier. Jeg tror vi har litt godt av å se slike filmer. 

Hvis innlegget falt i smak kan jeg gjerne lage flere med andre filmer, eller kanskje serier neste gang? Trykk liker om det er noe dere ønsker ♥  

Følg bloggen på facebook  ved å klikke HER  

 

21 Kommentarer

Ååh, elsker Desert Flower! Den er en av mine All-time favoritter!! ❤

Anbefaler deg å se "Sense and Sensibility", den er Basert på Jane Austin's roman :-)

- Besøk gjerne min blogg når du får tid.

SarahMiic

17.07.2015 kl. 19:15
Takk for tipsene om filmene :-) Ta deg en tur innom min blogg en gang også :3

Ina

17.07.2015 kl. 20:23
De må jeg se :D

Stina Ueland

17.07.2015 kl. 22:26
Her var det veldig mange gode filmer! :D Er kun The Longest Ride og Focus jeg ikke liker, Desert Flower har jeg ikke sett (så takk for tipset!). 12 Years a Slave var en fantastisk film som rørte meg utrolig mye, den filmen kommer jeg aldri til å glemme. Det er en slik film som man vet er viktig å se, og som samtidig er utrolig god, men du har ikke lyst å se den igjen på MANGE år, nettopp på grunn av hvor fæl den er. Nightcrawler, Whiplash, Selma, The Untouchables, og Dallas Buyers Club er også skikkelig, skikkelig gode filmer. Fra nå av følger jeg bloggen din, og håper på flere slike innlegg i fremtiden! :) Følg gjerne meg du også, for film- og serietips :)

Veronica Reime

18.07.2015 kl. 00:44
Hanne Jacobsen: Den er så fiin! Tusen takk for tips, skal skrive den opp på listen min over filmer jeg må få sett! Ha en fin helg <3

Veronica Reime

18.07.2015 kl. 00:44
SarahMiic: Bare hyggelig! Det skal jeg gjøre <3

Veronica Reime

18.07.2015 kl. 00:44
Ina: Så absolutt!! Kos deg<3

Veronica Reime

18.07.2015 kl. 00:45
Stina: Ser vi har litt lik smak ja! Utrolig gode filmer :-)
Så gøy, tusen takk! Det kan jeg fikse vet du :-)
Følger deg nå <3

SarahMiic

18.07.2015 kl. 09:50
Kan du lage ein Whats in my purse videp ? :D

Veronica Reime

18.07.2015 kl. 11:10
SarahMiic: Det kan jeg fikse vet du! Vet ikke om det blir video, men i hvert fall et innlegg :-) Takk for ønske <3

SarahMiic

18.07.2015 kl. 16:13
:-)

Anisa

19.07.2015 kl. 00:49
Kan du følge min blogg også? Ppliis jeg har lite følgere jeg har bare 3 følgere:|

Veronica Reime

19.07.2015 kl. 00:53
Anisa: Det kan jeg gjøre :-)

martheef

19.07.2015 kl. 00:53
De urørlige er en av mine favoritter! helt fantastisk film!

Veronica Reime

19.07.2015 kl. 00:54
martheef: Helt enig! Glemmer den aldri<3

Karoline Marie

19.07.2015 kl. 08:53
Så kjekt med filmtips, har sett de urørlige, the longest ride og never lose focus allerede og elsket alle sammen!

Natalie

19.07.2015 kl. 10:52
Takk for filmtips :D

Veronica Reime

19.07.2015 kl. 11:40
Natalie: Bare hyggelig!<3

Veronica Reime

19.07.2015 kl. 11:41
Karoline Marie: Glad du likte innlegget! De er så bra!! :-D Ha en fin søndag<3

heelene

19.07.2015 kl. 11:50
Fine tips, skal ta meg tll å se noen av de ! :D

Ta gjerne en tur innom bloggen min for treningstips:)

Veronica Reime

19.07.2015 kl. 12:59
heelene: Glad du likte det! :-D
Det skal jeg gjøre <3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits