Veronica Reime

"Hvorfor tar du ikke bare abort?"

  • 25.01.2015 kl.12:25

Etter at mange har fått vite at jeg er gravid, så har det dukket opp masse meninger. Alle har noe de skal si; meninger, råd og erfaringer. Som jeg har sagt før så har jeg fått utrolig mye god støtte og det varmer å se at så mange er glade på våre vegne ♥ Men det er en setning som surrer rundt i hodet mitt, som jeg kjenner får det til å gå kaldt nedover ryggen. Jeg skjønner at mange liker å snakke om slike ting, er nysgjerrige og synes det er interessant. Men ved slike tema skal man være veldig forsiktige med å uttale seg for hardt. Noen lurte på "hvorfor jeg ikke bare tok abort?". At noen i det hele tatt kan stille et slikt spørsmål gjør meg ganske sjokkert, og samtidig veldig trist. Ikke fordi at noen stiller meg det spørsmålet, men fordi at det finnes andre der ute som blir gravide og har mennesker rundt seg med den innstillingen. Jeg var veldig heldig og ble godt tatt imot helt fra begynnelsen. Det er ikke bare å ta abort, ikke i det hele tatt. Det må være et av de verste valgene som finnes. Jeg slapp heldigvis å ta det valget, og jeg kunne aldri klart å velge bort den lille jenta mi som jeg allerede elsker utrolig høyt. Men jeg dømmer ikke dem som velger det. Jeg mener at det er opp til hver enkelt å vite hva som er best for seg selv og den lille. Det er modig gjort å klare å ta det valget, og det er ikke noe du bare gjør og går videre med livet. Det sitter litt igjen i deg. Jeg tenker på dem som kanskje har møtt på slike mennesker når de har måttet ta det valget, og kjenner tårene svi i øyekroken. Mennesker som tror de vet alt om livet ditt og hva som er best for deg, og har ingen forståelse for hvor vanskelig det er. Ingen andre enn du selv vet hvordan du føler og hva som er rett for deg. 

Ja, jeg er veldig ung og er i begynnelsen av studiene mine. Det kom brått på og endret livet mitt helt, men det er likevel et mirakel som kommer til å gi mye glede. Selvfølgelig venter det nye utfordringer, men jeg har stor tro på at det kommer til å gå veldig fint og at jeg vokser med oppgaven. Det er dager der jeg legger meg ned og gråter, overveldet av følelser. Redd for å ikke være klar, ikke kunne gi nok, at jeg ikke får det til og at jenta vår ikke får det livet jeg så gjerne ønsker å gi henne. Men heldigvis har jeg mange rundt meg som klarer å overbevise meg om at jeg er en jente med mye vilje, mot og styrke og at de har tro på meg. Jeg aner virkelig ikke hva jeg skulle gjort uten dem! Det er lett å bli blind på sine egne kvaliteter og egenskaper, og miste litt troen på seg selv. Derfor har jeg faktisk skrevet ned et par ting som folk har sagt som har brent seg ekstra godt fast i minnet og lagt det i nattbordskuffen, slik at de kveldene jeg ligger våken og bekymrer meg så kan jeg ta frem lappene og lese dem ♥ Et veldig godt tips om du er som meg som har en tendens til å feie bort komplimentene du får, istedenfor å ta vare på dem og bruke dem til å bygge deg opp. 

Personen som kom med denne uttalelsen om meg hadde sikkert mange tanker bak den, men jeg velger å ikke bruke energien på å tenke over hvilke "feil" som har ledet frem til den. Det sier faktisk mer om den personen, enn det sier om meg. Jeg fikk vite at jeg var gravid når jeg var i uke 17, så jeg stod aldri ovenfor det valget. Men om jeg hadde hatt et valg så hadde jeg ikke klart å velge det bort, og det hadde fortsatt vært det rette valget for meg. Jeg kjenner de forsiktige sparkene kile meg på innsiden av magen, og en varm glede sprer seg i hele kroppen. At noen jeg aldri har møtt kan gi meg så mye glede er helt magisk, og det føles nesten litt uvirkelig. Jeg ville aldri byttet bort den følelsen. Noen kan ha meninger om hva jeg burde ha gjort, hvordan jeg skal gjøre ting nå og hva de mener er best for meg. Jeg lar dem ikke påvirke meg og mine valg, hvis det er noe som går imot det jeg selv ønsker og føler er best for meg og den kommende familien min. Og jeg håper virkelig ikke at de klarer å påvirke noen andre heller! Det er ikke lett å ignorere de granskende blikkene, late som du ikke hører dem som hvisker og bite tennene sammen når noen kommer med sårende uttalelser. Jeg synes ikke det er lett i det hele tatt. Jeg gruet meg faktisk til å gå på skolen etter at alle hadde fått vite det. Jeg var forberedt på mange av spørsmålene som kom til å komme, og alle er ikke like lette å svare på. Men jeg hadde ikke trengt å grue meg i det hele tatt. Alle var så glade og snille, og det føltes med en gang mye mer trygt, og jeg kunne slappe av igjen. Det er mye enklere å ignorere de negative uttalelsene, når jeg har så mange gode mennesker rundt meg. Jeg blir trist av å tenke på dem som kanskje ikke opplever like mye støtte, og må møte mange slike uttalelser helt alene. Ingen kan noen gang si at det er et lett valg, og ingen har rett til å dømme noen utifra utfallet.

Sender mange gode tanker til dere alle sammen ♥#blogg #mamma #mammablogg

26 Kommentarer

Marita

25.01.2015 kl. 13:22
Den jentå komme te å få det så godt for du virke som ei herlige jenta! Masse lykke te! dette fikse du:-D og gratulere!:-)

:)

25.01.2015 kl. 14:58
Så enig med deg.

Fikk selv positiv test for 2 dager siden, etter at vi mistet i september! :)

Hilde

25.01.2015 kl. 15:11
Trist samfunnet har endret seg så lite siden jeg fikk sønnen min. Tror det var setningen jeg hørte mest igjennom svangerskapet. Jeg er idag 21 år og sønnen min fyller snart 5 år:-) har begynt på studiene igjen og påbygg står for tur, man får så mye mer lyst å få en ordentlig utdanning og gode karakterer når man er mamma!

Masse lykke til, du har så mye fint i vente :-)

Ida

25.01.2015 kl. 17:21
Lykke til videre! Jeg sitter her som 17 år og mamma, så skjønner godt hva du mener med innlegget ditt. Jeg lover deg at du aldri vil angre , å bli mamma er det beste som har hendt meg :-) sønnen min er 7 mnd!

Nora

25.01.2015 kl. 17:39
Gratulerer så mye! Utrolig fint å lese at noen skjønner hvor ille abortvalget er for noen. Er den verste avgjørelsen jeg har tatt noen gang og det går ikke en dag uten at man tenker over det.

Linda

25.01.2015 kl. 20:14
Graulerer så masse med spiren :) Neidu, dette klarer du så fint så :) Var 19 da jeg fikk min første og vi har det fortsatt fint, han blir 13 i år :) Kos deg masse med den voksende magen å nyt tiden før den lille kommer. Det vil alltid være negative personer der ut, man må bare lære seg å filtrere slike unødvendige mennesker, ikke alltid like enkelt men.. Lykke til :)

Ida Emilie

26.01.2015 kl. 11:51
Kjære Gode Veroncia.

Klart blir du en fantastisk mamma, du har alt! Omsorg, godhet og ikke minst er du en stødig ung dame. Ikke tenk på studie dit som et hinder men som en utfordring som jeg vet du vil meste, ok så kansje du må endre litt på hvordan du fullfører studie men at du klarer det, er jeg ikke i tvil om. Du har en kjæreste som også er der,, som skal bli pappa, og da kan man lene seg på hverandre. Å bli mor er det beste som kan skje et menneske det er jeg sikker på. Derfor vil du gjøre alt for å gi henne det beste i livet og det er kjærlighet, trygghet og glede.

Dette klarer du kjempe fint, og til alle der ute som har noe negativt og si! Hold kommentarene for dere selv. Det er nok man skal igjennom av følelser og forberedelser følelsesmessig. Så har du ikke noe positivt og tilføye, er det ikke interessant med din mening.

Jeg gleder meg til prinsessa deres kommer hun er nok det mest perfekte dere noen gang har sett🎀

Kos dere, nyt tiden, gjør ting som gleder dere, le sammen gråt sammen om det trengs for når dagen er der vil dere forstå hvorfor dere har hatt så mange følelse som har sprunget rundt i kroppen.

Man er vell aldri helt klar, det blir man nok ikke fordi man vet ikke hvordan man skal forbedre seg 100% på å bli foreldre til denne nydelige skapningen, men i det hun kommer på ditt bryst så er mors instinktet der og du vet allkurat hvordan du skal gjøre det. Helt utrolig hvordan vi er skrudd sammen.

Ønsker dere all lykke på veien videre🎀🎀

Veronica Reime

26.01.2015 kl. 16:50
Linda: Tusen takk for så gode, varmende ord! Setter utrolig stor pris på det <3

Veronica Reime

26.01.2015 kl. 16:50
Nora: Tusen takk for det! Tenker masse på deg <3

Veronica Reime

26.01.2015 kl. 16:51
Ida: Åå så gøy! Gratulerer, så fantastisk! <3

Veronica Reime

26.01.2015 kl. 16:54
:): Så fantastisk! Gratulerer så mye, veldig glad på dine vegne!<3 Masse lykke til med det lille mirakelet :-)

Veronica Reime

27.01.2015 kl. 17:15
Ida Emilie: Snille, gode Ida <3 <3 <3 Skulle ønske jeg kunne gitt deg en klem nå!

Sharon Renee

08.02.2015 kl. 12:21
den jenta kommer til å få det knall godt hos deg :)

Emilie

08.02.2015 kl. 15:23
Jeg sto ovenfor valget om å ta abort. Det er ekstremt tøft, men jeg valgte å beholde barnet. Og jeg er ekstremt glad for at jeg også venter en liten prinsesse i juni, selv om jeg bare er i en aldre av 17 år.

Du kommer til å klare dette fantastsisk! Lykke til :)

Chrisbeeblack // Christine

09.04.2015 kl. 14:59
Det er nok ikke et lett valg å ta nei. Selv har jeg aldri måttet tatt et valg, men jeg aner ikke hva jeg hadde gjort hvis det hadde skjedd...

Maia

07.06.2015 kl. 11:49
ENDA en mamma blogg?? Er det ALT folk har å gjøre for tiden? Synes det er så desperat

Maia

07.06.2015 kl. 11:49
(og nei du er ikke så ung mor som de fleste for tiden, hadde du vært 16 så hadde du vært ung mor. Get over yourself, 20 er vanlig)

Veronica Reime

07.06.2015 kl. 12:22
Maia: Jeg hadde denne bloggen lenge før jeg ble gravid, og selvfølgelig blogger jeg om graviditeten når det er det som skjer i livet mitt akkurat nå :-) Synes det er mer desperat å skrive negative ting til andre!

Veronica Reime

07.06.2015 kl. 12:27
Maia: Er jeg gammel da? Synes for eksempel 25 også defineres som en ung mor :-) Og poenget var ikke alderen min, det var at jeg er i den fasen i livet hvor en unge ikke var helt med i planene!

Maja

07.06.2015 kl. 15:51
Trist at mange tenker på abort som en enkel løsning. Har full forståelse for at noen dessverre må gjøre det, men at de stiller sånne spørsmål er veldig rart. Jeg er uplanlagt gravid og er like gammel som deg, og veldig heldig som har mange rundt meg som støtter meg og er glad på mine vegne. Lykke til, og gratulerer så mye ^_^

Veronica Reime

07.06.2015 kl. 15:53
Maja: Helt enig!! Godt å høre at du har så mange som støtter deg, det fortjener du<3 Gratulerer så mye med graviditeten, og lykke til! :-D

karoline solsvik

09.08.2015 kl. 13:27
Godt å lese at du har så mye støtte! Man må så absolutt få takle det slik man selv ønsker, og så får folk mene det de mener.

Veronica Reime

09.08.2015 kl. 14:35
karoline solsvik: Så enig med deg<3

09.08.2015 kl. 14:41
du er jo i 20 årene så det burde gå greit , verre når der er drittunger på 11-15 år som lage unger i hytt og pine ,dei burde holde seg til prevensjon

Veronica Reime

09.08.2015 kl. 14:43
Anonym: <3

Navn

13.09.2015 kl. 20:01
Dette kommer Til å gå så fint! Du er jo en flott person! Ikke hør på hva andre sier, men lytt til sitt hjerte! gled deg du, for det er en fin tid du har i vente:)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits